[cytat=dziubek02]A dzwonilas do US? Moje rozliczenie jak dzwonilam dwa tyg temu bylo zaksiegowane a nadal cisza...[/cytatDodzwonić się graniczy z cudem.Wypadałoby pojechać,tylko po co w takim razie rozliczałam się przez net.
[cytat=dziubek02]A dzwonilas do US? Moje rozliczenie jak dzwonilam dwa tyg temu bylo zaksiegowane a nadal cisza...[/cytatDodzwonić się graniczy z cudem.Wypadałoby pojechać,tylko po co w takim razie rozliczałam się przez net.
No ogolnie to jest chore wszystko, ale co zrobic..
Moze to wina systemu i zle cos pokazuje, chyba musisz do nich pojechac, a na jakiej stronie to sprawdzasz?myslalam, ze skoro brak wiadomosci w systemie to moze pieniazki juz wyszly, a tu znow etap 1 mowisz kurcze.
Moze to wina systemu i zle cos pokazuje, chyba musisz do nich pojechac, a na jakiej stronie to sprawdzasz?myslalam, ze skoro brak wiadomosci w systemie to moze pieniazki juz wyszly, a tu znow etap 1 mowisz kurcze.
Jeżeli Urząd Skarbowy ma środki dokonuje zwrotu wcześniej.
I myślę, że tyle w temacie.
Wszystko fajnie, kazdy to wie. Tyle ze powinna byc jakas kolejnos, dla tych ktorzy zlozyli wczesniej zwrot tez powinien byc wczesniej, a jak widze wsrod rodziny i znajomych tak nie jest. Ja np skladalam wtedy co moja siostra, i rowniez osobiscie, zwrot na taka sama ilosc dzieci i ona juz dawno dostala na konto i wiele wiele takich przypadkow sie zdarza.
ja rozliczałam się 20.02. zaniosłam do US rano i czekam nadal a rozliczenie mam na 3 dzieci dzwoniłam do nich 2 tygodnie temu pani poinformowała mnie że jest już w księgowości i podała nr na który nie idzie się dodzwonić. dziś znowu zadzwoniłam do US i pan z wielką obrazą poinformował mnie iż czeka się 3 miesiące, więc powiedziałam grzecznie że już miesiąc się skończył zaczyna 2 a ja rozliczałam się na 3 dzieci i wiem że jest wtedy do miesiąca i pan od razu mnie połączył z księgowością ale cóż dalej nikt nieodbierał
ja rozliczałam się 20.02. zaniosłam do US rano i czekam nadal a rozliczenie mam na 3 dzieci dzwoniłam do nich 2 tygodnie temu pani poinformowała mnie że jest już w księgowości i podała nr na który nie idzie się dodzwonić. dziś znowu zadzwoniłam do US i pan z wielką obrazą poinformował mnie iż czeka się 3 miesiące, więc powiedziałam grzecznie że już miesiąc się skończył zaczyna 2 a ja rozliczałam się na 3 dzieci i wiem że jest wtedy do miesiąca i pan od razu mnie połączył z księgowością ale cóż dalej nikt nieodbierał
Ja dzisiaj dostała zwrot na dwoje dzieci od wczoraj lezało na poczcie od 25 lutego złozyłam przez internet i była z interwencja u ksiegowej w tamta srode
Ja dzisiaj dostała zwrot na dwoje dzieci od wczoraj lezało na poczcie od 25 lutego złozyłam przez internet i była z interwencja u ksiegowej w tamta srode
witam czyli max czas oczekiwania miesiąc z tego co czytam ? ja składała 3,5 tyg temu i wciąż widnieje info o etapie pierwszym :/ dziwna sprawa.
no trochu ja juz poztygodniu mialam pit w ksiegowosci i potem 3 tyg czekalam na kase
Aha, czyli to normalne, ze czekam tyle mimo ze juz dawno jest zaksiegowany....
no chyba tak bo tam w ksiegowosci jest tylko 1 pani ktora sie zajmuje wyplata kasy
rozumiem, ale mam nadzieję, że dostane w tym tygodniu....
No ogolnie to jest chore wszystko, ale co zrobic..
a dzisiaj znowu etap 1.No nie mam słów.
Sprawdzam na stronie urzędu-zwroty
na jakiej stronie się to sprawdza ?
Chyba Myslenice nie maja takiej mozliwosci sprawdzenia na stronie:-) mara252 a Ty dlugo czekasz?
28.02.2015
Na zwrot podatku z Urzędu Skarbowego następuje w terminie do 3 miesięcy od od dnia złożenia zeznania rocznego w urzędzie skarbowym.
Więcej ma stronie: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-dlugo-bede-czekac-na-zwrot-podatku-2501344.html
Jeżeli Urząd Skarbowy ma środki dokonuje zwrotu wcześniej.
I myślę, że tyle w temacie.
Wszystko fajnie, kazdy to wie. Tyle ze powinna byc jakas kolejnos, dla tych ktorzy zlozyli wczesniej zwrot tez powinien byc wczesniej, a jak widze wsrod rodziny i znajomych tak nie jest. Ja np skladalam wtedy co moja siostra, i rowniez osobiscie, zwrot na taka sama ilosc dzieci i ona juz dawno dostala na konto i wiele wiele takich przypadkow sie zdarza.
Ja wysłałam 8 marca z ulgą na 3 dzieci i wciąż 2 etap :/
A w jakiej miejscowosci?
Rzeczywiście,Myślenice nie mają-sprawdzałam.Ja podpięłam się pod waszą dyskusję z Będzina.Ale na pocieche dodam-NIC TO NIE DAJE>
No dokladnie, czy sprawdzisz w systemie czy zadzwonisz i powiedza Ci, ze niby zaksiegowane i patrzec na konto karza, to nadal czekasz i czekasz:-)
Jak tam, doszedł zwrot?
Wczoraj otrzymałem zwrot na 3 dzieci. PIT złożyłem przez Internet 2 marca. Nikogo nie poganialem.
no to super, ja jeszcze czekam;)
ja dalej czekam..... cierpliwie jeszcze i bez nerwów :)