Forum » Myślenice

Stacja narciarska Myślenice góra Chełm

• 23 gru 2011

w gory bardzi uciekać, moze gdzie ta posmykocie

• 23 gru 2011

Może będzie odwilż i wszystko spłynie a może nie.. Pogoda nie jest w 100% przewidywalna:) Jak na razie sypią:) Byłem dziś na górze i wszystkie armaty pracują. Nie zapominajcie, że wyżej położone stacje mają problemy ze śniegiem w tym sezonie :)

• 23 gru 2011

xxx i jak sadzisz ?? rusza jakos na dniach po obczajeniu nagromadzonego sniegu ??

• 23 gru 2011

Ciężko powiedzieć:/ Wydaje mi się, że gdyby temperatura była poniżej -5 st., także w dzień, to na Szczepana mogli by ruszyć. W tym momencie, z tego co rozmawiałem to tylko o temp. chodzi. Na dzień dzisiejszy śniegu jest za mało.

• 23 gru 2011

ja myślę ze adzygmunt będzie wiedział... On przecież wie wszystko.
    zapytajmy go !

5 1 Cytuj
  • 23 gru 2011

smerf czep się tramwaju.
    czym ci adz zalazł za skore stałeś w kącie?

1 4 Cytuj
  • 24 gru 2011

Jest cennik, jak wam się podoba? Moim zdaniem trochę odstraszający, choć jak wiadomo nowy gospodarz sporo zainwestował no i szykuje się też nowa trasa. Nie wiem co oznaczają dwie ceny (zniżkę, czy jazdę w dwóch stacjach, a może osobny cennik dla Koninek a osobny dla Myślenic? Moim zdaniem lepiej byłoby jednak zostać przy starym cenniku, bo inaczej ludzie kalkulując będą mimo wszystko wybierać dalej położone stacje. Wiadomo,że podczas weekendu ludzi pewnie nie braknie ale stosując zniżki w ciągu tygodnia zwłaszcza dopołudnia można by zapełnić pusty dotąd stok. Cennik przypomina mi ten z Jaworzyny Krynickiej gdzie jak by nie patrzeć tras i wyciągów jest nieco więcej. A Krakusi lubią kalkulować. Na plus jest natomiast większa widoczność i reklama stoku w Krakowie.

2 1 Cytuj
  • 30 gru 2011

z daleka widać że biało -jakieś wieści ze stoku na Sylwka?

• 30 gru 2011

Hahahah, to białe to resztki tego co śnieżyli z tydzień temu. Szans na poprawę pogody nie widać. Lubię wiosenkę:). A wy jak macie kasę, to w Alpy.

3 3 Cytuj
  • 14 sty 2012

czy dziś już mogę wybrać na deskę na nasz stok .. czyli zapytanie czy już otwarte ???

1 Cytuj
  • 14 sty 2012

we środe :)

2 Cytuj
  • 14 sty 2012

No chyba bozia posłuchała waszych westchnień, ciekawe na jak długo? Ja chcę znowu widzieć trawkę.

3 2 Cytuj
  • 14 sty 2012

Byłem dziś na stoku i środa jest jak najbardziej realnym terminem startu:) Śnieg leci z nieba, armaty pracują:) pozostało tylko czekać:)

3 1 Cytuj
  • 14 sty 2012

niekze kto ze stoku jakom biołom flage pzy zakopiance z napisem ze cynne -WYWIESI

6 1 Cytuj
  • 14 sty 2012

czy wy mówicie o tym hełmie co przez zarabie do góry się jedzie ..pytam bo nie wiem z góry dziękuję

3 2 Cytuj
  • 14 sty 2012

jakie są tam ceny teraz ?

2 2 Cytuj
  • 14 sty 2012

Cennik masz do znalezienia w necie, ale jesteście wygodniccy, albo robicie nagonkę

1 2 Cytuj
  • 14 sty 2012

Mnie w każdym razie nie stać na Myślenice :(

1 2 Cytuj
  • adzygmunt 15 sty 2012

Kamera on line na stoku nie pracuje?

1 4 Cytuj
  • 15 sty 2012

Chyba widać...

1 Cytuj
  • adzygmunt 15 sty 2012

Mam link do kamery, która nie pracuje a Ty? Podaj jak możesz?

3 Cytuj
  • 15 sty 2012

ludzie narciarskie my tu we "własnym" gronie nie mamy informacji czy góra czynna ,czy nie,czy są warunki,czy się można opalać:) a co dopiero ludzie ze świata wielkiego np.Krakowa ? przelatują przez Nasz Gród i nawet nie wiedzą że tu coś -niecoś jakaś biała plama na górze jest,ale czy to STOK NARCIARSKI??

4 Cytuj
  • 15 sty 2012

Jak nie masz informacji to wejdź na strone stacji i sie wszystkiego dowiesz. A jeżeli masz konto na facebooku dołacz do ich fan page'a. Tam kilka razy dziennie piszą o sytuacji na stoku! Trzecia opcja: wchodzisz na stronę, menu kontakt, dzwonisz pod numery podane na stronie i otrzymujesz aktualne info. To nie stok ma słabe info, a raczej Tobie pasuje siedzieć i narzekać.

2 1 Cytuj
  • 15 sty 2012

xxx
    ile czasu potrzebuje ratrak aby przygotować stok na otwarcie?

• 15 sty 2012

Zasadniczo sprawa wyglada tak, że najpierw musi być śnieg na stoku i to tyle aby ratrak pod swoim cięzarem nie ubił go na tyle zeby gasienice nie "pociagły" kamieni. Zazwyczaj po kilku dniach warstwa jest juz wystarczająca. A ratrak potrzebuje przynajmniej kilkanaście godzin na rezepchanie hałd śniegu i jego wyrównanie. Do tego dochodzi jeszcze przygotowanie odjazdów z krzeseł i podjazdów pod bramki. Ale to już w dużej mierze reczna robota:)

2 Cytuj

Odpowiedz