Forum » Myślenice

Już za rok wybory ...

• 9 kwi 2010

Adzygmunt, wstydź się i nie pisz bzdur.
    Przykład Kota pokazuje słabość i głupote społeczeństwa Myślenic. Większość w Radzie nie miała żadnego znaczenia i jest bezsensowną wymówką.
    Dlaczego głupota społeczeństwa?
    Jak można wybrać na Burmistrza Gościa, który przez kilka ostatnich lat był portierem w pewnym z banków?!?!?
    Tak Portierem i ochroniarzem! Ufoludek wokół którego skupił się zaklęty krąg nienawiści.
    Krąg ten podsunął Kotu Wice Burmistrza Urbanika z brodą skrywającą wiele kulinarnych tajemnic - być może Twoejgo sąsiada Adz? Ach rozumiem.
    Szok i żenada ! To była totalna kompromitacja.
    Nie wiem co w tym kontekście można sądzić o Burmistrzu Ostrowskim - wokół którego biegali i lobbowali Ci sami ludzie. Młody Kotek? Nie, w tym przypadku powstrzymam się od oceny.
    Jedno zaś muszę przyznać co do Pana Stanisława Kota - na pewno uczciwy człowiek - szacun.

• 9 kwi 2010

Rokita napisał:Jedno zaś muszę przyznać co do Pana Stanisława Kota - na pewno uczciwy człowiek - szacun.
    Na końcu napisałeś to co cytuję a wcześniej że wybrano gościa który był portierem przez jakiś czas i to go przekreśla.Wychodzi na to ze lepiej wybrać nieuczciwego?????Czy ty naiwnie myślisz że nowo wybrany uwolni się od towarzystwa które go wspiera i na zastępcę wybierze sobie kogo będzie chciał????

• 9 kwi 2010

No i bomba poszła w górę.
    Wiktor Kielan ogłosił w SEDNIE zamiar kandydowania na stanowisko burmistrza. Maciej Ostrowski ma miesiąc na podjęcie i ogłoszenie swojej decyzji. Jeśli powie "tak" nie pozostanie prawdopodobnie miejsce dla kolejnego kandydata a najbliższe wybory będą starciem dwóch gigantów. Jakkolwiek by Maciej nie zadecydował wiele ryzykuje...

• 10 kwi 2010

Greta,mówisz o Ostrowskim gigant ??!! coś niebywałego!!!

• 10 kwi 2010

Ta lista ludzi co jest w sednie to załamka jakaś kandydaci nawet szkoda wspominać może 2 góra 3 osoby rozpoznawane przez ludzi, reszta to jakaś zbieranina chyba spod kościoła

• 10 kwi 2010

Pesymisto, tak właśnie myślę. WIerzę również, że wyborcy wybierają również uczciwych ludzi.
    Ot taki jestem mały Kotek Naiwniak.

• 10 kwi 2010

Czy istnieje ktoś taki jak "uczciwy polityk" bo żyję dość długo i nie spotkałem się z czymś takim??
    Wyobraź sobie że przed wyborami kandydat mówi prawdę ,kto na niego zagłosuje?
    Obiecuje ludziom wiedząc że i tak tego nie spełni.

• 10 kwi 2010

[quote]Ta lista ludzi co jest w sednie to załamka jakaś kandydaci nawet szkoda wspominać może 2 góra 3 osoby rozpoznawane przez ludzi, reszta to jakaś zbieranina chyba spod kościoła[/quote]

To prawda, że na liście poparcia dla Kielana nie podpisał się jeszcze Michael Jackson, Władimir Putin i Książe Karol. Lista nie jest jednak zamknięta. Wiele osób wyraża się z sympatią o tym kandydacie, ale nie chce się angażować po jego stronie w otwarty sposób by nie wejść w konflikt z władzą, która patologicznie nie znosi konkurencji.
    Tym istotniejsze i wartościowsze jest to ,że znalazło się kilkadziesiąt osób nie bojących się zemsty magistratu.:) Nawet jeśli nie są gwiazdami TVN-u czy Gazety Myślenickiej.
    :)

• 10 kwi 2010

[quote=pesymista]Czy istnieje ktoś taki jak "uczciwy polityk" bo żyję dość długo i nie spotkałem się z czymś takim??[/quote]

Przepraszam, pesymisto, ale Ty (i inni) głosują na "coś" czy na "kogoś" ?!

• 10 kwi 2010

Jakbyś chciała Greto wiedzieć to Michael Jackson już się pod tym nie podpisze bo nie żyje, włącz czasem TV albo przeczytaj gazetę inną niż SE-DNO lub Myślenicką,

"Tym istotniejsze i wartościowsze jest to ,że znalazło się kilkadziesiąt osób nie bojących się zemsty magistratu."

czego tacy państwo Ćwierzyk mogą się bać, albo Pan Zalubowski?
    Greto ,a Ty będziesz zgłaszać swoją kandydaturę?? na Ciebie z miłą chęcią bym zagłosował :)

• 10 kwi 2010

Michael owszem nie żyje ale np. mógłby się podpisać Lenin bo jest wiecznie żywy , huberciku cycku barani.

