Na DM tak naprawdę bawią się różni ludzie. Urząd musi wszystkich mniej-lub-więcej zadowolić. Zarówno dresów jak i moherowe berety i to nie jest takie proste! Co nie zmienia faktu iż coś z DM miłoby było zrobić, zmienić. Przede wszystkim DRUGA SCENA ale są też inne opcje. Pożyjemy, zobaczymy.
Na DM tak naprawdę bawią się różni ludzie. Urząd musi wszystkich mniej-lub-więcej zadowolić. Zarówno dresów jak i moherowe berety i to nie jest takie proste![/quote]
Wątpię by UM chciał zadowolić dresów ;) Poza tym w urzędzie pracują niekompetentni ludzie, którzy i tak mają gdzieś opinie mieszkańców. My jako mieszkańcy nie mamy żadnego wpływu na to kogo zobaczymy, a prawda jest taka kto by nie był lud i tak się zejdzie, bo to jedyna impreza jaka odbywa się w mieście i nawet z nudów ludzie przychodzą, a nie dla kogoś!
Gdyby organizatorzy DM liczyli się ze zdaniem mieszkańców to na zakończenia każdych DM mogli by robić małą ankietę w formie głosowania kogo by sobie życzyli w następnym roku zobaczyć na scenie.
Znając życie pewnie nie będzie...no wyobraź sobie sytuacje że pod 2 sceną jest więcej ludzi niż na koncercie gwiazdy UMiG (w tym samym czasie)... :D a podejrzewam że mogłoby tak być :)
MJ byłby wspaniałym artystą umilającym DM. Zawsze chciałem pójść na jego koncert. Nie zdążyłem.
A tak szczerze-śmiejecie się z disco polo, a podejrzewam ze gdyby pojawił się Marcin Miller z ferajną to byłaby przednia zabawa. Przyszliby i starzy i młodzi, jedni z ciekawości, inni bo pamiętają dobre lata 90. Co jak co ale takie zespoły jak Boys czy Skaner potrafiłyby rozruszać publikę która byłaby liczna.
Pisałem to na serio. Niby prawie każdy brzydzi się tą muzyką ale również każdy się z nią spotkał i z pewnością może wymienić pozytywne aspekty tego spotkania.
Zawsze mnie to denerwowalo... schemat
Piątek - Rock
Sobota - Pop-Gwiazda
Niedziela - Zabytki dla starszych
Nie powiem bo jest bardzo duzo chetnych ktorzy posluchaliby gwiazdy hiphopu.
Gaza dla takiego artysty jest o wiele mniejsza niz za np. Budke suflera.
Zaraz przedstawie wam cennik kilku artystow
Alicja Janosz – 11.000
Ania Dąbrowska – 10.000
Anna Maria Jopek – 25.000
Arka Noego – 25.000
Big Cyc – 22.000
Blue Cafe – 32.000
Chylińska – 10.000
De Mono – 27.000
Doda – 25.000
Dżem – 26.000
Flinta – 20.000
Golec – 42.000
Hey – 30.000
Ich troje – 50.000
Ivan i Delfin – 17.000 (tylko Komarenko)
Kayah – 45.000
Kombi – 28.000
Kult i Kazik – 29.000
Lady Pank – 33.000
Łzy – 28.000
Maryla Rodowicz – 40.000
Perfect – 40.000
T.Love – 40.000
Sidney Polak – 16.000
Wilki – 45.000
Ira – 23.000
Kaja Paschalska – 9.000
Krzysztof Krawczyk – 28.000
Monika Brodka – 25.000
Szymon Wydra – 28.000
Disco polo
Akcent – 7.000
Boys – 5.500
Toples – 8.500 (Zespół Marcina Siegieńczuka)
Jeden Osiem L – 9.000
Lerek – 6.000
Liber – 14.000
Mezo - 14.000
Janusz Laskowski – 6.500
Mandaryna – 16.000
Hip hop
OSTR – 6,500
Peja – 6.500
Pezet - 6.500
Te De – 7.000
Ja mam nadzieję, że uda się przeforsować drugą scenę i będę rad jeśli pod nią zjawi się więcej ludzi niż pod sceną główną. W końcu będzie coś nowego i nawet jeśli zostanie schemat gatunków na każdy dzień DM jak co roku to na małej scenie będą się mogły przewinąć gatunki jakie tylko się da, bo podejrzewam chętnych do wystąpienia nie będzie brakować, więc pojawi się przekrój przez reagee, ska, punk, hip hop, beatbox, rock, metal i jeszcze inne :)
Ciekaw jestem czy zrobienie petycji z podpisami mieszkańców wniosło by jakąś dodatkową siłę w walce o małą scenę :)
Z tego co pamiętam NWR zajmuje się sprawami małej sceny, ale tak od siebie pisząc: jeśli macie propozycje zespołów, które mogłyby tam wystąpić to piszcie również opatrując adnotacją "mała scena". Oczywiście mam na myśli zespoły, które po kosztach się pojawią, a nie które zażyczą sobie tysięcy za występ ;) na takie zapewne nie będzie funduszy, chociaż kto wie :D
No ale macie problemy,plany szok !!! Już snujecie plany co ,lub kto mógł by być za pół roku ,a nie wiecie czy jutra doczekacie:(
ludziska zrozumcie jedną rzecz:
Na DM tak naprawdę bawią się różni ludzie. Urząd musi wszystkich mniej-lub-więcej zadowolić. Zarówno dresów jak i moherowe berety i to nie jest takie proste! Co nie zmienia faktu iż coś z DM miłoby było zrobić, zmienić. Przede wszystkim DRUGA SCENA ale są też inne opcje. Pożyjemy, zobaczymy.
