Forum » Myślenice

Pizzeria w myślenicach

  • barb 15 lut 2019

    Tak, cienkie i jednocześnie niewypieczone, tak giętkie, że nie trzyma się na widelcu. Nie jestem z konkurencji, nie piszę tego, żeby komuś zrobić na złość. Ale nie lubię chłamu kupować...

    9 4 Cytuj
  • 15 lut 2019

    Zawsze możesz iść w inne miejsce, zjeść lokalną pizzę na chlebowym spodzie, na polskich składnikach. Inną z opcji jest zrobienie własnej w domu idealnej grubości i nie lejącej. Dorzucisz mielonkę czy co tam jeszcze lubisz :) Z tym chłamem to bym uważał, bo tak bliskiej oryginałowi pizzy jak w Camorra w naszym mieście nie znajdziesz. Doceniło to już masa ludzi. Pozdrawiam pizzomaniaków! :)

    6 14 Cytuj
  • 17 lut 2019

    Poprawcie mnie jeżeli coś źle zrozumiałem - zanim wyrazi się średnio pozytywną opinie na temat jakiegoś produktu/usługi, najsampierw należy upewnić się, czy aby w/w nie ma zbyt wielu zwolenników?

    6 2 Cytuj
  • 25 lut 2019

    A zapiekanki?
    Gdzie polecicie popróbować?
    Lisia łapka odpada, bo tam jest tylko do 19:00. Szukam czegoś nieco dłużej otwartego.... ale, żeby były dobre... A wybredny nie jestem. Usatysfakcjonuje mnie dobrze upieczona z dużą ilością sera i pieczarek. No i żeby keczup do tego był.... ;-)

    Dajcie znać.

    Cytuj
  • 25 lut 2019
    Pablo napisał/a:

    A zapiekanki?
    Gdzie polecicie popróbować?
    Lisia łapka odpada, bo tam jest tylko do 19:00. Szukam czegoś nieco dłużej otwartego.... ale, żeby były dobre... A wybredny nie jestem. Usatysfakcjonuje mnie dobrze upieczona z dużą ilością sera i pieczarek. No i żeby keczup do tego był.... ;-)

    Dajcie znać.

    Sama sobie nie potrafisz zrobić zapiekanki ?

    7 Cytuj
  • 25 lut 2019
    Pablo napisał/a:

    A zapiekanki?
    Gdzie polecicie popróbować?
    Lisia łapka odpada, bo tam jest tylko do 19:00. Szukam czegoś nieco dłużej otwartego.... ale, żeby były dobre... A wybredny nie jestem. Usatysfakcjonuje mnie dobrze upieczona z dużą ilością sera i pieczarek. No i żeby keczup do tego był.... ;-)

    Dajcie znać.

    W Myślenicach nie znajdziesz dobrej zapiekanki :(

    3 Cytuj
  • Johann Gambolputty... Z Ulm. 25 lut 2019
    Aneczka93 napisał/a:

    W Myślenicach nie znajdziesz dobrej zapiekanki :(

    Nie zgadzam się, ale każdy ma swój smak. Dla mnie Dziupla ciągle jest nr 1 w Myślenicach. Ale najbardziej lubię swoje, robione w NRD-owskim opiekaczu.

    3 1 Cytuj
  • 26 lut 2019
    Kaper napisał/a:

    Nie zgadzam się, ale każdy ma swój smak. Dla mnie Dziupla ciągle jest nr 1 w Myślenicach. Ale najbardziej lubię swoje, robione w NRD-owskim opiekaczu.

    No to może chociaż podrzucisz przepis... ?
    ;-)

    Cytuj
  • Johann Gambolputty... Z Ulm. 26 lut 2019
    Pablo napisał/a:

    No to może chociaż podrzucisz przepis... ?
    ;-)

    Baaardzo Cię pewnie rozczaruję, ale sam chciałeś. ;)

    Zwykła kromka chleba, minimalnie! posmarowana masłem, żeby nie była sucha. Wędlina np. kiełbasa krakowska wielicka z Jana, albo szynka, na to starty żółty ser. Tyle. I jak mam ochotę, to ketchup Tortex, tak - syf i chemia, ale go lubię. :) Opiekacz, to zwykła grzałka w kształcie litery "M", tacka i obudowa. I ciągnie prądu jak stary Rubin.

    6 Cytuj
  • 26 lut 2019
    Pablo napisał/a:

    No to może chociaż podrzucisz przepis... ?
    ;-)

    Nie tylko zapiekanka, ale i pizza jest pyszna pieczona w domu.
    Mój sekret to sos pomidorowy, najlepiej (latem) ze świeżych pomidorów limo (są mięsiste) a zimą mogą być pomidory z puszki - ja blenduj3 na gładko. Do tego czosnek, sól, pieprz kolorowy świeżo mielony, trochę bazylii i dużo oregano (dodać pod koniec gotowania). Można dodać trochę suszonych pomidorów - ja uwielbiam! Zawsze mam w domu saszetkę przyprawy "suszone pomidory z czosnkiem i bazylią" (obojętne jakiej firmy).
    Taki sos pogotować aż się zredukuje i posmarować nim obficie ciasto przed nałożeniem składników.
    Do polania pizzy polecam sos czosnkowy domowej roboty. Ketchupu nie znoszę.

    3 2 Cytuj
  • 27 lut 2019

    O.....
    Fajnie, że odzew był pozytywny.
    Postaram się oba przepisy przetestować. Brzmi to całkiem ciekawie...
    Dziękuję za pomysły i wskazówki. :-)

    2 1 Cytuj

Odpowiedz