Jak widać Urbański utożsamił się właśnie ze staruszką :)) Niezły LOL :))
Nie ma nikogo takiego któremu podobała by się polityka myślenickich wodociągów, chyba że samobójcom lub podtruwaczom własnych żon przy pomocy myślenickiej "wody", a raczej ścieków, których nawet pies się nie chce chwycić nawet w upalne dni :)))
żółta, przez cały tydzień będą nękać nas burze więc nie spodziewaj się czystej wody. wszak podobny "kryształ" jaki mamy w kranach wypełnia rabę po silniejszych opadach
[quote=gość: stoperann] za to dobra na sraczk. :) [/quote]
trafione w dyszkę. Na rozwolnienie czyli rzadki stolec najlepsza jest woda z myślenickich wodociągów. Aptekarze zacznijcie się bać, bo sprzedaż specyfików na przeczyszczenie spadnie do zera. A to wszystko zasługa pana prezesika Urbańskiego.
Łubu dubu, łubu dubu,
niech nam żyje prezes spółki
myślenickich wodociągów
gdzie mniej wody a więcej brudu !!!
[quote=gość: asa] bo przecież są jeszcze opłaty abonamentowe. [/quote]
Mnie nie interesują opłaty za przesył i inne...
Trzeba podzielić kwotę do zapłaty przez ilość kubików !
Ciekawe czego się z tak liczonej kwoty dowiesz?
Za ścieki płacisz więcej niż za wodę.
Od 28 04 br. koszt jest taki:
woda zimna 3,04 zł/m sześcienny
ścieki bytowe 6,67zł/m sześcienny
Liczone wg licznika wody zimnej albo ryczałtem; ilość osób w gospodarstwie razy 3m/sześcienne
I ... koszt abonamentu !
[quote=gość: spijacz kranówy] gość: asa napisał/a: bo przecież są jeszcze opłaty abonamentowe.
Trzeba podzielić kwotę do zapłaty przez ilość kubików ! [/quote]
Dokładnie tak policzyłam
[quote=gość: spijacz kranówy] Czy może mi ktoś wyjaśnić co dzisiaj leci z kranów ?
Bo to co leci w niczym nie przypomina wody, za którą pobierane są tak olbrzymie opłaty !
2x za ścieki mam płacić ?????????????????? [/quote]
Dzisiaj od rana teżz kranu leci jakaś brunatna woda. Czyżby Urbański puszczał wodociągami uzdrawiającą wodę borowinową? Tylko że jak to pić, jak się w tym myć. Ta sprawa powinna wylądować w prokuraturze, i chyba tak się stanie, bo z miesiąca na miesiąc woda coraz gorsza i tylko czekać na masowe zatrucie bakteriami coli. Wtedy przed odpowiedzialnością nic go nie uratuje.
[quote=gość: spijacz kranówy] gość: Kloss napisał/a: Wtedy przed odpowiedzialnością nic go nie uratuje.
Sądzę, że się wybroni (w takiej pipidówie wszyscy są znajomi)
Ale, na litość Boską, zębów mi szkoda ! [/quote]
No w przypadku zakażenia bakterią Coli to już nie będzie sprawa Pipidówki. Będzie to temat każdego media w kraju. Tu nie wybroni się nigdy.
Szukam osób chętnych do grupowego odwiedzenia wodociągów i sprawdzenia aktualnych wyników badań, bo podobno jest gdzieś w miejscu widocznym, a jak nie to pójdę sam jako mieszkaniec i sobie sprawdzę za co płacę. Albo to prawda co się tutaj pisze, albo kłamstwo, choć raczej to pierwsze
[quote=gość: stryszak] Szukam osób chętnych do grupowego odwiedzenia wodociągów i sprawdzenia aktualnych wyników badań, bo podobno jest gdzieś w miejscu widocznym, a jak nie to pójdę sam jako mieszkaniec i sobie sprawdzę za co płacę. Albo to prawda co się tutaj pisze, albo kłamstwo, choć raczej to pierwsze [/quote]
Dzisiaj woda była OK, więc to nic nie da. Takie rzeczy najlepiej sprawdzać wtedy gdy Rabą płynie żur. Wtedy w kranie jest to samo, ale z kilkunastogodzinnym opóźnieniem.
To jest taki FAKT, jak i w gazecie FAKT.
Sprawdziłem rachunek i ja za wodę w Myślenicach płacę 3,04 zł. W Krakowie jak podajesz płacą 7,48 zł. Nie wiem dlaczego ty płacisz 3 razy tyle, chyba cię ktoś robi w balona.
Nie bardzo rozumiem skąd nasza woda kosztuje o połowę mniej niż w Krakowie?
Przeczytaj w dzisiejszym Dzienniku Polskim.
