Forum » Społeczeństwo

Kaczyńscy na Wawelu

• 17 mar 2011

Kaczyńscy powinny wrócić do Warszawy, tam ich miejsce .A chore pomysły brata to już przechodzą ludzkie pojęcie

• 17 mar 2011

[quote=gość: ZIMNY LECH] WON LECHU Z WAWELU ! TO MIEJSCE DLA KRÓLÓW a nie marginesu. [/quote]
    Jeśli jesteś taki obryty w temacie to wypisz tutaj kto spoczywa na Wawelu i czy aby NA PEWNO SAMI KRÓLOWIE ?

• 17 mar 2011

Czym się wsławił Rajmund Kaczyński - tatuś bliźniaków Kaczyńskich ???

• Zdzichó Kowal PJN 17 mar 2011

Państwo Kaczymscy dobrze rze w małym rozmiarze byto, arzby zostawiono na Wawelu miejsc dla jaki najbardzi zasurzony samorzomdowiec, natenprzykład jaki najzdolniejszy Pan Burmiszcz gdzie obok miast Krakowa kiedy siem zemrzy! (aby dwieście lat rzyto jak najdurzy Panie Burmiszczu!)
    zezpowarzamniem
    Zdzichó

• 17 mar 2011

Jak to czym? Wzorową współpracą z władzami Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej w odbudowie i utrwalaniu władzy ludowej w kraju jak każdy oficer AK po wojnie.

• 17 mar 2011

Wesoły strażaku ceniłem wyżej twoją wiedzę,ale żeby innych uczyć trzeba najpierw samemu się nauczyć.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Rajmund_Kaczy%C5%84ski

• 17 mar 2011

Komorowski to wieśniak, pisać nie umie, mówić bez kartki też- wszystko musi mieć napisane a jak powie coś od siebie to od razu gafa, lepszy z niego byłby sołtys albo wójt a nie prezydent. Porównywanie tu Komorowskiego z doktorem i profesorem jakim był nieżyjący prezydent Lech Kaczyński jest po prostu niestosowne.

• 17 mar 2011

Jasiu tyś widział doktora i profesora hahaah

• 17 mar 2011

Tak widziałem, Komorowski przy Kaczyńskim jako prezydent ma się tak jak pięść do oka- to zupełnie inne osoby- jak tu porównywać wieśniaka do profesora ... hehehehhe

• 17 mar 2011

W ogóle pisanie, że Komorowski może porównywać się z taką osobą jaką był Lech Kaczyński za życia jest przejawem głupoty i naraża się na śmieszność ...

• 17 mar 2011

L. Kaczyński za swojej prezydentury (CAŁEJ) ułaskawił niewiele ponad 200 osób. KomoRUSKI rządzi pół roku (?) i już zdążył ułaskawić 52 osoby...

• 17 mar 2011

Dla ciekawych liczby wszystkich prezydentów w liczbach:

Wałęsa:

3454 ułaskawień, 384 odmów, średnia ułaskawień 2 dziennie, wliczając dni świąteczne.

Kwaśniewski:

4245 ułaskawień, 2112 odmów, średnia 1 dziennie

Kaczyński:

201 ułaskawień, 913 odmów. Średnio 1 ułaskawienie co osiem dni.

Komorowski:

52 ułaskawienia, 189 odmów, 1 ułaskawienie średnio co 4 dni.

• 17 mar 2011

[quote=gość: nieoświecony] Wesoły strażaku ceniłem wyżej twoją wiedzę,ale żeby innych uczyć trzeba najpierw samemu się nauczyć.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Rajmund_Kaczy%C5%84ski [/quote]

No a czy w moim stwierdzeniu jest coś co się z tymi twoimi wiadomościami nie zgadza ???
    Przecież wszyscy wiedzą, że po wojnie oficerowie AK mieli ułatwiony start do nauki, otrzymania mieszkania itd. (szczególnie w Warszawie)

• 17 mar 2011

Ja mam tylko nadzieje że Jaruzelski spocznie kiedyś w krypcie obok Kaczyńskiego. Ogólnie wiadomo że Piłsudski z Sikorskim nie darzyli się wielką miłością a jednak leżą w spokoju jak przystało na Mężów Stanu i nawet lux perpetua równo im świeci. W naszym wspaniałym kraju historia lubi się powtarzać i często się powtarza.

• 17 mar 2011

Lechu ze swoją na Wawelu, a ciekawe gdzie Jarek z kotem znajdzie miejsce ...

• 18 mar 2011

Oczywiście wesoły strażaku żołnierze AK po wojnie mieli pierwszeństwo do darmowych wycieczek na wschód oraz do sanatorium we Wronkach,Rawiczu itp.

