Dzisiaj w Dzienniku polskim jest taka informacja:
Otwarte serca, czyli jak można pomóc powodzianom
Zarząd Rejonowy Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej w Myślenicach rozpoczął wczoraj udzielanie pomocy poszkodowanym w powodzi.
Żywność będzie wydawana po okazaniu potwierdzonego przez sołtysa, Ośrodek Pomocy Społecznej, dyrektorów szkół i innych organizacji społeczno-środowiskowych wniosku nawet tym osobom, które nie spełniają wymogów stawianych przez ustawę o pomocy społecznej. Nie obowiązuje także kryterium dochodowe ani limit przydzielanej pomocy. Maltańska Służba Medyczna zorganizuje zbiórkę na rzecz powodzian. Jak informuje komendantka MSM w Myślenicach Anna Misztal zbierane będą: środki czystości, koce i ubrania.
Zbiórka przeprowadzona przez MSM będzie prowadzona wspólnie z Caritasem przez cały następny tydzień w dwóch turach w Betanii: od 9 do 11 i od 18 do 20. W niedzielę są zaplanowane zbiórki do puszek na rzecz powodzian po każdej mszy świętej. Wczoraj napisaliśmy również, że w gminie Pcim, która została dotknięta skutkami ostatnich deszczów, najbardziej potrzebna jest pomoc finansowa dla rodzin, które zostały ewakuowane z domostw zagrożonych powstałymi osuwiskami na terenie ich nieruchomości. Wszyscy, którzy chcieliby pomóc mogą przekazywać wpłaty na konto Parafialnego Zespołu Caritas "Betania" przy Parafii Narodzenia NMP w Myślenicach z dopiskiem "POMOC DLA POWODZIAN Z GMINY PCIM".
Nr konta 96 8619 0006 0020 0800 0563 0004 (Bank Spółdzielczy).
Mam pytanie czy ma ktoś zdjęcia z osunięcia się ziemi na Ukleinie.Widać to osunięcie z wyciągu narciarskiego,podobno masakra ogromny kawał góry zjechał do potoka.
Nie szukam sensacji tylko słyszałam jaki urywek informacji a chce wiedzieć dokładniej bo wyobraź sobie że mieszkam w Myślenicach i chce wiedzieć gdzie sa jakieś ewentualne utrudnienia
witam mam pytanie czy wie może ktoś się działo wczoraj tj- 02.06.2010 między 23-24 w Zasani ??bo widziałem dużo straży pożarnych jak coś wiecie to napiszcie pozdrawiam
Grunwaldzki nie był zamknięty tylko Dębnicki
http://picasaweb.google.pl/111735652966422698862/Powodz#5473046327026132418 Zdjęcia z Zarabia z przed dwóch godzin
co z Głogoczowem?dojazd jest?korki?
http://img514.imageshack.us/g/1008082a.jpg/
"Porabie" po powodzi. Nie ma czterech altan w tym murowane. Jedna jeszcze wisi nad Rabą
Uploaded with ImageShack.us
Obejrzyj pozostałe zdjęcia klikając w link
co z brzaczowicami?
Woda już spłynęla ale problem osuwisk pozostał
Może w końcu aparaty trzeba będzie zamienić na łopaty !!!!
Footoreporterzy kiedy w końcu weżmiecie sie do roboty i dziękujcie Bogu że woda was oszczędziła
Czy będzie organizowana w Myślenicach pomoc dla powodzian, pomoc w sensie, odzież, żywność, chemia.??
Dzisiaj w Dzienniku polskim jest taka informacja:
Otwarte serca, czyli jak można pomóc powodzianom
Zarząd Rejonowy Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej w Myślenicach rozpoczął wczoraj udzielanie pomocy poszkodowanym w powodzi.
Żywność będzie wydawana po okazaniu potwierdzonego przez sołtysa, Ośrodek Pomocy Społecznej, dyrektorów szkół i innych organizacji społeczno-środowiskowych wniosku nawet tym osobom, które nie spełniają wymogów stawianych przez ustawę o pomocy społecznej. Nie obowiązuje także kryterium dochodowe ani limit przydzielanej pomocy. Maltańska Służba Medyczna zorganizuje zbiórkę na rzecz powodzian. Jak informuje komendantka MSM w Myślenicach Anna Misztal zbierane będą: środki czystości, koce i ubrania.
Zbiórka przeprowadzona przez MSM będzie prowadzona wspólnie z Caritasem przez cały następny tydzień w dwóch turach w Betanii: od 9 do 11 i od 18 do 20. W niedzielę są zaplanowane zbiórki do puszek na rzecz powodzian po każdej mszy świętej. Wczoraj napisaliśmy również, że w gminie Pcim, która została dotknięta skutkami ostatnich deszczów, najbardziej potrzebna jest pomoc finansowa dla rodzin, które zostały ewakuowane z domostw zagrożonych powstałymi osuwiskami na terenie ich nieruchomości. Wszyscy, którzy chcieliby pomóc mogą przekazywać wpłaty na konto Parafialnego Zespołu Caritas "Betania" przy Parafii Narodzenia NMP w Myślenicach z dopiskiem "POMOC DLA POWODZIAN Z GMINY PCIM".
Nr konta 96 8619 0006 0020 0800 0563 0004 (Bank Spółdzielczy).
A co z Dobczycami Chyba zaprzyjażnieni o nich nie zapomną
czy ktos się orientuje czy na Ogródkach Działkowych"Porabie"w Osieczanach jest juz prąd ? i jaka jest sytuacja z Rabą?
Raba opadła a pradu nie ma bo linia energetyczna została zerwana i prawdopodobnie długo nie bedzie
Czy ktoś sie orientuje czy przejezdne sa Winiary???Potrzebuje z Myślenic dojechać do Gdowa
www.ultrasonline.com/ref/Jarekkli/
PATRZCIE JAK PĘKŁA TAMA !!!!!
Mam pytanie czy ma ktoś zdjęcia z osunięcia się ziemi na Ukleinie.Widać to osunięcie z wyciągu narciarskiego,podobno masakra ogromny kawał góry zjechał do potoka.
Widziałam zdjęcia na stronie gazety myślenickiej patrz - potrzebne będą miliony-
Jaka sytuacja dziś w Myślenicach? W necie przeczytałam, że woda w Rabie znów wysoko i prądu nie ma. Prawda?
Czy ktoś słyszał o jakimś osuwisku w Myślenicach?
A co chcesz klamerko nowej sensacji czy się martwisz i współczujesz ludziom tej strasznej tragedii .
Nie szukam sensacji tylko słyszałam jaki urywek informacji a chce wiedzieć dokładniej bo wyobraź sobie że mieszkam w Myślenicach i chce wiedzieć gdzie sa jakieś ewentualne utrudnienia
Niestety na obecną chwilę raczej nie ma w Myślenicach osuwisk a szkoda.
"czy ktos się orientuje czy na Ogródkach Działkowych"Porabie"w Osieczanach jest juz prąd ? i jaka jest sytuacja z Rabą?"
nie ma prądu i jeszcze długo nie będzie:(
Raba dziś znów wylała przy najbliższych brzegowi domkach ale teraz na szczęście znów trochę opadła
[quote]Niestety na obecną chwilę raczej nie ma w Myślenicach osuwisk a szkoda.[/quote]
że co..????
witam mam pytanie czy wie może ktoś się działo wczoraj tj- 02.06.2010 między 23-24 w Zasani ??bo widziałem dużo straży pożarnych jak coś wiecie to napiszcie pozdrawiam