• 10 kwi 2010

wcześniej wybory prezydenckie... 14+60 dni + ewentuslnie dogrywka

• 10 kwi 2010

"Tym istotniejsze i wartościowsze jest to ,że znalazło się kilkadziesiąt osób nie bojących się zemsty magistratu."
    Greciu z całym szacunkiem do ciebie pieprzysz trzy po trzy... o jakiej ty zemście mówisz ?? a cóż magistrat może zrobić przysłowiowemu Kowalskiemu??? na Sybir go ześle, do obozu wyśle ? albo rachunki za śmieci ekstra podniesie ?? weź nie ośmieszaj się! w końcu mamy demokrację i wolny kraj i KAŻDY może startować o ile zgromadzi parę podpisów i ma kasę na reklamę

• 10 kwi 2010

Może byś sie teraz zamknął na chwile co?!

• 10 kwi 2010

Proszę, zachowujcie się jak dorośli a nie jak dzieci. Czy nie możecie kulturalnie wymieniać swoich opinii? Nie tylko teraz, ale zawsze! Greta, to Ci tak od kilku tygodni podnosi ciśnienie, że zmieniłaś ton wypowiedzi? Kobiecie nie przystoi się aż tak denerwować ;)

• 17 kwi 2010

wieśniaku, uważałem Cię za mądrzejszego ze wsi ale w ostatnim czasie wychodzi ta Twoja głupota z Ciebie i pokazujesz co tak naprawdę potrafisz. Być może u Ciebie we wsi kobietę traktuje się jak powietrze, jednak pisząc na forach obowiązuje troszkę "inna" kultura, Ciebie również (pominąwszy fakt steku bzdur, które tutaj wypisujesz).

• 17 kwi 2010

no i zaczęło się!!!! mnie wieśniakowi przystoi pisać wszystko o czym inni myślą ale boją się powiedzieć, nawet o Grecie. trudno panie miejski, że czujesz się rozczarowany. no ale jak Greta kazała się zamknąć ( w końcu kobiecie przystoi tak mówić) to pewnie trzeba będzie posłuchać, w końcu kobietom nie należy odmawiać.
    A tak z innej beczki to fajnie , że pan Kielan startuje w wyborach - będzie ciekawiej, a może i MO bardziej się postara....

• 17 kwi 2010

A jak mozna zostać radnyum , jak może zostać nim ktoś kto :
    - nie jest związany z urgupowaniami politycznymi,
    - nie ma zamiaru przystąpić do partii
    - chce robic coś dla miasta a nie dla partii i klanów

• adzygmunt 17 kwi 2010

Do gość Rokita. Wychodząc z założenia, że lepiej późno niż wcale ripostuję:
    Jeśli jak piszesz niezbyt uprzejmie o bzdurach /moich/, to elegancki i dobrze wychowany człowiek powinien napisać: "Twoja ocena mija się z prawdą bo...".
    Tymczasem w następnych zdaniach piszesz o portierze. Cóż to ma znaczyć, że dla portiera za wysokie progi i dlatego zrejterował?, albo, że dobrał sobie wyimaginowanego przez Ciebie, mojego sąsiada, któremu przy tej okazji nie omieszkałeś wcisnąć niechlujstwa? Tyle argumentów i żaden merytoryczny, jeden z inwektywami, dyskredytujący "niewłaściwym pochodzeniem socjalnym i obyczajowym.
    Nie bronię Kota, bo jako stary żeglarz, wyznaje zasadę: kapitan schodzi ostatni. A tu odbyło się inaczej.
    Pamiętam jednakowoż, że w kadencji dokończonej, jego praca zyskała moje uznanie, co podkreślam, jest to moje zdanie i mam do niego prawo!
    Argumenty, które użyłeś, że ktoś komuś napluł w talerz, przepraszam w brodę, a ktoś inny był cieciem, wpiszę w czarną księgę kołtunerii myślenickiej.
    Masz wpis pod nr pierwszym

• 17 kwi 2010

Do Wieśniaka-załatwi go na cacy,gość straci pracę a obecnie z wilczym biletem trudno cokolwiek znaleźć.Działa to na tej samej zasadzie jak przyjmuje się "wybitnych specjalistów",zwolnisz albo przyjmiesz tego a tego a ja podpiszę ci to czy tamto.

• 17 kwi 2010

wiem o tym

• 4 maj 2010

Może to pytanie jest nie na miejscu ale chwilę mnie nie było,czy Maciej Ostrowski oficjalnie ogłosił że kandyduje bo rzecz jasna mam zamiar na niego głosować.

• Zdzichó Kowal PJN 4 maj 2010

Na Pana Macieja i bez ogłoszenia wybur najdzie, gdzie cała młodzierz zagłosuje, i strarze przeciwporzarne, i urzemdnicy, i nauczyciele, i pracownicy z firma Poldim, i szewcy.
    Tutaj karzden dopomorze, Pan Senator, Dziekan Jarosz, Pan Staszek i Paniena Anita.
    A Pan arhitekt sam w palcu.
    pozdrawiam
    Zdzichó

• 4 maj 2010

To super bo nie wyobrażam sobie innego kandydata.

• 4 maj 2010

Mam nadzieję że przy zbliżających się wyborach dla odmiany na stanowisko burmistrza odważy się startować więcej niż dwóch kandydatów,już trzech byłoby czymś, jakiś świeży umysł sprzydałby się w naszej lokalnej polityce.

Odpowiedz