Forum » Społeczeństwo

Wesele !!! Udane czy nie ? ORGANIZACJA, SALE, ZESPOŁY

• 16 mar 2010

[quote]słyszałem że na dolnym przedmieściu ma zniknąć boazeria z tej duzej ściany ciekawe jak bardzo wpłynie to na dzwięk bo teraz było ok!![/quote]

Teraz zdejmą boazerie, potem pewnie zniszczą scenę i zrobią nową dwa na dwa metry i na wysokość 10cm. W sam raz dla pana Mietka z klawiszami. To tylko hipoteza ale pewnie kiedyś się spełni bo tak teraz wyglądają remonty na remizach. A na Dolnym akustyka była jeszcze nawet do zaakceptowania, a scena pozwalała na swobodne granie.

• 16 mar 2010

Czy ma ktoś może ten nr zespół TELEX BAND MYŚLENICE????

• 16 mar 2010

słyszałam właśnie że na Dolnym Przedmieściu trwa remont i ta okropna boazeria zniknęła, nie wiem czy akustyka sie pogorszy, ale mysle ze sala bedzie teraz wiele ładniejsza i przyjemniejsza, a że jest ona duża to na prawde oblegana

1 Cytuj
  • 16 mar 2010

A kuchnie też remontują ???

1 Cytuj
  • 17 mar 2010

Poszukuje numerów telefonów lub e-mial do zespołów IMMUNITET i MAXI z Koźmic Jeśli coś macie to proszę dajcie znać :)

• 18 mar 2010

Witam. Jestem tu pierwszy raz i mam pytanie. Co sądzicie o zespole cza-cza??? słyszałam go na jednym weselu i chłopaki zrobili na mnie dobre wrażenie. to młody zespół i chyba jeszcze nikt o nim tu nie wspomniał.

• 18 mar 2010

No to jeśli ich słyszałaś na żywo i zrobili dobre wrażenie - to po co się jeszcze pytasz. Zaraz znajdzie się 10 ''wujków dobra rada'' grających w innych zespołach ze swoimi negatywnymi opiniami.

• 18 mar 2010

:)

• 19 mar 2010

Czy zna ktoś zespół Mark Band ze Skawiny?
    Widziałam płytę ze studniówki szkoły na zarabiu i przypadło mi ich granie do gustu, w szczególności bardzo dobry męski wokal a nie piejące wokalistki. Zależy mi na opiniach jak prowadzą całe wesele i czy graja także bardziej biesiadne piosenki.

• 20 mar 2010

Byłem na tej studniówce i byłem pod wrażeniem... Mark band bardzo dobry zespół i myślę że potrafią zagrać wszystko... od standardów rocka po biesiadę...

• 20 mar 2010

[quote]A ma ktos może nr telefonu do tego zespołu z myślenic TELEX BAND?????? Prośba ogromna!!![/quote]

Witam!!!
    Byłam w zeszłym roku na weselu kuzynki gdzie gral zespol Telex z Michalowic albo Miechowa juz nie pamietam.W zespole czterech chlopaków. Chcialam uprzedzic przed tym zespolem poniewaz impreza z ich udzialem sie nie udala :( Poczatek wesele moze i fajny ale z czasem co raz gorzej. Coraz dluzsze przerwy, piosenki wykonywane od niechcenia, jedna piosenka grana kilka razy.... poprostu klapa. Nie potrafili rozbawic towarzystwa i wesele skonczylo sie o 3 nad ranem bo stwierdzili ze jest za malo par na parkiecie. Cene maja wysoka a do tego krzycza jeszcze 100zl za dojazd!!! Na szczescie na poprawiny znalazl sie dj i zabawa byla przednia :D Pozdrawiam

1 Cytuj
  • 20 mar 2010

[quote=:[hr][quote] napisał]A ma ktos może nr telefonu do tego zespołu z myślenic TELEX BAND?????? Prośba ogromna!!![/quote]

http://www.zespoltelex.pl/galeria/images/1_029.jpg

• 20 mar 2010

Jako chałturnik bez papierów na bycie chałturnikiem wykwalifikowanym powiem tak trochę może bez sensu a może z sensem: JEST WESELE JEST ZAJE...E!!!

• 21 mar 2010

zespół telex band z myslenic??

• 21 mar 2010

[quote=:[hr][quote] napisał]A ma ktos może nr telefonu do tego zespołu z myślenic TELEX BAND?????? Prośba ogromna!!![/quote]

Witam!!!
    Byłam w zeszłym roku na weselu kuzynki gdzie gral zespol Telex z Michalowic albo Miechowa juz nie pamietam.W zespole czterech chlopaków. Chcialam uprzedzic przed tym zespolem poniewaz impreza z ich udzialem sie nie udala :( Poczatek wesele moze i fajny ale z czasem co raz gorzej. Coraz dluzsze przerwy, piosenki wykonywane od niechcenia, jedna piosenka grana kilka razy.... poprostu klapa. Nie potrafili rozbawic towarzystwa i wesele skonczylo sie o 3 nad ranem bo stwierdzili ze jest za malo par na parkiecie. Cene maja wysoka a do tego krzycza jeszcze 100zl za dojazd!!! Na szczescie na poprawiny znalazl sie dj i zabawa byla przednia :D Pozdrawiam
    [/quote]

Czasem trzeba grać jedną piosenkę kilka razy bo ludzie ją zamawiają i płacą.
    Czasem nie da się rozbawić ludzi bo są nie do rozbawienia i można wychodzić z siebie i nic. Jeżeli pod koniec wesela jest mało gości to się kończy, po co ciągnąć imprezę na siłę?
    Nie widzę nic dziwnego w doliczaniu sobie 100zł za dojazd, my też doliczamy dojazd, jeżeli trzeba jechać gdzieś dalej.
    Jeżeli wg ciebie zabawa na weselu przy DJ jest przednia, to współczuje.
    Moim zdaniem nie podobało się tylko tobie.

