Forum » Sport

DALIN MYŚLENICE sezon: 2011/12 i 12/13

• 2 sie 2012

Panie Prezesie ZL niech sie Pan Opamieta !! co wy robicie pozbywacie sie chlopakow ktorzy zrobili dla tego klubu naprawde wiele i sa przede wszystkim wychowankami!!! Apeluje do Pana rozsadku moze jeszcze nie jest za puzno.... Mam nadzieje ze ma Pan cos jeszcze w tym Klubie do powiedzenia... Szymek Cygal od lat zwiazany z Dalinem zawsze w trudnych chwilach byl na posterunku ... a o Pipim juz nie wspone wiadomo ma swoje wady i zalety ale na boisku zawsze daje z siebie wszystko ... a co z mlodymi chlopakami keskiem plonka bielem w.cygalem przeciez to wszystko wychowankowie myslenickiego dalinu i co chcecie to wszystko od tak poprostu puscic w zapomnienie ... przeciez ci chlopacy wychowali sie w tym klubie nauczyli kopac pilke i Pana Panie prezezie jest rowniez duza w tym zasluga dlatego tez jestem zniesmaczony tymi decyzjami ...

13 6 Cytuj
  • 4 sie 2012

mają co chcieli - trzęśli klubem i chcieli dalej to robić. zawodnicy są od grania a nie od rządzenia. poza tym chciało się nie wiadomo ile pieniędzy a nie pamięta się im ile klub zainwestował od początku w nich, niech sobie graja teraz w słabszych ligach za pieniążki. na ich miejsce czekają inni - nie ma ludzi nie zastąpionych. może kiedyś trzeba ruszyć ten beton. jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz.

4 8 Cytuj
  • 4 sie 2012

Nie o pieniądze tu chodzi, a o to jak postępuje się z własnymi wychowankami. Pewnie że nie ma ludzi niezastąpionych, ale Ci co zastąpią tych chłopaków ulotnią się z tego klubu przy pierwszych napotkanych kłopotach. A Panowie tacy jak Pilch czy Cygal nieraz pokazywali że naprawdę im zależy, i zawsze dają z siebie wszystko na boisku, w przeciwieństwie do pseudo graczy którzy ostatnimi czasy są ściągani nie wiadomo skąd.

8 1 Cytuj
  • 4 sie 2012

Cracovia 2-1 Dalin Myślenice
    Bramki dla Cracovii: Alexandru Suvorov 63, Dawid Rupa 89

Cracovia: Marcin Skrzeszewski - Dawid Dynarek, Krzysztof Nykiel, Damian Dąbrowski (46 Daiji Kimura), Łukasz Zejdler, Alexandru Suvorov, Bojan Puzigaća, Kamil Kłusek, Dawid Rupa, Bruno Żołądź, Rok Štraus.

Dalin Myślenice: (skład wyjściowy) Kamil Turbasa - Jakub Słonina, Michał Kowalski, Wojciech Cygal, Przemysław Senderski, Jakub Niedźwiedź, Sebastian Sepioł, Dariusz Nowak, Paweł Szwajdych, Dawid Litewka, Paweł Wojdała.

W swoim pierwszym dzisiejszym spotkaniu sparingowym pierwszoligowa Cracovia wygrała z trzecioligowym Dalinem Myślenice 2-1 (0-0).

po raz kolejny apeluje do ludzi ktorzy nie sa w temacie NIE PISZCIE ZE ZAWODNICY ODCHODZA BO CHCIELI PODWYZKI bo prwda jest taka ze kazdy z zawodnikow w obecnej kadrze zespolu brany jako (SWOJ)ZOSTALO mu przedstawione jakis regulamin uwzgledniajacy obnizke miesiecznego stypendium!!A TO TYLKO PO TO ZEBY BYLO NA WYPLATE DLA SPROWADZONYCH KRAKUSOW!!
    DZIS DALIN gral sparing z cracovia prosze sobie policzyc ilu mamy ludzi z ZEWNATRZ!

