Witam
Czy z ktoś z Was szanowni forumowicze wie co się dzieje ze tak syreny OSP wyły dwa razy w 2 godzinnych odstępach??
Jestem w pracy a strasznie mnie to interesuje z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Pozdrawiam
[quote=gość: halekt] Najlepsi to są strażacy, pali się trawa a oni zapierniczają jak by się dom palił hahaah [/quote]
I dobrze, że zapierniczają, geniuszu. Bo wtedy pali się tylko trawa, a nic więcej.
Zacznij myśleć.
Dziś znów wyła syrena przy rynku. Powiedzcie mi jak Ci strażacy się tak szybko zbierają ?? przeciesz syrena nie wyje nawet 3 minut, a Oni przy 3 sygnale wyjeżdżają pełnym ludzi wozem z garażu i są przebrani, a żaden nie przybiega przebrany ?? Mają jakieś dyżury i sobie po mieście chodzą czy coś?? Dla mnie to jest normalnie niemożliwe. Gruby Podziw
Kasiu
Może wydawać Ci się to dziwne ale strażacy ochotnicy nie mają żadnych dyżurów, na dźwięk syreny po prostu rzucają wszystko co robią i biegną co tchu do remizy. Co do straży koło rynku to teraz dużo młodych mają (oczywiście +18 lat) więc dlatego tak szybko wyjeżdżają do akcji. Przebierają się w garażu.
Też jestem w OSP i szczerze powiedziawszy jestem pod wrażeniem co do ich szybkości, po prostu byłem w Pub-ie i widziałem wszystko, w sumie mogłem nagrać bo są niesamowici :)
Witam
Czy z ktoś z Was szanowni forumowicze wie co się dzieje ze tak syreny OSP wyły dwa razy w 2 godzinnych odstępach??
Jestem w pracy a strasznie mnie to interesuje z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Pozdrawiam
raz przynajmniej paliło się pod lipką .. znów jakiś idiota podpalił trawy
pożary traw
słyszałem ze 2 raz to patelnia się paliła.
Ciemny chłop znów sieje spustoszenie. Pospólstwo ruszyło wypalać trawy !!!
Cóż można zacytować "Płoną góry płoną lasy....
Palą trawkę a że w Polsce zakaz palenia nie tylko trawki to syreny wyją:)
Najlepsi to są strażacy, pali się trawa a oni zapierniczają jak by się dom palił hahaah
[quote=gość: halekt] Najlepsi to są strażacy, pali się trawa a oni zapierniczają jak by się dom palił hahaah [/quote]
I dobrze, że zapierniczają, geniuszu. Bo wtedy pali się tylko trawa, a nic więcej.
Zacznij myśleć.
Dziś znów wyła syrena przy rynku. Powiedzcie mi jak Ci strażacy się tak szybko zbierają ?? przeciesz syrena nie wyje nawet 3 minut, a Oni przy 3 sygnale wyjeżdżają pełnym ludzi wozem z garażu i są przebrani, a żaden nie przybiega przebrany ?? Mają jakieś dyżury i sobie po mieście chodzą czy coś?? Dla mnie to jest normalnie niemożliwe. Gruby Podziw
Dzis palila sie szubienna góra kolo godziny 21
Kasiu
Może wydawać Ci się to dziwne ale strażacy ochotnicy nie mają żadnych dyżurów, na dźwięk syreny po prostu rzucają wszystko co robią i biegną co tchu do remizy. Co do straży koło rynku to teraz dużo młodych mają (oczywiście +18 lat) więc dlatego tak szybko wyjeżdżają do akcji. Przebierają się w garażu.
Też jestem w OSP i szczerze powiedziawszy jestem pod wrażeniem co do ich szybkości, po prostu byłem w Pub-ie i widziałem wszystko, w sumie mogłem nagrać bo są niesamowici :)
Szli na dwóch kołach koło PZU xD
dzis byłos slychac syreny chyba w srodmiesciu i jaworniku... wie ktos cos?
dodam bylo to poznym wieczorem.
Znowu w Myślenicach jakieś syreny słychać. Samochody na sygnale (4), co się dzieje ?
coś się pali koło kotłowni na osiedlu
[quote=alapatala] coś się pali koło kotłowni na osiedlu [/quote]
Była tam kiedyś stacja LPG, jest jeszcze ?
Już chyba ugasili
paliła się buda nad spontiakiem
ludzi więcej niż na dniach myślenic
A co (lub kto) to jest spontiak ?
http://forum.miasto-info.pl/myslenice/1303,straze-pozarne.html