Forum » Sport

Wolne tematy o rajdach, motoryzacji itp

• 11 gru 2011

[quote=132] Rozwiń temat ... [/quote]

po co ciągle wracać do tematu, na który wszystko zostało już powiedziane?

4 Cytuj
  • 11 gru 2011

Dokładnie to samo chciałem odpisać. Widać 132 nie zrozumiał lub nie chciał zrozumieć :-)

1 Cytuj
  • 11 gru 2011

[quote=gość: motofan] Tak się "bawią" na Słowacji
    http://www.youtube.com/watch?v=hbpEXMNz24E [/quote]

pieknie, pięknie aż adrenalina sama skacze :-)
    niemniej 6:07 proponuje karę za nieregulaminowy przejazd z otwartymi szybami buhaha :-)

1 Cytuj
  • 13 gru 2011

Vivaldi, nie przejmuj się, nigdy "niereformowalnego" nie zreformujesz i nikomu na siłę ścieżek nie wyprostujesz, szkoda sobie rąk brudzić... Kraków zna przypadki "niezatapialnego" co utonął.
    Pamiętaj, każdy dzień tworzy historię, którą nowe pokolenie kiedyś oceni.
    Jakbyś nie miał co robić po Nowym Roku to zapraszam Cię na Rajdową WOŚP w Krakowie.
    Pozdrawiam - MarekM

2 Cytuj
  • 13 gru 2011

czasu coraz mniej na prywatne zainteresowania ale pewnie pomogę jak rok temu

1 Cytuj
  • 14 gru 2011

A tych którym daleko do Krakowa serdecznie zapraszam po raz kolejny na Rajdową WOŚP do Dobczyc :)

3 Cytuj
  • Marek Stoszek 17 gru 2011

No proszę po raz kolejny "Rajdowa Orkiestra " w Krakowie i Dobczycach a w Myślenicach...? Panie i Panowie a Motosportu bardzo chętnie wyłożyłbym parę groszy na Zbożny cel i przy okazji przejechał się z jakimś rajdowcem młodego pokolenia z ziemi myślenickiej.

4 1 Cytuj
  • 18 gru 2011

Zenek, łolkowym kładem se będziesz mógł co najwyżej ze trzy kółka przy teresce oblecieć :-)

3 1 Cytuj
  • 18 gru 2011

W Dobczycach bardzo dużo się dzieje,11 grudnia była konfrontacja no i już się rajdowa orkiestra szykuje...

4 Cytuj
  • Marek Stoszek 18 gru 2011

[quote=Vivaldi] Zenek, łolkowym kładem se będziesz mógł co najwyżej ze trzy kółka przy teresce oblecieć :-) [/quote]
    Czyś ty zwariował ! Chcesz mnie zabić, stary już jestem i na kładzie mogło by mnie zawiać albo po strzyknąć :-))). Co innego przytulna , cieplutka rajdówka. Mimo że jak wspomniałem mam swoje lata ale ciągle we łbie kotłują się różne kwestie. Najważniejsze to jest to aby działać cały czas bo inaczej zwyczajnie się rdzewieje.

3 Cytuj
  • 18 gru 2011

aaaa to najbliżej do Dobczyc, bo tu to będzie można zakolędować co najwyżej :-)
    oooo w sumie pomysł niezły : jakby tak prezes zarządził , że na przykład 4 trójkowe zespoły po kolędzie poszły :-) z szopką i śpiewnikiem i rajdowo by zakolędowali :-)))) , już raz "kartę pracy członka" zakładał to i byłoby co wpisać w kajet :-)

3 1 Cytuj
  • 18 gru 2011

Smiejecie się ale jak zwykle w GM będzie na całą stronę jaką to imprezę prezes zorganizował a o Dobczycach dwa zdania albo nic.