[quote=draż]ludziska zrozumcie jedną rzecz:
Na DM tak naprawdę bawią się różni ludzie. Urząd musi wszystkich mniej-lub-więcej zadowolić. Zarówno dresów jak i moherowe berety i to nie jest takie proste![/quote]
Wątpię by UM chciał zadowolić dresów ;) Poza tym w urzędzie pracują niekompetentni ludzie, którzy i tak mają gdzieś opinie mieszkańców. My jako mieszkańcy nie mamy żadnego wpływu na to kogo zobaczymy, a prawda jest taka kto by nie był lud i tak się zejdzie, bo to jedyna impreza jaka odbywa się w mieście i nawet z nudów ludzie przychodzą, a nie dla kogoś!
Gdyby organizatorzy DM liczyli się ze zdaniem mieszkańców to na zakończenia każdych DM mogli by robić małą ankietę w formie głosowania kogo by sobie życzyli w następnym roku zobaczyć na scenie.
a co z druga scena ???? bedzie ???? czy znow durnowata wymuwka i lipa????
Znając życie pewnie nie będzie...no wyobraź sobie sytuacje że pod 2 sceną jest więcej ludzi niż na koncercie gwiazdy UMiG (w tym samym czasie)... :D a podejrzewam że mogłoby tak być :)
Mysle ze zespol boys super by bylo niema to jak dsco polo
Moja propozycja to B.B. King i Ray Charles, ale tu może być mały problem....
MJ byłby wspaniałym artystą umilającym DM. Zawsze chciałem pójść na jego koncert. Nie zdążyłem.
A tak szczerze-śmiejecie się z disco polo, a podejrzewam ze gdyby pojawił się Marcin Miller z ferajną to byłaby przednia zabawa. Przyszliby i starzy i młodzi, jedni z ciekawości, inni bo pamiętają dobre lata 90. Co jak co ale takie zespoły jak Boys czy Skaner potrafiłyby rozruszać publikę która byłaby liczna.
Pisałem to na serio. Niby prawie każdy brzydzi się tą muzyką ale również każdy się z nią spotkał i z pewnością może wymienić pozytywne aspekty tego spotkania.
Zawsze mnie to denerwowalo... schemat
Piątek - Rock
Sobota - Pop-Gwiazda
Niedziela - Zabytki dla starszych
Nie powiem bo jest bardzo duzo chetnych ktorzy posluchaliby gwiazdy hiphopu.
Gaza dla takiego artysty jest o wiele mniejsza niz za np. Budke suflera.
Zaraz przedstawie wam cennik kilku artystow
Alicja Janosz – 11.000
Ania Dąbrowska – 10.000
Anna Maria Jopek – 25.000
Arka Noego – 25.000
Big Cyc – 22.000
Blue Cafe – 32.000
Chylińska – 10.000
De Mono – 27.000
Doda – 25.000
Dżem – 26.000
Flinta – 20.000
Golec – 42.000
Hey – 30.000
Ich troje – 50.000
Ivan i Delfin – 17.000 (tylko Komarenko)
Kayah – 45.000
Kombi – 28.000
Kult i Kazik – 29.000
Lady Pank – 33.000
Łzy – 28.000
Maryla Rodowicz – 40.000
Perfect – 40.000
T.Love – 40.000
Sidney Polak – 16.000
Wilki – 45.000
Ira – 23.000
Kaja Paschalska – 9.000
Krzysztof Krawczyk – 28.000
Monika Brodka – 25.000
Szymon Wydra – 28.000
Disco polo
Akcent – 7.000
Boys – 5.500
Toples – 8.500 (Zespół Marcina Siegieńczuka)
Jeden Osiem L – 9.000
Lerek – 6.000
Liber – 14.000
Mezo - 14.000
Janusz Laskowski – 6.500
Mandaryna – 16.000
Hip hop
OSTR – 6,500
Peja – 6.500
Pezet - 6.500
Te De – 7.000
na D M-ic 2010 powinien wystąpić zespół D M-e
Ja mam nadzieję, że uda się przeforsować drugą scenę i będę rad jeśli pod nią zjawi się więcej ludzi niż pod sceną główną. W końcu będzie coś nowego i nawet jeśli zostanie schemat gatunków na każdy dzień DM jak co roku to na małej scenie będą się mogły przewinąć gatunki jakie tylko się da, bo podejrzewam chętnych do wystąpienia nie będzie brakować, więc pojawi się przekrój przez reagee, ska, punk, hip hop, beatbox, rock, metal i jeszcze inne :)
Ciekaw jestem czy zrobienie petycji z podpisami mieszkańców wniosło by jakąś dodatkową siłę w walce o małą scenę :)
Z tego co pamiętam NWR zajmuje się sprawami małej sceny, ale tak od siebie pisząc: jeśli macie propozycje zespołów, które mogłyby tam wystąpić to piszcie również opatrując adnotacją "mała scena". Oczywiście mam na myśli zespoły, które po kosztach się pojawią, a nie które zażyczą sobie tysięcy za występ ;) na takie zapewne nie będzie funduszy, chociaż kto wie :D
Jamal
Druga Strona Lustra lub Indios Bravos
Ja proponuje OSTR
popieram caviarseka Jamal też jest dobrą opcją
dodatkowo w niedziele pezet i wszystko :-)
pezet? pasztet? hmmm......
Ac/Dc albo TSA !!!!
happysad vavamuffin.. :)
Co nie będzie, ludzie i tak przyjdą.
A może Lipali?
jamal o taaak
A ja chetnie jakiś coverband Quuen, The Doors, Pink Floyd lub inne :)
Ja na dobry hip hop bym nie liczył. Bo żaden szanujący się artysta nie wystąpi na wiejskiej imprezie. Zostaje verba mezo liber ale to tylko hiphopolo