Forum » Społeczeństwo

Wesele !!! Udane czy nie ? ORGANIZACJA, SALE, ZESPOŁY

• 11 lut 2010

No w końcu ktoś przejrzał na oczy i wpisuje dobre opinie na temat sali Rezydent, ja miałem tam wesele i jestem bardzo zadowolony.Miejsce jakich mało w okolicy, sama sala mistrzostwo świata, ogród, fontanna. Kelnerzy sama elita, znają się na robocie, to samo kuchnia,jeżeli chodzi o orkiesrtę moja miała taki sprzęt,że i bez dodatkowych głośników było super, i jakoś nie mieli problemu żeby grać.Jak sobie ktoś szuka problemu na siłę to zawsze znajdzie,czasem warto posłuchać rady osób które tam były i organizowały wesela, zawsze takie osoby są najbardziej obiektywne.

• 11 lut 2010

Znowu! Zauważyłam fakt który się tutaj pojawia dość często.. "to na pewno pisze właściciel, pan z tej firmy z rezydenta" Ludzie wy macie jakąś psychozę w głowie.. Albo nie, wiem żal wam że ktoś pisze dobrze czy źle.. kompleksy?!! Jak już pisałam nie widze w Rezydencie nic fajnego prócz tego że ładnie wygląda.. w sumie to nowy budynek!!Moim skromnym zdaniem "remiza" jak to nazywacie- strażnica się mówi,jest lepszym miejscem na wesela niż jakikolwiek najpiękniejszy dom weselny!!

• 11 lut 2010

naruszony regulamin

• 11 lut 2010

naruszony regulamin

• 11 lut 2010

Cz ktoś może mi polecić dobry zespół na wesele?

• 11 lut 2010

WSZYSTKIE SĄ DOBRE!!! :D
    Poczytaj forum.

• 11 lut 2010

...Z...dobrze mówisz heheheh a ja też dobrze mówię że ta druga osoba ,czyli ty jesteś z jakieś straznicy hehehehno faktycznie psychoza HEHEHEHHE

• 11 lut 2010

Do zwolenników i przeciwników strażnic,domów weselnych bądź innych lokali organizujących przyjęcia weselne.
    Dla nas - zespołów weselnych każda sala jest zła,jeżeli nie ma odpowiednio dużo miejsca dla zespołu.A niestety,coraz częściej robi się wielkie sale z malutkimi scenkami,na których musi pomieścić się nierzadko pięć albo więcej osób ze sprzętem.
    Nie mówię,że scena ma być wielkości tej w Sali Kogresowej,bo wtedy goście weselni włażą i przeszkadzają,ale niech taka scena ma chociaż cztery metry szerokości i trzy długości (lub odwrotnie).
    Przy okazji - wchodzenie gości na scenę w trakcie grania i zamawianie piosenek,to szczyt bezmyślności - jak można równocześnie grać i pisać dedykację?

• 12 lut 2010

Najlepszy akustyk w polsce w Rezydencie ???
    To teraz tam będzie filharmonia a nie sala weselna :):):)
    To my chałturnicy poprosimy także do Zawady i na Zarabie :):):)

• 12 lut 2010

Nie da się grać w Rezydencie i wbijcie to sobie wszyscy raz na zawsze do głowy akustyka tam to dramat i nie jest to kwestia sprzętu bo nawet na bardzo dobrym nie jesteś w stanie nic ukręcić. ta sala to tragedia i uwierzcie mi strażnica na zarabiu czy w Zawadzie to przy Rezydencie "Carnegie Hall". W skrócie wygląda to tak: przy scenie głośno jak diabli w połowie sali słychać skumulowany dźwięk i tylko idiota może powiedzieć że jest w stanie wyodrębnić jakikolwiek instrument, a na końcu sali nie słychać nic kompletnie. Dla chałturników dyskietkowych jest jakaś szansa jak mają przynajmniej 4 a najlepiej 6 głośników i wypasiony mikser. Grając z "żywymi" bębnami i basem jest TRAGEDIA !!! Zamykając ten temat: Nie ma gorszej sali do grania a każdy kto twierdzi inaczej jest głuchy jak pień (albo chodzi na lekcje kształcenia słuchu i nagłaśniania imprez u pewnego pana z Domu Kultury :), co do reszty: obsługa miła, sympatyczna, sprawna, jedzenie na kolana nie powala ale całkiem smaczne :)

