Forum » Myślenice

Już za rok wybory ...

• 26 paź 2009

czy chodzi o takiego rudego kocura

• 29 paź 2009

Ponieważ Wy zdegenerowane wciąż szkalować i szargać dobre imię burmistrz Ostrowska ja zdecydowała. Jeśli On nie mieć siła wystartować w wyborach ja położyć na szala swój autorytet i zgłosić kandydatura. Każda jedna człowiek co na mnie głosować wiedzieć, że Wuj Józef kontynuować linia programowa burmistrz Ostrowska. Wy móc liczyć na nowoczesność w składowiska odpada, asfaltownia i stadion olimpijska.

• 29 paź 2009

Wy móc liczyć na nowoczesność w składowiska odpada, asfaltownia i stadion olimpijska.

Nie zapomnij o budowie krematorium (to tak "do kompletu") !

• 4 lis 2009

Chcialem tylko zapytać kiedy pojawi się obiecana przez władze waga do ważenia TiRów ?
    Deklaracje padały, nawet poparł je poseł na sejm i skończyło się na deklaracjach ?
    Już za rok wybory...

• 4 lis 2009

Tak zobaczysz wagę do samochodów jak Dolne Przedmieście chodnik od skrzyżowania pod borzęcką:-)))

Prędzej mi klon wyrośnie!!!

• 4 lis 2009

Na początek wystarczyłaby w Myślenicach znacznie mniejsza waga, zamontowana w gabinecie burmistrza. Służyłaby do ważenia słów i obietnic bez pokrycia.
    :)

• 4 lis 2009

Dzisiejsze wydanie GM udowadnia po raz kolejny, że rozpoczął się bieg z przeszkodami zwany potocznie Okresem Przedwyborczym. Już widać że odpowiednie komórki starają się wobec braku wcześniejszego przygotowania kondycyjnego, zastosować doping. Tyle że teraz to widać jak na dłoni. Czyżby "gmina" jednak zmiękła wobec nieprzychylnych, złych pomówień lokalnych konfabulantow i w pośpiechu nadrabia zmarnowany czas rzutem na taśme?
    Żeby się tylko nie potknęli, z tego pośpiechu...

• 4 lis 2009

od kiedy jedynie sluszna wychodzi w srody? :)

• 4 lis 2009

To tak jak z każda gazetą, dzisiejsze wydanie, kupisz sobie jutro ;)

• 5 lis 2009

Najważniejszym w Myslenicach okazuje się być ... Rynek!
    Tak jak by juz nic innego nie mozna zrewitalizować!
    A o innych dzielnicach / oprócz Zarabia/ cicho sza.
    A wiecie dlaczego?
    Jak powiedział jeden radny - zawęziliśmy obszar Myślenic do wiaduktu na Dolnym i osiedla Tysiąclecia i Zarania i to jego zdaniem jest OK.

jako mieszkaniec dzielnicy II kategorii mam w d... nowe drzewa na Rynku.Zabierzcie się za dobry projekt Dolnego przedmieścia - bo widziałem nowe studium w tym i dla dolnego i oprócz na makulaturę na nic innego się nie nadaje.

A do mieszkańców Górnego przedmieścia - nie będziecie mieć spokoju od TIRÓW - ale za to macie alternatywę - nowo zaprojektowaną drogę rowerową!
    Zatem na rowery:-))

Na dolnym bez zmian - klony jeszcze nie zdechły - bedzie gdzie wieszać plakaty wyborcze.

• 5 lis 2009

Oj nie biadol, czego Ci na dolnym brakuje. Masz trzy stacje paliw, dwie myjnie, plac manewrowy, strażnice, zalew, skałki, rzeke, sklepy, chodnik, oświetlone ulice, dużo zieleni. No bajka jednym słowem.

• 5 lis 2009

jeszcze śmietnik i smród

• 5 lis 2009

Dadaj jeszcze wysypisko, asfaltownie, dwóch Bezradnych i trzyklasową szkołę - sama rozkosz.

W sam raz jak na dzielnice, która może być atrakcyjna i rozbudowuje się. Szczególnie atrakcyjna jest trzyklasowa szkoła...

