Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 10 wrz 2009

PKS z powrotem na Rynek!!!!

I koniecznie CPN na miejscu obecnego parkingu dla "inwalidów inaczej" ! ;)

• 10 wrz 2009

Mr.0. Nie zapominaj rowniez o calodobowej myjni, zeby nie pobrudzily sie wielkomieszczanskie zupany jak beda wsiadac do samochodow :D

• 10 wrz 2009

Maniek z za Sułkowic, a w niedziele na rynku zrobi się giełdę samochodową. Zdzichó jak przyjedzie z Suwałk i wybierz się na msze to może sobie jakieś Cinquecento obejrzy, do bankomatu skoczy może i kupi. Ty możesz miec tam małego grila z kiełbaskami. Może Małgorzata będzie miała budke z pamiątkami i podobizną "burmiszcza" na wszystkim.... Pięknie będzie, trzeba tylko dobrze głosować.

• 10 wrz 2009

Może Małgorzata będzie miała budke z pamiątkami i podobizną "burmiszcza" na wszystkim....

Grunt to dobra promocja, upssss... reklama ;)

• Pomidor Pomidorowski 10 wrz 2009

Polecam lekturę dzisiejszego wydania szanowanego tygodnika - GAZETA MYŚLENICKA - a zwłaszcza artukułu: Nowi inwestorzy-nowe szanse

Mnie osobiście po przeczytaniu tego materiału ciągnie na wymioty.

Duma Myślenic, Myślenice najlepsze na świecie, Nowi inwestorzy itd. to tylko niektóre tytuły z Gazety Myślenickiej.
    Kto za tym stoi? GSI czyli GMINNE SŁUŻBY INFORMACYJNE - powstała w roku 2008 struktura wywiadu i kontrwywiadu Burmistrza Miasta i Gminy Myślenice. Szefem Służb od momentu powstania jest kobieta, jednocześnie prawa ręka Burmistrza. Wzorcem funkcjonowania mogą być zlikwidowane już struktury PRL-owskich WSI.

A teraz dwa słowa o Nowych Inwestorach i uprawianej propagandzie sukcesu. Bardzo bym chciał, aby właściciele firmy WIKTOR & LORENS wypowiedzieli się na temat udziału Bumistrza i jego służb wywiadu w decyzji o rozpoczęciu produkcji w Myślenicach? Życzyłbym sobie również by rzeczony w artykule POLPLAST wypowiedział się również na temat roli Burmistrza i jego służb w przeniesieniu działalności do Myślenic przed kilkoma laty, bo jeżeli idzie o przeniesienie na drugą stronę Bysinki to ich rola jest już niepodważalna.
    I w końcu chciałbym aby służby informacyjne Burmistrz napisały w końcu kilka słów o tym jak SZANOWAĆ lokalnych przedsiębiorców. Tych którzy tworzą PKB tej Gminy. Bo póki co to Pan Maciej tylko szkodzi.
    Zastanawiam się jak Burmistrz może powiedzieć złe słowo o lokalnym przedsiębiorcy do odwiedzającego go Gościa z zewnątrz? Jakie ma do tego prawo? Takie sytuacje zdarzają się podobno coraz częściej.
    Chciałbym aby wreszcie w Myślenicach znalazł się ktoś taki jak człowiek ze Szczecina, który pokazał jaki mamy ZUS.
    I na koniec jeszcze jedno: zamiast tej propagandy, niech napisze kilka słów o bezrobociu. Wtedy poznamy prawdę o klimacie dla przedsiębiorców w Myślenicach i ich wsparciu przez Pana Macieja!!!