• 12 lut 2010

hej wszystkim,
    również biorę się za szukanie dobrego zespołu na wesele. dostałam ostatnio wizytówkę zespołu Play-band. Ktoś wie, kto to jest i jak grają? Nigdzie nic nie mogę znaleźć na necie...
    p.s. wstępnie zaklepany mam Immunitet, ale warto się jeszcze rozglądnąć ;)

• 12 lut 2010

Kolego SympatycznY MASZ RACJĘ I NIE MASZ RACJI...
    Zgadzam sie z Tobą że akustyka sali Rezydent nie jest wzorcem doskonałości ale nie zgadzam sie z Twoim twierdzeniem że nie da sie tam zagrać.
    Więc nie grom jak pleban z ambony że akustyka tam to dramat i nie da sie tam nic ukręcić.
    Nie zgadzam sie także że odpowiedni sprzęt i jego parametryzacja nie zapewni odpowiedniego odbioru dla całej powierzchni sali.

Mam nagrania wykonane rejestratorem Zoom H4 ze środka sali a także pod sceną i przy drzwiach, zarówno przy pustym obiekcie jak i przy wypełnionym gośćmi
    i uzyskałem pełną selektywność brzmienia więc mogę poprzeć dowodami obalenie Twoich teori:
    iż Nie ma gorszej sali do grania.
    Dodam tylko że chodzi o zespół z żywymi bębnami i basem a nie DJ czy Playback.

Wiesz jak to było z tą złą baletnicą i co jej przeszkadzało?
    Jeśli Twój zespół zabrzmiał tam źle to poprostu nie kontraktujcie tam więcej zleceń i po temacie.

• 12 lut 2010

Jasne :) a świnie latały . Wytłumacz mi tylko po co nagrywałeś ze wszystkich miejsc na sali dźwięk? Piszesz książkę o brzmieniach sal do chałtur? Jesteś właścicielem Rezydenta? Kolegą właściciela? Czy nagrywałeś demo swojej kapeli w ten sposób :) Tak czy inaczej gratuluję i życzę dalszych sukcesów skoro brzmisz w Rezydencie zapewne niedługo o tobie usłyszymy : AC/DC podobno szuka akustyków na koncert w Bemowie :) myślę że pasujesz jak ulał. Tylko na drugi raz podpisuj sięz imienia bo coś mi się wydaje że jesteś owym słynnym Władysławem z MDK co to jak wiadomo wszędzie potrafi zabrzmieć jednakowo :)

• 12 lut 2010

AC/DC od 1991 roku jeździ ze stałą ekipą realizatorów dźwięku i jest ich trzech dwóch od frontów trzeci od sceny... (na Bemowo mam juz bilet)
    Po co nagrywałem?
    Bo w przeciwieństwie do Ciebie uważam że wszędzie można zabrzmieć - zgoda moze lepiej moze gorzej ale zabrzmieć a nie odwalić sztukę.
    Zagraliśmy jedno wesele w Rezydencie zupełnie nie przygotowani na takie warunki z marszu i brzmieniowo je położyliśmy ale było to zupełnie nieprofesionalne podejście do tematu. Para młoda liczyła że angażuje świetnie brzmiący zespół który podszedł na lajcika jak do kolejnego zlecenia i dał dupy. Dlatego przed kolejnym weselem które tam przyszło nam zagrać instalowaliśmy sie juz w środę i lataliśmy po sali z rejestratorem aby uzyskać najlepsze warunki.
    Dało się trzeba tylko chcieć a nie pisać farmazony że Nie da się tam grać...

• 12 lut 2010

Nareszcie coś konkretnego. Gratuluję podejścia do tematu życzyć sobie tylko aby wszystkie zespoły w ten właśnie sposób podchodziły do problemu. Chylę czoła. Zaangażowanie godne naśladowania. Mam nadzieję że ktoś docenił, bo Rezydent rzeczywiście beznadziejny do grania. Swoją drogą nie rozumiem jak można było robić lokal przeznaczony na wesela,studniówki itp i nie pomyśleć o akustyce. Cóż wiele rzeczy mnie w życiu jeszcze zadziwi zapewne:)

• 12 lut 2010

Właśnie po raz pierwszy odwiedziłem to forum... z tego co tu przeczytałem to trwa (trwała) twarda rywalizacja między zespołami z naszego regionu... sam gram chałturę (w zespole o jakim tu nie było mowy ..."co nie co") i uważam że to najeżdżanie na siebie nie ma żadnego sensu... jedni grają na żywo, drudzy grają z dysku ... jednym ludziom spodoba się "immunitet" bo grają na żywo i z jajem... innym spodobają się "2 światy" lub "sami swoi" bo grają równo (z dysku krzywo nie zagrają)... innym jeszcze spodoba się "hot night" bo Tamara wymiata na wokalu... innym jeszcze "graham band" bo trochę inaczej aranżują piosenki... Każdy z zespołów oferuje coś innego i tylko od odbiorców zależy na który się zdecydują... ;) jeśli nie mam racji to proszę mnie skarcić... no ale tak jest wg mnie... pozdrawiam...

