Forum » Społeczeństwo

Budujemy razem Polske

• 15 lut 2019
    bono napisał/a:

Lubię to, założyłem nowy blog i w 10 minut 105 minusów.
    Ależ cholernie jestem poularny.

Wróciłem na 1 stronę tego tematu w zrozumieniu bełkotu. Nie ma szans. Tytuł "Budujemy Polskę razem" zaczął się od komentarza o Trampie, zakończył się na Trampie i żydach tych lub tych drugich. Ci sami którzy rok temu pisali że my się ze wszystkimi potrafimy kłócić w tym samym żydowskim temacie piszą dzisiaj że dupe wylizali. Tu chodzi o popularność. Bono się tym nakręca. Jedni zbierają pokemony a innym zalezy na łapkach a jeszcze innim chodzi o plusy dodatnie i plusy ujemne.
    Zadając Wam po raz kolejny pytanie : to skoro budować Polskę to jak taka Polska ma wg Was wyglądać, po raz kolejny padły przymiotniki np tolerancyjna, multi, ktoś tam napisał że niezła byłaby Polska gejowska. Poszło uzasadnienie z dlaczego taka a nie inna. I.....nagle skoro stało się jasno że an inie gejowska ani nie multi a tolerancja to nie słowo szmata temat wrócił na tory komentarzy wydarzeń dnia wczorajszego.
    Zauważyłem, że macie słabe argumenty budowania a mocne komentowania. Wam nie zależy na tym co trzeba zrobić bo robić się nie chce lub nie wie lub nie umie ale Wam zależy na komentowaniu dnia kolejnego. Jest to zazwyczaj komentarz typowego Janusza czyli zawsze źle. Dla mnie to jakiś dziennikarski marazm a nie forumowe rozmowy. Na pytania jak to zbudować nigdy, ani raz nie napisaliście jak coś zrobić. A na argumenty Waszych krzywych wizji wrzucany jest kolejny inny temat byle przerwać i komentować zupełnie co innego.
    Słucham złotych myśli ze złotoustych fachowców w obecnym temacie : jak nie pokłócić się z jednymi lub drugimi żydami, bo rozumiem że każde rozwiązanie będzie dla was pożywką jak to jest fatalnie, źle, a o Rosji się nie mówi. Ot wylała się fala hejtu bo się zjechali w Warszawie a nie w Berlinie. Rozumiem, że jesteście z opcji tych drugich żydów z którymi się pokłócono i nie można cementu i płytek wozić. A co będzie jak cement już będzie można ale wołowiny nie?
    Meritum jest takie, że Wy nie budujecie, wy hejtujecie a ten wątek potrzebny jest jak komentarze dnia dzisiejszego w pomponiku na interii. Tam Wasze miejsce skoro komentarze a nie rozwiązania to Wasza wartość dodana.

6 Cytuj
  • 15 lut 2019

To straszne proste. Polska ma być mocna w UE, związana z UE i gospodarczo i militarnie wiązać się
    z UE jako jednym organizmem czyli Europą.

Szukanie żydów w USA i liczenie że oni nas bezinteresownie obronią jest niedorzeczne,
    taka ciągła mrzonka, że za Wielką Wodą jest Raj.
    Buduj śmigłowce i rakiety w ramach UE, buduj mocną armie UE w której będziemy mieć swoje miejsce
    (nie takie jak Niemcy bo ich jest 80 mln a nas 36 mln), ale należne dla naszej pozycji w UE.
    A USA, niech budują z żydami nową ziemię obiecaną, ale nie na naszym gruncie.

Hegemonia USA w świecie dobiega końca i USA musi to przyjąć, to ostatnie podrygi i stroszenie
    piór, ale Europa to czuje i myśli o budowaniu własnej obronności, ośrodek cywilizacji przenosi się do Azji, tylko głupiec tego nie zauważa.

Jedyne co nasz różni to strategia. PiS robi to z żydowskim USA, a pozostali widzą naszą siłę we wspólnym organizmie o nazwie UE. Kropka.

5 Cytuj
  • 15 lut 2019

Nasi globtroterzy podają przykłady Państw Europejskich a czy byli w USA?

Max 10 dni urlopu w roku, 3 miesiące po urodzeniu dziecka do pracy, brak płatnych nadgodzin, brak opieki społecznej, płatne szkolnictwo wyższe na starcie zostawiające z wielkim kredytem do spłacenia, brak płatnych zwolnień lekarskich, prywatna opieka zdrowotna potrafiąca zostawić z rachunkiem na 20 000 USD za wycięcie wyrostka robaczkowego (rachunek ojca bliskiej mi osoby).
    Praca non-stop. Bardzo wysoki wskaźnik dysproporcji społecznych tzw. Gini Index.

