Dzisiaj około godziny 17 przy parkingu niedaleko "steka" obłakał sie kundel średniej wielkości,na szyi miał obroże,wyglądał na zdezorientowanego i wygłodniałego,pytałem parkingowego jak długo już tam sie błąka odpowiedział że około 2 gogin,wcześniej podobno błąkał sie pod galerią
Jeśli ktoś znajdzie zwierzę to warto sprawdzić czy było czipowane. Chodzi o coś takiego - https://www.cbdzoe.pl/pds/chip-dla-psa/ Czip dla psa to taki jakby jego identyfikator. Jest wstrzykiwany bezboleśnie, a jednak w przypadku zaginięcia zwierzaka dużo łatwiej można zweryfikować jego właściciela. Najlepiej jeśli zwierzę zostało dodane do internetowej bazy danych zwierząt - wtedy znalezienie właściciela jest dużo łatwiejsze.
chciałbym puścić w obieg bulwersującą dla mnie
informację z
> nadzieją że ktoś pomoże. Od kilku dni pod rossmanem koło rynku
błąka się
> pies,staruszek, prawdopodobnie ślepy,zmarznięty i głodny.
Najpewniej
> wyrzucony bo chory i bezużyteczny. Nie komentuje w ogóle
bezduszności
> człowieka który to zrobił
> .Może z Waszą pomocą znalazłby się ktoś,kto temu psu pomoże?
Bardzo Was
> proszę pomóżcie,ja sama mam starego ślepego i chorego psa,nie dam
rady wziąć
> następnego,liczę na to że ktoś pomoże. Być może transport do
schroniska
> byłby dla niego wybawieniem.
Chciałam zanieść po południu temu pieskowi ciepłe jedzenie ale okazało się, że dobrzy ludzie wzięli sprawy w swoje ręce, pani ze sklepu obok rosmana dala kurtkę, inni zadzwonili do weterynarzy, druga pani zawiozła bidulę do lekarzy, którzy zdecydowali się pomóc. Teraz piesek jest pod dobrą opieką i prawdopodobnie zostanie odwieziony do schroniska. A może ktoś go przygarnie zanim tam trafi ?
Serdeczne podziękowania dla tych wszystkich ludzi i dla lekarzy !!!
Pani Małgorzato, tyle o pani tu czytamy dobrego,może pani udałoby się puścić w obieg tą informację, nasi lekarze go ratują ale obawiamy się że w schronisku to raczej nie będzie miał szans na życie.
Pani Małgorzato, tyle o pani tu czytamy dobrego,może pani udałoby się puścić w obieg tą informację, nasi lekarze go ratują ale obawiamy się że w schronisku to raczej nie będzie miał szans na życie.
No dobrego to tu raczej na mój temat nic nie przeczytacie ;) chyba , że to nie do mnie post ;)
Najważniejsze , że psiak bezpieczny, do schronu na pewno nie pojedzie , będzie leczony i kochany .
Nawet może zdjęcie uda mi się zdobyć ;)
Dziękuję pięknie wszystkim zaangażowanym osobom w pomoc już teraz Reksiowi :)
Tak,pani Małgorzato, to było do Pani :) a czy może nam pani przekazać coś więcej? tak nam bidulka leży na sercu.Bardzo się cieszymy że ten cudny psiak nie jest w schronisku. Dziękujemy wszystkim,pani również.
Psiak został przygarnięty przez cudownych ludzi . Jeśli tylko dogada się z ich stadem będzie miał fantastyczny zwierzolubny dom . Obecnie jest w trakcie diagnozowania.
Dziękuję za zdjęcie, dobrze widzieć Reksa w dobrej formie :)cieszymy się że wszystko dobrze się skończyło, mamy nadzieję że piesek zostanie u tych dobrych ludzi. Dziękujemy wszystkim :)
Znaleziony piesek!
