Forum » Myślenice

Straże Pożarne

• 1 lip 2012

a kto wyciągał zwłoki ?
    bo chyba już nie ma nurków w Dc

4 Cytuj
  • 1 lip 2012

Dla Medyków z Pogotowia Ratunkowego dość pracowity dzień, sądząc po ilości widzianych dzisiaj wyjazdów alarmowych karetek. Pozdrawiam oraz życzę spokojnego dyżuru na resztę dnia dla wszystkich Ratowników niosących pomoc i czuwających nad naszym bezpieczeństwem!

9 1 Cytuj
  • 1 lip 2012

[quote=gość: misiu *****]
    o co apelujesz? tam jest ZAKAZ kąpieli i dobrze mu niestety drugi raz nie wejdzie [/quote]

co ma zakaz kapieli do utoniec? Chyba jedynie tyle ze gdyby nie bylo zakazu to bylaby szansa ze akurat w tym miejscu bylby jakis ratownik. Mozliwe ze gdyby bylo wiedzej ludzi faceta mozna by bylo uratowac. Utoniecia zawsze byly i beda, czy to w miejscach gdzie jest zakaz czy w miejscach gdzie mozna plywac. Brak rozwagi, przeszacowanie swoich mozliwosci czy tez nieszczesliwy wypadek zawsze moze sie zdazyc, nawet na basenie.

Apeluje wiec, otworzcie ten zbiornik do kapieli, taki piekny akwen nie powinien sie marnowac w takie cieple dni !!!

2 3 Cytuj
  • 1 lip 2012

Apeluje wiec, otworzcie ten zbiornik do kapieli, taki piekny akwen nie powinien sie marnowac w takie cieple dni !!! [/quote]

Chyba jesteś nienormalny. ja w takim syfie nie zamoczyłabym nawet małego palca u nogi, mieszkam niedaleko tego cudu natury pod nazwą "zbiornik dobczycki" i dziwię sie tym ludziom którzy siedzą nad tym bagnem i się zachwycają. jest dość kąpielisk w okolicy a mimo to ludzie siedzą w tych chaszczach. Dodam również, że zbiornik jest bardzo zamulony i dno jest bardzo nierówne, w jednym miejscu jest 30cm a za chwilę jest 5 metrów.

2 2 Cytuj
  • 1 lip 2012

[quote] ja w takim syfie nie zamoczyłabym nawet małego palca u nogi, mieszkam niedaleko tego cudu natury pod nazwą "zbiornik dobczycki" i dziwię sie tym ludziom którzy siedzą nad tym bagnem i się zachwycają. jest dość kąpielisk w okolicy a mimo to ludzie siedzą w tych chaszczach. Dodam również, że zbiornik jest bardzo zamulony i dno jest bardzo nierówne, w jednym miejscu jest 30cm a za chwilę jest 5 metrów. [/quote]

to podaj kilka tak wspanialych i zachwalanych przez Ciebie kapielisk z okolicy, a opowiem Ci cala prawde o nich :-)

2 1 Cytuj
  • 2 lip 2012

może ktoś odpowiedzieć na pytanie kto wyciągnął zwłoki?

9 Cytuj
  • 2 lip 2012

W niedzielę na 3 maja motocyklista zderzył się z samochodem. Czy zna ktoś szczegóły ?
    Straż pożarna była na miejscu.

5 Cytuj
  • 2 lip 2012

PSP bo wodników w Dob już chyba nie ma bo SRT byli na akcji... a SLOp był z motorówką z PSP

1 Cytuj
  • 5 lip 2012

wie ktoś coś o zawodach strażackich w nowej wsi 08 lipca?

1 Cytuj
  • 5 lip 2012

[quote=gość: frozen] wie ktoś coś o zawodach strażackich w nowej wsi 08 lipca? [/quote]
    odbędą się 8 lipca o godz 10.00 w Nowej Wsi
    startują jednostki z gminy i miasta Dobczyce

nie wiem co jeszcze chcesz wiedziec

• 5 lip 2012

[quote=gość: kierowca] gość: frozen napisał/a: wie ktoś coś o zawodach strażackich w nowej wsi 08 lipca?
    odbędą się 8 lipca o godz 10.00 w Nowej Wsi
    startują jednostki z gminy i miasta Dobczyce

nie wiem co jeszcze chcesz wiedziec [/quote]
    dzięki

• 5 lip 2012

[quote=gość: mic] PSP bo wodników w Dob już chyba nie ma bo SRT byli na akcji... a SLOp był z motorówką z PSP [/quote]
    Wodniaki z SRW są i mają się całkiem nieźle - SRT byli druhowie z OSP Dobczyce (nie z sekcji). SRW byłą w gotowości na przystani i oczekiwała na zgodę podjęcia działań od dowódcy akcji.

1 Cytuj
  • 10 lip 2012

czy ktos wie co się stało w TRZEMESNI ponoć wypadek z udziałem ciągnika wiecie co może ......

2 3 Cytuj
  • 10 lip 2012

[quote=gość: ghj] czy ktos wie co się stało w TRZEMESNI ponoć wypadek z udziałem ciągnika wiecie co może ...... [/quote]

4 Cytuj
  • 10 lip 2012

wie może ktos co z tym wypadkiem w TRZEMESNI

1 Cytuj
  • 10 lip 2012

Facet Przygnieciony przez traktor
    na miejscu PSP Myślenice , OSP Trzemeśnia , Karetka pogotowia , śmigłowiec.
    Co chcecie jeszcze wiedzieć ?

3 Cytuj
  • 11 lip 2012

żyje co z nim ...w jakim stanie

• 11 lip 2012

[quote=gość: swój] żyje co z nim ...w jakim stanie [/quote]
    Traktor pewno żyje, trzeba go tylko trochę podleczyć.

1 3 Cytuj
  • 11 lip 2012

Na szczęście nic poważnego się mu nie stało

1 Cytuj
  • 11 lip 2012

ciągnik przygniótł faceta i nic się mu nie stało no to wielkie szczęscie ma naprawdę.....

1 Cytuj
  • 11 lip 2012

A dzis po tej burzy gdzie sie palilo? GBA i GCBA widziane w Jaworniku. Jechaly w kierunku Krakowa. Ktos cos wie?

• 11 lip 2012

pożar stodoły w Krzyszkowicach

• 11 lip 2012

no no ciekawe gdzie w tej BRZEZOWEJ jak tu cisza i spokuj dokładnie prosze

• 11 lip 2012

tak wszystko wiecie a o gosciu z tym ciągnikiem cos wiadomo bo że nic mu nie jest to jakies głupoty chyba.....

• 11 lip 2012

[quote=gość: ptak] no no ciekawe gdzie w tej BRZEZOWEJ jak tu cisza i spokuj dokładnie prosze [/quote]
    nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, ale jesli o pożar to na Kornatce...
    piorun + stodoła...

Odpowiedz