Forum » Okolice

Gmina Pcim - zachować, czy sprzedać?

• 27 wrz 2011

[quote=gość: przetargi] gość: Wyjątkowabau napisał/a:prawdopodobnie tego biznesmena nauczono składać oferty i towarzystwo kpi, że CBA nic wykryć nie może i po głowie się puka, że ktoś donosi, a nikt nie ma szans wygrać z prostej przyczyny, 100% cena, na doświadczenie w wykonywaniu np. boisk nikt nie zwraca uwagi, majac ciche zapewnienie, że odbiór będzie bez problemów z ceny można zejść a roboty ziemne ukryją wiele, ekspertyzy sądowe drogie, papiery grają i CBA wychodzi na dudka, koło się zamyka, tylko wszyscy wiedzą, że wyrosła firma jest bliska władzom... Aż strach pomyśleć, jakimi drogami wędrują nasze pieniądze i jak są dzielone. Kto da sobie uciąć rękę, że tak właśnie nie jest??? [/quote]

Jedni widzą w tym strach inni interes życia. 2 miliony to niezły zastrzyk dla tej firmy.
    I byłbym zadowolony jeśli wokół tych przetargów nie było wątpliwości.
    Niestety ja mam ogromne zastrzeżenia.

5 1 Cytuj
  • 28 wrz 2011

sęk tkwi w wykonaniu robót, podobnie orlik w Trzebuni do natychmiastowego remontu, przebudowy

5 1 Cytuj
  • 28 wrz 2011

Oświadczenie Wójta Gminy Pcim

Szanowni Państwo!

Folia, która była przekazana na ręce Pana Stanisława Kowalczyka oraz transport tej foli pochodzi od prywatnych darczyńców.
    Urząd Gminy w żaden sposób nie był zaangażowany w jej zakup i dostarczenie.

Jako człowiek i jako Daniel Obajtek mam przyjemność i obowiązek pomagać tym którzy proszą mnie o pomoc.

Wójt Gminy Pcim
    Daniel Obajtek

WSTYD ZAMIESZCZAĆ Z TAKIMI BŁĘDAMI NA STRONIE INTERNETOWEJ GMINY, ALE POD RZĄDAMI OBAJTKA GMINA ROZŁOŻONA NA ŁOPATKI POD KAŻDYM WZGLĘDEM.

6 1 Cytuj
  • 28 wrz 2011

Dziś bezogrodek.bloog.pl nie działa poprawnie .
    Brak aktualnych wpisów.

1 4 Cytuj
  • 28 wrz 2011

[quote=gość: Blue] Dziś bezogrodek.bloog.pl nie działa poprawnie .
    Brak aktualnych wpisów. [/quote]

Działa!

1 Cytuj
  • 28 wrz 2011

Obajowi wyczerpują się coraz bardziej argumenty do obrony swoich poczynań, ciekawe co powie kiedy podniesie nam podatki; przecież według ubogich informacji udostępnionych przez gminę, większość inwestycji była z dofinansowania unijnego, czyli kredytów do spłacenia za dużo być nie powinno. Ciekawe co zrobi obaj, czy 2 zakłady tak bliskie wójowi przyjdą może z pomocą? A może jednak wój okaże się wspaniałomyślny i będzie miał "przyjemność i obowiązek pomagać tym którzy proszą (...) o pomoc" i pokryje braki finansowe gminy, które sam wywołał z dochodów gniazdek różnorakich weźmie dochody z gniazdek różnorakich. Ja nie chcę płacić większych podatków.

4 Cytuj
  • 29 wrz 2011

Tak krótkie oświadczenie i tyle błędów. Wstyd dla Pcimia. Wychodzi najbardziej " prężny" wójt w powiecie, czyli słoma z butów...nawet Pajka lepiej piosze.

4 Cytuj
  • 29 wrz 2011

Jeśli taki z niego ekonomista jak polonista to nie tylko wstyd dla gminy, ale też klęska. Niestety widać coraz bardziej rękę "wielkiego" ekonoma, który ściąga nam na głowę kredyty i odsetki, a potem weźmie nogi za pas. Znamy takich fachowców. Niestety dbałość o własny interes przez tego ekonomistę jest dla nas zgubą - nabrać kredytów, potem wytargać coś dla siebie przy przetargach i układzikach z firmami z podwórka. Taki to nasz wieeeelgi ekonom od 7 boleści.

6 Cytuj
  • 30 wrz 2011

A co w temacie Lipin?

4 Cytuj
  • 30 wrz 2011

Wój obaj, jak zawsze temat numer jeden w gminie i to nie do znudzenia, bo ciągle nowe sprawy dochodzą. Firma Interbau zróbmy jej reklamę, zwróćmy uwagę na kolejne przetargi. Ponieważ rodzą się pewne podejrzenia, zwracajmy uwagę na wszystko co na styku tej firmy z samorządem leży. Dobrze byłoby też poznać oficjalne dane tyczące się zadłużenia gminy, by nie być zaskoczonym jak mieszkańcy unii greckim bankructwem. Wój do wymiany, ale dla nikogo wójtowanie łatwym teraz nie będzie.