Owszem, błyskotki w stylu Maca czy iPhona dużo tańsze w stosunku do zarobków względem Polski, ale cała otoczka życia... dużo gorsza. Z reszta Amerykanie zawsze zazdroszczą Polakom i Europejczykom tego, ze jak im się coś stanie to system ich uratuje, a nie kopnie w dupę i pozwoli umrzeć.

Ta władza jest do porzygu proamerykańska, tymczasem Amerykanie maja nas gdzieś. Kulturowo i historycznie naszym miejscem jest Europa. Bliżej nam do Niemców, Francozow, Czechów czy Brytyjczyków niż Amerykanów.

Vivaldi jak zwykle nie odnosi się do argumentów, tylko obraza. I wszędzie widzi gejów. W twojej ulubionej partii czy w Kościele katolickim są tez geje, którzy uprawiają seks z innymi mężczyznami. Ciekawe jak się z tym czujesz?

4 Cytuj
  • 15 lut 2019

Masz rację Vivaldi - jak amerykański Trump "ingeruje" w poczynania polskiego rządu to "wielkie halo" jak Trybunał Europejski chce sterować polską Konstytucją to klaszczą na stojąco. Obaj chętnie obwiesili by Kościuszkę i Pułaskiego za zdradę bo zdrajcy stoją na amerykańskim piedestale zaraz obok Waszyngtona - ojca narodu amerykańskiego.

Strozaninek napisał/a:

Nasi globtroterzy podają przykłady Państw Europejskich a czy byli w USA?

Na to pytanie odpowie Ci Bono, wszak ma kolegów developerów, no prawie deweloperów. Podwykonawców budujących wieżowce.
    Musieli wyjechać z kraju bo w Polsce "żyd" nie płaci "z walizki" tylko żąda kwitów zgodnie z prawem.

Strozaninek napisał/a:

Max 10 dni urlopu w roku, 3 miesiące po urodzeniu dziecka do pracy, brak płatnych nadgodzin, brak opieki społecznej, płatne szkolnictwo wyższe na starcie zostawiające z wielkim kredytem do spłacenia, brak płatnych zwolnień lekarskich, prywatna opieka zdrowotna potrafiąca zostawić z rachunkiem na 20 000 USD za wycięcie wyrostka robaczkowego (rachunek ojca bliskiej mi osoby).
    Praca non-stop. Bardzo wysoki wskaźnik dysproporcji społecznych tzw. Gini Index.

Co to za bzdury wypisujesz? Podaj jakieś konkrety a nie brednie wyssane z palca. To chyba są dane od pracowników tego kolegi Bona, podwykonawcy od tych "wieżowców".

Prosta kalkulacja:
    Średnia płaca na budowie "wieżowca" w Nowym Jorku dla pracownika niewykwalifikowanego to 35-40 Dolarów na godzine.
    35x8x5=1400 Dolarów tygodniowo czyli 5,600 Dolarów miesięcznie, 67,200 w skali roku. A jak jeszcze dołoży do tego "polską podwyżkę" czyli Sobotę to zarobi dodatkowo 280 Dolarów tygodniowo - 1,120 miesięcznie i 13,440! To jak to się ma do 20,000 za "operację" wyrostka? Napisz lepiej ile zapłacisz za taką przyjemność w Kanadzie?
    Widzisz Strozaninek my globtrotterzy wpisujemy w Goggle hasło "The average total cost of an appendectomy in usa" i w mgnieniu oka dowiadujemy się choćby z Business Insider całej prawdy. Zauważ że artykuł był napisany za czasów Obamy który wprowadził ubezpieczenie socjalne i jakoś ceny operacji zamiast spaść w dół jeszcze bardziej poszły w górę.
    Więc do kogo te pretensje? Jak za duże "dysproporcje" to zwinąć manatki i wracać do Polski. Tu służba zdrowia tania i natychmiastowa.

Strozaninek napisał/a:

Ta władza jest do porzygu proamerykańska, tymczasem Amerykanie maja nas gdzieś. Kulturowo i historycznie naszym miejscem jest Europa. Bliżej nam do Niemców, Francozow, Czechów czy Brytyjczyków niż Amerykanów.

