Forum » Myślenice

Woda w naszych kranach - JAKOŚĆ I CENA

• 23 lut 2011

gość999 - coś się tak zajeżył ze złości? Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie?
    Jakim cudem woda z tej samej rzeki która przeszła przez nowoczesną uzdatniarnię w Nowej Wsi może być gorsza od wody która nie przeszłą przez uzdatnianie ?

Czy ty na prawdę masz wszystkich tutaj czytających za idiotów?

Nikt normalny takiego czegoś by nie wypowiedział nawet jako gość, chyba że w jego interesie jest by sprawa ucichła, gdyż boi się o swoją posadkę.

Druga sprawa to inwestycja, podobno największa w Myślenicach - czysta woda dla Krakowa. Rewelacyjna sprawa bo będziemy mieli oczyszczalnie ścieków, która oczyści naszą rzekę z fekalii. Ciekawe jest to że oczyszczali będziemy wodę ZA naszymi wodociągami a nie PRZED, więc logicznie rozumując woda z Dobczyc będzie jeszcze lepszej jakości niż nasza.
    Dbajmy o innych by mieli wodę nadającą się do bezpośredniego spożycia wprost z kranu, a my dalej pijmy tą rozcieńczoną gnojówkę :lol:

Ciekawe co na ten temat nieboraku wymyślisz :lol:

• 23 lut 2011

[quote=gość: gość999]
    Niestety barany pewnych rzeczy i tak nie zrozumieją więc niech jeszcze trochę pobeczą bo tylko tyle mogą!
    Przecież w zeszłym roku ściągliście TVN i co? Pies zdechł bo wszystko było ok. [/quote]

Oj chyba kolega ma coś wspólnego z naszymi wodociągami, a tak się kolega wyrzeka. Nieładnie.

Zgodzę się z tym że są takie tygodnie w roku że Raba idzie czysta i wtedy woda pewie ie przeszłaby wszystkich badań ale przynajmniej jest wzrokowo czysta. Szkoda tylko że czystość naszej wody jest ściśle uzależniona od stanu Raby i to jest podstawowy powód walki. Ludzie muszą pić tą wodę niezależnie od czystości rzeki.

• 23 lut 2011

Obiektywny skoro chcesz pić "gnojówkę" z Nowej Wsi to twoja sprawa. Do Myślenic ona nigdy nie popłynie bo u nas woda krystalicznie czysta i mam nadzieję że myślenickie wodociągi nigdy do tego nie dopuszczą.
    Możesz się na tym forum jeszcze ze dwa razy * to wszystko co możesz zrobić, bo w realnym świecie fakty są zupełnie inne i mówią same za siebie i dlatego z bezsilności próbujesz ujadać tutaj.
    A idiotów to ty próbujesz robić z ludzi, tylko że oni swój rozum mają więc do twojego otoczenia nie wejdą bo rozumek marny. A swoją droga to gdzie ta Nowa Wieś, bo jak stacja jest podobna do nazwy tej miejscowości to ci nie zazdroszczę. Widać to nowowiejska woda cię tak uwsteczniła.
    Na zdrowie bełkotku!

• 24 lut 2011

[quote=gość: gość 999] Obiektywny skoro chcesz pić "gnojówkę" z Nowej Wsi to twoja sprawa. Do Myślenic ona nigdy nie popłynie bo u nas woda krystalicznie czysta i mam nadzieję że myślenickie wodociągi nigdy do tego nie dopuszczą.
    Możesz się na tym forum jeszcze ze dwa razy zes.... ale to wszystko co możesz zrobić, bo w realnym świecie fakty są zupełnie inne i mówią same za siebie i dlatego z bezsilności próbujesz ujadać tutaj.
    A idiotów to ty próbujesz robić z ludzi, tylko że oni swój rozum mają więc do twojego otoczenia nie wejdą bo rozumek marny. A swoją droga to gdzie ta Nowa Wieś, bo jak stacja jest podobna do nazwy tej miejscowości to ci nie zazdroszczę. Widać to nowowiejska woda cię tak uwsteczniła.
    Na zdrowie bełkotku! [/quote]

Tak się składa że tylko ty widzisz w Myślenickiej wodzie coś pozytywnego. Poczytaj opinie ludzi z tego tematu.

Jeszcze raz to samo proste pytanie, które jest jak widać za bardzo niewygodne by na nie odpowiedzieć:

Jakim cudem woda z tej samej rzeki która przeszła przez nowoczesną uzdatniarnię w Nowej Wsi może być gorsza od wody która nie przeszłą przez uzdatnianie ????

