Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 6 maj 2010

Bajkowo się zrobiło, jak za obecnego burmistrza:)

• 6 maj 2010

Na dowód przeciwko Tygryskowi przedstawiam fragment zarejestrowanej wypowiedzi Puchatka;
    "- Jeśli wiem cokolwiek o czymkolwiek, to ta nora oznacza Duże Towarzystwo, a Duże Towarzystwo oznacza Królika, a Królik oznacza łasowanie. " Dowody są niepodważalne! :D

• Zdzichó Kowal PJN 6 maj 2010

Poprzyjcie przystojność Pana Burmiszcza Macieja, kiedy nadejdzie wybur!!!

pozdrawiam
    Zdzichó

• 6 maj 2010

Zdzichó, załatwione, poprę przystojność ale nie jego osobę na następną kadencję.

Przystojny to może i on jest ale nie sprawdził się jako burmistrz. Nie zechciał nawet wyjść do swoich chlebodawców i dyskutować jak człowiek z człowiekiem co chcieliby wyborcy zrobić ze swoich (sic!) pieniędzy. Zadłużył Myślenice tak, że się nie wygrzebiemy przez co najmniej najbliższych kilka lat.
    Na kredyt to się fajnie buduje, no nie ?
    Może ja coś wybuduję dla "Myślenic" a spłacać potem będą następni ???

• 6 maj 2010

[quote=Mysleniczanin007]Wieśniak kłamie! Najlepszym kandydatem jest Prosiaczek![/quote]
    w żadnym wypadku !!! Prosiaczek to najzwyklejsza ŚWINIA!!!!!

• 6 maj 2010

A Puchatek to niby kto? JEŻ? Popatrz na te teksty Wieśniak;
    Puchatek;
    - Takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego.
    - Jestem Misiem o Bardzo Małym Rozumku i długie słowa sprawiają mi wielką trudność.
    - Byłem gapą, strasznie głupim gapą. Jestem po prostu Miś o Bardzo Małym Rozumku.
    - Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło.
    - Lubię rozmawiać z Królikiem, bo Królik mówi wyraźnie o rzeczach wyraźnych, jak na przykład: Już pora na śniadanie lub Misiu, zjedz co....
    - Puchatek spojrzał na obydwie łapki. Wiedział, że jedna z nich jest prawa, i wiedział jeszcze, że kiedy już się ustaliło, która z nich jest prawa, to druga była lewą, ale nigdy nie wiedział, jak zacząć.
    - Miś o Miłym Obejściu, lecz o Wybitnie Zadziwiającym Braku Rozumu.
    I to według Ciebie ma być dobry kandydat?
    Prosiaczek;
    - Niełatwo jest być odważnym odparł Prosiaczek, lekko pociągając noskiem kiedy jest się tylko Bardzo Małym Zwierzątkiem.
    - Puchatku, co ty mówisz, jak się budzisz z samego rana?
    - Mówię: Co też dziś będzie na śniadanie.
    - Ja mówię: Ciekaw jestem, co się dzisiaj wydarzy ciekawego.
    - To na jedno wychodzi.
    - Później, po wielu latach, lubił sobie wspominać, jak to znajdował się w Bardzo Wielkim Niebezpieczeństwie podczas Straszliwej Powodzi.
    - Wiatr wiał im teraz w oczy i uszy Prosiaczka trzepotały za nim jak chorągiewki, gdy tak szedł i torował sobie drogę.
    - Prosiaczek złapał Puchatka za ramię, na wypadek, gdyby Puchatek się przeląkł.
    - Tyś bardzo zbladł, ale tylko w sobie, w środku powiedział Puchatek i to jest najwięcej, co może zrobić Bardzo Małe Zwierzątko, żeby nie zblednąć naprawdę.
    - Prosiaczek był tak przejęty myślą o tym, że może się przydać, że zapomniał się bać.
    - Prosiaczek westchnął i zaczął rozmyślać o sobie. Więc był DZIELNY...
    - Kiedy zawołasz do króliczej norki: "Hej, jest tam kto?", a glos z wnętrza odpowie: "Nie!", to znaczy chyba, że nie jesteś mile widziany.
    No i co Ty na to Wieśniak? ;)

• 6 maj 2010

chłopie!!przekonałeś mnie !! na pohybel Kubusiowi!!! zresztą nie złożył oświadczenia lustracyjnego więc pewnie ma co nieco za uszami.. niech będzie prosiaczek! choć świnia ale NASZA !!

• 6 maj 2010

Nigdy w Ciebie nie zwątpiłem Wieśniak. Wielki szacunek za walkę, jeszcze większy za obiektywizm. Tu nie chodzi o personalne przepychanki, tu chodzi o nasze wspólne dobro. Zadbajmy o to by zasługi przypadły nam wszystkim jako mieszkańcom a nie wyłącznie postaciom z wmurowywanych złotych tablic.