• 10 wrz 2009

Widząc Twoje nieustające rzarty Mysleniczanin boje się rze Ci z SEDNA osiągneli troche swój cel. Podburzyli wszystkich mieszkańców przeciw, i teraz pełno nieufności i nienawiści.
    Ale park wam i tak wytniemy. Trzeba się zachowywać z wizją rewitalizacji i wstecz. Właśnie całe otoczenie Pana Burmiszcza Macieja to ludzie młodzi i odważni rzeby dokonywać zmian. A pomysł rzeby wrócic z dworcem na rynek wcale nie jest taki zły jak sie nabijacie. W urzędzie sie myśli nie rzeby zadowolić inteligentów takich jak Ty Mysleniczanin bo Wasjest mało i jesteście trochę nie tego, każden jeden ma wizję i każden by ciągnął w swoją stronę, dlatego czeba szanować prostych ludzi bo oni nie rozumieją trudnych słów ale wiedzą kiedy sie robi dobrze. Tyle inwestycji a w hali jak byłem to jest taka tablica "kolejne inwestycje", i są zaplanowane. Jak chcesz to sobie tam zobacz no chyba rze Twoja inteligentna noga tam nie postanie. I tak jak napisała Małgożata są ludzie którzy Pana Macieja kochają i staną z nim murem nawet w najgorszej chwili po wyborach, który i tak zostanie zapamiętany tak jak najlepszy król Kazimierz Wielki. I jeszcze następny Burmiszcz nawet ten Pan Architekt z Borzęty co chce odebrać ludziom prawo do śmieci jak zostanie Panem Burmiszczem to zbuduje pomnik Panu Maciejowi. Kiedy zobaczy te wszystkie dokumenty jak były poważne kontrole i jak Pan Maciej z niczego a nawet braku pobudował w mieście dla sportu i ile pracował po nocach z współpracownikami rzeby polepszyć Myślenice.

• 10 wrz 2009

Już przestań schlebiać Myśleniczaninowi, myśle że jak wygra wybory to o Tobie nie zapomni.

A MO pomnik, jak najbardziej, nawet wiem z czego. Na pewno ekologiczny.

Cześć Zdzichó

• 11 wrz 2009

I w końcu chciałbym aby służby informacyjne Burmistrz napisały w końcu kilka słów o tym jak SZANOWAĆ lokalnych przedsiębiorców. Tych którzy tworzą PKB tej Gminy.

Parę lat temu tak zadbał o podatników z Tele-foniki, że nie wyraził zgody na budowę 7-pietrowego biurowca na terenie zakładu. I to było głównym powodem, że prezes C. całą Tele-fonikę przeniósł... do Krakowa.
    Wszystkie podatki pracowników myślenickich jadą do Krakowa, samochody zarejestrowane w Krakowie. A mogło być odwrotnie - wszystkich krakowskich pracowników podatki mogły przyjeżdżać tutaj...
    Chodziło o to, że biurowiec nie będzie pasował architektonicznie (?!)
    Przy obecnej estakadzie byłoby widać może 3 piętra ?

A tak a propos WMB ile ma pięter wysokości ?

Tutaj mamy przykład dbałości burmiszcza o miejscowych przedsiębiorców

• 11 wrz 2009

Juz sie tak nie rozczulajcie nad Telefonika. To jest za duzy orzeszek ktorego nie ugryzie Pan Maciej. Zastanowcie sie lepiej skad wytrzasnac milion zlotych na pozyczke bo znow po "usprawnieniu" Strefy Wolnego Czasu na Zarabiu zostanie tylko pgloszenie o przetargu.
    A to ze nie szanuje sie myslenickich przedsiebiorcow to wiadomo od 2002 roku. Zastanawia mnie to ze Was to teraz dziwi? Przepraszam, zwracam honor. Szanuje sie tylko niektorych. Zeby nie bylo ze pisze nieprawde. A co z pieniedzmi naplywajacymi z zewnatrz sie robi, to juz przechodzi ludzkie pojecie;
    http://www.dziennikpolski24.pl/Artykul.100+M5be25918721.0.html
    Ja tylko mam nadzieje ze plan inwestycyjny kompleksu "czynnego" wypoczynku jakim jest tor kartingowy, nie zostanie potraktowany w ten sam sposob. Nie jest to moze 180 mln zlotych, ale przyciagnie napewno duze grono entuzjastow z kraju i Europy. I w dodatku finansowany calkowicie przez wlascicieli. A zawsze istnieje mozliwosc odwleczenia propozycji az do prawdopodobnej zmiany "ustroju".
    Wciaz dobrej mysli, Mysleniczanin007.

