Dodzwoniłam się dzisiaj do księgowej z US z zapytaniem o mój zwrot-składałam 4 marca.Poinformowała mnie,że dopiero wypłacają tym którzy składali pod koniec lutego.
Dodzwoniłam się dzisiaj do księgowej z US z zapytaniem o mój zwrot-składałam 4 marca.Poinformowała mnie,że dopiero wypłacają tym którzy składali pod koniec lutego.
jakaś bzdura Cie uraczyła bo ja składałem na początku marca ale nie nie później niż 4 marca , a pod koniec marca otrzymałem zwrot
Jest, jest, jest! Byłam w US we środę delikatnie zapytać, konkretnie u pani, która zajmuje się moim pitem (zależy od litery naszych nazwisk) i usłyszałam CZEKAĆ! W piątek było zwrot na koncie.
To zależy od ilości wniosków do rozpatrzenia w US. Im później złożony wniosek, tym dłuższy czas oczekiwania na zwrot. By nie zawracać sobie głowy wypełnieniem dokumentów, najlepiej wynająć biuro księgowe zwrot-vat-ue.pl , które załatwi za nas wszystkie formalności i oceni zasadność faktur i rachunków.
Ja rozliczałam za pomocą tego programu http://fundacjarosa.pl/program-pit/ i czekałam ponad miesiąc na zwrot. To chyba nie ma większego znaczenia jak się rozliczasz tylko ile wniosków napłynie wraz z Twoim do urzędu ;)
Dodzwoniłam się do US...poinformowali mnie że do tygodnia będą pieniądze na koncie. Dobrze, że zadzwoniłam bo wystąpił błąd w jakimś programie i nie widzieli mojego pita
Moja rodzina z tego samego dnia, przez internet, już dostała, nawet pocztą, a ja nic. Pewnie coś jest nie tak..;(
jakaś bzdura Cie uraczyła bo ja składałem na początku marca ale nie nie później niż 4 marca , a pod koniec marca otrzymałem zwrot
Więc,wygląda na to,że wypłacają nie wg.kolejności,tylko co im się pod rękę nawinie.
i mój wkońcu przyszedł :) nareszcie, składałam 6 marca przyszedł na konto
Jest, jest, jest! Byłam w US we środę delikatnie zapytać, konkretnie u pani, która zajmuje się moim pitem (zależy od litery naszych nazwisk) i usłyszałam CZEKAĆ! W piątek było zwrot na koncie.
A ktoś używa programy PIT Scan? Słyszałam, że się sprawdza, ale może ktoś z Was coś więcej na ten temat wie?
To zależy od ilości wniosków do rozpatrzenia w US. Im później złożony wniosek, tym dłuższy czas oczekiwania na zwrot. By nie zawracać sobie głowy wypełnieniem dokumentów, najlepiej wynająć biuro księgowe zwrot-vat-ue.pl , które załatwi za nas wszystkie formalności i oceni zasadność faktur i rachunków.
Ja rozliczałam za pomocą tego programu http://fundacjarosa.pl/program-pit/ i czekałam ponad miesiąc na zwrot. To chyba nie ma większego znaczenia jak się rozliczasz tylko ile wniosków napłynie wraz z Twoim do urzędu ;)
Witam czy wysyłał juz ktoś PIT-37 za 2015 rok. Wyskakuje mi błąd 401 co to oznacza
Witam. Czy wie ktoś może ile czeka się teraz na zwrot z podatku? przesłałam pita 27 I 2016 (e-deklaracje)
Witam. Ja wysłałam 31.01.2016, prosze dać znać kiedy przyślą
Dzwoniłam dziś do US. Już jest w księgowości. Będzie wysłany dziś lub jutro :)
możesz podać mi numer telefonu do księgowości ? ja nadal czekam
Dodzwoniłam się do US...poinformowali mnie że do tygodnia będą pieniądze na koncie. Dobrze, że zadzwoniłam bo wystąpił błąd w jakimś programie i nie widzieli mojego pita
122724293
witam ile teraz czeka sie na zwrot???
ja wysłałam 31 01 i wczoraj dostałam
Wysłany 09.02.2016 zwrot 11.02.2016. Bardzo szybko, kolega tez tak miał
no ja też wysłany 09.02 2016 ..... zwrot byl na konto czy poczta???
konto i elekronicznie wysłany
no ja tez elektronicznie tylko zwrot poczta....... i nadal czekam
Pewnie dlatego jest różnica w czasie....
czy to jest numer do księgowosci???
no niewiem czy to ma jakies znaczenie zobaczymy kiedy przyjdzie