No tak - nasi przyjaciele! To oni uraczyli nas trzema rozbiorami: 1772, 1793, 1795. Dwoma wojnami światowymi i zdradą w Jałcie z 1945 roku. Uczyli nas na siłę Niemieckiego i Rosyjskiego żebyśmy lepiej czuli się w Zjednoczonej Europie a na początku lat czterdziestych ubiegłego wieku organizowali dla nas obozy pracy aby nauczyć nas hierarchii i szacunku dla pracodawcy.
    Gdyby nie te amerykany to pewnie teraz nie zarabiałbyś w złotówkach, euro tylko w reichsmarkach.

5 Cytuj
  • 15 lut 2019

Co do reszty to ja skrzętnie przemilczales. Tak, Ameryka to taki raj na ziemi. Praca do usranej śmierci, otyłość, dysproporcje społeczne, brak opieki kobiet, kredyty na setki tysięcy dolarów za studia i inne benefity. No idealnie. Reszty Twoich bzdur nie będę komentować. Zajmij się ujadaniem na Ostrowskiego - to ci wychodzi najlepiej

https://www.footholdamerica.com/faqs/employing-a-us-worker/how-long-for-us-maternity-leave/

https://www.footholdamerica.com/faqs/employing-a-us-worker/how-many-paid-holiday-days/

https://www.cnbc.com/2018/02/15/heres-how-much-the-average-student-loan-borrower-owes-when-they-graduate.html

https://www.cnbc.com/2017/06/23/heres-how-much-the-average-american-spends-on-health-care.html

https://tradingeconomics.com/united-states/gini-index-wb-data.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Sick_leave

Widzisz drogi globtroterku, w Polsce jak ci się coś stanie to ci usuną ten wyrostek bo masz ubezpieczenie, a i nawet zrobią ci operacje jak nie jesteś ubezpieczony a coś ci się na ulicy stanie. A w stanach? Obama Care nie pokrywa wszystkiego. Kwestia jest tego co wolisz - pracowanie całe życie jak Amerykanie czy pracowanie i korzystanie z życia jak Europejxzycy. Znam sporo Amerykanów i zawsze z zazdrością spoglądają na 26 dni urlopu, roczny macierzyński czy inne rzeczy których na codzien nie doceniamy

Tu nie chodzi o bycie przeciw Amerykanom ale zachowywanie godności i nie lizanie im dupy kiedy plują nam w pysk. No ale może jesteś z tych Polaków co to lubią jak nam się mówi ze mordowaliśmy Żydów. Wtedy nie mam ochoty nawet spojrzeć na takiego „Polaka”. Nie pozdrawiam.

PS. Prawa strona s Polsce tez jest zniesmaczona zachowaniem rzadu

https://www.wykop.pl/link/4800615/bosak-o-o-kompromitacji-polskiego-rzadu-w-polityce-wobec-izraela/

3 Cytuj
  • 15 lut 2019
    Strozaninek napisał/a:

Tu nie chodzi o bycie przeciw Amerykanom ale zachowywanie godności i nie lizanie im dupy kiedy plują nam w pysk. No ale może jesteś z tych Polaków co to lubią jak nam się mówi ze mordowaliśmy Żydów. Wtedy nie mam ochoty nawet spojrzeć na takiego „Polaka”. Nie pozdrawiam.

Tu "chodzi o to" żeby komuś dowalić - trzeba sobie znaleźć kozła ofiarnego i po nim "jechać".
    W Stanach tylko biedota ma obamacare. Normalnie pracujący amerykanie mają prywatne ubezpieczenia. Nota bene, "klasa średnia" wśród Polonii to zaledwie 3% i to z reguły 2gie lub 3cie pokolenie. Jest też możliwość szczęśliwego ożenku tak jak chociażby córka byłego premiera Cimoszewicza ;) Czy wszystkie "żony Hollywood". Reszta to niestety bohaterowie filmu Janusza Zaorskiego z 1997 - Azbesty, Serfery, Profesorowie i Terizy którzy płaczą nad 20 tysiącami za operację jeżdząc najnowszym Jeepem Grand Cherokee z ratą 585 Dolarów na miesiąc który "fajnie wygląda" na Fejsbookowych zdjęciach profilowych. Ot, priorytety.

Na zakończenie dodam jedynie że Rota Konopnickiej to taki uniwersalny poemat ksenofobiczny do którego można dopisywać dowolnego "wroga" w zależności od sytuacji - Niemcy, Amerykanie, Żydzi. Dołączasz do Bono i Wkibica propagując ksenofobię udając wielkiego Polaka i patriotę a wytykając innym brak toletancji. Tsk, tsk - nieładnie i niegrzecznie.

