Forum » Wolne Myśli

MARSZ W OBRONIE WOLNYCH MEDIÓW

• 13 cze 2013
    bono napisał/a:

jasmin napisał/a:Prosze,daj mi pogodę ducha,abym godził się z tym,czego zmienić nie mogę,odwagę,abym zmieniał to,co zmienić mogę,i mądrość,abym odróżnił jedno od drugiego.;;UPANISZADY;;Pozdrawiam. Też Cię lubię.

Wiem Bono, nie pierwszy raz mi to mówisz . Niestety nie mogę się odwzajemnić, moje serce jest już zajęte ..''Jesteś pyszny , ale czy wszyscy Cię lubią ?''

2 4 Cytuj
  • Def Ibrylator 13 cze 2013

Marsz dla wolnych mediów.
    Przeanalizujmy po trochu całą akcję.

Kogo ona skupia ?
    Marsz skupia środowiska mocno prawicowe, zakorzenione w mediach katolickich. Media katolickie, jako najmniej postępowe (czyt. konserwatywne) skupiają w swoich szeregach potencjalnych słuchaczy w około 80% osoby starsze wiekiem. Pytanie - dlaczego ? Każdy socjolog (może jest tu jakiś i się wypowie) potwierdzi, że starsi potrzebują takich organizacji, buntów, zrzeszania się, gdyż czują się wygnani i pomijani w społeczeństwie. Nikt się już z nimi nie liczy, gdyż są to przeważnie emeryci, którzy "swoje już zrobili". Walczą,. bo chcą być zauważeni. Czy 80% zdesperowanych samotnością "emerytów" ma rację, że w mediach kłamią ?

Media nigdy nie mówią pełnej prawdy. Nie ma mediów niezależnych. Problem polega na tym, że media lewicowe tworzą prawdę pod dyktando lewicowych właścicieli, a media prawicowe, pod dyktando właścicieli z prawicy. W obu przypadkach prawdziwość informacji jest taka sama (czyli mała).

Jeśli mielibyśmy być stanowczy, to kiedy wprowadzono by postulaty "obrońców mediów", wtedy ja musiałbym iść z tysiącami mi podobnych i walczyć o swoje media. Bo dla mnie media podporządkowane kościołowi są równie niebezpieczne co media podporządkowane partii rządzącej.

Każdy kłamie po swojemu, poprzez kłamstwo zrzeszając swoich ludzi. Ludziom się to podoba, gdyż kłamstwo jest dostosowane do danej grupy społecznej. Ludzie słyszą to co chcą słyszeć a to NAJWIĘKSZA machina manipulacji, której prawie nikt nie potrafi się przeciwstawić (co widać na załączonych zdjęciach 2 posty wyżej).

Po raz 4 powtórzę - nie walczcie o zgubne ideały, które pod piękną przykrywką wolności i prawdy wrzucają Was w takie samo kłamliwe gó**o.

Zacznijcie myśleć sami, a nie tak, jak Wami manipulują. Bądźcie odważni i spróbujcie dostrzec, że manipulacja jest domeną wszystkich mediów. Bez manipulacji nie ma oglądalności bo żadna ze stron nie jest bez winy. To manipulacja każe Wam myśleć, że jedni są święci a drudzy źli.

Im bardziej myślisz, że Twoje media są nieomylne, tym bardziej zmanipulowany/ana jesteś.

Na koniec: Żal mi tych wszystkich ludzi walczących o katolickie media. Żal mi ich, bo stoją tam, gdyż w ich życiu nie ma większego celu. Emeryci z zagranicy jeżdżą po całym świecie ciesząc się życiem, a nasi, pominięci przez Państwo żyją ledwo co z dnia na dzień szukając zgubnego zrozumienia w radiu i telewizji Dyktatora Rydzyka. Tu jest największa tragedia. Myślę, że nie o taką starość walczyli. Jako obywatele Państwa, które było budowane przez tych ludzi, powinniśmy ich przegonić z idiotycznych marszy, dać do zrozumienia na czym problem polega i sami iść ze sztandarami - "dajcie starszym ludziom godnie żyć". Wtedy Ci zdesperowani ludzie otworzyliby się na piękny świat. Zaczęliby patrzeć na wiele rzeczy z lepszej perspektywy. Dostrzegliby piękno.