12 1 Cytuj
  • 4 sie 2012

a gdzie słowa prezesa L. "będziemy chcieli grać swoimi wychowankami".
    Pozbywa się swoich, bierze krakusów którzy albo się nie mieszczą w innych klubach albo chcą sobie zwyczajnie dorobić( i wcale im się nie dziwie). Sęk w tym, że sezon się skończy i oni pójdą bo mają w dupie cały dalin. Dla nich dalin to zwykły przystanek w "karierze". A dla naszych to było całe życie !!!

8 3 Cytuj
  • 4 sie 2012

Jak widzę co tu niektórzy piszą, to krew mnie zalewa. Piszecie, że nie obchodzi Was kto tak na prawdę będzie grał. Czy wychowankowie czy krakusi.... Prawda jest taka, że jeśli podwinie się Dalinowi noga i zaczną przegrywać to nie będziecie mieli kogo oglądać. Zaczną się porażki to już po pierwszym sezonie mogę Wam zagwarantować (!), że krakusi odejdą... Nic ich tutaj nie będzie trzymać. Nie mówiąc o naszych chłopakach, którzy byli w Dalinie na dobre i na złe...

Nie będę komentować już zachowania zarządu, któremu wcale nie zależało na zatrzymaniu chłopaków, a wręcz przeciwnie! BRAK SŁÓW!

I nie piszcie tutaj głupot, że poszło o podwyżki! To bzdura! O tym piszą albo ludzie związani z zarządem, albo osoby nie orientujące się, które coś przypadkiem usłyszały...

Szkoda mi tylko chłopaków, bo na pewno byli bardzo związani z klubem i z pewnością ciężko było się im rozstać z Dalinem tym bardziej, że potraktowano ich skandalicznie!
    A przecież tyle zrobili dla tego klubu!
    Mam nadzieję, że powiedzie się im w innych klubach! A "prezesso" będzie sobie pluł w brodę, że pozwolił im odejść.....

11 2 Cytuj
  • 5 sie 2012

Tak z innej beczki ,dla tych którzy jeszcze nie wiedzą a choć trochę ich to interesuje .
    W sezonie 2012/2013 na stadionie Dalinu rozgrywać swoje mecze w roli gospodarza będzie zespół Młodej Ekstraklasy Wisły Kraków. Pierwszy ,mecz 11 lub 12 sierpnia z ME Zagłębie Lubin .

6 1 Cytuj
  • 5 sie 2012

Jeżeli chodzi o wychowanków, to przecież nie wygląda to tak wcale żle jak wielu tu pisze. W meczuz Cracovią w wyjściowym składzie zagrali Słonina , Niedźwiedź, Senderski, Cygal W. , Nowak. Na zminę weszli Pyzio, Biel. W kadrze jest jeszcze Kostruch, Tokarz, Wojtan, Bałucki Emil, Madej, Górka. Jeżeli kadra będzie liczyła 20 zawodników to przynajmniej połowa bedzie wychowanków. Ci którzy tu tak strasznie biadolą niech podadzą przykład klubu poza oczywiście Hutnikiem Kraków, w którym w kadrze połowa zawodników to wychowankowie. Chodzi mi oczywiście o III ligę. W juniorach Dalinu już czekają kolejni utalentowani zawodnicy, którzy powinni z powodzeniem walczyć o miejsce w kadrze seniorów. Chodzi mi tu przede wszystkim o Dudka, Bednarza, Serafina. W kolejnych rocznikach też występuje wielu utalentowanych chłopaków. Nie będzie źle, a ci którzy kładą krzyżyk na klubie srodze się rozczarują.

3 6 Cytuj
  • 5 sie 2012

[quote=gość: gwiazdy precz] mają co chcieli - trzęśli klubem i chcieli dalej to robić. zawodnicy są od grania a nie od rządzenia. poza tym chciało się nie wiadomo ile pieniędzy a nie pamięta się im ile klub zainwestował od początku w nich, niech sobie graja teraz w słabszych ligach za pieniążki. na ich miejsce czekają inni - nie ma ludzi nie zastąpionych. może kiedyś trzeba ruszyć ten beton. jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. [/quote]

W pełni się zgadzam! Wprowadzali ferment w drużynie i w klubie, chcieli być ważniejsi od Zarządu nie mając do władz żadnego szacunku!
    według nich Zarząd to samo zło ale pieniążki co miesiąc brali bez mrugnięcia! Bo jak płacą to OK ale jak coś się od nich wymaga to trzeba po zarządzie "pojechać"!
    Owszem, szkoda chłopaków ale sami sobie w łeb strzelili!