• 11 wrz 2009

Z pewną taka nieśmiałością... zajrzałem do Dziennika Polskiego i zobaczyłem wypowiedzi naszych radnych co do inwestycji w Zawadzie. To co mnie uderzyło to nowatorskie podejście radnego Bisztygi do prac budowlanych - o których pewnie rozmawiał z wujkiem Zdziskiem od ciotki Gienki na temat ile można zbudować domów za 180 milionów zł. Brawo, że radny lejący paliwo na Petronecie potrafi mnożyć - bo przecież za niego robi to na stacji urządzenie:-) Ale Panie radny- nie każdy chce mieszkać w syfie i kupować płytki za 20 zł za metr od chińczyka, jak może kupić sobie płytki za 1.000,00 zł. za metr- de gustibus non disputant / o sorry radny niekumaty - na polskie to jest że o gustach się nie dykutuje.../
    Co do wypowiedzi Pana Ślósarza - porównanie conajmniej nietrafne. Szkoda że jak Pan był na sesji w sprawie wysypiska to nie porównał Pan wspaniałego wysypiska do terenów przy Gliniku a domów w Borzęcie do Blue Parku.
    Radny Szlachetka - co prawda go nie lubię - ale pierwszy raz powiedział coś mądrego i prawdziewgo - że urzędnicy są niekompetentni.
    Pani Gowin - wiem że wiara czyni cuda- ale wierzyć "urzendnikom" z gminy - trzeba mieć nie lada odwagę.
    Pan Fijałkowski - ma rację stare wyspisko jest ładniejsze.
    Pan Sztabkowski - fajnie, że interesuja go sprawy odległego Dolnego Przedmieścia
    I na koniec jednym wysypisjiem zniszczyliście Dolne Przedmieście i nawet ten planowany Kośćiół tego nie zmieni...
    Wierny Dolnemu
    Dolnowsiok

• 11 wrz 2009

Drodzy Moi
    To że .................. Myśleniccy są kompletnymi kretynami wiemy wszyscy. No Comments
    A teraz by zacząć robić porządek bardzo WAŻNE ! Proszę o Wasze oceny opisanej poniżej sytuacji:
    Ostatnio przeczytałem w mediach, że radny Łętocha zrezygnował z uwagi na błędy w oświadczeniu majątkowym.
    Inny Radny Czesław Bisztyga od kilku lat tankuje paliwo na jednej z myślenickich stacji. Zerkam w oswiadczenie majątkowe, a tam ....................... RENCISTA, nigdzie nie pracujący. Co On więc tam porabia? Czy gdyby miał honor to powinien zrezygnować z mandatu radnego?
    Pytam też gdzie jest Urząd Skarbowy i czy tenże radny ma jakiekolwiek prawo do moralizowania?
    To tak na początek tytułem wstępu.
    Proszę o wypowiedzi.

• 12 wrz 2009

Zwariowałeś Osama? Chcesz powiedzieć, że radny Miasta i Gminy Myślenice, brat senatora RP, ważnego członka Platformy Obywatelskiej i jednego z filarów władzy Macieja Ostrowskiego w Myślenicach dorabia sobie "na lewo" na stacji paliw?
    I chcesz powiedzieć, że przyjmujace oświadczenie biuro Rady Miejskiej, przewodniczący rady Jerzy Grabowski i burmistrz Maciej Ostrowski przez dwa lata przymykają oko i nie zawiadamiają organów ścigania o tak oczywistym przypadku przestępstwa czy nawet kilku przestępstw jak zatajenie prawdy w oświadczeniu i
    ukrycie przed Urzędem Skarbowym dochodów?
    Czy chcesz powiedzieć, że nasz miłujący prawo burmistrz, który wykrył tyle nieprawidłowości w stopce redakcyjnej SEDNA i wytrwale wyjaśniał przy pomocy swoich służb czy Grzegorz Madej to rzeczywiście Grzegorz Madej, że ten właśnie burmistrz przymykał oko na to o czym wiedziało pół miasta?
    Czy chcesz powiedzieć, że radny B. jest rencistą, któremu nawet praca wymagająca stania i chodzenia przez kilkanaście godzin nie straszna?
    Czy chcesz powiedzieć, że renta którą radny otrzymuje co miesiąc od ZUS jest być może świadczeniem, które ze względu na jego zdolność do pracy wcale mu się nie należy?
    Czy wiesz, że wyłudzenie nienależnego świadczenia też może być przestępstwem?
    Czy wiesz po raz kolejny, że wszystko to piszesz o bracie senatora RP i jednego z Wielkich przyjaciół burmistrza Miasta i Gminy Myślenice Macieja Ostrowskiego?

I ja Ci ... wierzę.
    :)

• 12 wrz 2009

Panowie i Panie - gdzie jesteście?
    Tylko Greta napisała swój komentarz. Dlaczego nie potraficie odniesć się do rzeczy trudnych?
    Obłuda i zakłamanie?
    Czy tak wyglada prawdziwe myślenickie myślenie?

• 12 wrz 2009

Wszyscy rżną głupa i udają, że nic się nie stało.
    Takim zachowaniem chodujemy takich Ostrowskich, Bisztygów i Trolki.
    Oto prawdziwy obraz myślenickiego myślenia.

