z poszerzeniem trasy jest tak samo jak ze śnieżeniem i dopuszczeniem do ruchu musi być 50 cm śniegu bo w przeciwnym wypadku będziemy jezdzić po kamieniach a są tacy co bardzo chcą jezdzić po szerokim stoku ale gdy się zdarzy okazja do narzekania np. na kamienie ( nawet poza stokiem) to będą piersi :)
Pomimo kolejnych opadów i dośnieżania stoku na stronie nadal informacja o warunkach sprzed tygodnia: pokrywa śnieżna 30-70cm.
Już nawet na stronie GOPRu potrafią codziennie aktualizować warunki pogodowe na Chełmie. A według tamtych pokrywa to 50-90cm.
Świetnie stok potrafi się sprzedać na zewnątrz, reklama na całego:)
ja im nie zaluje ---a nawet wspolczuje....
bo ja jezdze dla przyjemnosci---tylko 2 godzinki....
a dla nich to jest praca-- chyba ciezka praca a i dniowka dluzsza
Lepszych warunków nigdzie nie znajdziesz. Byłem dzisiaj i to jest po prostu bajka, a ci co twierdzą inaczej to niech tu nie przychodzą, przynajmniej nie będzie tłoku na stoku.
Podobno znowu coś hucznie świętowano na stoku?A jak z podatkami do gminy?Do szarego obywatela gdyby był winien kilka złotych już dawno pukałby komornik,a tu nic i jeszcze świętują.
Helmut czy ty problemy z myśleniem masz na co dzień czy tylko jak coś na forum piszesz??
Podobno parę razy byłeś na stoku wiec pewnie widziałeś osuwisko na stoku nr 2. Pewnie gdybyś ty tam rządził wszystko było by zajebiście, naśnieżył byś ten stok i puścił na niego ludzi. Pewnie do momentu gdyby coś sie komuś by się nie stało. No ale przecież Helmucie znasz się na funkcjonowaniu ośrodków narciarskich i śnieżeniu .
Znajomy informatyk który jest odpowiedzialny za stronę myślenickiego stoku powiedział mi w tajemnicy że jutro pojawi się informacja o otwarciu kompleksu. Szykuję więc cichaczem narty i nikomu nic nie mówię. Będę pierwszy na stoku bo nikt nie wie że w poniedziałek wszystko rusza :)
Teraz owszem śnieżą, ostatnie dwa dni chyba odpuścili.
Fajnie jakby udało się otworzyć większą szerokość stoku, wtedy dopiero zaczyna się tam bajka.
no zima nas nie rozpieszcza :-( a nie mogło by być -5 i słoneczko
Był ktoś może dzisiaj na Chełmie, jak warunki po opadach śniegu? poszerzyli może trasę?
byłem wczoraj. trasa nr 1 idzie tak na polowe stoku za to warunki świetne:) ruszył, bodajże w sobotę, orczyk.
z poszerzeniem trasy jest tak samo jak ze śnieżeniem i dopuszczeniem do ruchu musi być 50 cm śniegu bo w przeciwnym wypadku będziemy jezdzić po kamieniach a są tacy co bardzo chcą jezdzić po szerokim stoku ale gdy się zdarzy okazja do narzekania np. na kamienie ( nawet poza stokiem) to będą piersi :)
Piersi? pierwsi? To w końcu jak miałeś zamiar napisać? ;)
Pomimo kolejnych opadów i dośnieżania stoku na stronie nadal informacja o warunkach sprzed tygodnia: pokrywa śnieżna 30-70cm.
Już nawet na stronie GOPRu potrafią codziennie aktualizować warunki pogodowe na Chełmie. A według tamtych pokrywa to 50-90cm.
Świetnie stok potrafi się sprzedać na zewnątrz, reklama na całego:)
ho, ho, ho zapowiada sie ciekawie, ale tak naprawde mozna sie bylo tego spodziewac, może wreszcie beda jakies porzadne inwestyce
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/myslenice/990023-nartostrada-na-chelmie-moze-zmienic-dzierzawce.html
szczeze to licze na to by pkl przeja myslenice. bo wtedy jest szansa ze eda 2 trasy a nie jedna.... ceny beda drozsze ale jakosc bedzie lepsza...
dzisiaj na stoku tvn24
i policja..............i tak bedzie przez ferie /i jeden dzien dluzej/....
Krusiu! aleś jest! Policjanci także lubią poszusować na nartach.:)
Nie żałuj im!
ja im nie zaluje ---a nawet wspolczuje....
bo ja jezdze dla przyjemnosci---tylko 2 godzinki....
a dla nich to jest praca-- chyba ciezka praca a i dniowka dluzsza
a od jutra darmowy bus na na stacje podobno ma byc na stronie pks-u widzialem
Witam wszystkich .chciałem się dowiedzieć jak warunki na stoku ,bo nie wiem czy jutro się tam wybierać
Lepszych warunków nigdzie nie znajdziesz. Byłem dzisiaj i to jest po prostu bajka, a ci co twierdzą inaczej to niech tu nie przychodzą, przynajmniej nie będzie tłoku na stoku.
Podobno znowu coś hucznie świętowano na stoku?A jak z podatkami do gminy?Do szarego obywatela gdyby był winien kilka złotych już dawno pukałby komornik,a tu nic i jeszcze świętują.
Tu znajdziecie wszystko o warunkach na stoku !
http://www.zima.zarabiesport.pl/
coś cicho panowie żadnych komentarzy a tyle się dzieje ;) pozdrówka i na stok
g... się dzieje ma ktoś może jakieś zdjęci
oczywiscie nei maja zamiaru nasniezac 2 stoku ??
Helmut czy ty problemy z myśleniem masz na co dzień czy tylko jak coś na forum piszesz??
Podobno parę razy byłeś na stoku wiec pewnie widziałeś osuwisko na stoku nr 2. Pewnie gdybyś ty tam rządził wszystko było by zajebiście, naśnieżył byś ten stok i puścił na niego ludzi. Pewnie do momentu gdyby coś sie komuś by się nie stało. No ale przecież Helmucie znasz się na funkcjonowaniu ośrodków narciarskich i śnieżeniu .
Znajomy informatyk który jest odpowiedzialny za stronę myślenickiego stoku powiedział mi w tajemnicy że jutro pojawi się informacja o otwarciu kompleksu. Szykuję więc cichaczem narty i nikomu nic nie mówię. Będę pierwszy na stoku bo nikt nie wie że w poniedziałek wszystko rusza :)
Ze źródeł dobrze poinformowanych: będzie jeden wolny karnet na szklankę grzańca ;)
No tak po wypadku to trza jakieś inne rekreacje przewidzieć tylko nie zapomnijcie o kasku.