3 9 Cytuj
  • 5 sie 2012

nieodzywajcie sie jak nic niewiecie

3 5 Cytuj
  • 5 sie 2012

sami sobie w łeb strzelili? Bo chcieli być równo traktowani jak krakusy?? a czymże ci panowie z krakowa różnią się od naszych chłopaków?!
    a do kibic KSD
    Śmieszny jest ten twój komentarz:) co z tego że połowa kadry będzie oparta na wychowankach jak w składzie będzie grało 8-9 krakusów i syn prezesa:)? i z tego co wiem to wojtan i bałucki kontuzje poważne więc nie ma na nich co liczyć.
    w czym jest lepszy pan wojdała lub papież od kęska?Dajcie mi drugiego takiego obrońce w III lidze jak pilch. Pogratulować zarządowi.

9 3 Cytuj
  • 5 sie 2012

W pojedynku na śmieszność komentarzy bijesz mnie bez dwóch zdań. Ty oczywiście już wiesz kto będzie grał. Nie możesz sobie wyobrazić, że w klubie może być rywalizacja o miejsce w składzie. Dla ciebie najlepszym rozwiazaniem było to co przez ostatnie kilka lat, czyli skład w jakim gra Dalin był wiadomy zawsze tydzień przed meczem. Pewnych ludzi nie mozna było posadzić na ławce bo to przecież ikony klubu, jak wy to nazywacie kwiat Dalinu, ludzie o najwyższych umiejętnościach i oddanych z całego serca klubowi(śmiech). Niektórzy z nich nie mieli żadnych problemów z braniem kasy za to że przez całą rundę nie grali i nie chodzili na treningi. No tak faktyucznie tych ludzi kasa nie interesuje. Bzdury na resorach.

4 7 Cytuj
  • 5 sie 2012

[quote=gość: Kibic KSD] W pojedynku na śmieszność komentarzy bijesz mnie bez dwóch zdań. Ty oczywiście już wiesz kto będzie grał. Nie możesz sobie wyobrazić, że w klubie może być rywalizacja o miejsce w składzie. Dla ciebie najlepszym rozwiazaniem było to co przez ostatnie kilka lat, czyli skład w jakim gra Dalin był wiadomy zawsze tydzień przed meczem. Pewnych ludzi nie mozna było posadzić na ławce bo to przecież ikony klubu, jak wy to nazywacie kwiat Dalinu, ludzie o najwyższych umiejętnościach i oddanych z całego serca klubowi(śmiech). Niektórzy z nich nie mieli żadnych problemów z braniem kasy za to że przez całą rundę nie grali i nie chodzili na treningi. No tak faktyucznie tych ludzi kasa nie interesuje. Bzdury na resorach. [/quote]

Rywalizacja? Składanka krakusów i dwóch wychowanków, a na ławce juniorzy. Niesamowita rywalizacja:) Powiedz mi, a w zasadzie napisz, który z zawodników z krakowa siedzi na ławce:) przychodzi tutaj z gwarancją gry w pierwszym składzie i w dodatku z większą kasą niż nasi :)

Oczywiście, że nie wiem kto będzie grał, ale biorąc pod uwagę skład jakim dysponuje dalin na chwilę obecną nie trudno się domyślić:) no ale, skoro z ciebie taki kibic to na pewno wiesz lepiej ;)

ciekaw jestem tylko gdzie po sezonie wylądują ci "karierowicze" co zasilili myślenicki dalin:) patrz wojdała, papież, turbasa itp:) i jak bardzo im będzie szkoda opuszczać dalin.

7 1 Cytuj
  • 5 sie 2012

Myślę, żę nie zachowają sie dużo gorzej niż dalinowcy z krwi i kości, jak Góreccy, Kałat, którzy gdzieś mieli klub jak pojawiła się szansa gry w II lidze. Więc większej różnicy nie widzę, będzie szansato ją będą łapać, czy coś w tym dziwnego. Zobaczymy, ja się wcale ni cieszę, że grają obcy, ale nie ma innego wyjścia, to cóż takie życie.