4 Cytuj
  • 15 lut 2019

Oczywiście, jestem ksenofobem. W takim razie ty jesteś semitofilem. Na odpowiedz na pozostałe argumenty brało ci siły i czasu. Większa determinację prezentujesz ujadając na poprzedniego burmistrza.

Nie pozdrawiam. Wyczerpaliśmy pule do rozmowy. Jeśli każda krytyka Żydów to ksenofobia to współczuje ci moralności i nie dogadamy się.

PS. Zabawne ze krytykując mnie jie odnosisz się do bzdur jakie mówi się na nas ze strony izraelskiej i amerykańskiej. Taki emocjonalny barebacking.

Dalej nie komentuje - szkoda czasu na bzdury z Twojej strony.

2 Cytuj
  • 15 lut 2019

Jedynym w naszej dyskusji który udaje jesteś Ty. I nie wyjeżdzaj mi tu ze słuszną krytyką byłego burmistrza bo wszyscy wiedzą że zasłużona. Nie wiem, i nie obchodzi mnie twoja zależność z wyżej wymienionym ale widać że Cię to zabolało. Nie jest mi z tego powodu przykro.

Ty "wyczerpujesz" temat i zaczynasz atak ad personam. Szczerze? Nic więcej po Tobie się nie spodziewałem. Wystarczy kilka zaczepnych komentarzy i nożyce podskakują, zaczynają zaciskać swe szczęki. Pewnie gdybym napisał Ci gdzie teraz jestem, od szczękościsku popękało by Ci szkliwo na zębach. Oszczędzę Ci kosztownej wizyty u dentysty i nie napisze. ;)
    Pozdrawiam z kraju którego języka nie rozumiesz, Twój ulubiony forumowicz.

5 Cytuj
  • 15 lut 2019

Jeśli siedzisz zagranica to po co siedzisz na lokalnym portalu? Buduj swoje życie z lokalna społecznością.

Nie odniosłeś się do żadnych argumentów. Z reszta podobnie jak Vivisia.

Argumenty ad personam? To ty zarzuciłes mi bycie ksenofobem bo nie zgadzam się na kłamstwo oswiecimskie w wydaniu JAKIEJKOLWIEK nacji. Bo święte krowy to są w Indiach!

Nie wiem kto Ciebie uczył historii i polskości ale musiała być to wyjątkowo niedouczona osoba

Twój ulubiony ksenofob

Mysleniczanin007 napisał/a:

Jedynym w naszej dyskusji który udaje jesteś Ty. I nie wyjeżdzaj mi tu ze słuszną krytyką byłego burmistrza bo wszyscy wiedzą że zasłużona. Nie wiem, i nie obchodzi mnie twoja zależność z wyżej wymienionym ale widać że Cię to zabolało. Nie jest mi z tego powodu przykro.

Ty "wyczerpujesz" temat i zaczynasz atak ad personam. Szczerze? Nic więcej po Tobie się nie spodziewałem. Wystarczy kilka zaczepnych komentarzy i nożyce podskakują, zaczynają zaciskać swe szczęki. Pewnie gdybym napisał Ci gdzie teraz jestem, od szczękościsku popękało by Ci szkliwo na zębach. Oszczędzę Ci kosztownej wizyty u dentysty i nie napisze. ;)
    Pozdrawiam z kraju którego języka nie rozumiesz, Twój ulubiony forumowicz.

3 Cytuj
  • 15 lut 2019
    Strozaninek napisał/a:

Jeśli siedzisz zagranica to po co siedzisz na lokalnym portalu? Buduj swoje życie z lokalna społecznością.

Przecież jestem globtrotterem to w czym problem?

Strozaninek napisał/a:

Argumenty ad personam? To ty zarzuciłes mi bycie ksenofobem bo nie zgadzam się na kłamstwo oswiecimskie w wydaniu Żydów

Proszę zacytuj gdzie tak napisałem? ;)

Strozaninek napisał/a:

Nie wiem kto Ciebie uczył historii i polskości ale musiała być to wyjątkowo niedouczona osoba

Nie napiszę bo jest to grono bardzo szanowanych myślenickich nauczycieli do których mam wielki szcunek. W przeciwieństwie do Ciebie.

Strozaninek napisał/a:

Twój ulubiony ksenofob-gej

Nie, nie moj drogi. Ostrowski, pamiętasz? ;)

5 Cytuj
  • 15 lut 2019

Przecież jestem globtrotterem to w czym problem?