A tu masz na zdjęciach "Z LOTU PTAKA" stację uzdatniania wody w Nowej Wsi.

http://www.mpwik.krakow.pl/o_nas/galeria/zuw_raba/

Przy niej Myślenickie nasz "uzdatniarnia" - dwa bajora napełniane bezpośrednio z Raby (by woda w czasie roztopów nie miała zamulenia żuru, bo muł częściowo się w tych bajorach osadzi), z których woda trafia do przepompowni i siecią do naszych domów, to jakaś farsa bardziej przypominająca ręczną wyławialnię pływających zanieczyszczeń stałych, a porównywanie w ogóle tego czegoś u nas z uzdatnianiem wody ma się tak, jak porównywanie Picia w Szczawnicy do Szczania w Piwnicy.
    Weź, człowieczku już się nie ośmieszaj, bo z faktami nie wygrasz, a tylko robisz z siebie całkowitego wała. :Lol:

• 24 lut 2011

Dostałem dziś rachunek za wodę i ścieki - szok!

• 24 lut 2011

Witam

Chciałem włączyć parę słów do dyskusji. Kilka lat temu chodząc jeszcze do technikum miałem praktykę w zakładzie uzdatniania wody w Nowej Wsi.
    Przez parę tygodni miałem możliwość dokładnego obejrzenia procesów, maszyn, osadników, chlorowni, ozonatorów itp. To zakład na naprawdę wysokim poziomie trzymający wyśrubowane normy.

Niestety myślenicka woda jest dużo gorsza niż ta z Dobczyc. I na prawdę nie potrzebuję żadnych badań żeby to stwierdzić. Wystarczy jej się napić, lub zostawić na parę godzin w jasnym naczyniu do odstania. Niestety jeśli woda nie jest dobrze oczyszczona, to człowiek pijąc ją działa jako filtr.....

W Myślenicach po prostu nie ma tej klasy urządzeń i systemów co w Nowej Wsi.

Cena wody w Myślenicach jest z kosmosu, a jakość z bagna. Ale tak jest, gdy działają mechanizmy monopolistyczne. Przecież i tak musimy kupić tą wodę w tej cenie. Nie ma alternatywy.

• 24 lut 2011

Obiektywny ty chyba żartujesz. Naszej wody nie pijesz bo mieszkasz w Dobczycach, a tu polemika odbywa sie tylko z tobą, bo logujesz sie pod różnymi nickami żeby tworzyć wrażenie jakiegoś problemu i próbować chwalić swoją wodę. Nikt normalny się na to nie nabierze. A Nowej Wsi nie porównuj do Myslenic bo to wiocha zabita deskami razem z tym swoim ujęciem bardziej przypominającym Starą Wieś. Lepiej niech zaczną robic wodę wg starej receptury to może wodzie z myślenickich wodociągów i jej uzdatnianiu dorównają. Na razie zapomnij że Jakaś Wieś może mieć lepsze uzdatnianie od Myslenic. Dobry kawał ale napisz coś jeszcze to się pośmiejemy.

• adzygmunt 24 lut 2011

Mnie interesuje koszt 1 kubika wody pozyskanej z ujęć miejskich?
    Interesuje mnie koszt 1 kubika wody pozyskanej z Nowej Wsi?
    Jestem żywotnie zainteresowany ile za 1 kubik płaci odbiorca wody miejskiej?
    W konkluzji pytanie: na wodzie się zarabia uczciwie, czy zdzierając jak haracz?

• 24 lut 2011

gosciu 999, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, lecz jeśli masz pisać dalej takie bzdury niczym nie poparte to lepiej nie pisz. Jaka jest woda z Myślenic każdy widzi, inaczej nawet p. Sawicki nie pobierałby wody do picia ze źródełka. Woda zostanie wcześniej czy później obiektywnie sprawdzona i wtedy będziemy mogli porozmawiać o konkretach, nie od duperelach.

• 24 lut 2011

A co to za Sawicki? To jakaś lokalna wyrocznia czy medium? A może wróżka kochająca inaczej?
    A wodę pabblo to ty już dawno zbadałeś i chce cię trafić bo nic nie możesz zrobić poza bełkotem na tym forum. Lepiej powiedz że badasz ją codziennie. To się nazywa dopiero nadzór nad jakością. Może udostępnisz wyniki!

• 24 lut 2011

Panie gościu 999, radzę zrobić przejażdżkę do pewnego źródełka i zobaczyć jakie tam kolejki.. nie tylko p. Sawicki ale już duża część Myślenic. Podaję konkrety, podobnie inni - Ty tylko wyśmiewasz i stale utrzymujesz że wszyscy tu piszący to pracownicy konkurencyjnego MPWiK Kraków. Tym większe będzie Twoje zdziwienie, kiedy się pewnego dnia okaże że jednak jest inaczej bo jako klient interesuję się tym za co płacę tak ogromne pieniądze.

• 24 lut 2011

Wiem chłopaki, że macie racje, wszyscy wiedzą, że to co Wam serwujemy to gnojówka, ale zrozumcie, dzięki układom z M. każdy z naszej paczki doi nieźle publiczną kasę. Nie wiem czy ktoś z Was zrezygnowałby tak pochopnie z 90 tysiączków rocznie tylko przez świadomość, że ma tą posadkę dzięki politycznemu układowi i nic w życiu nie umie robić. Taka świadomość to za mało, żeby tak sobie po prostu przestać być prezesem.
    Przecież wiecie, że większość i tak wypije to co im damy do kranów a tylko paru sobie tu pokrzyczy.