2 10 Cytuj
  • 5 sie 2012

chyba w pilce o to chodzi zeby poprawiac swoje umiejetnosci ,a co za tym idzie grac w coraz lepszych klubach , wiec jak mozesz miec pretensje do Goreckich, Kalata albo Mizi ze poszli grac lige wyzej do klubu o klase lepszego. czyz nie ?

8 1 Cytuj
  • 5 sie 2012

[quote=gość: Kibic KSD] Myślę, żę nie zachowają sie dużo gorzej niż dalinowcy z krwi i kości, jak Góreccy, Kałat, którzy gdzieś mieli klub jak pojawiła się szansa gry w II lidze. Więc większej różnicy nie widzę, będzie szansato ją będą łapać, czy coś w tym dziwnego. Zobaczymy, ja się wcale ni cieszę, że grają obcy, ale nie ma innego wyjścia, to cóż takie życie. [/quote]

ja pierdziele, co ty człowieku bredzisz;/ nie widzisz, że do dalinu przychodzą pseudo piłkarzyki, którzy co rundę mają inny klub i patrzą tylko za pieniądzmi? Kałat, mizia i góreccy już wcześniej mieli wiele możliwości opuszczenia klubu a jednak zawsze zostawali.

9 1 Cytuj
  • 6 sie 2012

[quote=gość: Kibic KSD] Myślę, żę nie zachowają sie dużo gorzej niż dalinowcy z krwi i kości, jak Góreccy, Kałat, którzy gdzieś mieli klub jak pojawiła się szansa gry w II lidze. Więc większej różnicy nie widzę, będzie szansato ją będą łapać, czy coś w tym dziwnego. Zobaczymy, ja się wcale ni cieszę, że grają obcy, ale nie ma innego wyjścia, to cóż takie życie. [/quote]

Co Ty piszesz człowieku?! że niby mieli zostać? Nadarzyła się szansa grać w lepszym klubie, w lepszej lidze, a oni mieli zostac bo tak Ty chcesz co ? Taka własnie jest mentalnosc prezesków w takich smiesznych klubach jak Dalin...jak sie pojawia szansa to sie chlopakom blokuje mozliwosc rozwoju, rządając za nich wielkie pieniądze, a jak by byli nawet lepsi od najemników to i tak bedą grac za gorszą kasę...Najsmieszniejszy jest argument, że Dalin ich wychowal, dał szanse itd, a pozniej sie ich rzezbi jak chce. Dalin to nie pepek swiata, i jest wiele iinych dobrych klubow w okolicy w ktorych chlopaki bedą mogli grac i i nikt im laski nie bedzie robił ztego powodu.

8 1 Cytuj
  • 6 sie 2012

No i własie o co chodzi. Jesne że chłopaki mieli szanse, poszli grać w lepszych klubach, robią kariery i jet ok. Tak samo będzie w przypadku krakusów, będą mieli lepsze propozycje to odejdą, a na ich miejsce przyjdą inni. Może będą to nasi wychowankowie, oj przepraszam przecież ten śmieszny klubik nikoko nie wychowuje, lub nowy zaciąg krakusów i przedstawienie będzie trwać, czy siięto komu podoba czy nie. W waszych wypowiedziach dokładnie widać wasze stanowisko. Jak zawodnik jest dobry ktoś się nim zainteresuje to Dalin nie ma nic do niego powinien mu nawet ułatwić odejście i jeszcze mu podziękowć. Pozostali, którymi interesują się co najwyżej kluby z niższych klas rozgrywkowych, mają mięć zapewnione miejsce w drużynie i do tego kasa musi się zgadzać bez znaczenia jaką formę w tym momencie prezentują. Sami sobie zaprzeczacie swoim wypowiedziom. Twierdzicie, że tym chłopakom Dalin nic nie dał, a informacje że są wychowankami to dyrdymały. To ja się pytam o co to wielkie poruszenie, po co to rozdzieranie szt, że WYCHOWANKÓW traktuje się niepoważnie. Ptrzecież chłopaki pójdą do tych okolicznych klubów i tam będą grać. Dostaną lepsze pieniądze, ludzie ich będą szanować, będą grać w lepszym zespole. Mam tylko nadzieje, że gdziekolwiek się nie znajdą nie spotkają się z taką agresją od miejscowych zawodników i nikt im nie powie że pieprzony grojek z myślenic zabiera im miejsce w zespole i jeszcze za to otrzymuje większe wynagrodzenie. Powodzenia, zamyka temat z mojej strony, bo dyskusja z wami nie ma sensu. Zawsze jesteście najlepsi, a wszyscy wokół niedoceniają was i są wobec was nieuczciwi. Jeszce raz życzę powodzenie i mimo, że większość z was chętnie grała by za darmo, to niech wam kasa jednak się zgadza.