4 Cytuj
  • 18 gru 2011

Myśle , że redaktor najgłówniejszy GM powinien dopisywać : "program/relacja posiada lokowanie produktu" :-))))

3 1 Cytuj
  • 20 gru 2011

Vivaldi a coś ty się tego prezesa uczepił... Jedynie krytykować potrafisz a sam mu do pięt nie dorastasz!
    Ciekawe dlaczego nie wysłałeś swojego "młodego" na zrobienie kary do jakiegoś renomowanego Ośrodka tylko akurat do Prezesa na zajęcia?? Żal ci było wydać parę złotych, czy też może wiesz, że sam byś tego lepiej nie zrobił...
    Szkoda słów na ciebie - po prostu RZENADA

3 3 Cytuj
  • 20 gru 2011

Cytat"Vivaldi a coś ty się tego prezesa uczepił... Jedynie krytykować potrafisz a sam mu do pięt nie dorastasz!"
    A co takiego wielkiego prezes zrobił?:)
    Rozłożył dobrze działający klub kartingowy a teraz gdy grupa zapaleńców parę lat temu zaczęła cos działać to komus strzeliło do głowy aby wybrać go na prezesa i teraz spija śmietankę za sukcesy innych.Z tej mąki nie bedzie chleba,kończ waść wstydu oszczędź.

3 3 Cytuj
  • 20 gru 2011

Żenada pisze się przez Ż :-)))) to tak w kwestii formalnej no i podpisz się jakoś ;-/

Aaaaa karty to już inszy problem. Kłopot w Myślenicach jest taki , że formalnie nie ma kto prowadzić kart rowerowych które powinny być prowadzone przez Dyrekcję szkół a zazwyczaj docelowo kończy się na jakiejś przerażonej Pani wychowawczyni od biologi, która co najwyżej potrafi na pasach popatrzeć w lewo i w prawo. Chwała Panu Skałce (nie jako prezesowi ale jemu) , że szkoli mając wiedzę o rowerkach i motorkach ale niestety uzurpował sobie prawo do przeprowadzania szkoleń. Jedyną osobą która może formalnie się podpisać jest dyr.danego gimnazium. Po prostu Pan Prezes jest w każdym gimnazium w okolicy nie było szans gdzie indziej choć chciałem uwierz mi próbowałem. Nigdzie prawnie umocowane nie jest , że komukolwiek innemu niż dyrektorowi szkoły nie wolno karty podpisać i w sumie on powinien prowadzić szkolenie. Mimo wszystko dzięki Bogu , że grono pedagogiczne tego nie robi tylko Pan Skałka i to charytatywnie w dodatku. Niemniej zastanów się dlaczego tyle szkół jazdy z najlepszymi pedagogami kodeksu drogowego nie prowadzi tych zajęć i nikt nie widnieje na podpisie karty. Reasumując : jakie gimnazjum bym nie wybrał dla karty jest tam Pan Skałka :-))) zatem do zastanowienia kwestia merytoryczna uprawnień (i ich odnawiania) do szkoleń vs. podpis dyrektora laika. Chora budowa egzaminacyjna ale do puki taka jest nic to nie zmieni.
    W rejonie i tak mamy to szczęście , że młodzi nie mają karty za kiełbase jednak sporo ze szkolenia wynoszą. Oczywiście w kwestii zarządzania imprezami rajdowymi moje odmienne zdanie znasz.
    Kilkakrotnie pisałem : róbmy to co potrafimy najlepiej....

2 3 Cytuj
  • 21 gru 2011

Witam może ktoś wytłumaczyć Klasyfikacja Pucharu - MOTOSPORT MYŚLENICE 2011 - ?
    Ciekawi mnie dlaczego nie których niema w Generalce na koniec sezonu 2011 ? a punkty mają więcej niż niektórzy co są w Generalce ? jak jest liczona Klasa i Generalka ?

http://mmotosport.pl/index.php/2011/10/rallysprint-wisniowa-wyniki/

1 Cytuj
  • 21 gru 2011

ciekawy to lepiej zapytaj na forum motosportu. Tu nikt tego nie wie na 100% ale piane beda bic jakby wiedzieli jak zwykle wszystko z pierwszej reki :P mozesz tez zadzwonic do organizatorow badz kogos z motosportu i tez powinni wytlumaczyc.