• 24 lut 2011

Gościu999 idż do Psychologa lub Psychiatry na leczenie ,a nie produkuj się taką głupotą, to jest żenujące co piszesz ,nie wiem co chcesz osiągnąć tą głupotą ale to jest chore.

• 24 lut 2011

A cześć ludzi tej wody po prostu nie pije i używa jedynie do mycia, prania i zmywania garów.

• 24 lut 2011

No dobra gość 999. lol, obiektywny, pabblo, dako itp., itp. ......to ja w jednej osobie. Pracuję w konkurencyjnej firmie i głupio mi się przyznać że w Myślenicach macie lepszą wodę od naszej. A w tym źródełku to są bakterie więc ja jej nie piję. Sorry ale ją badałem w naszym laboratorium.

• 24 lut 2011

[quote=gość: lol] No dobra gość 999. lol, obiektywny, pabblo, dako itp., itp. ......to ja w jednej osobie. Pracuję w konkurencyjnej firmie i głupio mi się przyznać że w Myślenicach macie lepszą wodę od naszej. A w tym źródełku to są bakterie więc ja jej nie piję. Sorry ale ją badałem w naszym laboratorium. [/quote]

Głupio ci sieroto przepompownia. Każdy widzi już od kilku twoich wypowiedzi żeś pracownik naszej krano-gnojówki. Prezesem chyba nie jesteś bo twój sposób wypowiedzi bardziej przypomina tego od łopaty, ale napisałem chyba, bo tamten też nie wygląda na kogoś z IQ powyżej średniej krajowej.

• 25 lut 2011

Podwyżka wody od kwietnia o 20%! Panie Zalubowski oczekuję od Pana i Pana kolegów reakcji na to co wyprawia prezes wodociągów. Przez ostanie lata radni bez żadnego sprzeciwu przystawali na kolejne podwyżki. Może teraz się to skończy.

• 25 lut 2011

filutek, przecież głosowałeś na innych, nie na p. Zalubowskiego i kolegów więc pomyliłeś adres.

Pytania kieruj do Twojego burmistrza i radnych, przecież mają większość, na pewno Cię wysłuchają. A mając większość i nie licząc się z mniejszością czyli z p. Zalubowskim i kolegami, może spełnią Twoje oczekiwania.

Życzę powodzenia.

• 25 lut 2011

pro - nie gorączkuj się. Ktoś za tą wodę i nieprzestrzeganie ustawy o obowiązku publicznej informacji o stanie wody beknie. Daję ci na to słowo, że się tym zajmę bo, takie walenie w penisa mnie totalnie wpienia, a poza tym udowodnię że nie ma ludzi poza prawem, a tych cwaniaków żerujących na ludziach i wzbogacających się ich kosztem należy wykluczać ze społeczności. Zobaczymy czy jak się sprawa rozejdzie w wyższych władzach i mediach, Ostrowski stanie za tą bandą wyzyskiwaczy i kłamców. Jeżeli stanie to będzie to jego koniec polityczny.

• 25 lut 2011

Dobre! Teraz zaczekajmy jak wygłupi się KOLO.
    Pewnie się wykluczy ze społeczeństwa lub poinformuje najwyższe władze ZSRR.
    Albo niech interweniuje u samego Pana Boga.
    Pozdrawiam laboranta z Krakowa!

• 25 lut 2011

Cytat jednego z poprzedników"Każdy widzi już od kilku twoich wypowiedzi żeś pracownik naszej krano-gnojówki. Prezesem chyba nie jesteś bo twój sposób wypowiedzi bardziej przypomina tego od łopaty, "
    I tu czasem można się pomylić,to prezesi i inni z namaszczenia władzy nie umieją się wypowiadać np.załadunek pasażerów ,polityka jakby komunikacyjna itp.
    Ludzie prości są oczytani i potrafią wypowiadać się lepiej od absolwentów "wekendowych uniwersytetów "

• 26 lut 2011

To nie są absolwenci "weekendowych uniwersytetów" oni po prostu nabyli doświadczenia w pracy w samorządzie :D

• 1 mar 2011

Sprawa wody lub jak ktoś woli precyzyjniej ścieków płynących z naszych kranów, zasługuje na potępienie. Cieszy mnie że jest nas aż tylu, którym nie jest to obojętne.
    Jeżeli będzie potrzeba to bardzo chętnie pomogę w realizacji naszych starań o obnażenie procederu prezesa i UMiG z jakim mamy do czynienia.

• 1 mar 2011

Składamy się wreszcie na niezależne badania, bo coś tu ucichło? Co to za wydatek- kilka złotych, a przynajmniej będzie pewność co myśleniczanie wpuszczają w swoje organizmy. Postaram się w najbliższym czasie zorientować ile taka analiza by kosztowała

Odpowiedz