4 9 Cytuj
  • 6 sie 2012

Senderski jest niestety nie do ruszenia ... tatuś zaklepał mu miejsce :(

19 3 Cytuj
  • 6 sie 2012

A ty kibic ksd tak mówisz o kasie ,no jasne że o kasę też chodzi a dlaczego nie piszesz że np.Szwajdych dostaje 1700 zł a Pipi dostawał 1000 gdzie Pipi jako obrońca ma strzelone w ubiegłej rundzie 3 bramki a Szwajdych jako napastnik lub pomocnik 6 bramek , albo Mario czołowy szczelc 7 bramek i tez grał za 1000,następny Szwiec krakus dostawał 1700 zł ale ten to przynajmniej bronił, to co? dla nich kasa jest ? to jest uknuta zemsta v-ce prezesa za swoich drewnianych synalków.A teraz co klub zaoszczędził na Pipim,Dziku ,Płonym czy Mario ? przestań pierdzielić przynajmniej do następnych wyborów.

12 5 Cytuj
  • 6 sie 2012

tylko szkoda że Lijo dał się zapędzić w kozi róg S. ,bo być może będzie w Dalinie jako tako na jakiś czas, to i tak już stracił autorytet i to nie tylko u tych co odeszli ale i u tych co zostali bo S. będzie ochraniał dupę gwiazdy zawsze,i będzie kosił następnych co powiedzą o niej głośno prawdę.

9 2 Cytuj
  • 6 sie 2012

[quote=gość: Kibic KSD] W pojedynku na śmieszność komentarzy bijesz mnie bez dwóch zdań. Ty oczywiście już wiesz kto będzie grał. Nie możesz sobie wyobrazić, że w klubie może być rywalizacja o miejsce w składzie. Dla ciebie najlepszym rozwiazaniem było to co przez ostatnie kilka lat, czyli skład w jakim gra Dalin był wiadomy zawsze tydzień przed meczem. Pewnych ludzi nie mozna było posadzić na ławce bo to przecież ikony klubu, jak wy to nazywacie kwiat Dalinu, ludzie o najwyższych umiejętnościach i oddanych z całego serca klubowi(śmiech). Niektórzy z nich nie mieli żadnych problemów z braniem kasy za to że przez całą rundę nie grali i nie chodzili na treningi. No tak faktyucznie tych ludzi kasa nie interesuje. Bzdury na resorach. [/quote]
    prosze PANSTWA prawdopodopodobnie nowym kapitanem druzyny bedzie PRZEMYSLAW SENDERSKI .to ON bedzie najprawdopodobniej prowadzil do boju zakotwiczonych krakusow w bialo zielonym trykocie do boju o ligowe punkty.

14 1 Cytuj
  • 7 sie 2012

nie prawdopodobnie tylko na pewno będzie kapitanem:) ciekawe od kiedy najsłabszy zawodnik zostaje kapitanem :D

12 2 Cytuj
  • 7 sie 2012

A czy przesądzone jest już odejście Kęska do Karpat Siepraw i Cygala z Pilchem do Izdębnika ?

6 Cytuj
  • 7 sie 2012

Nawet opaskę załatwił mu tatko ,i jest gotów za nim gonić po boisku bo po trybunach juz gonił kszycząc że jego synek to najlepszy zawodni w Dalinie.

13 4 Cytuj

Odpowiedz