Czteroosobowa rodzina płaci za wodę 115zł miesięcznie, ja za 2,5 miesiąca (4-osoby) zapłaciłem bez paru złotych 5 stów i to jeszcze do picia kupuję w sklepie bo ta kranówa nawet po przegotowaniu się nie nadaje...
Myślenice!
Ja za wodę w 4 osobowej rodzinie płacę niecałe 50 zł. Jeśli ty płacisz 5 stów to sprawdź sobie instalację, nawet w Krakowie jak piszesz za wodę płacą 115 zł miesięcznie. Coś z tymi twoimi kosztami nie tak.
A wody innej poza kranówą nie piję. Mi ona smakuje.
Prezes Urbański mówi o koszcie pozyskania wody przez zakład w wysokości 48 groszy, ja na rachunku za wodę na wiosnę miałem "woda bytowa 3.04 zł.". przebicie niezłe .A do tego abonament miesięczny 6.65zł.
Niestety ludzie wybrali jak chcieli. Teraz mogą sobie tylko popłakać do poduszki jak im źle.
Opozycja i tak nie ma głosu i wpływu na rządzenie.
Wybierając burmistrza i radę daliśmy przyzwolenie na zaciąganie kolejnych kredytów, no ale kampania wyborcza była piękna, spotkania i obiecywania..
Nie rozumiem ludzi którzy potrafią klepnąć taką inwestycję na jednym posiedzeniu, bo tak trzeba.
A tak w ogóle to dlaczego po zmianie stacji uzdatniania woda będzie droższa? Przecież zakupione nowe urządzenia powinny być bardziej wydajne i ekonomiczne?
Jak widać Urbański utożsamił się właśnie ze staruszką :)) Niezły LOL :))
Nie ma nikogo takiego któremu podobała by się polityka myślenickich wodociągów, chyba że samobójcom lub podtruwaczom własnych żon przy pomocy myślenickiej "wody", a raczej ścieków, których nawet pies się nie chce chwycić nawet w upalne dni :)))
MAm już dość tego syfu, który płynie w naszych kranach.
żółta, przez cały tydzień będą nękać nas burze więc nie spodziewaj się czystej wody. wszak podobny "kryształ" jaki mamy w kranach wypełnia rabę po silniejszych opadach
Myśleniczanie na osiedlu mają ten sam problem...
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-myslenicki/1150780-dobczyce-chca-sie-odlaczyc.html
"Za gęsta by ją pić, za rzadka by ją orać" ;-)
za to dobra na sraczk. :)
[quote=gość: stoperann] za to dobra na sraczk. :) [/quote]
trafione w dyszkę. Na rozwolnienie czyli rzadki stolec najlepsza jest woda z myślenickich wodociągów. Aptekarze zacznijcie się bać, bo sprzedaż specyfików na przeczyszczenie spadnie do zera. A to wszystko zasługa pana prezesika Urbańskiego.
Łubu dubu, łubu dubu,
niech nam żyje prezes spółki
myślenickich wodociągów
gdzie mniej wody a więcej brudu !!!
Podliczyłam z ostatniego rachunku i wyszło mi, że woda +ścieki, to 11,42 bo przecież są jeszcze opłaty abonamentowe.
[quote=gość: asa] bo przecież są jeszcze opłaty abonamentowe. [/quote]
Trzeba podzielić kwotę do zapłaty przez ilość kubików !
Ciekawe czego się z tak liczonej kwoty dowiesz?
Za ścieki płacisz więcej niż za wodę.
Od 28 04 br. koszt jest taki:
woda zimna 3,04 zł/m sześcienny
ścieki bytowe 6,67zł/m sześcienny
Liczone wg licznika wody zimnej albo ryczałtem; ilość osób w gospodarstwie razy 3m/sześcienne
I ... koszt abonamentu !
Czy może mi ktoś wyjaśnić co dzisiaj leci z kranów ?
Bo to co leci w niczym nie przypomina wody, za którą pobierane są tak olbrzymie opłaty !
2x za ścieki mam płacić ??????????????????
[quote=gość: spijacz kranówy] gość: asa napisał/a: bo przecież są jeszcze opłaty abonamentowe.
Trzeba podzielić kwotę do zapłaty przez ilość kubików ! [/quote]
Dokładnie tak policzyłam
[quote=gość: spijacz kranówy] Czy może mi ktoś wyjaśnić co dzisiaj leci z kranów ?
2x za ścieki mam płacić ?????????????????? [/quote]
Dzisiaj od rana teżz kranu leci jakaś brunatna woda. Czyżby Urbański puszczał wodociągami uzdrawiającą wodę borowinową? Tylko że jak to pić, jak się w tym myć. Ta sprawa powinna wylądować w prokuraturze, i chyba tak się stanie, bo z miesiąca na miesiąc woda coraz gorsza i tylko czekać na masowe zatrucie bakteriami coli. Wtedy przed odpowiedzialnością nic go nie uratuje.