Proszę zacytuj gdzie tak napisałem? ;)

Nie, nie moj drogi. Ostrowski, pamiętasz? ;)

[cytat]dolaczasz do Bono i Wkibica propagując ksenofobię udając wielkiego Polaka i patriotę a wytykając innym brak toletancji.[/cytat]

Może na tym poprzestańmy bo sam nie wiesz co do mnie piszesz.

Buduj swoją lokalna społeczność, Mysleniczanom daj spokój - poradzą sobie bez ludzi nie posiadających elementarnej wiedzy historycznej.
    Zauważyć należy ze w żadnym miejscu nie odniosłeś się do skandalicznych wypowiedzi, które spadły na Polskę. Domyślam się dlaczego...

Bez odbioru.

3 Cytuj
  • 15 lut 2019
    Strozaninek napisał/a:

Może na tym poprzestańmy bo sam nie wiesz co do mnie piszesz.

Buduj swoją lokalna społecznością, Mysleniczanom daj spokój - poradzą sobie bez ludzi nie posiadających elementarnej wiedzy historycznej.

Bez odbioru.

Nie poddawaj się tak łatwo. Brakuje Ci argumentów czy przeraża Cie że dbam o swoje miasto i swój kraj podróżując po świecie? A może przeraża Cię perspektywa? Multi-kulti ktore doświadczam na codzień? A może to że jestem bardziej otwarty na kulturowość i dlatego pragnę o zachowanie własnej kultury we własnym kraju?
    Zastanowiłeś się nad tym?

5 Cytuj
  • 15 lut 2019

Nie, przeraża mnie ze nie odnosisz się do argumentów, nie wiesz co do mnie sam napisałeś wcześniej i gubisz się w swoich wypowiedziach. Plus, wolisz atakować moje stwierdzenie o stanach zamiast odnieść się do kłamstw historycznych i kłamliwych ataków na Polskę i Polaków.

Nie podoba mi się Twoja wersja patryjotyzmu. I nie chce rozmawiać i znać tego typu ludzi.
    Wracam oglądać spektakularny sukces polskich skoczków w niemieckim Willingen.

3 Cytuj
  • 15 lut 2019

Masz rację Vivaldi - jak amerykański Trump "ingeruje" w poczynania polskiego rządu to "wielkie halo" jak Trybunał Europejski chce sterować polską Konstytucją to klaszczą na stojąco. Obaj chętnie obwiesili by Kościuszkę i Pułaskiego za zdradę bo zdrajcy stoją na amerykańskim piedestale zaraz obok Waszyngtona - ojca narodu amerykańskiego.

Zastanów się co ty piszesz? Sąd Europejski który nas Polaków tak samo obowiązuje jak Sąd Wielki z Warszawy - Małopolan, a Trump to jakby Ergodan ingerował w poczynania polskiego rządu.
    Niektórzy na autostradzie jadą pod prąd- da się? da, ale obowiązują nas zasady na które się umówiliśmy! Za trudne?, nie logiczne? Z czy masz problem?

No tak - nasi przyjaciele! To oni uraczyli nas trzema rozbiorami: 1772, 1793, 1795. Dwoma wojnami światowymi i zdradą w Jałcie z 1945 roku. Uczyli nas na siłę Niemieckiego i Rosyjskiego żebyśmy lepiej czuli się w Zjednoczonej Europie a na początku lat czterdziestych ubiegłego wieku organizowali dla nas obozy pracy aby nauczyć nas hierarchii i szacunku dla pracodawcy.
    Gdyby nie te amerykany to pewnie teraz nie zarabiałbyś w złotówkach, euro tylko w reichsmarkach.

Pisz tak dalej, to Niemcy, Francuzi i Angole znowu się pobiją, bo to odwieczni wrogowie. Te Twoje argumenty aż b oczy szczypią, to może dam dwa przykłady w naszej dobroduszności:

Już w 1018 roku Bolesław Chrobry zagarnął Kijów. Wówczas nabytku nie udało się utrzymać. Za to pięć i pół wieku później Ukraina dostała się w polskie ręce. I to na długo. W 1569 roku Litwini, nie radząc sobie z obroną południa, oddali Polsce Wołyń, Podole, ziemię bracławską i kijowską. Przyłączenie częściowo bezludnego terytorium sprawiło, że polska szlachta miała co zasiedlać.
    Sukces na Ukrainie tylko zwiększył apetyt na ekspansję. W 1609 roku ruszyła polska wyprawa na Moskwę. Bojarzy uznali za cara polskiego królewicza Władysława Wazę. Rosyjski władca Wasyl Szujski zebrał kilkudziesięciotysięczną armię i zaatakował Polaków. Naprzeciw jego sił wysłano niecałe dwa tysiące żołnierzy ze Stanisławem Żółkiewskim na czele. Misja wyglądała na samobójczą.
    Żółkiewski starł się z Szujskim pod Kłuszynem. Mimo miażdżącej przewagi wroga – zwyciężył. Straty rosyjskie były ponad dwadzieścia razy wyższe od polskich. W sierpniu 1610 roku wojska Żółkiewskiego wkroczyły do Moskwy. Panowanie Władysława Wazy uznały nawet odległe miasta, takie jak Archangielsk i Nowogród Wielki. Przez dwa lata Moskwa miała polskich zarządców.

W 1387 roku hospodar mołdawski Piotr przysiągł wierność Koronie Królestwa Polskiego. Przez kolejne wieki większość tamtejszych władców składało nam hołd. Nawet najwybitniejszy hospodar, Stefan Wielki, publicznie zgiął kark przed królem Polski.
    Gdy Mołdawia wymknęła nam się z dłoni, hetman Jan Zamoyski w 1595 roku osadził na tronie Jeremiego Mohyłę. Nowy hospodar uznał Mołdawię za polską prowincją, a plany zakładały nawet wcielenie kraju do Polski i nadanie Mohyle tytułu wojewody.
    5 lat później Michał Waleczny zjednoczył wszystkie rumuńskie ziemie – Wołoszczyznę, Mołdawię i Siedmiogród, zrzucając z tronu Jeremiego Mohyłę. Zamoyski szybko odbił Mołdawię i pokonał Michała. Wołosi uznali za hospodara młodszego brata Jeremiego. Jeszcze w tym samym roku polski pułk wyparł Turków z Bukaresztu. Tak oto dotarliśmy do Dunaju!

A to że w USA lobby żydowskie rozdaje karty, wie każde dziecko.
    Co do dobrobytu, pakuj walizki i jedź do USA, tylko pamiętaj- płać tam na ubezpieczenie, abyś miał opiekę medyczną tylko taką jak w Polsce i przelicz ile ci zostanie.
    Wysokich lotów.

5 Cytuj
  • 15 lut 2019

Tu "chodzi o to" żeby komuś dowalić - trzeba sobie znaleźć kozła ofiarnego i po nim "jechać".

.

Nie chodzi aby komuś dowalić, tylko wybrać właściwą drogę, ta droga była właściwą, z dużymi niedostatkami, ale kierunek był słuszny.
    Obecny rząd ma inną wizję, i zawraca w drugą stronę, czyli cofamy się. Wy tego tak nie widzicie a my właśnie tak. I tu jest to, co nas różni.

4 Cytuj
  • 15 lut 2019
    Strozaninek napisał/a:

Nie, przeraża mnie ze nie odnosisz się do argumentów, nie wiesz co do mnie sam napisałeś wcześniej i gubisz się w swoich wypowiedziach.

Staram się utrzymywać Twoją płaszczyznę dyskusji.

Strozaninek napisał/a:

Nie podoba mi się Twoja wersja patryjotyzmu. I nie chce rozmawiać i znać tego typu ludzi - obrzydzają mnie.

Jak pisał znany chiński generał Sun Tzu: "Udawaj niższość i zachęcaj do arogancji przeciwnika." Wystarczy Cie podpuścić i demonstujesz swój ostracyzm. Mam nadzieję że czytałeś i znasz?

5 Cytuj
  • 15 lut 2019

Staram się utrzymywać Twoją płaszczyznę dyskusji.

Nie wychodzi ci. Próbuj dalej.

3 Cytuj
  • 15 lut 2019
    Strozaninek napisał/a:

Przepraszam, ciężko mi się odnalezc na tak niskim poziomie dyskusji. Chociaż staram się jak mogę.

4 Cytuj
  • 15 lut 2019

Przepraszam, ciężko mi się odnalezc na tak niskim poziomie dyskusji. Chociaż staram się jak mogę.

Próbuj dalej. Zacznij od pamiętania co do mnie piszesz. Będzie połowa sukcesu.