W Poniedziałek wielkanocny popołudniu nad brzegiem Raby na Dolnym Przedmieściu znaleźliśmy małego psa wyglądem i wielkością podobnego do Maltańczyka , cały biały z czarną plamą na połowie głowy.
Miał przypiętą rozwijaną smycz.
Na razie pod naszą opieką czeka na właściciela.
Kontakt: 600 201 341
W dniu dzisiejszym w Jaworniku został potrącony pies - syberian huski. Pilnie poszukujemy właściciela. Pies obecnie przebywa w naszej lecznicy, tel. kontaktowy 606 901 945.
W dniu 13.04.2016 roku w okolicach Myślenic i drogi "Zakopianki" zaginął pies. Jest to mieszaniec, o czarnobrązowym ubarwieniu - "podpalany", ma klapnięte prawe ucho, wabi się Cezar. Ostatnio był widziany w okolicy wiaduktu na Polankę. Wszystkich, którzy mogli go widzieć lub wiedzą gdzie znajduje się zagubiony pies, prosimy o kontakt telefoniczny: 660-993-296.
Przy ul. jagiellońskiej 5/legendario błąka się mały kundelek - samiec brązowy na krótkich nóżkach .- jest przemarzniety. Proszę o kontakt 512644834
Wczoraj w Porębie znaleziono labradorkę biszkoptową. Poszukujemy właściciela.
Siepraw zaginął piesek Mały brązowo beżowy, płaski pyszczek ,młody .Miał czarną obroże z apaszka , więcej inf na olx tzn foto.Piesek zwie się BEniu .Na znalazce czeka nagroda 533463111
Dzisiaj około godziny 17 przy parkingu niedaleko "steka" obłakał sie kundel średniej wielkości,na szyi miał obroże,wyglądał na zdezorientowanego i wygłodniałego,pytałem parkingowego jak długo już tam sie błąka odpowiedział że około 2 gogin,wcześniej podobno błąkał sie pod galerią
Jeśli ktoś znajdzie zwierzę to warto sprawdzić czy było czipowane. Chodzi o coś takiego - https://www.cbdzoe.pl/pds/chip-dla-psa/ Czip dla psa to taki jakby jego identyfikator. Jest wstrzykiwany bezboleśnie, a jednak w przypadku zaginięcia zwierzaka dużo łatwiej można zweryfikować jego właściciela. Najlepiej jeśli zwierzę zostało dodane do internetowej bazy danych zwierząt - wtedy znalezienie właściciela jest dużo łatwiejsze.
Dziś w ok. Ujejskiego znaleziono psa , biszkoptowy Golden . Czeka na właściciela .
http://ogloszenia.miasto-info.pl/inne/29762,znaleziono-psa.html
A w piątek na Zarabiu takiego
http://ogloszenia.miasto-info.pl/inne/29695,znaleziono-psa.html
Golden wrócił do domu :)
chciałbym puścić w obieg bulwersującą dla mnie
informację z
> nadzieją że ktoś pomoże. Od kilku dni pod rossmanem koło rynku
błąka się
> pies,staruszek, prawdopodobnie ślepy,zmarznięty i głodny.
Najpewniej
> wyrzucony bo chory i bezużyteczny. Nie komentuje w ogóle
bezduszności
> człowieka który to zrobił
> .Może z Waszą pomocą znalazłby się ktoś,kto temu psu pomoże?
Bardzo Was
> proszę pomóżcie,ja sama mam starego ślepego i chorego psa,nie dam
rady wziąć
> następnego,liczę na to że ktoś pomoże. Być może transport do
schroniska
> byłby dla niego wybawieniem.
tak widzialam go dzis:( moze ktos pomoze ? :((( !!!!!!!!!!!!
Chciałam zanieść po południu temu pieskowi ciepłe jedzenie ale okazało się, że dobrzy ludzie wzięli sprawy w swoje ręce, pani ze sklepu obok rosmana dala kurtkę, inni zadzwonili do weterynarzy, druga pani zawiozła bidulę do lekarzy, którzy zdecydowali się pomóc. Teraz piesek jest pod dobrą opieką i prawdopodobnie zostanie odwieziony do schroniska. A może ktoś go przygarnie zanim tam trafi ?