2 18 Cytuj
  • 13 cze 2013
    jasmin napisał/a:

bono napisał/a:jasmin napisał/a:Prosze,daj mi pogodę ducha,abym godził się z tym,czego zmienić nie mogę,odwagę,abym zmieniał to,co zmienić mogę,i mądrość,abym odróżnił jedno od drugiego.;;UPANISZADY;;Pozdrawiam. Też Cię lubię.Wiem Bono, nie pierwszy raz mi to mówisz . Niestety nie mogę się odwzajemnić, moje serce jest już zajęte ..''Jesteś pyszny , ale czy wszyscy Cię lubią ?''

A jednak zawróciłem Ci w głowie, jeżeli po siedmiu miesiącach, odpowiadasz na moje wyznanie.
    (to było 28.10.2012)

16 Cytuj
  • 13 cze 2013

Te marsze to już procesje i pewna tradycja, nawet gdy Trwam zacznie nadawać to tradycja nie zaginie i święto Bożego Ciała niedługo doczeka się konkurencji,
    będzie to święto Czystego Języka i 16 czerwca będzie kolejnym świętem kościelnym, bo ludzie na emeryturach muszą też mieć jakieś zajęcie.

17 Cytuj
  • 13 cze 2013

Def Ibrylator- najbardziej żal to jest mi Ciebie jak czytam takie bzdury. Rządzący, komuchy itp. boją się TV Trwam bo przez wejście na Multipleks który jest możliwością dotarcia do każdego kto ma telewizor w Polsce niektórzy przejrzeliby na oczy i usłyszeli o sprawach o których nie mówi się w mediach głównego nurtu. Dlatego każdy walczący o TV Trwam walczy o własną wolność. Tylko idiota tego nie rozumie ...

17 4 Cytuj
  • 13 cze 2013

Dlaczego katolicy w Polsce którzy są większością w naszym kraju są prześladowani i nie mogą mieć jednej stacji na Multipleksie ?

Kogo albo czego boi się KRRIT, że nie chce przyznać tego jednego miejsca ?

Daliby to byłby spokój, nie byłoby żadnych demonstracji, kto chciałby to by oglądał, a kto nie to nie, proste :-)

Dlatego w niedzielę widzimy się w Krakowie !

zdjecie

17 4 Cytuj
  • Def Ibrylator 13 cze 2013
    Pizzaro napisał/a:

Dlaczego katolicy w Polsce którzy są większością w naszym kraju są prześladowani i nie mogą mieć jednej stacji na Multipleksie ?

Od ponad 25 lat jestem praktykującym katolikiem (walczącym o odseparowanie religii od Państwa), i jeszcze ani raz nie czułem się prześladowany ! Mogę swobodnie wyrażać się o swojej wierze, mogę się żegnać na ulicy, mogę rozmawiać z ludźmi o Bogu, mogę chodzić co tydzień do kościoła, mogę przyjąć księdza, mogę się wyspowiadać, nie jestem przymuszany do antykatolickiego stylu życia... W czym do cholery tkwi Wasz ból d**y ? W tym, że uwielbiacie na siłę stawać przeciwko wszystkiemu i wszystkim. Z natury.

A moment... jedna rzecz mnie prześladuje - pseudo-katolickie media, które niszczą nasz kraj od lat i dzielą społeczeństwo zarabiając na tym MILIONY złotych. Gdyby Jezus zszedł dzisiaj na ziemię, wytargałby za mordy wszystkich bałwochwalców z Rydzykiem na pierwszym miejscu. Są jak ropa na wiecznie niegojącej się ranie.

4 18 Cytuj
  • 13 cze 2013

Def Ibrylator- nazywasz się katolikiem a dużo Ci do niego jeszcze brakuje ... Jesteś przesiąknięty nienawiścią i obrażasz osoby które mają inne zdanie od twojego. Pewnie ani razu nie obejrzałeś w TV Trwam żadnego programu i nie masz pojęcia o czym w ogóle piszesz, ale pierwszy jesteś do oczerniania ...

Nie chcesz to nie oglądaj twoja sprawa, ale daj możliwość obejrzenia jej milionom katolików w Polsce którzy chcą jej na Multipleksie !

Ropą na niegojącej się ranie są właśnie takie osoby jak Ty, dlatego w tym kraju jest tak jak jest ...

18 4 Cytuj
  • 13 cze 2013

Musze się wtrącić do dyskusji między wami.
    Def lbrylator mnie oczywiście przekonuje, swoją logiką myślenia.
    Natomiast Pizzaro stosuje zabieg już znany z innych czasów i kultur:
    nie myślisz jak my, jesteś wrogiem ustroju (komuna), wrogiem państwa (KoreaPł, kiedyś Chiny),
    wrogiem wiary (inkwizycja).

