Witam
Wiecie co się dzieje na Chełmie?
Jakieś 15 min temu wyły 2 syreny- na zarabiu i w mieście.
Potem patrze jedzie jedna, druga, trzecia, czwarta na Chełm,
za nią pogotowie i policja.
Ma ktoś jakieś infromacje co się tam dzieje?
akcję utrudnia dojazd zwłaszcza zwężenie na dole na ulicy Leśnej-nie dość,że wąsko to dziura na dziurze....Auta się wycofują bo nie widzą nic z przeciwka...
[quote=gość: jan maj] pali sie domek letniskowy na chelmie nie blokujcie drogi bo tam niema hydrantu!!!!! [/quote]
a samochody cały czas na Chełm popierniczają żeby "obczajać". Siedzieć na dupie jak możecie i nie przeszkadzać straży !!!!!!!!!!!!!
[quote=gość: qwertydfragr] gość: jan maj napisał/a: pali sie domek letniskowy na chelmie nie blokujcie drogi bo tam niema hydrantu!!!!!
a samochody cały czas na Chełm popierniczają żeby "obczajać". Siedzieć na dupie jak możecie i nie przeszkadzać straży !!!!!!!!!!!!! [/quote]
Właśnie. Widziałam, że co chwilę auta za strażami jechały.
Ludzie ciekawi, to pojechali za nimi, tym samym utrudniając pracę.
Właśnie dostałem info że domek był drewniany i poszedł cały z dymem. Cały czas trwa akcja gaśnicza a na miejscu jest 8 jednostek straży. Dojazd jak i z Chełmu tak i na Chełm jest zablokowany.
Witam
Wiecie co się dzieje na Chełmie?
Jakieś 15 min temu wyły 2 syreny- na zarabiu i w mieście.
Potem patrze jedzie jedna, druga, trzecia, czwarta na Chełm,
za nią pogotowie i policja.
Ma ktoś jakieś infromacje co się tam dzieje?
dziwne bo nawet straż z górnego przedmieścia wzywali
Syrena na OSP Dolne Przedmieście też wyła. Informacja pewnie zostanie zamieszczona jak zwykle w temacie o strażach, tutaj na forum.
pojechało chyba z 10 jednostek. rownież z osieczan.
ochotnicy jechali nawet wlasnymi osobowkami.
Pali się dom na Chełmie i to solidnie!
Z dolnego pojechały 2 samochody !
a w którym miejscu??
pali sie domek letniskowy na chelmie nie blokujcie drogi bo tam niema hydrantu!!!!!
włssnie się zastanawiałam co sie stało-mieszkam na Zarabiu przy wyjeździe na Chełm i widzę jak jeżdżą tam i z powrotem na sygnale...brrrr
Widzę, że wozy co chwilę nawracają po wodę.
Trzemeśnia i Poręba także pojechały. Czy jest zagrożenie dla lasu?
Koło szkoły sie pali
akcję utrudnia dojazd zwłaszcza zwężenie na dole na ulicy Leśnej-nie dość,że wąsko to dziura na dziurze....Auta się wycofują bo nie widzą nic z przeciwka...
[quote=gość: jan maj] pali sie domek letniskowy na chelmie nie blokujcie drogi bo tam niema hydrantu!!!!! [/quote]
a samochody cały czas na Chełm popierniczają żeby "obczajać". Siedzieć na dupie jak możecie i nie przeszkadzać straży !!!!!!!!!!!!!
[quote=gość: qwertydfragr] gość: jan maj napisał/a: pali sie domek letniskowy na chelmie nie blokujcie drogi bo tam niema hydrantu!!!!!
a samochody cały czas na Chełm popierniczają żeby "obczajać". Siedzieć na dupie jak możecie i nie przeszkadzać straży !!!!!!!!!!!!! [/quote]
Właśnie. Widziałam, że co chwilę auta za strażami jechały.
Ludzie ciekawi, to pojechali za nimi, tym samym utrudniając pracę.
spoko, straż sobie radzi z takimi. zatrzymają ruch i finał.
Na chełm jest chyba zakaz , czy sie mylę !
[quote=gość: alarm] Na chełm jest chyba zakaz , czy sie mylę ! [/quote]
Możliwe.
tylko dla mieszkańców i nieformalnie dla użytkowników stoku.
zakaz jest zniesiony ze wzg na wyciąg narciarski i parking dostępny dla narciarzy pod stokiem.
palił się dom w strone kudłaczy , jeszcze sie kopci, w dodatku wiatr rozwiewa :((((
zakaz jest zniesiony całkiem, tylko do stoku czy tylko do stoku zima?
spalił się dom
Właśnie dostałem info że domek był drewniany i poszedł cały z dymem. Cały czas trwa akcja gaśnicza a na miejscu jest 8 jednostek straży. Dojazd jak i z Chełmu tak i na Chełm jest zablokowany.
:( mam nadzieję ze nikomu nic się nie stało :(