• 12 wrz 2009

Osama!
    Wyluzuj! Czytamy i wyciągamy wnioski. Sprawa Czesława to wierzchołek góry lodowej. Tak jak w Myślenicach nie ma nigdzie w okolicy: Dobczycach, Sieprawiu czy Pcimiu. Spokojnie, jeszcze roczek, chyba że organizujemy spektakularną wywózkę na taczkach. To jaka dziewczyy i chłpaki?

• 12 wrz 2009

jeszcze roczek, chyba że organizujemy spektakularną wywózkę na taczkach. To jaka dziewczyy i chłpaki?

Nie tak dawno bo 04.09.2009 o 16:40 już pytałem, ale przypomnę:

"Kiedy podjechać z taczką pod ratusz ???"

Co prawda dotyczyło to innego njusa ale temat wydaje się być ciągle aktualny. Dokąd do zmierza, co jeszcze przed nami ? Dokąd będziemy tolerować takie machloje ?!

• 12 wrz 2009

Drogi Osama. Wykrzykujesz tu fakty oczywiste i oczekujesz natychmiastowej reakcji. Napisze tylko tyle, sytuacja trwa juz lata a nagle komus to przeszkadza. Zamiast krzyczec przygotuj material dowodowy i przekaz komu trzeba. Na ukrucenie takiego procederu potrzeba wiecej niz tylko zdjec pracujacego pseudo rencisty. Powinienes dobrze o tym wiedziec. Jak bedziesz krzyczal bez dowodow, kramik sie zwinie i po sprawie. Nie udowodnisz nic. Przekretow i uchybien jest duzo, coraz to nowe wychodza na swiatlo dzienne. Zbieraj materialy, dowody, rozmawiaj z ludzmi. A wtedy Lolek moze nie zdazy z tymi taczkami przed CBA. I to zanim rozpoczna sie wybory.
    Mysleniczanin007.

• 12 wrz 2009

W gazecie Polska Gazeta Krakowska z 07.09.2009r był dodatek zatytułowany ,,Myślenice przyjazne środowisku”. Dodatek liczy osiem stron i jest wydany przy współpracy Urzędu Miasta i Gminy Myślenice. Po przeczytaniu odniosłem wrażenie, że już niedługo nasza władza gminna, doprowadzi, że będziemy mieszkać w raju. Wszystko co robią będzie ekologiczne, zdrowe nie śmierdzące. Czas spędzimy zdrowo, na sportowo i na wesoło. W dodatku jest napisane ,,Mieszkając w Myślenicach , można w ciągu zaledwie 20 minut dojechać z lotniska czy do Krakowa.” to chyba oznacza, że w Myślenicach będziemy mieli lotnisko. Tyko gdzie ?
    A tak w ogóle to sz….g mnie trafia gdy patrzę na ten dodatek, że z moich podatków ktoś próbuje sobie robić reklamę przedwyborczą.

• 12 wrz 2009

To kolejny dowód na to, że panowie z magistratu już zaczęli kolejną kampanię wyborczą.
    Tym razem za naszą kasę.

• 13 wrz 2009

Myśleniczanin to prostsze niż myślisz. Jadę zatankować na stację - Pan radny leje do baku za 30 zeta - ja tym paliwem do Krakowa na zakopiańską uprzejmie poinformować, że radny pozwolił mi do ZUS-u dojechać. I to wszystko.
    Proste, co nie? Tylko czy w tym o to chodzi? Powiesz mu to w oczy, a on że bidulka nie ma za co zyć, że skrzywdzony itd
    I za chwilę zacznie Ci w prasie liczyć ile kupiłeś samochodów jak sie wycofasz ze sponsorowania OSP lub Dalinu.
    Albo jeszcze lepiej - będzie chodził od domu do domu i robił Ci koło dupy bo tak gdzieś usłyszał.
    Zrozum,Myślenice są chore na raka, który co chwilę atakuje i zajmuje nowe organy. Społeczeństwo dotknięte zaćmą oczną pozwala mu się bezboleśnie rozwijać.
    Nie chodzi mi o to by znęcać się nad biednym rencistą. Chciałem pokazać i nazwać po imieniu pewien model zachowania. Mamy dzieci, mamy wychować nowe pokolenia, które będą rozwijać to miasto i ten kraj. Wg jakich wzorców? Dlatego nie dziw się, że przybywa coraz więcej ludzi, którzy zaczynają głośno krzyczeć. Ja nie boję się temu panu powiedzieć w oczy co o nim myślę. Myślisz, że to zrozumie i wyciągnie z tego wnioski? Brat, siostra, kolega, wujek, ciotka, szef i wszyscy święci pomogą.
    Takie to Myślenickie myślenie. "Komuś" udało się podzielić ludzi, dzięki czemu ten "męt" może między nimi pływać i głośno śmiać. Nie tylko z nas "Oszołomów", z wszystkich! Bo tylko ten podział i wzajemne antagonizmy pozwolą pływać długo.
    Czytam powyżej o zasponsorowanym dodatku w Polska The Times. Wiesz jak się to nazywa? KONSULTACJE SPOŁECZNE i POLITYKA INFORMACYJNA.
    A teraz zastanów się jak bardzo trzeba być obłudnym ucząc dzieci wyrzucać papierki do śmietnika i setkom rodzin zafundować wysypisko śmieci pod nosem i otaczarnię!!! Czego to ich uczy? Odpowiadam:
    SZACUNKU DO ŚMIECI, BO LUDZI JUŻ NIE !!!