To, że my nie zgadzamy się z Twoim (Pizzaro) rozumieniem wiary, nie znaczy to ,że mniej kochamy boga. Jesteśmy tylko rozumniejsi i nie kierują nami demony w stylu Rydzyka.
    Dla nas to on i tacy wyznawcy jak Ty Pizzaro jesteście antychrystami, którzy robią zło temu kościołowi a bug u was gości na zasadach dewocji. Myślisz, że jak chodzisz częściej do kościoła i jak cały dzień słuchasz Rydzyka, to wejdziesz do raju z butami.
    Tam mądrzejszych od Boga nie trzeba a wasza sekta próbuje być świętsza od Najwyższego i bluźnicie, mówiąc że działacie w Jego imieniu i MU służycie.

2 17 Cytuj
  • 13 cze 2013

-------------------znalezione w sieci_________________
    Oceńcie państwo sami

Gdybym był okupantem i chciał zniszczyć naród to wyganiałbym młodych ,mądrych ludzi zagranicę "za chlebem" na emigrację, podnosiłbym podatki i wprowadzałbym nowe, dawał podwyżki i kolejne przywileje resortom siłowym, stawiałbym 500 nowych radarów, wzmacniałbym inwigilację obywateli, likwidowałbym państwowe szkolnictwo i służbę zdrowia oraz ograniczałbym do nich dostęp, oddałbym banki, media i handel obcym i wrogom Polski, wyśmiewałbym ich wartości i religię, skłócałbym młodych ze starszymi ,aby przez "odwróconą hipotekę" przejąć za bezcen ich mieszkania i domy, zachęcałbym ich kobiety do feminizmu ,prostytucji i aborcji ,aby nie nadawały się na dobre matki i żony, zadłużałbym ich bezpośrednio oraz pośrednio przez państwo i gminy, aby nie mogli się temu sprzeciwiać, likwidowałbym ich przemysł ,a w zamian budowałbym ogromne stadiony na kredyt, aby przynosiły straty, dopuszczałbym do sejmu złodziei i degeneratów,itd. Obejrzyj się wokoło!!!!!!

18 1 Cytuj
  • 13 cze 2013

ziomal1.-A jak to się ma co piszesz powyżej do wiary i religii?
    Rozumiem, że Rydzyk ma przejąć władzę, zmienić ustrój i naprawić państwo, czy tak?

Jak tak to od razu Tadziu na prezydenta, Rydzyk na premiera, najlepiej monarchia Tadeusza Rydzyka z błękitną krwią.
    A może on miał objawienia, jak należy kierować państwem?

17 Cytuj
  • 13 cze 2013

Do "bono"
    Nie jestem profesorem i nie chce,żebyś myślał,że się czepiam,ale wydaje mi się,że jesteś trochę na bakier z ortografią:)
    cyt. "Dla nas to on i tacy wyznawcy jak Ty Pizzaro jesteście antychrystami, którzy robią zło temu kościołowi a bug u was gości na zasadach dewocji. "

17 Cytuj
  • 13 cze 2013

'bono",mi się wydaje,że Ty masz mózg wyprany,przez te media:)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XROIYiPY7-Y

16 Cytuj
  • 13 cze 2013

Co do ortografii OK. nie będę się usprawiedliwiał.
    Co do drugiego zacytuję twoją pisownię- mi się wydaje,że Ty masz mózgwyprany, przez te media:)
    TRWAM i RM-

No to chyba jesteśmy kwita!

16 Cytuj
  • 13 cze 2013

Nie bardzo kumam o co biega.

15 Cytuj
  • 13 cze 2013

Ale faktem jest, że czytam również Wyborczą.
    Nie czytam tych katolickich. Uważam, że to nie mój poziom intelektualny (może nie dorosłem, ale cały czas pracuję nad sobą, Jak moje IQ dojdzie do 130 i wyżej, może zacznę czytać te perełki intelektualne).

17 Cytuj
  • 13 cze 2013

Na 130 IQ, to by Was lemingów musiało być ze czterech:)

16 4 Cytuj
  • 13 cze 2013
    bono napisał/a:

To, że my nie zgadzamy się z Twoim (Pizzaro) rozumieniem wiary, nie znaczy to ,że mniej kochamy boga.Jesteśmy tylko rozumniejsi i nie kierują nami demony w stylu Rydzyka.
    Dla nas to on i tacy wyznawcy jak Ty Pizzaro jesteście antychrystami, którzy robią zło temu kościołowi a bug u was gości na zasadach dewocji. Myślisz, że jak chodzisz częściej do kościoła i jak cały dzień słuchasz Rydzyka, to wejdziesz do raju z butami.
    Tam mądrzejszych od Boga nie trzeba a wasza sekta próbuje być świętsza od Najwyższego i bluźnicie, mówiąc że działacie w Jego imieniu i MU służycie.

