Forum » Okolice

Gmina Pcim - zachować, czy sprzedać?

• 21 wrz 2011

Pamiętacie o tym ?

A OTO KŁAMSTWA TOWARZYSZA JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO:

"W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo."
    J.K. 10.2005

";Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także." powiedział Jarosław Kaczyński. "Życie Warszawy", 10 lipca 2006

"Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki."
    Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Trójka

W "Głosie Wybrzeża" z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on: "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów".

W serwisie PAP-u z 2004.03.25, Kaczyński potwierdził:
    "Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię".

Kaczyński, 2004.02.16, PR3:
    "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju."

Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
    "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD."

Marzec 2005 rok / antena RMF FM
    RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
    Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS".

RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
    Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne."

Sejm IV RP, expose premiera Kaczyńskiego:
    "Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne"
    "budowa 3 milionów mieszkań w najbliższym czasie nie jest nierealna. Można to zrobić, a jedyną taką realną przeszkodą, nie do przełamania jest niechęć obywateli do zakupywania mieszkań."

11 2 Cytuj
  • 21 wrz 2011

Pragnę zwrócić uwagę na:

Marzec 2005 rok / antena RMF FM
    RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
    Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS".

Czy zgodnie z ideałem PiSu należy popierać rozwodników oraz osoby o wątpliwej reputacji ? Osoby w sprawie których toczą się luz już zakończyły siMarzec 2005 rok / antena RMF FM

Czy nie jest jest sprzecznym z ideałem PiS (słowa Kaczyńskiego) popieranie rozwodników oraz ludzi o wątpliwej reputacji ?
    Osoby, które są lub były przesłuchiwane przez CBA, prokurature i osoby które nie mają zakończonych wszystkich spraw sądowych ?

8 2 Cytuj
  • 21 wrz 2011

Głosuje na PiS bo to jedyna godna poparcia partia. Głosujcie na PiS.

3 8 Cytuj
  • 21 wrz 2011

[quote=gość: Myślący] Pamiętacie o tym ?

A OTO KŁAMSTWA TOWARZYSZA JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO: [/quote]
    [quote=gość: abc] Głosuje na PiS bo to jedyna godna poparcia partia. Głosujcie na PiS. [/quote]
    Hmm... hmm... może się nie spostrzegliście, lecz do wygłaszania wyborczych 'racji' służy temat: Myślenice --> Wybory parlamentarne 2011.

4 3 Cytuj
  • 21 wrz 2011

powiadomić centralny PiS trzeba. Ziomale to jeden układ. I skoncentrujmy się na gminie. Wybory,to co innego.

8 Cytuj
  • 21 wrz 2011

Pójdzie gdzie trzeba, zadbam o to.

5 Cytuj
  • Marzena 21 wrz 2011

Myślący, dołączę się :)
    I będzie bardzo dobrze jak każdy coś zrobi :)

5 1 Cytuj
  • 21 wrz 2011

Brakuje jeszcze 266 !
    Nie postarałeś się.

4 Cytuj
  • 21 wrz 2011

redakcjo, ten długi post jest nie na temat, proszę przenieście go do tematu Wybory 2011 albo skasujcie

5 1 Cytuj
  • Marzena 21 wrz 2011

Jasny gwint !

"Myślący" nawiązał do naszego wójta, a "też myślący" zrobił akcję jak diabli :)

Wiem,że wybory już za chwilkę, ale my tutaj o tym nie rozmawiamy, to nie jest ten temat.
    W każdym ugrupowaniu są ludzie z różnym podejściem do życia i zostawmy to w świętym spokoju.
    Ja nigdy nie zagłosowałam na PO i nie mam zamiaru ich popierać, ale nie mam zamiaru też zgadzać się na to co wyprawia wójt z naszą gminą. Gdyby on był z PO to co ? To zwolennicy PO zostawiliby go w spokoju ? Jestem pewna, że nie ! W tej sprawie nie ma akurat najmniejszego znaczenia kto jest za jaką partią. Nie głosujcie na konkretne ugrupowania, tylko na ludzi ! Pamiętajcie, że to osoby mają zadbać o nasze tyłki, nie grupa ! Fakt, że w tłumie ludzie głupieją, zmieniają częściej poglądy, ale na coś jednak trzeba liczyć.
    Zastanówcie się : Kowalski : uczciwy człowiek w życiu muchy nie skrzywdził, wie czego chce i wie czego ludzie od niego oczekują ( charakterystyka może być oczywiście bardziej wyczerpująca, ale wiadomo o co mi chodzi ) i co ? Nie zagłosujesz na niego ponieważ nie jest w tym ugrupowaniu , które ma większe poparcie wgł. sondaży ?