3 Cytuj
  • 21 gru 2011

Punktacja liczona wg. klucza 1miejsce - 15 pkt, 2 miejsce - 12 pkt, 3 miejsce - 10 pkt, 4 miejsce 8 pkt i potem co -1 pkt az do 10 miejsca za które jest 1 pkt. Kogo nie ma w generalce kto ma wiecej pkt niz inni?
    Pkt za klase przyznawane w klasach, punkty za generalke przyznawane w generalce danej imprezy. W każdej eliminacji uwzględnionych jest 10 zawodników którzy punktowali w generalce więc nie rozumiem jak kogoś może tam nie być?

3 Cytuj
  • 21 gru 2011

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-myslenicki/1199368-kuzaj-w-dobczycach-zamek-znow-na-licytacji.html
    A czy Kuzaj wie o tym że będzie w Dobczycach czy kolejny blef?
    Bodajże rok temu też miał być tylko o niczym nie wiedział:) :)

1 Cytuj
  • 21 gru 2011

Noooo zgadza się, jak się co roku czyta listę kierowców gości honorowych to się okazuje , że jeden ma być w Rabce, Dobczycach, Krakowie, Makowie, Olkuszu :-)))) , w tamtym roku przynajmniej w Kraku był słowa dotrzymał.

1 1 Cytuj
  • 21 gru 2011

Kuzaj w tamtym roku w krk był ale nie samochodem...

2 Cytuj
  • 21 gru 2011

Nie można zbierać na jakiś szczytny cel jednocześnie oszukując-to niemoralne.
    Jeżeli organizator podaje jak w poprzednich latach że bedzie jakaś gwiazda a jest to nie prawdą to powinno się omijać taką imprezę szerokim łukiem.

1 Cytuj
  • 21 gru 2011

rallykibic: a możesz wskazać jakieś oficjalne info z zeszłego roku, że Kuzaj będzie w Dobczycach? Jakiś plakat, info prasowe itp.?
    Ja odgrzebałem swoją wypowiedź z zeszłego roku, więc pokaż mi proszę, gdzie jest tam powiedziane, że Kuzaj będzie?
    [quote]"(...)Tak jak już opisywałem wcześniej Galicyjski miał zapewnienia obozu Leszka Kuzaja, że jeśli samochód będzie gotowy, to przyjedzie do Dobczyc na 2 godziny. Skoda widać gotowa będzie, ale potwierdzenia nie dostaliśmy, więc nie wypisujemy, że przyjedzie.(...)[/quote]

W tym roku Kuzi osobiście potwierdził swoją obecność, rozmawiając m.in. z prezesem AG oraz kilkoma innymi osobami. Nie podpisujemy z zawodnikami umów. Opieramy się tylko na ich deklaracjach. W zeszłym roku rozmowy odbywały się z jedną z osób z otoczenia Leszka Kuzaja. W tym roku, jak już pisałem, osobiście potwierdza swój udział w Rajdowej WOŚP w Dobczycach. Czy możemy od niego wymagać czegoś więcej? Wydaje mi się, że nie. To jego dobra wola i cieszymy się, że znowu zagości w Dobczycach (jak za dawnych czasów :) ). Tym razem na WOŚP. Zresztą mam nadzieję, że już po świętach twoje wątpliwości rozwieje sam Leszek Kuzaj :).

Tymczasem zapraszam wszystkich na 8 stycznia do Dobczyc. A już od piątku (wieczorem) będzie można licytować na naszych aukcjach. Będą m.in. buty Janusza Kuliga (w których zdobył tytuł V-ce Mistrza Europy 2002), gadżety od Mateusza Lisowskiego (tegorocznego zwycięzcy Scirocco R-Cup), plakaty z autografami zawodników oraz jedyna "piłkarska" aukcja - plakat Jerzego Dudka z oryginalnym podpisem idedykacją dla RMF RallyTeam.

2 1 Cytuj
  • 21 gru 2011

Sam zacytowałeś".......miał zapewnienia obozu....."
    Tak to ja też mogę napisać że mam zapewnienia z otoczenia Bryana Bouffiera że jak Mu nic nie wypadnie to przyjedzie.
    Żarty żartami ale trzymam za słowo.

1 1 Cytuj

Odpowiedz