• 7 maj 2010

Władze Myślenic? Paranoja
    Wymiotować się chce patrząc na to co się dzieje w tym mieście.
    Popatrzcie na ten przykład - ruszacie na Forum temat zwolnień w BAT. Nagle Burmistrz Maciej Ostrowski w Dyrektorem PUP Mieczysławem Kęskiem organizują konferencję prasową w związku z ......................... zwolnieniami w BAT.
    Na tejże konferencji można dowiedzieć się, że lukę na rynku pracy wypełni inwestycja ................. kupców na dworcu.
    Pomijając fakt, że obaj Panowie w ramach prowadzonej kampanii wyborczej wreszcie spotkali sie z mediami w miejscu innym niż Strażnica OSP to jeszcze twierdzą, że pakowaczki z BAT'a będą sprzedawać u Gienka w sklepie.
    Pytam: Co robi Dyrektor PUP na zebraniach strażackich?
    On sobie poradzi - nie dość że dodatkowa kaska z sejmiku to jeszcze gwarantowana nietykalność na stołku Dyrektora PUP.
    Jeżeli będzie honorowy to odstąpi swoje miejsce na liście do sejmiku dla pracownika BAT'a.
    Burmistrz może złożyć podanie do radnej Lucynki - historyk z pewnością odnajdzie się w księgarni.

CI LUDZIE SĄ BEZNADZIEJNI !!! GRAJĄ NASZYM KOSZTEM - CZAS NA ZMIANY I TO JAK NAJSZYBSZE !!!

• 7 maj 2010

Na stronie internetowej naszej ulubionej szkoły ZS im. Średniawskiego.

"Wizyta Starosty
    Redaktor: Bibliotekarz
    30.04.2010.
    Nie możemy zapominać, że większość uczniów naszej szkoły to już pełnoprawni obywatele naszego państwa. Są pełnoletni i mogą decydować o losie państwa, powiatu czy gminy biorąc udział nie tylko w głosowaniach podczas wyborów do parlamentu czy samorządu, ale także angażując się w dyskusje na temat roli poszczególnych organów władzy. Ale żeby o czymś decydować trzeba się na tym znać. A gdzie najlepiej zdobyć informację? Oczywiście "u źródła".

Dlatego też na zaproszenie Dyrektora Jerzego Cachla, w poniedziałek 26 kwietnia mury naszej szkoły odwiedził Starosta Powiatu Myślenickiego Józef Tomal. Kameralne spotkanie w gronie klas 3 TG, 2 TI i 4 TIA miało miejsce na hali sportowej. Starosta krótko przedstawił swoje szkolne i studenckie zmagania. Dowiedzieliśmy się m.in., że jego dobrym kolegą z czasów studenckich był Sekretarz Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa Andrzej Przewoźnik. W ten sposób Starosta nawiązał do ostatnich tragicznych wydarzeń pod Smoleńskiem. Później nakreślił czym dokładnie zajmuje się starostwo powiatowe, a w szczególności sam starosta.

Dużym zainteresowaniem słuchaczy cieszył się temat remontu dróg i unowocześnienia szpitala powiatowego. Była także dyskusja na temat dalszych losów dworca PKS. Padło nawet pytanie ściśle dotyczące naszej szkolnej społeczności, a mianowicie czy są plany budowy boiska szkolnego? Starosta nakreślił wszystkie problemy rzetelnie i ciekawie. Odpowiedział wyczerpująco na zadane pytania, chociaż nie padło ich wiele. Co oczywiście oznacza, że tematy podjęte przez gościa były wyłożone profesjonalnie i wyczerpująco.

Uczniowie wrócili do szkoły zadowoleni i z pewną satysfakcją, że naszym powiatem rządzą ludzie, którzy naprawdę "znają się na rzeczy".
    dc"

;)

• 8 maj 2010

Pamiętam jak przed dwoma sezonamiGórnik Zabrze zawodził w lidze, a kibice się wściekli i wręczyli im koszulki z napisem:

"Nie wystarczy być dobrym ani nawet się starać, żeby grać dla Górnika trzeba za.................. !"

Jakby tak Burmistrz zamienił Górnika na Myślenic?
    Choć mam nadzieję, że z takim motto przyjdzie do Urzędu ktoś nowy.

• 8 maj 2010

Wykorzystywanie szkół w okresie kampanii wyborczej czy sugerowanie i namawianie młodzieży na składanie podpisów na listach kandydata (jak miało to miejsce w jednej ze szkół)jest zwykłym DRAŃSTWEM że nie użyję mocniejszych słów.Wykorzystywanie Katynia dla promowania siebie to już nie draństwo to profanacja.Nawet w poprzednim ustroju nie prowadzono takiej agitacji.
    SZKOŁA POWINNA BYĆ APOLITYCZNA.
    Nadzieja w tym że młodzież nie uwikłana w żadne układy sama będzie decydować.

• 9 maj 2010

obieca im "zagłosujcie na mnie a dostaniecie robotę na sortowni albo kompostowni ch... że potem wasze dzieci będą zmutowane"...
    Żenada po co szkoły zgadzają sie na takie kampanie polityczne?? co na to kuratorium?

• 9 maj 2010

Kuratorium jest też polityczne.
    A co do zwolnień z BAT to szkoda tych ludzi. Konferencja prasowa napewno im pomoże.

