Btw, bardzo proszę niech ktoś napisze, czy dojadę z Myślenic do Krakowa zakopianką??
Muszę rano jutro jakoś się dostać do Krk.
Bo przez mój Czasław i potem Dobczyce nie da się ruszyć kompletnie ;/
Rano w Łękach było wszystko zablokowane. Strażacy mówili, że jakieś osuwisko się osunęło i kierowali wszystkich na Brzezową...
Ale nie wiem jak teraz jest, spodziewam się że pewnie dalej to samo.
rafiiii - do Dobczyc nie masz się co pchać z jakiejkolwiek strony, skoro ewakuowali zarabie tzn, że nie ma się tam po co pojawiać. Jutro pewnie będzie to samo.
Dziś się nie dostaniesz. Po prostu... rozumiem cię dobrze, ale wiem co się dzieje w regionie.
od 14.00 wyłączony z ruchu jest most w Dobczycach, ewakuowano zarabie i zaczęli 'upuszczać' zaporę.
Most w Dobczycach jest przejezdny. Na razie nie zrzucają tak dużo wody, żeby trzeba go zamykać. Napływ wody do zbiornika się zmniejszył, więc sytuacja jest nieco lepsza.
Konrado nie siej paniki. Na razie nie ma żadnej ewakuacji. RZGW podaje, że nie planują zrzucać tak dużej ilości wody, żeby było to konieczne. Wiadomo, że sytuacja jest dynamiczna i w każdej chwili może się zmienić, jednak na razie jest w miarę opanowana.
Dla mnie też do nie brzmiało wesoło, bo mam ważną sprawę w Brzączowicach dziś jeszcze i powiedziano mi że nie mam sie co pchać bo i tak nigdzie nie dojadę.
Dzięki za info! i sorki za błędne informację, ale zdałem się tylko na to, co mówili mi ludzie z Dobczyc.
Zakopianka od Myślenic jest puszczona, W prawdzie Głogoczów nadal nie wygląda za ciekawie ale auta jeżdżą normalnie. Tak przynajmniej było o 18 jak wracałam z Krakowa
rafiiiii - przeczytaj posty wyżej.
most w Dobczycach nie jest przejezdny.
niestety..
3 raz pisze że w Dobczycach most ZAMKNIĘTY !!!!
Btw, bardzo proszę niech ktoś napisze, czy dojadę z Myślenic do Krakowa zakopianką??
Muszę rano jutro jakoś się dostać do Krk.
Bo przez mój Czasław i potem Dobczyce nie da się ruszyć kompletnie ;/
o Łękach nadal nic nie wiadomo?
Rano w Łękach było wszystko zablokowane. Strażacy mówili, że jakieś osuwisko się osunęło i kierowali wszystkich na Brzezową...
Ale nie wiem jak teraz jest, spodziewam się że pewnie dalej to samo.
rafiiiii - przeczytaj posty wyżej.
most w Dobczycach nie jest przejezdny.
a czy jest ozliwy dojazd do dobczyc z krakowa wogole dzisiaj ???
tzn czy mozna wjechac wogole do dobczyc????jesli tak to ktoredy???
rafiiii - do Dobczyc nie masz się co pchać z jakiejkolwiek strony, skoro ewakuowali zarabie tzn, że nie ma się tam po co pojawiać. Jutro pewnie będzie to samo.
tylko ze ja mieszkam w dobczycach i nie wiem jak mam sie soatac do domu:(
Dziś się nie dostaniesz. Po prostu... rozumiem cię dobrze, ale wiem co się dzieje w regionie.
od 14.00 wyłączony z ruchu jest most w Dobczycach, ewakuowano zarabie i zaczęli 'upuszczać' zaporę.
Most w Dobczycach jest przejezdny. Na razie nie zrzucają tak dużo wody, żeby trzeba go zamykać. Napływ wody do zbiornika się zmniejszył, więc sytuacja jest nieco lepsza.
Konrado nie siej paniki. Na razie nie ma żadnej ewakuacji. RZGW podaje, że nie planują zrzucać tak dużej ilości wody, żeby było to konieczne. Wiadomo, że sytuacja jest dynamiczna i w każdej chwili może się zmienić, jednak na razie jest w miarę opanowana.
juz można jeździć???
na 1000%??
Dzwoniłem do znajomego to powiedział mi że wszystko zablokowane jest.
W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd
Droga do Osieczan przez Bulinę przejezdna.
Dla mnie też do nie brzmiało wesoło, bo mam ważną sprawę w Brzączowicach dziś jeszcze i powiedziano mi że nie mam sie co pchać bo i tak nigdzie nie dojadę.
Dzięki za info! i sorki za błędne informację, ale zdałem się tylko na to, co mówili mi ludzie z Dobczyc.
tymczasowy-podniosłes mnie na duchu. moze jednak dostane sie do domu dzisiaj
Nie było nic zablokowane. Były takie plany, ale okazało się to jak na razie zbędne.
na tvp3 mówili właśnie, że w nocy maja być intensywne opady niestety, przez dzień troszkę lżejsze i niestety z wtorku na środę znów intensywnie
Gdzieś w necie czytałem, ze droga z Gdowa do Dobczyc też była wyłączona. Jak teraz sytuacja tam wygląda??
No i ponawiam pytanie: przejadę z Myślenic do Krakowa zakopianką??
Wie moze ktos czy maja zamykac ten most w osieczanach na rabie
Prosze o szybka informacje
Zakopianka od Myślenic jest puszczona, W prawdzie Głogoczów nadal nie wygląda za ciekawie ale auta jeżdżą normalnie. Tak przynajmniej było o 18 jak wracałam z Krakowa
Ale chodzi mi o most w osieczanach czy ma byc zamykany
Jak na razie most w Osieczanach jest otwarty. Nie słyszałam, żeby mieli zamknąć poziom wody musiałby się znacznie podnieść.
dzieki ale jakby ktos cos słyszał niech da info