Jeżeli już piszesz o Kościele to z dużej litery jeżeli masz na myśli wspólnotę wiernych, Bóg tak samo, właśnie widać albo brak szacunku z twojej strony albo kłopoty z ortografią :-)

Dobrze, że razem z Def Ibrylatorem jesteście w mniejszości i niech tak pozostanie :-)

17 2 Cytuj
  • 13 cze 2013
    bono napisał/a:

ziomal1.-A jak to się ma co piszesz powyżej do wiary i religii?
    Rozumiem, że Rydzyk ma przejąć władzę, zmienić ustrój i naprawić państwo, czy tak?

Jak tak to od razu Tadziu na prezydenta, Rydzyk na premiera, najlepiej monarchia Tadeusza Rydzyka z błękitną krwią.
    A może on miał objawienia, jak należy kierować państwem?

Nie odpowiedziałeś mi jeszcze na powyższe pytania. Czy to Rydzyk jest naszą ostatnią szansą?

17 Cytuj
  • 13 cze 2013
    ziomal1 napisał/a:

A Was pewnie w ogóle by się nie udało skompletować.

16 Cytuj
  • 13 cze 2013

Nie będę z Tobą gadał, bo Ty jesteś diabeł wcielony, albo jaki Jehowy:)
    Ale i tak pozdrawiam:)
    Ps. Muszę kończyć.

17 1 Cytuj
  • 13 cze 2013
    bono napisał/a:

Czy to Rydzyk jest naszą ostatnią szansą?

Ojciec Rydzyk, chce tylko aby katolicy w naszym kraju mieli choć jedną stację na Multipleksie, nic więcej Bono, to tak dużo ?

bono napisał/a:

Ale pojechałeś aż boki zrywać :-)

18 5 Cytuj
  • 13 cze 2013
    ziomal1 napisał/a:

Pizzaro napisał/a:

bono napisał/a:To, że my nie zgadzamy się z Twoim (Pizzaro) rozumieniem wiary, nie znaczy to ,że mniej kochamy boga.Jesteśmy tylko rozumniejsi i nie kierują nami demony w stylu Rydzyka.
    Tam mądrzejszych od Boga nie trzeba a wasza sekta próbuje być świętsza od Najwyższego i bluźnicie, mówiąc że działacie w Jego imieniu i MU służycie.Jeżeli już piszesz o Kościele to z dużej litery jeżeli masz na myśli wspólnotę wiernych, Bóg tak samo, właśnie widać albo brak szacunku z twojej strony albo kłopoty z ortografią :-)

Dobrze, że razem z Def Ibrylatorem jesteście w mniejszości i niech tak pozostanie :-)

Byłem w Izraelu i pokazywali mi nocą tych z pejsami. Ten który pokazywał, nie był z nich dumny
    (a był żydem), mówił jak o zdziwaczałych ludziach (tacy amerykańscy mormoni)
    Wy mi się z nimi kojarzycie, stanowicie taki polski folklor religijny a jesteście głośni i hałaśliwi równie jak ci pejsaci. Ale oni stanowią zdecydowaną mniejszość tamtego społeczeństwa, Wy też, więc nie wiem skąd to samouwielbienie.
    (o do pisowni-tonący brzytwy się chwyta)(nie ma czasu na powtórne czytanie bo jestem w pracy)

1 16 Cytuj
  • 13 cze 2013

[cytat=Pizzaro]bono napisał/a:Czy to Rydzyk jest naszą ostatnią szansą?Ojciec Rydzyk, chce tylko aby katolicy w naszym kraju mieli choć jedną stację na Multipleksie, nic więcej Bono, to tak dużo ?

Którzy katolicy, bo się wyraźnie dzielimy? My katolicy nie Rydzykowi nie chcemy żadnego Rydzyka, więc niech się nie powołuje na katolików, tylko na sektę katolicką, którą podporządkował.

16 Cytuj
  • 13 cze 2013

Z mojej strony kończę bo nie mam już czasu ani ochoty po raz dziesiąty powtarzać Ci to samo, dlatego zostawiam Cię ze słowami "Nie nowina, że głupi mądrego przegadał. Ignacy Krasicki "

Możesz czuć się wygrany :-)

15 6 Cytuj

Odpowiedz