Aha i najważniejsze, nie znam zespołu o którym mowa, ale sam gram w zespole i wiem co to znaczy marudny klient, który myśli że gramie w zespole to same przyjemniśći typu: darmowe jedzenie i alkohol. To ciężka praca!

• 21 mar 2010

bongos - zgadzam się z Tobą w 100%.

1 Cytuj
  • 21 mar 2010

[quote]Poszukuje numerów telefonów lub e-mial do zespołów IMMUNITET i MAXI z Koźmic Jeśli coś macie to proszę dajcie znać :)[/quote]

Oto numer do MAXI z Kożmic:(12)250-15-64. Słuchałem ich niedawno i są świetni ale pojechałem posłuchać Happy-Band i zrobili na mnie lepsze wrażenie, są to dla mnie dwie najlepsze kapele weselne grające na żywo w naszych okolicach.Powiem na koniec że Maxi mieli zajęte już prawie całe wakacje w 2011 roku a rozmawiałem z nimi dwa miesiące temu ! ! !

• 21 mar 2010

sluchajcie bylem na weselu 5 miesiecy temu gral zarabisty zespol PLAY BEND a saksofonista dawal czadu polecam

• 21 mar 2010

[quote]sluchajcie bylem na weselu 5 miesiecy temu gral zarabisty zespol PLAY BEND a saksofonista dawal czadu polecam [/quote]

Play Band powinien się nazywać Playback Band, a saksofonista to raczej daje w czajnik a nie czadu.

1 Cytuj
  • 22 mar 2010

Jak wchodzę na to forum to mam ubaw po pachy... ;) ha ha ... 'Plemnik' rozśmieszyłeś mnie do łez... ;) pozdrawiam

• 22 mar 2010

plemnik niebadz taki dowciapny w czajnik to mozesz sobie ty dac

• 23 mar 2010

Miałem wesele 16 stycznia 2010r.
    Sala
    Przyjęcie odbyło się w strażnicy na dolnym przedmieściu. Sala rewelacyjna, duża przestronna, klimatyzowana z dobrym zapleczem kuchennym. Nie prezentuje się zbyt dobrze, ale jeśli skorzysta się z pomocy dekoratora i ona włoży trochę pracy to całość robi naprawdę wrażenie. My korzystaliśmy z pomocy pani dekorator z Stróży p. Pirek.
    Obsługa kucharska
    Na początku obslugiwac niejaki pan F. Sroka z Myślenic, jednak po rozpytaniu się ja jego temat szybko z niego zrezygnowaliśmy. Z paru rożnych źródeł dowiedzieliśmy się ze on wesele traktuje jak czysty biznes, robi masówkę nie zważa, na jakość. Podaje zimne jedzenie, czasem trzeba na obiad poczekać z 30 min, barszcz czerwony przywozi w termosach! Tak to wygląda jakby zacny pan kucharz kilka wesel obsługiwał na raz, albo bawi się w szefa od cateringu.
    Zmieniliśmy na panią kucharz z Krzyszkowic, mieszka niedaleko szkoły w Krzyszkowicach. Jedzenie typ omowo polskie, ale wszystkie dania dobrze przyrządzone. Wszystko cieple i smaczne. 160 Osób obiad otrzymało do 20 min. Polecam

1 1 Cytuj
  • 24 mar 2010

Witam, ja miałam wesele w grudniu na dolnym przedmieściu! Sala rewelacyjna duża akustyka ok, zaplecze kuchenne również bardzo dobre. Chociaż słyszałam że właśnie trwa remont i boazeri, która była mankamentem zniknęła, tak więc polecam tę salę. Co do kucharza to obsługiwała Pan Filipek z Tokarni, wesele było na 220 osób i wszystko było naprawde smaczne, do tego stół szwedzki, kelnerzy naprawde sprawnie i profesjonalnie obsłuzyli gości. Polecam Pania z Ismeny do dekoracji, która naprawde pieknie przystroiła salę chodź tania nie jest 2500 zł(razem z kościołem).

• 24 mar 2010

Jaki zespół Państwo mieli?
    Pzdr

• 24 mar 2010

Ja takze miałam wesele na dolnym przedmieściu:) i byłam zadowolona!! kucharke polecam panią Gienie bardzo dobrze gotuje. tak sie składa ze u mnie takze dekorowała pani z ismeny i podobnie jak ty Jolka zapłaciłam za sale z obrusami, kościółem bukietami i samochodem około 2500. goście byli pod wrazeniem! co do zespołu weselnego to długo sie nie mogliśmy z narzeczonym zdecydować:) wkońcu wybralismy zespół red band i warto było!! tylko teraz to nie wiem jak grają bo sie chyba zmieniła wokalistka?? z jednej sprawy byłam niezadowolona a mianowicie z fotografa i kamerzysty!!! nie bede pisać jaka to firma bo juz mi przeszły nerwy:) i nie chce nikomu zaszkodzić bo moze to był tylko 1 wyjątek:(:( zapłaciłam 3000 a film był bardzo zle zmontowany ,kamerzysta wiecznie odpoczywał a w kościele to chyba spał:)
    pozdrawiam przyszłe pary młode:):)

Odpowiedz