• 18 mar 2011

Więc gdzie był śp. Rajmund ? W Warszawie spokojnie robił sobie studia, otrzymał przydział na mieszkanie, był nawet na szkoleniu w Anglii........... więc co ??????????? Może zakończmy ten temat, bo w teczkach SB pewnie i tak nic nikt nigdy nie znajdzie.

• 18 mar 2011

Śmiejecie się ze Ś.P. Profesora Lecha Kaczyńskiego ???

Macie swojego ydola:
    http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201103/1300469157_by_Demot87_500.jpg

Gamoń w jednym zdaniu 2 błędy potrafił popełnić !

• 18 mar 2011

To tylko dwie pomyłki w zdaniu ,a Kaczyńscy to dwie największe pomyłki w Polsce...

• 18 mar 2011

Taki prezydent jaka jego ortografia . . . hehehehe

Pamiętacie filmik Komorowskiego z wyborów:

Kiedy ktoś mnie pyta kim jestem: odpowiadam analfabetą :-D

• 18 mar 2011

Komorowski to złoto przy karle. Już nie pamiętacie
    1.) "Spieprzaj, dziadu!" ,
    2.) "Roker Pereiro, ale dobry był także nasz bramkarz Artur Borubar",
    3.) "Stokrotka, stokrotka (o Monice Olejnik), jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie",
    4.) "Seks, nie twierdzę, że jest nieistotny, natomiast nie jest esencją życia" - no chyba że chodzi o seks z kłotem;
    5.) "Irasiad (chodzi o psa Irę) jest bardzo zdenerwowany";
    6.) Kaczyński sam opowiada o swoich przygodach gejowskich "Nie ma bliższego związku niż związek między bliźniakami"
    7.) Kibic z meczu żużlowego "Otóż ja może nie jestem jakimś kibicem, który żyje wyłącznie sportem, bo wtedy nie mógłbym się zajmować polityką, ale jestem kibicem, a pierwsze zawody sportowe, na których w życiu byłem – pięćdziesiąt dwa lata temu, w 1955 roku – to był mecz Polska – Czechy. W czym? Na żużlu właśnie"
    8.) Po tym jak dostał po r..ju tortem "Nie zostałem ranny, ale do teraz czuję to uderzenie. Takich zachowań nie będę tolerował"
    9.) Nobel dla kaczora za "Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremierami, odpowiedzialność ponosi PO. To oczywiste"
    10.) Ech , co tu komentować "Przyzwyczaiłem się do bycia Kaczorem"
    11.) Lubiący dziennikarzy "Jeszcze jedno pytanie, ale nie od tej małpy w czerwonym"
    12.) Na głupotę lekarstw nie ma PAP / Leszek Szymański / Jupiterimages "Choroby są różne - ciężkie, takie sobie i lekkie. Mam nadzieję, że nam się uda przejść lekką. Zrobię wszystko, żeby tak się stało"
    13.) Błyskotliwość rozumowania "Od prezydenta Busha dowiedziałem się rzeczy, o których nie można przeczytać w prasie, i ja o nich też prasie nie powiem"
    14.) "Rozmawiałem z panem prezydentem Juszczenką i z panem prezydentem Dżagaszwili, prezydentem Gruzji"
    15.) MAsło maślane "Wtedy byliśmy krajem pozostającym w konflikcie z prawie wszystkimi sąsiadami. Granice II Rzeczpospolitej – można powiedzieć – polski żołnierz wyrąbał szablą. Dzisiaj żyjemy w pokojowej Europie. Otoczeni przez sąsiadów – z reguły przyjaznych"

MOŻNA BY BYŁO TAK DŁUGO, OTO PRAWDZIWY OBRAZ L i J K.

• 20 mar 2011

Szkoda że nie słyszysz co mówią twoi ulubieni politycy o swoich wyborcach?
    Chorego z nienawiści który przeszedł pranie mózgu w wykonaniu Tusk Vision Network nic nie przekona.Dla ciebie Stokrotka i Fox będzie zawsze wzorem niezależnego i obiektywnego dziennikarza i niech tak zostanie.
    Wszystkiemu winne Kaczory i kobiety w moherowych beretach a PO I SLD to wzór uczciwości,kultury i dobrych manier.Rychy Zdzichy czy Rywin z Michnikiem to wynik bujnej wyobraźni prawicowych oszołomów.
    Pozdrawiam męża stany i życzę dużo,dużo zdrowia bo na co innego już za późno.

• 20 mar 2011

[quote=gość: pytajnik2] Czym się wsławił Rajmund Kaczyński - tatuś bliźniaków Kaczyńskich ??? [/quote]
    Jak to czym tym że za jednym zamachem zrobił dwa nieporozumienia.

• Marek 20 mar 2011

Widzisz nieoswiecony, RychyZdzichy a ja i tak na ta efemeryde pod nazwa "PiS" nigdy nie zaglosuje chociaz od zawsze "serce mam po prawej stronie"...

Odpowiedz