Tak od razu wiedziałem nie opodal dom mojej cioci , kuzynek itd. Ale czy to prawda bo w toku wędrówek i poszukiwań spotkałem się z taką monografią że w średniowieczu/bodajże XIII wiek choć nie jestem/ był na stokach Krowiarki drewniany kościół i że pierwsze zabudowania Trzemeśni właśnie tam były.Nawet mój kolega miał taki karkołomny plan aby prześwietlić teren przy pomocy geo- radaru nie wykluczone że na wiosnę/lato do tego wrócimy.
Śladów legendy szukać z georadarem? to chyba tylko tak można skontatować z realiami.
Myślę, ze powtarzaną historię prędzej sprawdzili by geolodzy. Ostatecznie bieg rzeki w ciągu tysiąca lat nie zmieniłby tak wyglądu okolicy.
A ile lat na polskich ziemiach mamy chrześcijaństwo?
Ja tę legendę będę podtrzymywał, ale włożę ją między bajki!!!
[quote=Mako84] No tak, trudne nie było;) To może robimy tak, że jak ktoś zgadnie to wrzuca jakąś fotke od siebie ktoś zgaduje i wtedy ten ktoś wrzuca itd.? [/quote]
ja się zgadzam ;-)
Strzeliłeś dobrze. Zauważ temat, "gdzie to może być"?
Ta osoba pod, ma wyobrażać wielkość tego kamienia.
Dodam; wandale? już wiek i pół temu, pisali na nim swoje inicjały z datą!
Tyle z pobieżnych oględzin zauważyłem!
Nie dodałem zapytania: Gdzie tylko tak pięknie może być? w ...?
Nie ma odpowiedzi, podeślę jeszcze jeden obrazek
i...?
Czy to nie Trzemeśnia?
widok na zarzecze od drogi głównej? :]
Czyli Krowia Góra
Krowia Góra = Krowiarka. Tak czy inaczej bingo!!!
Tak od razu wiedziałem nie opodal dom mojej cioci , kuzynek itd. Ale czy to prawda bo w toku wędrówek i poszukiwań spotkałem się z taką monografią że w średniowieczu/bodajże XIII wiek choć nie jestem/ był na stokach Krowiarki drewniany kościół i że pierwsze zabudowania Trzemeśni właśnie tam były.Nawet mój kolega miał taki karkołomny plan aby prześwietlić teren przy pomocy geo- radaru nie wykluczone że na wiosnę/lato do tego wrócimy.
Śladów legendy szukać z georadarem? to chyba tylko tak można skontatować z realiami.
Myślę, ze powtarzaną historię prędzej sprawdzili by geolodzy. Ostatecznie bieg rzeki w ciągu tysiąca lat nie zmieniłby tak wyglądu okolicy.
A ile lat na polskich ziemiach mamy chrześcijaństwo?
Ja tę legendę będę podtrzymywał, ale włożę ją między bajki!!!
podbijam bo fajny temat. Na początek może takie bardzo łatwe zdjęcie. Co to?/gdzie to?
Rynek w Sułkowicach:)
No tak, trudne nie było;) To może robimy tak, że jak ktoś zgadnie to wrzuca jakąś fotke od siebie ktoś zgaduje i wtedy ten ktoś wrzuca itd.?
[quote=Mako84] No tak, trudne nie było;) To może robimy tak, że jak ktoś zgadnie to wrzuca jakąś fotke od siebie ktoś zgaduje i wtedy ten ktoś wrzuca itd.? [/quote]
ja się zgadzam ;-)
czy ktoś pamięta jeszcze ks. Kwiatkowskiego, za którego proboszczowania zaczęto budować ten piękny Kościół? Wieczne odpoczywanie...
Czy to o tym kościele piszesz?
Gdzie to może być. Czy to jeszcze nasz powiat?
Czy to słynne krzesło Kantora Kiedyś tam byłam dokładnie nie pamiętam Ale okolice Dobczyc
Bingo! Bliżej Huciska.
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/wieag.jpg/] src="http://img827.imageshack.us/img827/2103/wieag.jpg" alt="zdjecie" />[/URL]
Gdzie to może być?
Stara czy nowa budowla?
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Wcale nie tak daleko od Myślenic
Gdzie to może być?
Rynek w Lanckoronie
Znacznie bliżej Myślenic, może 15 km od centrum.
Zagadka duża trudniejsza niż ta wyżej.
Smakosz:-) brawo!
a to nie diabelski kamien? pewnie przestrzelilem ale nic innego nie przychodzi mi do glowy :)
Strzeliłeś dobrze. Zauważ temat, "gdzie to może być"?
Ta osoba pod, ma wyobrażać wielkość tego kamienia.
Dodam; wandale? już wiek i pół temu, pisali na nim swoje inicjały z datą!
Tyle z pobieżnych oględzin zauważyłem!
A jak się wstawia takie fotki? Ja nie umiem.