Forum » Myślenice

Woda w naszych kranach - JAKOŚĆ I CENA

• 5 lut 2011

Nie do pomyślenia jest aby MZWiK w Myślenicach nie miał swojej strony w internecie :( Czyżby Prezes nie był tym zainteresowany?

• 5 lut 2011

Teraz? Jak wygrali wybory? A po co? Wszystko co "trzeba" wisi na [quote] tablicy ogłoszeń w wodociągach i nikt się ich nie wypiera (w przeciwieństwie do innych wodociągów). A jak tutaj są rzetelne informacje to ja jestem zeszłorocznym latem. [/quote] Czyli - powtórka z rozrywki. Negacja rzetelnej informacji podparta lakonicznym stwierdzeniem że informacja wisi. Obowiązkiem MZWiK jest posiadanie ogólnodostępnej informacji. Nawet dla tych dla których ta ściana na której "wiszą" wyniki badań jest niedostępna. Nawet nie pytajcie dlaczego bo wywołacie kolejną burzę.

• 5 lut 2011

karawana nie wiem co jest Twoim celem... udowodnienie ze woda ktore smierdzi chlorem, jest raz biala raz zupelnie metna po wiekszych deszczach nadaje sie do picia ? (krakow mnie wogole nie obchodzi)

Przeciez przyjdzcie Panie w gosci do mnie i wypijemy szklaneczke tej wody za panskie zdrowie...

jesli Twoim celem jest wprowadzenie zametu lub sprowadzenie rozmowy na inny temat chocby obetnic radnych to brawo, jestem pod wrazeniem. Udalo Ci sie skupic rozmowe wokol swojej osoby.

• 5 lut 2011

manipulacja wynikami wody myślenickiej sięga zenitu sanepid robi se ja.... kryją sie na wzajem z wodociągami (ręka rękę myje)
    kiegy była woda z Krakowa w Myślenicach?????????????????????????????
    woda krakowska faktycznie nigdy nie dorówna myślenickiej ha hah ha taki syf to nawet trudno uzyskać a cena wody z Dobczyc (Krakowa) jest po ok 1,5 pln za metr sześcienny bo kilka metrów płynie olbrzymim rurociągiem do Borzęty i tylko tam.(myślenice więc znają tą cenę) Zaślepiony rurociąg w Stojowicach ma obieg ok fi 100 ok 4 cale więc praktycznie gruby rurociąg dalej prawie nie przepuszcza wody więc ta woda z Dobczyc praktycznie stoi w rurociągu. (to nie jest dobre dla jakości wody) A SYFU MYŚLENICKIEGO NIE MOŻNA NAZYWAĆ WODĄ TO PROFANACJA.!!!!!!!!!

• 5 lut 2011

[quote=taki_gość] Nie do pomyślenia jest aby MZWiK w Myślenicach nie miał swojej strony w internecie :( Czyżby Prezes nie był tym zainteresowany? [/quote]
    jest zainteresowany durnymi inwesytcjami czyli modernizacja czegoś czego nie ma za 10 000 000 pln. oczywiście w "trosce" o jakość wody.
    A MOŻE PO PROSTU zrobić jak w Dobczycach woda uzdatniona do kranów a zająć się modernizaxją sieci wodociągowej (ale wtedy nie ma kasy na TAKIE inwesycje )

• 5 lut 2011

Muszę rozczarować karawanę, ale nie udzielałem się jak dotąd w tym wątku. Jak rozumiem jednak za stan myślenickiej wody i jej cenę są odpowiedzialni nowi radni. To bardzo sympatyczny sposób manipulowania czytelnikami.
    pozdrawiam
    ps. Ja się bardzo cieszę, że ktoś o mnie permanentnie i życzliwie myśli ale niestety nie jestem, każdą z osób niezadowolonych z czegoś w tym mieście.

• 5 lut 2011

W domu mam wodę z Dobczyc i niczym nie śmierdzi, natomiast w Myślenicach w pracy trudno wypić herbatę z wody ZMZWiK Myślenice a w czajniku pływa coś białego.

Karawana jak obserwowałeś wybory to chyba wiesz że rządzi nadal stara ekipa a jeśli nie wiesz to sprawdź.
    Coraz częściej czytam o rozliczaniu radnych opozycji. A KTO WYGRAŁ WYBORY.

• 5 lut 2011

pro to radni opozycyjni obiecywali gruszki na wierzbie. A wiem bo byłem dwa razy na ich spotkaniu. Więc niech teraz zrobią to co obiecywali, czyt: "obniżą cenę wody", bo inaczej uznam że kłamali robiąc nas wszystkich w balona.
    Rafałku czytelnikami to Ty manipulujesz poprzez coś co podobno jest gazetą i nazywa się SEDNO.
    Teraz jako radny odpowiadasz za wszystko co w tej radzie się wydarzy i pamiętaj że z Twoich obietnic wyborcy Cię rozliczą.
    I jeszcze do gościa z głupim nikiem. Skoro wiesz jak zbudowana jest sieć, którędy biegnie i jakie ma średnice to weź zacznij się podpisywać nikiem : pracownik MPWiK Kraków, a nie rób Myśleniczanom wody z mózgu i nie opluwaj myślenickiej wody bo tej z Krakowa jeszcze do niej daleko o czym Ty powinieneś doskonale wiedzieć!