[quote=gość: Kloss] Wtedy przed odpowiedzialnością nic go nie uratuje. [/quote]
Ale, na litość Boską, zębów mi szkoda !
[quote=gość: spijacz kranówy] gość: Kloss napisał/a: Wtedy przed odpowiedzialnością nic go nie uratuje.
Ale, na litość Boską, zębów mi szkoda ! [/quote]
No w przypadku zakażenia bakterią Coli to już nie będzie sprawa Pipidówki. Będzie to temat każdego media w kraju. Tu nie wybroni się nigdy.
Szukam osób chętnych do grupowego odwiedzenia wodociągów i sprawdzenia aktualnych wyników badań, bo podobno jest gdzieś w miejscu widocznym, a jak nie to pójdę sam jako mieszkaniec i sobie sprawdzę za co płacę. Albo to prawda co się tutaj pisze, albo kłamstwo, choć raczej to pierwsze
[quote=gość: stryszak] Szukam osób chętnych do grupowego odwiedzenia wodociągów i sprawdzenia aktualnych wyników badań, bo podobno jest gdzieś w miejscu widocznym, a jak nie to pójdę sam jako mieszkaniec i sobie sprawdzę za co płacę. Albo to prawda co się tutaj pisze, albo kłamstwo, choć raczej to pierwsze [/quote]
Dzisiaj woda była OK, więc to nic nie da. Takie rzeczy najlepiej sprawdzać wtedy gdy Rabą płynie żur. Wtedy w kranie jest to samo, ale z kilkunastogodzinnym opóźnieniem.
Jaja, w Krakowie za wodę płacą 7,48 zł a w Myślenicach 10,60 zł.
Nie bardzo rozumiem skąd nasza woda kosztuje prawie 30 % więcej ?
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/kolejne-podwyzki-w-krakowie-wiecej-zaplacimy-za-wo,1,4843747,region-wiadomosc.html
To jest taki FAKT, jak i w gazecie FAKT.
Sprawdziłem rachunek i ja za wodę w Myślenicach płacę 3,04 zł. W Krakowie jak podajesz płacą 7,48 zł. Nie wiem dlaczego ty płacisz 3 razy tyle, chyba cię ktoś robi w balona.
Nie bardzo rozumiem skąd nasza woda kosztuje o połowę mniej niż w Krakowie?
[quote=gość: PO fakcie.] Nie bardzo rozumiem skąd nasza woda kosztuje o połowę mniej niż w Krakowie? [/quote]
Sprawdź rachunek !
Policz wszystko - woda, kanalizacja (za m3) dolicz abonament i nie wiadomo po co rozdzielone opłaty stałe i zmienne.
Przeczytaj w dzisiejszym Dzienniku Polskim.
Czteroosobowa rodzina płaci za wodę 115zł miesięcznie, ja za 2,5 miesiąca (4-osoby) zapłaciłem bez paru złotych 5 stów i to jeszcze do picia kupuję w sklepie bo ta kranówa nawet po przegotowaniu się nie nadaje...
Kto ma tańszą wodę ?
Myślenice!
Ja za wodę w 4 osobowej rodzinie płacę niecałe 50 zł. Jeśli ty płacisz 5 stów to sprawdź sobie instalację, nawet w Krakowie jak piszesz za wodę płacą 115 zł miesięcznie. Coś z tymi twoimi kosztami nie tak.
A wody innej poza kranówą nie piję. Mi ona smakuje.
Powiem tak.
Czy władze Myślenic wraz z prezesem wodociągów mają nas za IDIOTÓW.
Jak widze kwoty to dreszcze przechodza mi po plecach.
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-myslenicki/1176533-pozyczac-na-remont-ujecia-wody.html
A tak na marginesie chętnie zobaczę plan tej rozbudowy ujęcia wody na Rabie za 30 milionów zł. I w dodatku wszystko na kredyt bo nie maja swoich .
Prezes Urbański mówi o koszcie pozyskania wody przez zakład w wysokości 48 groszy, ja na rachunku za wodę na wiosnę miałem "woda bytowa 3.04 zł.". przebicie niezłe .A do tego abonament miesięczny 6.65zł.
Niestety ludzie wybrali jak chcieli. Teraz mogą sobie tylko popłakać do poduszki jak im źle.
Opozycja i tak nie ma głosu i wpływu na rządzenie.
Wybierając burmistrza i radę daliśmy przyzwolenie na zaciąganie kolejnych kredytów, no ale kampania wyborcza była piękna, spotkania i obiecywania..
Nie rozumiem ludzi którzy potrafią klepnąć taką inwestycję na jednym posiedzeniu, bo tak trzeba.
A tak w ogóle to dlaczego po zmianie stacji uzdatniania woda będzie droższa? Przecież zakupione nowe urządzenia powinny być bardziej wydajne i ekonomiczne?