• 12 lut 2010

HEJ MISIACZKI!!!co tu sie dzieje..??co wy tak swirujecie na REZYDENTA!!ludzie mialem okazje byc tam DWA razy na dwoch innych imprezach i na weselu i na studniowce.i powiem tak-WLASCICIELE sa naprawde OK ,muzyka tez byla wporzadku zadnych zastrzezen z naszej strony wiec nie rozumie waszych pretensji co do akustyki..hm kelnerzy przystojni i baaardzo sprawni ,a co do jedzenia...smaczne,gorace i bardzo szybko podane posilki ze zje dziecko 5 letnie i babcia 85 letnia !!!!!WIEC najpierw trzeba tam pojsc ,sprobowac posluchac i zobaczyc a potem mozna oceniac!!!a wiadomo gustow jest miliony a o gustach sie n ie dyskutuje!!!zycze powodzenia i do uslyszenia ale moje zdanie jest jedno .....R E Z Y D E N T jest T H E B E S T!!!!!!!!i tyle--pozdrawiam

• 13 lut 2010

A może inna osoba się wypowie na temat rezydenta ??,a nie jedna i ta sama wychwalająca rezydenta pod niebiosa !!!pod wieloma nikami !!!!BO TO STAJE SIĘ ŚMIESZNE

1 Cytuj
  • 13 lut 2010

Ludzie, ludzie... Kiedy przestaniecie się tutaj reklamować... Prawie każdy następny post to oczernienie posta wcześniejszego(czyt. opinii o jakimś zespole) i dodanie pare dobrych słów o swoim... Oczywsicie wszystko pod osłoną tajemniczych nicków " Żeby się tylko nie domyślili kim jestem" ... To jest żenada... Moim zdaniem wyznacznikiem tego czy zespół jest dobry, jest liczba zajętych terminów to po 1, a po 2 zaufanie u ludzi... Klient dzwoni do Ciebie i mówi " Ja was znam. Dużo o was słyszałem. Biorę was bez słuchania, bo wiem ze z wami impreza bedzie przednia"... To tyle... :)

1 Cytuj
  • 13 lut 2010

Witam.
    Nie chcę tutaj wyrażać żadnej opini jak moi poprzednicy. Chciałam zapytać o zespół Red Band ale nie o to jak grają i prowadzą wesele bo ich występ jest mi znany i taka forma mi odpowiada tylko o wokalistkę.
    Red Band bedzie grał na moim weselu w tym roku ale kiedy ich słyszeliśmy i zamawialiśmy na swoje wesele śpiewała jeszcze Ilonka.
    Teraz śpiewa tam nowa wokalistka i opinie na jej temat są bardzo różne od bardzo pochlebnych do skrajnie nieprzychylnych. Nie wiem od jakiego czasu graja z nową solistką ale chyba cały ostatni rok i jeśli ktoś ich słyszał w tym czasie proszę o opinie.
    Pozdrawiam Dorota:)

• 14 lut 2010

Szkoda, że nikt nie z Was nie stara się pomóc innym tylko kłócicie się o tego Rezydenta... Doris pytała o Red Band, ja o Play Band... Pomoże nam ktoś? :)

• 14 lut 2010

dokładnie Cykada!!! zeby pomóc to nie ma nikogo ale do obsmarowania konkurencji są wszyscy wtedy odpowiedz na forum ukazuje sie po paru minutach (ciekawe dlaczego!!!:)) a jesli chcesz uzyskac inf to są jeszcze zli po co wogóle piszesz!!totalna masamra!!! ta sama sytuacja pojawia sie na forum (myślenickie sklepy czy kebab). .........................................................
    ........................................
    jeszcze słówko do Sz.. Ostafinek 24-ip :)-popieram Cie w 100%!!!

• 16 lut 2010

popieram !! popieram !!i jeszcze raz popieram (Anite)

• adzygmunt 17 lut 2010

Ogłaszam przerwę w tym temacie, nastaje post ! :D

• 17 lut 2010

A dlaczego przerwa? Wprawdzie nie ma wesel, ale właśnie teraz jest czas na próby nowych numerów czy naprawy sprzętu.
    I nic nie stoi na przeszkodzie, żeby temat żył dalej.

Odpowiedz