Teraz podobno w pierwszej klasie jest 10 uczniów bo pozostała 15 uczy się w dwójce, na Zarabiu i na osiedlu. I dzięki tej dziesiątce uratowała swój etacik pani sekretarka.

Tylko tyle i aż tyle.

• 5 lis 2009

Zapomniałem o szkole i przedszkolu, czyli dbają o edukacje dolnej wolty;) Kiedyś może bardziej dbano o rozrywke, raz w roku rozbijał sie cyrk, to było coś.

• 5 lis 2009

Cyrku juz nie trzeba rozbijać raz w roku - codziennie masz cyrk, Cyrka i inne atrakcje.
    Klaunów tez nie trzeba - stacja benzynowa, borzęta i Poręba blisko.

Edukacjyjne zaplecze prawie tak dobre jak w Dolnej Wolcie.

• 5 lis 2009

Dolnowsioku, to, że do szkoły chodzi 10 uczniów a reszta rozwożona jest po innych Myślenickich "budach" to nie jest akurat wina urzędników (czytaj: "Gminy") a poziomu edukacji w tej szkole.

Smutna ale jednak prawda :D

• 5 lis 2009

Podejrzewam że nie o poziom szkoły chodzi, a o wygodę rodziców, którzy być może i tak jada do pracy, i zabierają dzieci. Poziom właśnie w małej placówce może być wyższy, ot taka teoria.
    Inna kwestia jest taka że pewnie część rodziców chce oszczędzić swoim pociechą stresu ziązanego z późniejszą zmianą szkoły.

• 5 lis 2009

a ja się pytam co będzie jak słynny i znany w okolicy społecznik pan Kielan zostanie burmistrzem, zabierze się za likwidację śmietnika na Borzęcie, a następnie podniesie opłatę za wywóz śmieci ? ciekawe co się wtedy będzie pisać ?

• 5 lis 2009

Przeciez jak słynny i znany w okolicy społecznik pan Kielan zostanie burmistrzem to :

Powie że to wina tamtejszej władzy
    Pamiętam JAk p. Kielan mówił coś o likwidacji stoku to byłaby tragedia

• 5 lis 2009

A to Ty nie zauważyłeś że wywóz śmieci podniesiono juz jakiś czas temu, pomimo obietnic że mieszkańcy nie będa płacić więcej.

• 5 lis 2009

Bodzio, nie zapominaj ze Pan Kielan nałoży surowe kary na tych którzy unikają opłaty za wywóz śmieći, wyrzucając odpady do cudzych koszy albo alternatywnie, na obszary niezabudowane, żeby nie napisac w las. A pisać się będzie tak samo, może nawet bardziej intensywnie bo bedzie w koncu nie tylko monotemat "gmina".

• 5 lis 2009

I nakaże rejestracje na Miasto-info, żeby uniemożliwić pisanie postów "gosciom". Twarda reka i kontrola, musi być! ;)

• 5 lis 2009

Władze powinno sprawować trzech burmistrzów(oczywiście jedna pensja do podziału, ale stawka poczwórna). Moi kandydaci, Clinton, Cygnus i jakiś trzeci na "c"
    Kto za, kto przeciw, kto się wstrzymał. Wniosek przyjęty.

• 5 lis 2009

no to razem zaśpiewajmy panu Kielanowi "jesteś lekiem na całe zło" i tak dalej...
    Nie wiem jak wyglądaja w tej chwili przepisy odnośnie smieci i nie chcę się wymądrzać, ale jeżeli nie ma w tej chwili przepisów, które by zmuszały do zawarcia umowy o wywóz smieci to Kielan też będzie mógł skoczyć ludziom-śmieciarzom na ........ i pocałować ich w .......

• 5 lis 2009

Oj, ktos tu się obawia zmiany. Nie chcę się wymądrzać bo akurat znam przepisy, ale proceder śmiecenia, przestanie być opłacalny. Teraz po prostu ważniejsze jest to "co widac" i to o czym może a raczej musi pisać Jedyna Słuszna gazeta w mieście. Niczyje śmieci nie są atrakcyjnym tematem w porównaniu do próby rozbudowy ZUO. Ludzie i tak nie odwiozą śmieci bo trzeba się pofatygować żeby je tam zawieść. Duża kara czyni cuda. Uwierzcie mi na słowo.

Odpowiedz