• 5 lut 2011

pro najlepiej zostań w Dobczycach i nie przyjeżdżaj do Myślenic. Wtedy nie będzie smrodu i nasza woda będzie pachnieć!

• 5 lut 2011

co on, ten karawaniarz, sie uczepił tego MPWiK Kraków, obsession, cy cóś? Nic tylko myśli biedaczysko, że o nic nam nie chodzi tylko o wodę z MPWiK, musi coś być na rzeczy, że tak się gorączkuje. Co do nowych radnych to zasiadają dopiero 3 miesiące, myślę, że mają jeszcze czas się wykazać. Smacznego życzę w popijaniu śmierdziawki, skacząc na forum wszystkim do gardeł.

• 5 lut 2011

:)) mam nadzieję że Ty jej nie pijesz, bo szkoda jej na Twoje gardło. Przenieś się najlepiej do pro w Dobczycach, a znowu zapach wody w Myślenicach się poprawi.

• 5 lut 2011

[quote=gość: gość z Myślenic] pro najlepiej zostań w Dobczycach i nie przyjeżdżaj do Myślenic. Wtedy nie będzie smrodu i nasza woda będzie pachnieć! [/quote]
    bardzo śmieszne... dowartościowałeś się???

• 5 lut 2011

. Karawana ciekawym stworzeniem jesteś.

• 5 lut 2011

Dziwne, że o myślenickiej wodzie wypowiadają się albo mieszkańcy Dobczyc, albo Krakowa. Rzeczywiście mają w tym chyba jakiś interes, żeby to coś z ujęcia w Dobczycach pchać do nas!

• 5 lut 2011

Gości 999 a kto wg Ciebie jest z Krakowa a kto z Dobczyc?

• 5 lut 2011

pro Ty jesteś z Dobczyc. Sam to napisałeś więc odwal się od naszej wody. A jak Ci nie smakuje to wracaj do Koziarowa.

• 5 lut 2011

gosciu 999 podaj ręke karwanie napewno sie zrozumiecie.

• 5 lut 2011

Pieniążki, pieniążki się liczą, nie ludzie. Żywność zatruta konserwantami, byle spieniężyć. Takich przykładów można mnożyć wiele. Zaś co do wody z Myślenic, przyznam że nie spożywam bo się boję. Ot..

• 5 lut 2011

Karawana a niby dlaczego mam się przenosić gdziekolwiek , mieszkam w Myślenicach płacę tak kolosalną sumę że wymagam aby woda była do spożycia.

• 5 lut 2011

pasa%u017Cerka, biedaki piją tę wodę i chyba z tego powodu nie wiedzą co mówia, nawet w postach czytają coś co nie jest napisane. A może to była przyczyna przegrania wyborów przez opozycję?

• 5 lut 2011

[quote=gość: karawana] pro to radni opozycyjni obiecywali gruszki na wierzbie. A wiem bo byłem dwa razy na ich spotkaniu. Więc niech teraz zrobią to co obiecywali, czyt: "obniżą cenę wody", bo inaczej uznam że kłamali robiąc nas wszystkich w balona.Rafałku czytelnikami to Ty manipulujesz poprzez coś co podobno jest gazetą i nazywa się SEDNO.Teraz jako radny odpowiadasz za wszystko co w tej radzie się wydarzy i pamiętaj że z Twoich obietnic wyborcy Cię rozliczą.I jeszcze do gościa z głupim nikiem. Skoro wiesz jak zbudowana jest sieć, którędy biegnie i jakie ma średnice to weź zacznij się podpisywać nikiem : pracownik MPWiK Kraków, a nie rób Myśleniczanom wody z mózgu i nie opluwaj myślenickiej wody bo tej z Krakowa jeszcze do niej daleko o czym Ty powinieneś doskonale wiedzieć! [/quote]
    NO baaardzo daleko tyle syfu to nawet nie ma skąd dowozić może z nowego wysypiska w Borzęcie, ale pewnie go nie udostępnią bo jeszcze smrodu zabraknie i TIR- owcy się pogubią jak nie poczują pod górę "zapaszku" (którego podobno nie ma) i przejadą pod SIARKĘ TARNOBRZEG myśląc że to Borzęta. Na szczęście posługują się nie tylko węchem ale GPS-em. (po co Ci jakiś nick nie wystarczy gość fakty i tak będą te same).

• 6 lut 2011

[quote=gość: gość999] Dziwne, że o myślenickiej wodzie wypowiadają się albo mieszkańcy Dobczyc, albo Krakowa. Rzeczywiście mają w tym chyba jakiś interes, żeby to coś z ujęcia w Dobczycach pchać do nas! [/quote]
    Było by taniej i zdrowiej a rura jest.

• 6 lut 2011

Chyba drożej i syfiasto, a rura jest ale niepotrzebna.

• 6 lut 2011

Słowne odbijanie piłeczki w tę i we wtę nic nie da, wodę trzeba sprawdzić skoro są wątpliwości. Jeśli ktoś robi kasę kosztem czystości wody powinien za to beknąć i to nieźle.

• 6 lut 2011

[quote=gość: pabblo] Słowne odbijanie piłeczki w tę i we wtę nic nie da, wodę trzeba sprawdzić skoro są wątpliwości. Jeśli ktoś robi kasę kosztem czystości wody powinien za to beknąć i to nieźle. [/quote]
    na układy nie ma rady!
    co potwierdziły wybory - były demokratyczne tak lud postanowił.

Odpowiedz