3 Cytuj
  • 15 lut 2019
    bono napisał/a:

Nie chodzi aby komuś dowalić, tylko wybrać właściwą drogę, ta droga była właściwą, z dużymi niedostatkami, ale kierunek był słuszny.
    Obecny rząd ma inną wizję, i zawraca w drugą stronę, czyli cofamy się. Wy tego tak nie widzicie a my właśnie tak. I tu jest to, co nas różni.

-"To gdzie możemy iść?"
    -"Jest wiele możliwości?"
    -"Jakich możliwości?"
    -"No właśnie? Jakich?"
    -"No, tam mozemy iść... albo tam..."
    -"No to chodzmy"
    1972 "Dziewczyny do wzięcia"

3 Cytuj
  • 15 lut 2019

Wygląda to tak. Jest sobie temat (obecnie bo inne były wcześniej) Budujemy Polskę razem. Bono go założył z tym, że zamiast użyć komentujemy to użył słowa budujemy, po czym otworzył sobie kącik z zaprzyjaźnionymi trolami i hejtują poczynania. Gdyby u mnie przyszedł taki wszystko wiedzący i zaczął restrukturyzować przez pyskowanie to wyleciałby z kopem na drugi dzień z roboty. Jeśli ktoś używa słowo pracujemy lub budujemy to po dostrzeżeniu jego zdaniem sfery do poprawy od razu proponuje rozwiązanie które należy zastosować. Na moje pytanie tutaj "to jak widzisz tą Polskę, co byś poprawił" bono kiedyś napisał o jakiejś miłości, kochania się wzajemnego i szacunku, drugi dopisał multikulti i tolerancja. Po czym poszedł argument w postaci reportaży jak kończy się multikulti i tolerancja. Trochę przepychanki i po zagonieniu w kąt bo hejterzy zdziwieni reportarzami zmiana tematów na (fake)news dnia obecnie żydzi i amerykanie. Zero wskazówek, pomysłów same komentarze, hejty, trolowanie a to źle, a tamto, a źle jak się pokłócili, a źle jak się nie pokłócili, a z USA źle, a z Niemcami źle, a o Ruskich nic nie mówią, a idziemy się UE poskarżyć. Siedzi trójca taka loża szyderców i czekają na wiadomość z newsweeka......
    do ostatnich wpisów nawet szkoda się odnosić bo wystarczy wiedzieć, że akurat USA to potęga medyczna. Nie wiem jak reszta ale neurochirurgicznie jesteśmy (cała Europa) 100 lat za murzynami w stosunku do USA, to co tam się wyprawia w tej dziedzinie to bez mała operacje rodem z NASA. Należy się zastanowić dlaczego.

Gdybym miał możliwość to dzisiaj przeszedłbym na system ubezpieczenia jak w USA. Ubezpieczyłbym się jak większość Amerykanów prywatnie bo i tak max naszego lecznictwa to wycięcia wyrostka, zaklejenie pryszcza względnie włożenie nogi w gips. Całą resztę włącznie z zębami jak nie płacisz to musisz iść do lokalnie Telefoniki i płacić mimo, że i tak płacisz (dzisiaj minimalna zdrowotna to prawie 350zł. W Niemczech za całą rodzinę płaciłem 150EUR (za 4 osoby !!!) przy czym pół na pół z pracodawcą co daje dzisiaj 320zł (za 4 osoby!!!) w jednej z najlepszych kas chorych w Niemczech z największym zakresem świadczeń.
    https://www.aok.pl/ubezpieczenie-rodzinne-w-niemczech-320.php
    https://www.aok.pl/skladki-318.php
    Teraz zastanów się dlaczego mamy taki stan rzeczy w Polsce jaki mamy. Dowiedź się skąd się wziął system ubezpieczeń , podpowiedź Niemiec Otto von Bismarck. System rewelacyjnie wymyślony, jednak nie zakładał kradzieży na taką skalę jak w Polsce przez 50lat PRLu. Tego Bismarck nie przewidział. Ale to Wam absolutnie nie przeszkadza, trzeba tylko teraz hejtować że miało być lepiej a nie jest.
    Możesz się nie ośmieszać Twoim darmowym wycięciem wyrostka? Możesz też za darmo raz w roku usunąć u nas kamień z zębów (po zapisaniu się w kolejce 3mce wcześniej). Wszystko co chcesz mieć zrobione o wyższym stopniu trudności lub na wysokim poziomie musisz zapłacić prywatnie lub dać łapówkę.