Serdeczne podziękowania dla tych wszystkich ludzi i dla lekarzy !!!
Piesek obecnie przebywa w naszej przychodni. Mamy nadzieję , że właściciel się jednak odnajdzie.
Pani Doktor, czy wiadomo co będzie z pieskiem, który jest pod Waszą opieką? Pozdrawiamy!
Psiak jest starszy, ale w dobrym stanie. Jest bardzo ufny, typ uciekiniera. Jutro spróbujemy się skontaktować z 2 fundacjami .
Czy coś się udało w sprawie pieska znalezionego pod rossmanem?
No dobrego to tu raczej na mój temat nic nie przeczytacie ;) chyba , że to nie do mnie post ;)
Najważniejsze , że psiak bezpieczny, do schronu na pewno nie pojedzie , będzie leczony i kochany .
Nawet może zdjęcie uda mi się zdobyć ;)
Dziękuję pięknie wszystkim zaangażowanym osobom w pomoc już teraz Reksiowi :)
Tak,pani Małgorzato, to było do Pani :) a czy może nam pani przekazać coś więcej? tak nam bidulka leży na sercu.Bardzo się cieszymy że ten cudny psiak nie jest w schronisku. Dziękujemy wszystkim,pani również.
Psiak został przygarnięty przez cudownych ludzi . Jeśli tylko dogada się z ich stadem będzie miał fantastyczny zwierzolubny dom . Obecnie jest w trakcie diagnozowania.
Dziękuję za zdjęcie, dobrze widzieć Reksa w dobrej formie :)cieszymy się że wszystko dobrze się skończyło, mamy nadzieję że piesek zostanie u tych dobrych ludzi. Dziękujemy wszystkim :)
Znaleziony piesek!
W Poniedziałek wielkanocny popołudniu nad brzegiem Raby na Dolnym Przedmieściu znaleźliśmy małego psa wyglądem i wielkością podobnego do Maltańczyka , cały biały z czarną plamą na połowie głowy.
Miał przypiętą rozwijaną smycz.
Na razie pod naszą opieką czeka na właściciela.
Kontakt: 600 201 341
W dniu dzisiejszym w Jaworniku został potrącony pies - syberian huski. Pilnie poszukujemy właściciela. Pies obecnie przebywa w naszej lecznicy, tel. kontaktowy 606 901 945.
Moris-husky wrócił do domu :)
Przybłąkał się pies, jest przyjazny, nie boi się ludzi. Właściciela lub osoby znające właścicieli proszę o kontakt: 536 017 080
Zdjęcia:
http://files.tinypic.pl/i/00777/ipxvbs9xkcyr.png
http://files.tinypic.pl/i/00777/ktwo7qgjqqyv.png
W dniu 13.04.2016 roku w okolicach Myślenic i drogi "Zakopianki" zaginął pies. Jest to mieszaniec, o czarnobrązowym ubarwieniu - "podpalany", ma klapnięte prawe ucho, wabi się Cezar. Ostatnio był widziany w okolicy wiaduktu na Polankę. Wszystkich, którzy mogli go widzieć lub wiedzą gdzie znajduje się zagubiony pies, prosimy o kontakt telefoniczny: 660-993-296.
Więcej na http://olx.pl/oferta/zaginal-pies-kundel-podpalany-myslenice-malopolskie-krakow-CID103-IDf69uf.html?action=show&id=223111479&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink#xtor=EREC-55-[id1]-20160415-[diplayLink]-39778479@1-20160415194833
Dziękujemy za wszelkie informacje!
Wczoraj w Myślenicach znaleziono psa, boksera. Wiadomość w Straży Miejskiej, zdjęcie na FB Gminy
https://www.facebook.com/gminamyslenice/?fref=nf