[quote=Alina Przedział] Może lepiej nie bawić się w poetów? Nie chcę nikogo urażać, ale jak czytam takie dziwolągi - zbitki słów, to jestem zmuszona chwilowo identyfikować się z 998 osobami (na 1000), którzy nie lubią poezji.
mieszkaniec m napisał/a: Ojojoj ALINA AD ZYGMUNNT I MYŚLNICZNIN
Pozdrawiam, ale aż boję się zapytać, dlaczego wymieniłeś mnie w tak zacnym gronie. [/quote]
Widac poezja nie jest dla wszystkich, pewnie tak powinno byc. Adwokat niech ma głowę koń niech ma nogi.
Martwi mnie natomiast jedna sprawa co się stało z Twoim tematem "Moja opinia o forum" którego jestem wiernym fanem i tu jest odpowiedz na Twoje pytanie.
Nie bój pytac <żaba w wodzie nie bodzie.
"Sracz oddalony był od wyra... Deszczem się szło....
Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak.
Poeta jednego utworu. Fikcyjny, prawdziwy. Kto zgadnie, kto wie...:)
hehe, podobno:) Ale to niby ten prawdziwy Jan Oborniak pod którego pan ze zmienników się podszył po jego śmierci... jakoś tak to szło, człowiek już sam nie pamięta tych wspaniałych seriali...
Niestety, TVP często zalewa nas szmirą i jeszcze błaga o płacenie abonamentu, a prawdziwe perły stoją na pułkach i osiada na nich kurz... (poetycko to zabrzmiało?).
Na marginesie, czy nie byłoby bardziej poprawnie: Chwila, którą żyjemy?
Zmiennicy? Najlepszy dla mnie serial wszechczasów! :) Kto nie zna, a lubi stare polskie komedie, podszyte absurdami PRL i dobrym aktorstwem (np. Irena Kwiatkowska) - polecam.
[quote=Alina Przedział] Niestety, TVP często zalewa nas szmirą i jeszcze błaga o płacenie abonamentu, a prawdziwe perły stoją na pułkach i osiada na nich kurz... (poetycko to zabrzmiało?).
Na marginesie, czy nie byłoby bardziej poprawnie: Chwila, którą żyjemy? [/quote]
Bardziej poprawnie to by było: perły leżą a nie stoją. Półkach, a nie pułkach.
Na marginesie, czy nie byłoby bardziej poprawnie: Czasem chwila życia lepsza niż całe życie w oczekiwaniu na chwilę?
Kobieta kocha albo nienawidzi, trzeciej możliwości brak.
[quote=gość: ojoj!] Kobieta kocha albo nienawidzi, trzeciej możliwości brak. [/quote]
3. Zazdrości
[quote=Alina Przedział] Może lepiej nie bawić się w poetów? Nie chcę nikogo urażać, ale jak czytam takie dziwolągi - zbitki słów, to jestem zmuszona chwilowo identyfikować się z 998 osobami (na 1000), którzy nie lubią poezji.
mieszkaniec m napisał/a: Ojojoj ALINA AD ZYGMUNNT I MYŚLNICZNIN
Pozdrawiam, ale aż boję się zapytać, dlaczego wymieniłeś mnie w tak zacnym gronie. [/quote]
Widac poezja nie jest dla wszystkich, pewnie tak powinno byc. Adwokat niech ma głowę koń niech ma nogi.
Martwi mnie natomiast jedna sprawa co się stało z Twoim tematem "Moja opinia o forum" którego jestem wiernym fanem i tu jest odpowiedz na Twoje pytanie.
Nie bój pytac <żaba w wodzie nie bodzie.
dlaczego to jest w dziale " Myślenice" nie bardzo rozumiem halo MODERATOR
Jeśli tak bardzo martwi Cię cisza w temacie "Moja opinia o Forum", to możesz go ożywić, proszę bardzo. Tylko prozą, z łaski swojej.
wróciłem znów poczytać -do piór poeci:)
I dziś do Opium jednak iść muszę...