4 1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

...nie wszystko jeszcze co dotyczy wyborów zostało przeniesione, co burzy tok dyskusji nt gminy, ale ja wierzę, że Redakcja da sobie z tym radę. Ktoś kiedyś słusznie zaproponował by prześledzić całą poprzednią kadencję, bo tam podjęto kluczowe decyzje dla zadłużenia gminy. Jaka była pierwsza z inwestycji? -Chyba rewitalizacja Centrum Pcimia?

4 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=gość: googie] ...nie wszystko jeszcze co dotyczy wyborów zostało przeniesione, co burzy tok dyskusji nt gminy, ale ja wierzę, że Redakcja da sobie z tym radę. Ktoś kiedyś słusznie zaproponował by prześledzić całą poprzednią kadencję, bo tam podjęto kluczowe decyzje dla zadłużenia gminy. Jaka była pierwsza z inwestycji? -Chyba rewitalizacja Centrum Pcimia? [/quote]
    na blogu bezogrodek.bloog.pl masz I kadencję Obajtka w pigułce ze szczegółami. Polecam.
    Fakty wiarygodne, bo dane od radnych opozycyjnych.

4 1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Od razu widzę, że dane na przytoczonym blogu są dopiero od końca października 2008 poczynając. A co było wcześniej, nic się nie działo przez 2 lata? Z tego co czytam ktoś włamał się na blog i skasował wpisy, ale czy nie można ich odtworzyć? Jedno ze źródeł to blog, inne to pamięć ludzka i dla porównania dane udostępniane przez gminę. Może zaczniemy Koledzy i Koleżanki grzebać i szukać .

4 1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Czy po włamaniu na bezogrodek trop prowadził do serwerów Łódzkiej firmy Kylos ?

5 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Wójt Obajtek zgodnie z myślą klasyka: "białe jest czarne, a czarne jest białe" zawiózł znanemu Paprykarzowi, osobie wyjątkowo mętnej [ reportaż Tomasza Sekielskiego ] czarną folię, która nadaje się do wszystkiego , tylko nie do uprawiania papryki, Obajtek W Technikum Weterynaryjnym musiał opuścić lekcje o uprawie roślin, koncentrując się na zwierzakach, a Kaczyński zna się na wszystkim, Obajtek rozsławia Pcim od 2006 roku, to nic nowego...Prezes raz go burmistrzem Bajtkiem, raz Wójtem Wszystko-Może nazywa, nawet Monty Python by tego nie wymyślił....Obajtek istotnie wszystko może.

6 Cytuj
  • 23 wrz 2011

to może w Lipinach założyć hodowlę papryki pod czarną folią?

6 Cytuj
  • 23 wrz 2011

[quote=gość: konopie indyjskie] to może w Lipinach założyć hodowlę papryki pod czarną folią? [/quote]

albo szkółkę leśną ?

3 Cytuj
  • 23 wrz 2011

co wy tak atakujecie tego wójta ja juz nic z tego nie rozumiem,zazdroscicie mu tego występu w tv wczoraj czy co???? są wybory to nie idziecie i nie głosujecie a potem macie problem sami ze sobą i wylewacie swoje żale tutaj. Zastanówcie sie....

1 5 Cytuj
  • 23 wrz 2011

od kiedy mówienie prawdy jest atakiem ?

4 Cytuj
  • 23 wrz 2011

ale nie każdym z nas CBA się "zajmuje"

4 Cytuj
  • Marzena 23 wrz 2011

[quote=gość: mieszkanka Pcimia] co wy tak atakujecie tego wójta ja juz nic z tego nie rozumiem,zazdroscicie mu tego występu w tv wczoraj czy co???? są wybory to nie idziecie i nie głosujecie a potem macie problem sami ze sobą i wylewacie swoje żale tutaj. Zastanówcie sie.... [/quote]

Ale powiedz mi czy hodowla papryki pod czarną folią jest możliwa ?

Folia czarna
    * hamuje wzrost chwastów * powoduje wzrost temperatury gleby o 2 do 3 stopni Celsjusza * powoduje szybszy rozkład próchnicy.