• 9 maj 2010

Ja zaś myśle, że Maciej Burmistrz to fajny chłopak. Dobrze, że edukuje naszą często zagubioną młodzież z wychowania obywatelskiego. Młodzi muszą wziąść też odpowiedzialność za swoje miasto. Powinno się obowiązkowo w każdej średniej szkole prowadzić takie spotkania z młodzieżą.

• 10 maj 2010

Sciagnięte z UG Myślenice.
    ...Stan zadłużenia Gminy na dzień 30.12.2009r z tytułu zaciągniętych kredytów i pożyczek oraz wyemitowanych obligacji wynosi 47.318.144zł,22zł co w przeliczeniu na 1 mieszkańca daje kwotę 1.134,32zł....

• 10 maj 2010

To jednak w czymś przodujemy,jak przyjdzie komornik to przy czteroosobowej rodzinie będę musiał sprzedać samochód.
    Może ktoś pokusi się zrobić ranking w czym przodujemy:najdroższe ścieki,woda....itd.

• 10 maj 2010

No przecież ścieki mamy podobno najtańsze

• 10 maj 2010

Dla naszych sympatycznych samorządowców głównym punktem odniesienia na mapie świata wydaje się być Wiedeń.
    Tam Pan Burmistrz z Panem Przewodniczącym Jerzym podpatrywali arkana gospodarki odpadami, również w odległościach do Wiednia mierzona jest długość mającej powstać w północnej gminie kanalizacji. Myśląc zatem konsekwentnie załóżmy, że przecież Wiedeń jest nieszczególnie odległą okolicą. Zapewne mamy tańsze ścieki niż w Wiedniu. Stąd już tylko krok do niebrania pod uwagę zacofanych sąsiednich gmin i stwierdzenia: mamy ścieki najtańsze w okolicy (czytaj: tańsze niż w Wiedniu).
    pozdrawiam
    cyt. z gazety myślenickiej:
    Długość planowanej sieci kanalizacyjnej: 239, 8 km
    Długość planowanej sieci wodociągowej: 86,8 km
    Oczyszczalnia ścieków w Krzyszkowicach: 2100 m3/d
    RAZEM: 326,6 km co w prostej linii daje odległość równą drodze z Myślenic do Wiednia.

• 10 maj 2010

ja bym zobaczył stan zadłużenia w zestawieniu z innymi Gminami, wtedy można by dokonać jakieś oceny. Ktoś się podejmie? (Oczywiście ceny ścieki, wodę etc również)

• 10 maj 2010

Wywiad z Panem Kielanem
    Zaskakujące pytanie Pana Rafała Zalubowskiego red. naczelny Sedna,komitet wyborczy Pana Kielana
    Czy nie ryzykuje Pan opinii, że powodem tej decyzji jest w większym stopniu sprzeciw wobec M.Ostrowskiego, niż chęć działania dla dobra samych Myślenic ?
    i tutaj odpowiedz Wiktora Kielana:
    Chce mnie Pan przygwoździć tym pytaniem już na początku wywiadu ? (śmiech)
    potwierdzam śmiech......
    I na tym większość czytelników darmowej niby gazetki zakończyło czytanie, krótkiego, konkretnego wywiadu.
    Ciekawe czy Pan redaktor poda prawdę ile kosztuje wydanie w/w gazetki i kto to finansuje.
    Pozdrawiam

• 10 maj 2010

Nie, to ja jestem większość!

• 10 maj 2010

Nie trzeba fatygować pana redaktora Cyrka do podania tak prostej informacji.
    Wydanie jednego numeru SEDNA kosztuje poniżej 3 tys. zł. My autorzy zasuwamy za darmo, to jest społecznie, w przeciwieństwie do rady miasta, która za swoją pracę pobiera diety. Koszt wydania to zasadniczo koszty druku, dystrybucji, drobne koszty operacyjne.
    Pokrycie kosztów zapewniają reklamodawcy. Jeśli drogi mysleniczaninie masz właśnie w ręku SEDNO to szybko zobaczysz kim oni są. I na tym powinieneś zakończyć tą średnio udaną próbę wzbudzenia sensacji.

:)

• 10 maj 2010

Ponieważ Pan Mysleniczanin dostał już odpowiedź od Grety, co prawda trochę nie precyzyjną ale wyczerującą temat - koszt druku to ok. 3 tyś ale nie wiem dokładnie ile bo się tym nie zajmuję. Mam nadzieję, że Pan czuje się usatysfakcjonowany. Gdzyby chciał Pan coś jeszcze wiedzieć to proszę pytać. Moje korzyści z redagowania SEDNA ograniczają się do możliwości umieszczenia informacji o istnieniu galerii, nazwijmy to reklamy zamieszczonej grzecznościowo. Nie uzyskuję w SEDNIE dochodów i żaden myślenicki wielmoża mnie nie opłaca.
    Jeśli chce Pan wiedzieć gdzie byłem w tym roku na wakacjach i ile wydałem to proszę się zarejestrować, odpowiem na privie.
    pozdrawiam

Odpowiedz