Pierwsze slysze żeby rodzina 3+ miała pierwszeństwo. Ja skladalam elektronicznie 20.02 i mam zwrot na 3 dzieci i do dzisiaj zwrotu nie ma. Faktycznie w zeszłym roku jakos szybciej to wszystko się odbywalo
To się doinformuj - ma pierwszeństwo - w skarbówce powiedzą, bo jest w ich biuletynie.
Pit złożony elektronicznie 28 luty - zwrot na jedno dziecko - 22 kasa na koncie. Mniej więcej w tym samym czasie babci złożyłam pit (ulga rehabilitacyjna), ale papierowy - do dnia dzisiejszego cisza.
Samo rozliczenie zajęło mi na początku marca jakieś 5 min. Mija już ponad miesiąc, i moich ponad 300 zł z podatku nie widać ;/ A gdybym to ja się spóźnił to zaraz byłoby - kary i te sprawy.
tez dostałam :)
To się doinformuj - ma pierwszeństwo - w skarbówce powiedzą, bo jest w ich biuletynie.
Pit wysłany 24 lutego wczoraj wieczorem miałam na koncie
Pit składany elektroniczne 1.03, ulga na dwoje dzieci i kasa wczoraj na koncie....
Pit skladany elektronicznie 8 marca.zwrot na 3 dzieci i kasa wplynela na konto
Czy jest ktos, kto skladał pit przed 20 lutym i nadal czeka na zwrot?:)
tak..ja składałam 27 lutego i dalej nic, nie rozumiem tego systemu rozliczeń
Ja składałam 28 lutego i też nic,w Krakowie koleżanki juz dawno dostały a Myślenice ponoć fatalnie,słyszałam że nawet w ratach oddają.
Mi wczoraj pani w US powiedziała, ze urząd nie ma pieniędzy
Urząd ma pieniądze ulokowane na krótkie lokaty w skali kraju niezły grosz się z tego uskłada. Podobne praktyki stosują wszystkie tego typu instytucje
Jak u was z zwrotami?
Ja czekam miesiąc i nic cisza
Ja czekam od 20 lutego, w zeszlym roku byl rowny miesiac a teraz długo
Ja też dalej czekam od 28 lutego????
Dostałam wczoraj zwrot ????
Ja mam wiedzieć czy dostałaś ????
Pit złożony elektronicznie 28 luty - zwrot na jedno dziecko - 22 kasa na koncie. Mniej więcej w tym samym czasie babci złożyłam pit (ulga rehabilitacyjna), ale papierowy - do dnia dzisiejszego cisza.
Samo rozliczenie zajęło mi na początku marca jakieś 5 min. Mija już ponad miesiąc, i moich ponad 300 zł z podatku nie widać ;/ A gdybym to ja się spóźnił to zaraz byłoby - kary i te sprawy.
Coś się spóźniają w tym roku ehhhh
I jak tam Wasze pity? Ja czekam na jeden z 7go, a drugi z 8go i kasy nie widać
Ja dostałam skladałam 6marca
Ja też dostałam już na szczęście :)
Czy ktos dostal rozliczenie w ostatnich dniach? Pod jaki.nr dzwonic zeby sie cos dowiedziec?
Ja się szybko rozliczyłam przez pitax, jakoś jeszcze w lutym i zwrot już otrzymałam jakoś w marcu.
Kto jeszcze czeka? Juz dwa miesiace i cisza roz na jedno dziecko
ja też czekam, dzwoniłam dziś do US- rozliczają początek marca