Nasz wójt bardzo dobrze się promuje i gdyby nie jego fatalne działania w naszej gminie, to moglibyśmy być z niego nawet dumni. Jak podchwyci opozycja tę czarną folię, to będzie śmiech na całą Polskę :D I wiesz co będą o nas mówić ? Na pewno nic dobrego, ale pośmiać i my się możemy :D
    Ciebie irytuje fakt, że naśmiewamy się z wójta ponieważ nie zdajesz sobie zupełnie sprawy z tego co on robi.Przeczytaj wcześniejsze posty, to pewnie jakieś wnioski wyciągniesz.

4 Cytuj
  • 23 wrz 2011

[quote=gość: mieszkanka Pcimia] co wy tak atakujecie tego wójta ja juz nic z tego nie rozumiem,zazdroscicie mu tego występu w tv wczoraj czy co???? są wybory to nie idziecie i nie głosujecie a potem macie problem sami ze sobą i wylewacie swoje żale tutaj. Zastanówcie sie.... [/quote]

osoby publiczne muszą wkalkulować w swą działalność krytykę, tym bardziej takie jak wójt Obajtek, który nie przebierał w środkach , aby wójtem zostać, donosił, robił zadymy i niszczył poprzednika jeszcze po wyborach... kółka lubią się wracać, ale istotą jest to, że ta krytyka jest zasadna i takich ludzi trzeba uczyć moresu na każdym kroku, układ wygrywa wybory, ale układ nie zamknie wszystkim ust....DEMOKRACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nikogo nie da się ośmieszyć, jak się sam nie ośmieszy, a z tą folią to są żywne jaja...połączyć Pcim z kombinatorem i cwaniaczkiem spod Radomia...ciągnie wilka do lasu...Kaczyński tylko na tym straci...a pcimianom chyba o to nie chodzi.

3 Cytuj
  • 23 wrz 2011

Historia Wójta Obajtka łudząco przypomina inną znaną historyjkę ze "znajomym" Stanisławem, Staszkiem... klip

4 Cytuj
  • 23 wrz 2011

[quote=Marzena] gość: mieszkanka Pcimia napisał/a:co wy tak atakujecie tego wójta ja juz nic z tego nie rozumiem,zazdroscicie mu tego występu w tv wczoraj czy co???? są wybory to nie idziecie i nie głosujecie a potem macie problem sami ze sobą i wylewacie swoje żale tutaj. Zastanówcie sie.... Ale powiedz mi czy hodowla papryki pod czarną folią jest możliwa ? Folia czarna* hamuje wzrost chwastów * powoduje wzrost temperatury gleby o 2 do 3 stopni Celsjusza * powoduje szybszy rozkład próchnicy.Nasz wójt bardzo dobrze się promuje i gdyby nie jego fatalne działania w naszej gminie, to moglibyśmy być z niego nawet dumni. Jak podchwyci opozycja tę czarną folię, to będzie śmiech na całą Polskę :D I wiesz co będą o nas mówić ? Na pewno nic dobrego, ale pośmiać i my się możemy :DCiebie irytuje fakt, że naśmiewamy się z wójta ponieważ nie zdajesz sobie zupełnie sprawy z tego co on robi.Przeczytaj wcześniejsze posty, to pewnie jakieś wnioski wyciągniesz. [/quote]

Szkoda tylko że przy okazji nie wypromuje Lipin !!!
    A tak z innej beczki, tymi głupotami to on się zajmował w czasie pracy w urzędzie czy był na urlopie ?

M007 - ty nawey 10% tego co ten człowiek wyrabia nie znasz. Zaptaj ludzi lub wybierz się na spotkanie radnych jak zrobiła to P.Marzena.

5 Cytuj
  • 24 wrz 2011

Obaj robi biznesy, teraz próbuje pokręcić się przy prezesie i medialnie zaistnieć w szeregach PiS. Ciekawe ile trzeba poświęcić czasu by przyłapać prezesa to tu, to tam i to co ktoś napisał - z jakich pieniędzy te wyjazdy? Wątpliwe by ten ostatni pozwolił coś ubajowi dla siebie wytargać, w PiSie jest wielu kandydatów do korytka, sprytniejszych i bliżej prezesa niż obaj.

3 Cytuj

Odpowiedz