7 Cytuj
  • 30 wrz 2011

czarna folia i samochód jako element kampanii PiS-u, a na odebranie robót w zamian przymknięcie oka
    jakość wykonania centrum Pcimia gołym okiem nie do odebrania, powinni Kaczyńskiego do gimnazjum przywieżc, toby go po tych dziurach wytrzepało, może by przejrzał z kim się zadaje.

5 Cytuj
  • 2 paź 2011

a dziekan to tę folię pokropił?

4 Cytuj
  • 3 paź 2011

Szlacheckie Gniazdo w Kopalinie, Willa w Sasinie to jedne z prywatnych inwestycji wója. Przyjrzyjcie się zdjęciom w internecie a potem spróbujcie sobie odpowiedzieć na pytanie skąd wziął na to pieniądze.

6 Cytuj
  • Marzena 5 paź 2011

Jutro mija termin wpłacania wadium !
    Dajcie jeszcze dzisiaj jakieś ogłoszenia, na bezpłatne portale wystarczy.

Szlacheckim Gniazdem i innymi powiązaniami , inwestycjami czy jeszcze czym tam trzeba zajmują się już odpowiednie osoby.
    Jeśli znacie jakieś szczegóły to się podzielcie.
    Tutaj piszemy raczej ogólnikami, ale jeśli ktoś zna jakieś szczegóły , to będę wdzięczna :)

Pamiętajcie o tych ogłoszeniach :D

4 Cytuj
  • 5 paź 2011

[quote=Marzena] Jutro mija termin wpłacania wadium ! Dajcie jeszcze dzisiaj jakieś ogłoszenia, na bezpłatne portale wystarczy.Szlacheckim Gniazdem i innymi powiązaniami , inwestycjami czy jeszcze czym tam trzeba zajmują się już odpowiednie osoby.Jeśli znacie jakieś szczegóły to się podzielcie.Tutaj piszemy raczej ogólnikami, ale jeśli ktoś zna jakieś szczegóły , to będę wdzięczna :)Pamiętajcie o tych ogłoszeniach :D [/quote]

ok

• 5 paź 2011

http://www.tvn24.pl/-1,1719787,0,1,kaczynski-przedstawil-druzyne,wiadomosc.html

Koniec z Obajtkiem w Pcimiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

4 Cytuj
  • 5 paź 2011

[quote=gość: Mały_Polak] http://www.tvn24.pl/-1,1719787,0,1,kaczynski-przedstawil-druzyne,wiadomosc.html Koniec z Obajtkiem w Pcimiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 [/quote]

Ale wtopa :-)
    Jak Kaczyński pozna prawdę o Obajktu to zawału dostanie.
    Obajtek - ekspert , ale od czego ? Leczenia zwierząt ? Hahahahahaha
    Teraz to na pewno ani ja ani moja rodzina nie oddamy głosu na PiS.

8 Cytuj
  • 5 paź 2011

Założę się, że Obajowi uda się ten szturm na stołek - diabeł pomaga, ale też zgubi

1 Cytuj
  • 6 paź 2011

"ekspert" OBajtek, próbuje uciec pod skrzydła PiS-u, nie uda się, prawda wyjdzie, Kaczyński widząc budulca wykorzystuje, licząc, że Pcim poprze go w 100%, a Obajtka nie zna, wkrótce go pozna i po wyborach wyrzuci z PiS-u , jak z Pajką zrobili.

5 Cytuj
  • 6 paź 2011

Weterynarz z wykształcenia ma w Polsce budować gabinety dentystyczne :-)
    PiS schodzi na psy.
    Ekspert :-)))))))), niech każdy przeczyta ten wontek od początku, będzie wtedy wiedział w czym jest ekspertem ....

A gabinetami stomatologicznymi zajmnie się jak Lipinami ?

4 1 Cytuj
  • 6 paź 2011

Hej Ty Weterynarz Wontek juz Ci nie pasuje, co by napisali o twoim wójcie zle. Nie udzielaj sie tu tylko pisz sobie tam na tej waszej stronie bezog... cos tam .Żenujący

3 11 Cytuj
  • 6 paź 2011

[quote=gość: color] Hej Ty Weterynarz Wontek juz Ci nie pasuje, co by napisali o twoim wójcie zle. Nie udzielaj sie tu tylko pisz sobie tam na tej waszej stronie bezog... cos tam .Żenujący [/quote]

Chodzi ci o www.bezogrodek.bloog.pl ?
    Dziś byłem na tym blogu po raz pierwszy.
    Przejrzałem większość bloga i muszę powiedzieć że ten Wasz wójt to niezłe ziółko !

7 Cytuj
  • 7 paź 2011

a jak się Obajtek wywiną CBA w Elektroplaście, czy ktoś by mógł nas oświecići czy Preze Kaczyński o tym wie?

4 Cytuj
  • 7 paź 2011

[quote=gość: zuzia] a jak się Obajtek wywiną CBA w Elektroplaście, czy ktoś by mógł nas oświecići czy Preze Kaczyński o tym wie? [/quote]

Spara jest cały czas w toku ....
    Z tego co wiem, dużo wokół niego się dzieje.

3 Cytuj

Odpowiedz