Kwestia druga i stare dane
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_wydatk%C3%B3w_na_wojskowo%C5%9B%C4%87

tak naszymi przyjaciółmi powinni być .....no właśnie kto? Od kogo kupić broń? Pytanie retoryczne oczywiście. W Europie mamy wewnętrzną wojnę ekonomiczną. Podwójne tożsamości, podwójne standardy i podwójna lojalność wobec konfliktu (to już zobaczyliśmy względem Rosji na Ukrainie). Duzo gadania i niby sankcje, tymczasem Nord Stream2 jest najlepszym przykładem. Rok temu byliśmy Ci źli, Ci wichrzyciele ładu w Europie (wcześniej już o tym pisałem ale szybko trójca hejterów zmieniła temat - był nie na rękę) dziś cud, Niemcy mówią głośno negatywnie o Nord Stream 2. Wręcz bym się bał co się stało i jakie jest drugie dno, tak nagle. Reasumując rozebrali 1,2 i 3ci raz, najechali, ograbili (i nie poczuwają się do zapłaty) a Wam przeszkadza układ z USA i NATO?

Obecne nalezy się zastanowić dlaczego tak uruchomili się Bono, czołg i wkibic. Dokładnie tak samo jak Natanjahu i Mitchel. Jedni i drudzy dobrze wiedział co mówią i piszą celowo. Celem jest destailizacja. Nikt nie chce pokojowego rozwiązania na wschodzie a trójca z forum wcale nie buduje Polski razem. Wszystko jest pisane i klepane nie aby poprawić (bo nie ma żadnych propozycji) tylko komentuje. W dużej części są to bzdury ale Mitchel tez pali głupa i przeprasza ale cel destabilizacji osiągnęła. Są to takie same działania jak loty ruskich z wyłączonymi transporderami. Wlecieć w obszar, drażnić, destabilizować, próbować reakcji. Ot działania Bono, T34 i W Kibica. Po celowanej odpowiedzi nagle pojawia się 7 durnych wpisów aby temat zakopać byle czym byle był z tyłu zakopany w gąszczu wypisanego gówna.

Podnieście temat zmiany ulicy przez Waszego człowieka na ulicę Armii Ludowej. To jest twarz Waszego działania. To Wasz człowiek, wizytówka, z resztą podobnie jak Biedroń z pomysłem wychodka dla psów pod kościołem. Z tymi ludźmi się identyfikujecie. Kiedyś o tym pisałem śp.Olszewski, Kaczyński i inni z obecnego PiS to nie wasza bajka bo trudno ich (było) zmanipulować, zwerbować ba nawet nie ma za bardzo czym oczernić. To Wam przeszkadza. Podobnie lokalnie Wam jest ciężko (po to wstawki o byłym Ostrowskim) nie ma haka na lokalną władze PiS, są nieprzekupni a Wasz front to czekanie codziennie na sensacje i lawina fake newsów.

3 Cytuj
  • 15 lut 2019
    Strozaninek napisał/a:

Bo ja chodzę w Adidasach ;)

4 Cytuj
  • 15 lut 2019

Na tandecie nie ma dobrych. Zmień sprzedawcę.

2 Cytuj
  • 15 lut 2019

-"To gdzie możemy iść?"
    -"Jest wiele możliwości?"
    -"Jakich możliwości?"
    -"No właśnie? Jakich?"
    -"No, tam mozemy iść... albo tam..."
    -"No to chodzmy"
    1972 "Dziewczyny do wzięcia"

My tego problemu nie mamy, wybraliśmy UE jako wspólną ojczyznę narodów Europy.
    Wy błąkacie się między Tel Awiw a Waszyngtonem - jeden 4 tyś km od nas a drugi 7200 km.

Ja Niemców się nie lękam, bo pochodzę z grupy rzemieślników którzy przybyli do Krakowa z obecnych Niemiec w czasach Wita Stwosza (wtedy nazywał się Veit Stoß).
    Moi przodkowie pięknie się spolonizowali, a jeszcze ta pierwsza linia budowała Kościół Mariacki i w nim słuchali kazań w ojczystym czyli niemieckim języku.
    Ta grupa Niemców wydała wartościowych i pięknych patriotów jak:
    Wincenty Pol
    Helena Paderewska
    Edward Linde-Lubaszenko
    Jan Sztaudynger
    Karol Strasburger
    Andrzej Zoll
    Anna German
    Józef Dietl
    Mikołaj Zyblikiewicz

5 Cytuj
  • 15 lut 2019
    Strozaninek napisał/a:

Na tandecie nie ma dobrych. Zmień sprzedawcę.

zdjecie

4 Cytuj

Odpowiedz