Forum » Myślenice

Stacja narciarska Myślenice góra Chełm

• 17 gru 2009

w sobotę może jakieś fotki pójdę porobić

• 17 gru 2009

chyba dzisiaj warunki są juz dobre

• 17 gru 2009

walker respect podziw brak mi słow a nie wesz jak wygląda łączka ???

• 18 gru 2009

Świetne foty Walker, ja niestety jestem poza MC ale jak tylko warunki dopiszą jestem na stoku.

• 18 gru 2009

Dzięki hey:) Wyprawa była trochę spontaniczna i potraktowałem ją jako "przygotowanie kondycyjne" ;-) Co do fot to faktycznie wyszły klimatycznie choć nie sa zbyt ambitne . Po prostu "jak mi sie ustawił aparat na ziemi i co złapał tak wyszło". Do tego śnieg z armat oblepiał aparat i - 10 stopni ... nie było więc czasu na jakies super kadry:) Za to sama wyprawa była być może "godna podziwu;-)", bo dopadła mnie noc na stoku, a nie wziąłem latarki.
    Nie chcąc łamać z jednej strony przepisów wjazdu pod stację autem /niestety nie jestem tzw. VIP-em salonowcem z identyfikatorem póki co hehe a w niedzielę czaili pod stokiem się nasi chłopcy radarowcy.../ przeszedłem pieszo z parkingu na Zarabiu pod starym wyciagiem (też nie do końca legalnie bo...nie wolno tam chodzic pieszo jak pisze na małej tabliczce, a wolno za to ...zjeźdźac na rowerach- bo jest tam trasa downhilowa...ale nie ważne;) i potem po ciemku zszedłem na dół na początku co widać na przedostatnim zdjęciu, a potem ktoś życzliwy zaświecił lampy:) Śnieg ładował po oczach ale wrażenia nocne jak zwykle super. Chełm w nocy takż ei w sezonie kiedy chodzi wyciąg przy dobrej pogodzie jest uroczy. Mimo iż nie jest wysoki zdażały sie jak słyszałem urocze zjawiska morza mgieł od póowy stoku. Widoki znad oślej łączki /która nie jest wg mnie aż taka ośla... /. Pod drodze dwukrotnie przbiegło mi stado saren. Jak pisąłem na dawwnym fdorum mieszkamy na skraju dawnej puszczy karpackiej gdzie królowie jeździli napolowania na grubego zwierza i to urocze usutuowanie uwazam że należy szanować minimalizując skutki uboczne jakie stacja niesie dla środowiska. Mam tu na myśli na razie słynnytemat niepotrzebnego nagłośnienia na stoku i serwowania muzyki któr atylko odbija sie echem po górach i niewiele jej słychać.To cały urok spędzić czas na tym prawdziwym łonie natury. Dookoła rosną okazałe piękne okazy pięknych świerków , jodeł itd. Ale się zrobim ekologiczny:) Co do łączki to nie jest na razie nasnieżana i chyba nei będzie do czasu zrobioenia głównego stoku. (choc ją z racji małej powierzchni można pewnie dosnieżyć ,szybko/Może i dobrze, że wszystkie siły skupione są na głównym stoku. Jak dotąd patrząc od góry jest juz wytworzony spory zapas sniegu na ok. 2/3 stoku patrząc od góry w formie sporych górek. Ostatni odcinek wymaga jeszcze podobnego dośnieżenia.

• 18 gru 2009

ps. Cześc marlyd dzięki za miłe słowa, ale juz mi sie dostało do specjalistów, że nie taki powienien być kadr itp. hehe ale ważne że oddają nocny klimat i co nieco pokazują co się dzieje na stoku. Super fotki to robisz Ty i czekam z niecierpliwością jak Tobie sie uda cos tam sfocić:)

• 18 gru 2009

a nie wiecie kiedy planuja start??

• 18 gru 2009

helmut --a Ty w kraju--nie w niderlandach?????

• 18 gru 2009

w NL jeszcze dzis ruszam do KMY.
    wiec mam ochote posmigac w przydomowym ogrodku

• Mieczysław Nowak 18 gru 2009

walker - zdjęcia OK, a zwłaszcza trzy ostatnie.
    A robisz jakieś zdjęcia sportowe?