• 13 wrz 2009

Ciesze sie ze dla dobra meritum tej dyskusji stawiasz mnie z "drugiej" strony barykady. Od
    jakiegos czasu zauwazylem ze jestem z niewiadomego mi powodu, wciskany "tam" coraz czesciej.
    Relatywnie wcale mi to nie przeszkadza, a wrecz daje szanse pokazac jak to dziala z punktu
    widzenia "zainteresowanych".

Chce rozwinac szerzej pojecie przyzwolenia spolecznego, ktore w naszym miescie, z punktu
    widzenia jego mieszkanca nabralo rangi standardu zyciowego. Na lamach tego forum mozecie
    przeczytac o multum przykladow, dotyczacych nie tylko wladzy ale tez zachowan zwyklych
    obywateli. Jednym z nich jest niewatpliwie przyklad rencisty, ktory "dorabia" na stacji
    paliw, ukrywajac dochody na zeznaniu majatkowym.

Bez watpienia jest to przestepstwo. Ktore wedlug prawa nalezy zglosic odpowiednim organom.
    Prawidlowa postawa obywatelska w kazdym praworzadnym kraju. Jednak Osama w tej samej
    wypowiedzi proboje wkroczyc na plaszczyzne moralna. I nakarmic strachem, komorki gotowe do
    dzialania. Nie wiem w jakim celu, ale domniemam ze niedlugo sie dowiemy. Strach ma wynikac z
    tego ze ktos kto zglasza przestepstwo "rencisty" sam nie moze wykazac prawidlowosci stosuku
    zarobkow do posiadanego majatku. Zastanawiajace, prawda? Czyli przyslowiowy impas. Sam nie
    jestem w porzadku a zglosze renciste, ktory byc moze "odgryzie" sie tym samym i ZUS dobierze
    mi sie do tylka. Jak za niedawnych, "dobrych" czasow. Kazdy kradl, a nigdy nic nie brakowalo.
    Pracowalo sie na bezrobociu. Kradlo na zakladzie pracy, przy przewozie materialow, lista jest dluga, mozna wymieniac w nieskonczonosc.

Teraz tez sie kradnie. Tylko bardziej oficjalnie. Poczawszy od czynow tak trywialnych jak
    przytoczonym nie dawno, nocnym wyrzucaniem prywatnych smieci do publicznych koszy. Kradnie
    sie z kieszeni obywateli placacych za pozwolenia, podatki, na Dniach Myslenic, stawiajac
    nielegalne punkty sprzedazy na prywatnych posesjach. Kradnie sie, wykorzystujac niewlasciwe
    materialy do budowy obiektow na terenie Gminy. Kradnie sie fundusze podatnikow sponsorujac
    ciemne interesy Gminnego Kola Wzajemnej Adoracji. Az w koncu kradnie sie zaufanie obywateli,
    mieszkancow tego miasta i gminy, ktorym zamiast postepu i do dzis brzmiacych w ich glowach
    pustych deklaracjach wyborczych, daje sie pseudo postep, i inwestycje rujnujace potencjal
    regionu w ktorym mieszkamy.

