o godzinie 3 spi sie najlepiej a pozatym dużo ludzi idzie rano do pracy wiec tez trzeba sie z tym liczyć ... nie czepiajie się tak OSP Dobczyc naprawde szacun za tyle pracy co oni robią w ciągu roku ...
co do ilości wyjazdów to oczywiscie szacun dla Dobczyc, podejrzewam, że maja więcej wyjazdów niż wszystkie jednostki z gminy razem.
co do godz 3 - spi sie dobrze ale tak jak juz kiedys pisałem większoś strażaków jest w domach. Gorzej zebrac ekipę np przed południem bo wtedy spora częsc strażaków jest w pracy i to najcześciej poza miejscem zamieszkania
[quote=gość: ddd] FIREMAN to pewnie bezrobotny i po nocach nie śpi i na każdym wyjeździe JEST koczując przy remizie 24 bo to porządny FIREMEN :) [/quote]
no prawie zgadłeś... :)
Kolego
Musze z przykrością stwierdzić, że wypisujesz brednie, nie każdy z Ochotników idzie o 4 do pracy a akcje znów nie trwają po 6 godzin. Zawsze się liczą pierwsze minuty akcji, a jak nawet taki ochotnik musi iść później do pracy, to nie zostaje do końca akcji tylko się urywa.
Jak już wcześniej napisałem, nie ma nic złego w tym, że Ochotnicy jeżdżą w trzy osoby. Wszystko zgodne z prawem. Inną kwestią jest przynależność do KSRG gdzie nie pasuje tak robić.
a ja kiedyś byłem w Sułkowicach do pożaru we dwie osoby. Ponieważ był potrzebny tylko beczkowóz z wodą. I tak zadysponował moją jednostkę dyżurny z PSK
jeżeli jednostka nie zgłosi się do 15min to PSK wysyła inną jednostkę.
ale tak średni czas to koło 2-3min w dzień, a koło 5min w nocy.
takie czasy są dobre.
Wczoraj, a właściwie dzisiaj równo po godzinie 24 też jechały w kierunku Dobczyc dwa samochody PSP Myślenice: Fiat Ducato SlRt i GBA Renault. Ktoś wie dokąd i do jakiego zdarzenia zmierzały? Pozdrawiam :)
Witam
Koledzy mam do sprzedania radiotelefon ręczny z zaprogramowanymi częstotliwościami PSP Myślenice. Programuje również inne radia na te częstotliwości. Szczegóły PW
Pożar w Trzemeśni. Paliły się miedze i łąki na znacznym obszarze.
Strażacy uratowali las przed spaleniem w ostatniej chwili. Ogień już był w środku!
Zaczął się od drogi na Bulinę. A tak się składa, ze w tym czasie uczniowie wracali ze szkoły.
Lecz nic nie mogę sugerować bo nie złapano kogoś na "gorącym uczynku".
o godzinie 3 spi sie najlepiej a pozatym dużo ludzi idzie rano do pracy wiec tez trzeba sie z tym liczyć ... nie czepiajie się tak OSP Dobczyc naprawde szacun za tyle pracy co oni robią w ciągu roku ...
120 wyjazdów mieli Dobczyce
Kornatka 35
Nowa Wieś 9
co do ilości wyjazdów to oczywiscie szacun dla Dobczyc, podejrzewam, że maja więcej wyjazdów niż wszystkie jednostki z gminy razem.
co do godz 3 - spi sie dobrze ale tak jak juz kiedys pisałem większoś strażaków jest w domach. Gorzej zebrac ekipę np przed południem bo wtedy spora częsc strażaków jest w pracy i to najcześciej poza miejscem zamieszkania
ja pieprze jeden sie odezwał że mało ich przyjechało nie czepiajcie się ich chwała im za to że w ogóle przyjechali
FIREMAN to pewnie bezrobotny i po nocach nie śpi i na każdym wyjeździe JEST koczując przy remizie 24 bo to porządny FIREMEN :)
[quote=gość: ddd] FIREMAN to pewnie bezrobotny i po nocach nie śpi i na każdym wyjeździe JEST koczując przy remizie 24 bo to porządny FIREMEN :) [/quote]
no prawie zgadłeś... :)
Kolego
Musze z przykrością stwierdzić, że wypisujesz brednie, nie każdy z Ochotników idzie o 4 do pracy a akcje znów nie trwają po 6 godzin. Zawsze się liczą pierwsze minuty akcji, a jak nawet taki ochotnik musi iść później do pracy, to nie zostaje do końca akcji tylko się urywa.
Jak już wcześniej napisałem, nie ma nic złego w tym, że Ochotnicy jeżdżą w trzy osoby. Wszystko zgodne z prawem. Inną kwestią jest przynależność do KSRG gdzie nie pasuje tak robić.
a ja kiedyś byłem w Sułkowicach do pożaru we dwie osoby. Ponieważ był potrzebny tylko beczkowóz z wodą. I tak zadysponował moją jednostkę dyżurny z PSK
ale dyżurny nie kazał Wam jechać we dwoje.
Co innego beczkowóz, a co innego inny samochód. Zupełnie inne przeznaczenie. Obsada 2-osobowa wystarczy.
mam pytanie a jaki jest prawidłowy czas wyjazdu osp
jeżeli jednostka nie zgłosi się do 15min to PSK wysyła inną jednostkę.
ale tak średni czas to koło 2-3min w dzień, a koło 5min w nocy.
takie czasy są dobre.
co to dzis się dzialo ze tak sreny wyły ???
W Trzemeśni paliły się trawy koło CPN
Winnych jak zwykle nie ma, a za akcje zapłacimy Ty, ja i my!!!
tak ok 0,5ha traw się spaliło w godzinach popołudniowych
co się dziś paliło po 8 rano?
był chyba jakiś wypadek na Bysinie czy w Jasienicy
[quote=gość: latający] był chyba jakiś wypadek na Bysinie czy w Jasienicy [/quote]
chyba nie maly bo jechało tego sporo
wypadek czy pożar
Wczoraj, a właściwie dzisiaj równo po godzinie 24 też jechały w kierunku Dobczyc dwa samochody PSP Myślenice: Fiat Ducato SlRt i GBA Renault. Ktoś wie dokąd i do jakiego zdarzenia zmierzały? Pozdrawiam :)
adzygmunt piszesz że winnych niee ma ale to chyba łatwo ustalić na jakiej parceli to się odbywało bo przecież trzemeśnia to nie nowy jork
Trzemeśnia, to Nie NY, racja!
Ale zawsze ktoś może podpalić moje!
Winny powinien zapłacić za akcję, tyle że trzeba go "złapać na gorącym"!
wiem o tym ale rzecz polega na tym że ktoś przychodzi i ci podpala a potem bulisz ty o ile ktoś prowadzi dochodzenie w tej sprawie
Witam
Koledzy mam do sprzedania radiotelefon ręczny z zaprogramowanymi częstotliwościami PSP Myślenice. Programuje również inne radia na te częstotliwości. Szczegóły PW
Pożar w Trzemeśni. Paliły się miedze i łąki na znacznym obszarze.
Strażacy uratowali las przed spaleniem w ostatniej chwili. Ogień już był w środku!
Zaczął się od drogi na Bulinę. A tak się składa, ze w tym czasie uczniowie wracali ze szkoły.
Lecz nic nie mogę sugerować bo nie złapano kogoś na "gorącym uczynku".