• 18 gru 2009

Witam Mietnow. Zdjęcia robię okazyjnie przy ...okazji wyjazdów i wycieczek. Jak mi coś czasem wyjdzie to raczej przez przypadek :) Narazie na słabym obiektywie standardowym. Może uda mi się kiedyś coś zakupić lepszego to i zdjęcia będą wtedy bardziej udane:)

• Mieczysław Nowak 18 gru 2009

Zdaję sobie sprawę, że do sportowych musi być lepszy obiektyw, ale nie obiektyw robi zdjęcia. Zapraszam Ciebie i innych kochających sport i zdjęcia do konkursu fotograficznego organizowanego przez nasze stowarzyszenie:

Zdaję sobie sprawę, że do sportowych musi być lepszy obiektyw, ale nie obiektyw robi zdjęcia. Zapraszam Ciebie i innych kochających sport i zdjęcia do konkursu fotograficznego organizowanego przez nasze stowarzyszenie.
    Przed nami cała zima i wiosna, więc czasu jeszcze jest sporo.
    Pozdrawiam:

link do konkursu:
    http://www.miasto-info.pl/myslenice/wiosna-i-sport-zrob-zdjecie-wygraj-aparat

• 18 gru 2009

walker---jak pozwolisz posle zdjecia znajomym----bo sa bombowe...
    "ja wizytuje" stok przed poludniem/dzisiaj auto wysiadlo.../

• 18 gru 2009

halllo ludziska.... Kiedy zapowiadaja jazde na stoku ???

• 18 gru 2009

Ahoj Mietnow:) Dziękuję za zaproszenie do konkursu. Przeczytam sobie info o nim i gdyby mi się coś ciekawego trafiło "ustrzelić" to bardzo chetnie się zgłoszę. Ślędzę Wasze piękne fotki i ambitną działalność mgfoto ale czuję spore braki z elementarnej wiedzy o fotografowaniu nawet tym amatorskim. Czasem jednak trafiam przypadkiem na ciekawe warunki i coś sie uda. Z natury jestem ciekawski i stąd popędziłem na Chełm w niedzielę:)
    Kruśku smiało bierz i wysyłaj:). Ja też już wysłałem grupie znajomych którzy są z Krakowa i poznali już uroki Chełmu i dopytują się co tam słychac na stoku.
    Przy okazji jak się zosatło gwiazdą jedengo wieczoru hehe to przepraszam wszystkich czytających mój post za literówki i urwane zdania.

• 18 gru 2009

witam, z nieoficjalnego ale dosyć pewnego:) źródła wiem że stok ma ruszyc 26 grudnia, pozdro

• 18 gru 2009

Znowu będzie wspaniała jazda

• 18 gru 2009

Będzie jazda ale jeśli wierzyć "przepowiedniom" słowackim to... do wtorku, potem powrót jesiennych słot. Oby się to nie sprawdziło...

http://pocasie.aktuality.sk/myslenice/1557344/

• 19 gru 2009

bu cha cha

• 19 gru 2009

siedemnaście w minusie można by walić sniegiem lecz ujęcie zamarza !!! chłopaki podobno całą noc szadż fedrowali ¹¹ współczucie i szacun !!!

• 19 gru 2009

na zarabiu MINUS DWADZIESCIA---jak nie urok-to woda zamarza--WALCZYC

• 19 gru 2009

walka p.Krusiek trwa i trwać będzie !!!! dokąd coś się nie zmieni !!!!! :-)

• 19 gru 2009

oki wyjechalem na gore autkiem na gorze haudy sniegu jakies 6 armatek pracuje na dole na gorze stoja.... chyba jesszccze maja za malo sniegu nawet na pol stoku niestety..... na dole typy uwijaja sie z lodem i krami na rabie... czarno widze... szkoda takiej pogody na przstoj polowy armatek...... mam nadzieje ze maja plan..... tymczasem szukam stoku w okolicy co by sie z deczka poslizgac - wie ktos cos o kasinie ????

Odpowiedz