Przyzwolenie spoleczne wynika z braku szacunku do odpowiedzialnosci obywatelskiej ktora karmi
    nas wladza i ludzie z nia zwiazani. Ktory to brak szacunku mozna znalezc rowniez i w Twoich
    Osama. Przyzwolenie spoleczne wynika z srodowiska w ktorym zyjemy. Marazmie
    psychologicznym. Kazdy czuje sie osaczony, "zwiazany" politycznie i spolecznie. Skad to sie
    bierze? Poczytaj troche lektor szkolnych. Poczytaj o folwarkach zwierzecych i o 1984 roku.
    Popatrz na relacje spoleczne ugrupowan PO i PiS. Jak podzielony jest kraj i co sie dzieje.
    Spojrz wreszcie na spoleczenstwo amerykanskie za czasow prezydentury J.W. Busha.

Wladza moi drodzy, nie potrzebuje konsultacji spolecznych. Jest to instytucja
    spoleczna/firma, ktora reaguje na aktywnosc obywatelska. Jezeli aktywnosc jest znikoma,
    zapala sie zielone swiatlo. Jezeli aktywnosc sie wzmaga, powstaja niezalezne komorki ktore
    informuja otepiale spoleczenstwo o watpliwych dzialaniach decydentow, wtedy zapala sie
    swiatlo zolte i wychodzi sie z chlebem i sola do obywateli, prowadzi sie akcje, sponsoruje
    igrzyska i tlum popada w uwielbienie i wraca do marazmu codziennego dnia. A gdy powstaja
    grupy ktore informuja czarno na bialym co robi wladza, jak to robi na naszym gruncie SEDNO,
    zapala sie czerwone swiatelko, i wladza uruchamia machine propagandowa. Roznorakie dodatki do
    gazet, spoty w telewizjach, i wiece propagandowe. Na forach internetowych wlacznie.

Wiec ja mam taka propozycje. Skoro tak spodobaly sie dwa slogany wprost na plakaty wyborcze
    ktorymi sa KONSULTACJE SPOLECZNE i POLITYKA INFORMACYJNA, zorganizujmy takie konsultacje z
    mieszkancami Miasta i Gminy. Wyjdzmy do ludzi nie chowajac sie za internetowym laczem i
    swinskim avararem, lub jak w Twoim przypadku, Osama, jego brakiem. Porozmawiajmy z ludzmi.
    Wysluchajmy ich opinii. Obudzmy nasze male spoleczenstwo z politycznego marazmu i odzyskajmu
    wreszcie swiadomosc obywatelska ktora uspila w nas obecna wladza. Odwagi i inicjatywy. A
    znajda sie ludzie ktorzy chca cos zmienic. Pokazmy mieszkancom ze mamy do nich szacunek, a
    oni odzyskaja wiare we wlasne mozliwosci. "Kupa, Mosci Panowie!!"
    Mysleniczanin007.

• 13 wrz 2009

KONSULTACJE SPOŁECZNE itp slogany dla społeczeństwa które wychowane w "poprzedniej epoce"jest wdzięczne władzy że wybudowała chodnik czy drogę za nasze pieniądze a nie roztrwoniła ich na spotkania integracyjne .???Widzę że chyba niedługo jakieś wybory bo ruszyły inwestycje drogowe i chodnikowe.Będzie okazja do przecinania i podziękowań na stronach GM.

• 14 wrz 2009

Myśleniczanin, nie rozumiem cię. Popatrz na zgłoszony problem odpowiedziały dwie osoby na forum. Reszta milczy i udaje, że nie widzi. Popatrz, jaki kłopot odnieść się do problemu? WIdocznie jakiś jest. Nie będę wdawał się w polemikę by nie zanudzić innych. Jeden tylko wyjątek - podniesiony przez Ciebie wątek strachu. Kochany, jestem w takim wieku i takiej sytuacji życiowej, że już nic nie muszę. Mogę ze szczęściem na twarzy położyć się spać i poprosić Boga bym obudził się rano, czego bardzo Ci, drogie dziecko życzę.
    Mimo wszystko, chyba jesteśmy po tej samej stronie barykady.

• 14 wrz 2009

Ponieważ atakujecie Pana Radnego to ta dyskusja jest niegodna i dlatego nikt w niej nie bierze udziału.

• 14 wrz 2009

Osama, muszę Cię zmartwić ale jest nas więcej po TEJ samej stronie barykady !
    I mógłbym przysiąc, że byłaby nas jeszcze większa grupka ale... mnóstwo jest ludzi nieśmiałych i takich, którzy chętnie przyłączyliby się tylko:
    - nie czytają forum (niestety)
    - czytają ale nie wierzą, że coś w tym temacie jednak można zrobić

Może trzeba zrobić kampanię informacyjną na szerszą skalę ?

Odpowiedz