łyknę piwo jedno a nawet i cztery,
opiję się i będę cierpieć suszę,
gdzie ja mieszkam do jasnej cholery?
Ciągle w kółko te same twarze,
znane na wylot, dobrze poznane.
A ja o pięknej kobiecie marzę!
Oj wielką mam ja na sercu rane!
Gdzie jest ta jedna, jedna jedyna?
Która mnie w snach za ręke trzyma?
Gdzie są jej piękne niebieskie oczy?
Ciągle to wszyskto ahh za mną kroczy!
I znów tam pójdę, te same udręki.
mam nadzieje że nie utną mi ręki!
10 złotówek w portfelu nie wierze...
za co ja mam podrywać, Panie premierze?
[quote=gość: anonymous]
10 złotówek w portfelu nie wierze...
za co ja mam podrywać, Panie premierze? [/quote]
"Demokracja to jeden z najgorszych ustrojów, ale dotychczas nie wymyślono lepszego". W. Churchill
znów wzruszenie oj boli,boli ,współczuję o kilka zer w nominale za mało:)
"Sracz oddalony był od wyra... Deszczem się szło....
Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak.
Poeta jednego utworu. Fikcyjny, prawdziwy. Kto zgadnie, kto wie...:)
Czy pan ze Zmienników faktycznie coś takiego powiedział?
hehe, podobno:) Ale to niby ten prawdziwy Jan Oborniak pod którego pan ze zmienników się podszył po jego śmierci... jakoś tak to szło, człowiek już sam nie pamięta tych wspaniałych seriali...
Niestety, TVP często zalewa nas szmirą i jeszcze błaga o płacenie abonamentu, a prawdziwe perły stoją na pułkach i osiada na nich kurz... (poetycko to zabrzmiało?).
Na marginesie, czy nie byłoby bardziej poprawnie: Chwila, którą żyjemy?
Zmiennicy? Najlepszy dla mnie serial wszechczasów! :) Kto nie zna, a lubi stare polskie komedie, podszyte absurdami PRL i dobrym aktorstwem (np. Irena Kwiatkowska) - polecam.
Liebertówna ma 100 % racji.
Po co ładujesz się w poezję
Przecież jesteś...
Po co tam się ładujesz
Wydój krowy
Spłódź dzieci
Załóż rodzinę
Bądź szczęśliwy
[quote=Alina Przedział] Niestety, TVP często zalewa nas szmirą i jeszcze błaga o płacenie abonamentu, a prawdziwe perły stoją na pułkach i osiada na nich kurz... (poetycko to zabrzmiało?).
Na marginesie, czy nie byłoby bardziej poprawnie: Chwila, którą żyjemy? [/quote]
Bardziej poprawnie to by było: perły leżą a nie stoją. Półkach, a nie pułkach.
Na marginesie, czy nie byłoby bardziej poprawnie: Czasem chwila życia lepsza niż całe życie w oczekiwaniu na chwilę?
Obie formy są poprawne. I nadal obstaję przy staniu.
nie ma znaczenia treść jak sensu brak:(
Znalazł facet podkowę, podnosi , patrzy a tam z drugiej strony koń.
Puk! Puk!
- Kto tam?
- Maja
- Jaka Maja?
- Ma-ia-hii,
Ma-ia-huu,
Ma-ia-hoo,
Ma-ia-ha ha.
Jedyne co mnie powstrzymuje od rozwalenia rano budzika, to fakt, iż jest to mój telefon.
KTO ZAPIERNICZYŁ MI MOJ.................. dobra, już mam.
[quote=Alina Przedział] Obie formy są poprawne. I nadal obstaję przy staniu. [/quote]
I wcale się nie dziwię. Na Twoim miejscu też bym wolał gdyby stał. Za to perła piękniejsza jak leży.
[quote=gość: G. Brzęczyszczykiewicz]
Na Twoim miejscu też bym wolał gdyby stał. [/quote]
Kto? Co? Nie rozumiem.