obecnie raba ma 375 cm i wymywa zarabie do cna. tu co sie ostalo przez wakacje zmyte zostanie. domki na osieczanach kolejne juz wisza prawie nad tafla wody . przy cooperze psiarnia i jej tasmy dziarsko bronia drogi dojazdowej do fabryki ucinajac pogawedki jak to w sobote niebylo etc etc
aha oczywiscie wsrod obroncow drogi znajduje sie nasza kochana i szanowana straz wiejska pouwdziewana jak strzelcy podhalanscy z wielkimi pelerynami bueheheh
jaka jest teraz sytuacja na zarabiu w Myslenicach?
most przejezdny?
obecnie raba ma 375 cm i wymywa zarabie do cna. tu co sie ostalo przez wakacje zmyte zostanie. domki na osieczanach kolejne juz wisza prawie nad tafla wody . przy cooperze psiarnia i jej tasmy dziarsko bronia drogi dojazdowej do fabryki ucinajac pogawedki jak to w sobote niebylo etc etc
aha oczywiscie wsrod obroncow drogi znajduje sie nasza kochana i szanowana straz wiejska pouwdziewana jak strzelcy podhalanscy z wielkimi pelerynami bueheheh
A czy nasz PIERWSZY strażak (zwany również GMO) dzielnie stoi i pilnuje mostu na Zarabiu ?
niewiem jak w myślenicach ale w tej chwili to na chełmie taka ulewa jakiej niebyło od dawna!!!
Pozdro dl Chełmu u nas tez mocno pada ale trzymamy się
aż sie boje o droge po ostatnich osunięciach.
jak sytuacja na sanie w mce??
pol godziny temu kolo ronda bylo ok... stawy w osieczanach znow nam za chwile bedzie zalewac. jeszcze jakeis 60 cm
Czy wie ktoś może czy wąski most przez Rabę w Stróży jest otwarty??? bo droga poza Rabę już od popołudnia jest zamknięta...
Wąski most przez Rabę jest przejezdny.
Wie ktoś jaka sytuacja na zarabiu .? Chodzi mi głównie o most i dojazd do liceum .
Nie martw się jutro będą lekcje. DO SZKOŁY A NIE NA WAGARY !!!
Most na rabie jest otwarty. Byłem tam jakieś 20 minut temu. Z tego co widziałem do Liceum też można dojechać.
A co złotko do szkoły byś chciała niepójść?
przejazd przez most byl przed 19 i od tego czasu woda nieznacznie opadla.
mowi BYLY nauczyciel liceum na zarabiu ;)
Nieee.. Chcę po prostu wiedzieć jaki jest stan raby i jak dojechać do szkoły !
Dziękuję panie Fornalik za informacje :) Już za panem tęsknimy .
spokojnie dojedziesz ;) chyba, ze bedzie tak padalo, jak pada teraz
Czy ktoś wie jak wyglądają domki na działkach poniżej mostu osieczańskiego? Czy porwało kolejne?
tak o wlk belfrze woda w ciagu kilku godzin na 100% opadnie skoro w zrodla raby leje jak z cebra podobnie w calej jej gornej zlewni
Nie wiem czy tylko ja mam takie spostrzeżenia, ale na Zarabiu uczniowie nie lubią chodzić do szkoły :)
No niestety podmywa dalej, ale to było do przewidzenia,myślę że właściciele byli przygotowani.
Złe masz spostrzeżenia. Po prostu się zastanawiamy czy dojdziemy, a jak dojdziemy to czy nas do domu nie odeślą.
Boże.. padłam ^^ zene pisz coś sensownego a nie jakies głupoty :)