Z tego co czytałam to zwroty realizowane są w terminach 45 dni - dla złożonych elektroniczne, 90 dni - dla złożonych w formie papierowej; 30 - dni dla osób, które posiadają Kartę Dużej Rodziny - i zaznaczyli tę informacje na PIT. Zatem 3 tygodnie to nie tak długo:)
A może w zeznaniu był błąd albo zmiana zamieszkania albo zmiana rachunku? Wszystko ma wpływ na termin zwrotu. Ja składałam w Krakowie, na Wadowickiej i też nie mam zwrotu - a składałam chyba przez e-pit 19 lub 20 lutego. Nie ma co panikować! A poza tym jak w każdym urzędzie w Myślenicach pewnie jest ograniczona ilość pracowników z powodu koronawirusa i zamknięcia szkół i przedszkoli.
Od piątku taki komunikat : zwróciliśmy twoja nadpłatę podatku na rachunek bankowy lub przekazem pocztowym . Miałam dostać przekazem i nadal nic . Czy ktoś tak miał
Od piątku taki komunikat : zwróciliśmy twoja nadpłatę podatku na rachunek bankowy lub przekazem pocztowym . Miałam dostać przekazem i nadal nic . Czy ktoś tak miał
Nie lepiej w takim przypadku zadzwonić do Urzędu Skarbowego, a nie tutaj informować? My nie pomożemy, bo nie mamy takich możliwości.
Ja też od kilku dni tak mam i ani na konto ani pocztą nic nie przyszło ?
Ja wysłałam 11 lutego również elektornicznie i również nie dostałam jeszcze zwrotu .Wyjątkowo długo w tym roku wiem ze maja 45 dni na zwrot ale zawsze w moim.przypadku było to maksymalnie do 10 dni ..teraz czekam juz 3 tygodnie a ile jeszce niewiadomo
Buśka a pieniążki na konto czy poczta?
Na konto
Ja czekam juz 3 tyg. I dalej nic
Z tego co czytałam to zwroty realizowane są w terminach 45 dni - dla złożonych elektroniczne, 90 dni - dla złożonych w formie papierowej; 30 - dni dla osób, które posiadają Kartę Dużej Rodziny - i zaznaczyli tę informacje na PIT. Zatem 3 tygodnie to nie tak długo:)
ja 19 składałam elektronicznie nie wiem jak oni to rozpatruja ale napewno nie chronologicznie bo tu ludzie z 22 już dostali.
tak z ciekawości bo w tym terminie składałam dalej nic nie masz?bo tu piszą że z 22 dostali wiec zastanawiam się czy aby dobrze był wypelniony
Sama sie zastanawiam jak to jest bo jedna Pani napisala ze z 26go juz dostala. Ja dalej czekam a wlasnie co maja powiedziec Ci z 19go?
A może w zeznaniu był błąd albo zmiana zamieszkania albo zmiana rachunku? Wszystko ma wpływ na termin zwrotu. Ja składałam w Krakowie, na Wadowickiej i też nie mam zwrotu - a składałam chyba przez e-pit 19 lub 20 lutego. Nie ma co panikować! A poza tym jak w każdym urzędzie w Myślenicach pewnie jest ograniczona ilość pracowników z powodu koronawirusa i zamknięcia szkół i przedszkoli.
Ja złożyłam 18 lutego, zwrotu nadal brak. Złożony poprawnie.
Ja tam poczekam. Jak jest dobrze to tak czy inaczej zwrot dostanę- jak nie to mnie wezwą.
PIT złożony 24.02 drogą elektroniczną dzisiaj zwrot na konto.
dostałam zwrot w Piątek 13,03 Poczta
Juuuu a kuliedy byl pit zlozony?
19.02
Właśnie przyszedł zwrot
Nie lepiej w takim przypadku zadzwonić do Urzędu Skarbowego, a nie tutaj informować? My nie pomożemy, bo nie mamy takich możliwości.
Ja też od kilku dni tak mam i ani na konto ani pocztą nic nie przyszło ?
Czy pani juz dostała?
Witam. Czy dostał już ktoś zwrot PIT?
Tak, 15 lutego zlozone zeznanie a wplyw byl 19 lutego
Ja złożyłem 21 i się zastanawiam jak długo w tym roku będę czekać na zwrot
ja złożyłam 12 lutego elektronicznie.. i nie dostałam jeszcze zwrotu...
Ja wysłałam 11 lutego również elektornicznie i również nie dostałam jeszcze zwrotu .Wyjątkowo długo w tym roku wiem ze maja 45 dni na zwrot ale zawsze w moim.przypadku było to maksymalnie do 10 dni ..teraz czekam juz 3 tygodnie a ile jeszce niewiadomo