[quote=gość: nyster] Jak mają jechać dwa samochody jak niektóre jednostki mają tylko jeden ?
Wie ktoś gdzie wyjeżdżała dzisiaj Osp Poręba ? [/quote]
falszywy alarm byl podobno..
Słyszał ktoś o dzisiejszym pożarze na Zarabiu? Słyszałem, że doszczętnemu spaleniu uległ barek z kebabami. Proszę o potwierdzenie bądź sprostowanie informacji. Pozdrawiam.
[quote=gość: ???] A po co zjeżdżały straże z całego miasta, przecież obok budki z kebabami jest strażnica. [/quote]
Lepiej mieć więcej sił i środków na miejscu akcji niż miało by ich braknąć. W każdym momencie gdy prowadzone są działania ratowniczo-gaśnicze KDR może odesłać dany zastęp do remizy.
Po drugie nie dyżurny operacyjny ma procedury i według nich alarmuje jednostki OSP oraz JRG.
Myślę, że raczej nie przeszkodziło Ci w normalniej egzystencji przejechanie kilku "czerwonych samochodów" na sygnałach ...
[quote=gość: koko] Słyszał ktoś o dzisiejszym pożarze na Zarabiu? Słyszałem, że doszczętnemu spaleniu uległ barek z kebabami. Proszę o potwierdzenie bądź sprostowanie informacji. Pozdrawiam. [/quote]
a który dokładnie bo tam jeden był dobry:)
[quote=gość: wrl] gość: ??? napisał/a: A po co zjeżdżały straże z całego miasta, przecież obok budki z kebabami jest strażnica.
Lepiej mieć więcej sił i środków na miejscu akcji niż miało by ich braknąć. [/quote]
no jasneeeee... im więcej strażaków tym więcej kasy za akcję.
[quote=gość: strażnik sam] gość: wrl napisał/a: gość: ??? napisał/a: A po co zjeżdżały straże z całego miasta, przecież obok budki z kebabami jest strażnica.
Lepiej mieć więcej sił i środków na miejscu akcji niż miało by ich braknąć.
no jasneeeee... im więcej strażaków tym więcej kasy za akcję. [/quote]
Kolego o ile dobrze się orientuję to żaden strażak z gminy Myślenice nie otrzymuje pieniędzy za akcje...
[quote=basiek] gość: koko napisał/a: Słyszał ktoś o dzisiejszym pożarze na Zarabiu? Słyszałem, że doszczętnemu spaleniu uległ barek z kebabami. Proszę o potwierdzenie bądź sprostowanie informacji. Pozdrawiam.
a który dokładnie bo tam jeden był dobry:) [/quote]
[quote=gość: trawa] Turbo112 napisał/a: Wyjazd Osp Droginia do pożaru traw.
Dobrzy są jak w lecie do traw jeżdżą , jak by mieli wyjazd do palącej się słomy czy ścierniska to bym się nie dziwił. [/quote]
Dobczyce też miały trawy w tamtym tygodniu, bodajże w sobotę
[quote=gość: wrl] a to nie jest obowiazkowe dla 2 osob (teoretyczny kurs) dla OSP z KSRG?? [/quote]
czy obowiazkowe tego nie wiem ale jak rzucaja kurs to brac trzeba :)
[quote=gość: cyganek112] gość: wrl napisał/a: a to nie jest obowiazkowe dla 2 osob (teoretyczny kurs) dla OSP z KSRG??
czy obowiazkowe tego nie wiem ale jak rzucaja kurs to brac trzeba :) [/quote]
jest to obowiazkowe dla kazdej jednostki z KSRG jutro teoria a 29 praktyczny, na praktyczny tylko 1 osoba jedzie
[quote=gość: nyster] Jak mają jechać dwa samochody jak niektóre jednostki mają tylko jeden ?
Wie ktoś gdzie wyjeżdżała dzisiaj Osp Poręba ? [/quote]
falszywy alarm byl podobno..
co się dzisiaj rano działo w Dobczycach?
Słyszał ktoś o dzisiejszym pożarze na Zarabiu? Słyszałem, że doszczętnemu spaleniu uległ barek z kebabami. Proszę o potwierdzenie bądź sprostowanie informacji. Pozdrawiam.
delikatnie uszkodzenia. uratowane w pore
No to całe szczęście, że informacja "z drugiej ręki" się nie sprawdziła. :) Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam!
A po co zjeżdżały straże z całego miasta, przecież obok budki z kebabami jest strażnica.
[quote=gość: ???] A po co zjeżdżały straże z całego miasta, przecież obok budki z kebabami jest strażnica. [/quote]
Lepiej mieć więcej sił i środków na miejscu akcji niż miało by ich braknąć. W każdym momencie gdy prowadzone są działania ratowniczo-gaśnicze KDR może odesłać dany zastęp do remizy.
Po drugie nie dyżurny operacyjny ma procedury i według nich alarmuje jednostki OSP oraz JRG.
Myślę, że raczej nie przeszkodziło Ci w normalniej egzystencji przejechanie kilku "czerwonych samochodów" na sygnałach ...
Absolutnie mi to nie przeszkodziło i niepotrzebny był ten sarkazm na końcu. Normalnie pytam.
[quote=gość: koko] Słyszał ktoś o dzisiejszym pożarze na Zarabiu? Słyszałem, że doszczętnemu spaleniu uległ barek z kebabami. Proszę o potwierdzenie bądź sprostowanie informacji. Pozdrawiam. [/quote]
a który dokładnie bo tam jeden był dobry:)
[quote=gość: wrl] gość: ??? napisał/a: A po co zjeżdżały straże z całego miasta, przecież obok budki z kebabami jest strażnica.
Lepiej mieć więcej sił i środków na miejscu akcji niż miało by ich braknąć. [/quote]
no jasneeeee... im więcej strażaków tym więcej kasy za akcję.
[quote=gość: strażnik sam] gość: wrl napisał/a: gość: ??? napisał/a: A po co zjeżdżały straże z całego miasta, przecież obok budki z kebabami jest strażnica.
Lepiej mieć więcej sił i środków na miejscu akcji niż miało by ich braknąć.
no jasneeeee... im więcej strażaków tym więcej kasy za akcję. [/quote]
Kolego o ile dobrze się orientuję to żaden strażak z gminy Myślenice nie otrzymuje pieniędzy za akcje...
Wyjazd Osp Droginia do pożaru traw.
[quote=basiek] gość: koko napisał/a: Słyszał ktoś o dzisiejszym pożarze na Zarabiu? Słyszałem, że doszczętnemu spaleniu uległ barek z kebabami. Proszę o potwierdzenie bądź sprostowanie informacji. Pozdrawiam.
a który dokładnie bo tam jeden był dobry:) [/quote]
kebab 1,2,3 się spalił
Czy ktoś wie coś bliżej o potrąceniu dzisiaj kobiety na pasach w krzyszkowicach?
[quote=Turbo112] Wyjazd Osp Droginia do pożaru traw. [/quote]
Dobrzy są jak w lecie do traw jeżdżą , jak by mieli wyjazd do palącej się słomy czy ścierniska to bym się nie dziwił.
A koło 19.30 Poręba albo Trzemeśnia co się działo?
chyba nic
Nie widzialam strazy ale za to karetke i policje (wczoraj) jechali w kierunku poreby wie ktos cos??
Chłopaki się poszarpali ;)
[quote=gość: trawa] Turbo112 napisał/a: Wyjazd Osp Droginia do pożaru traw.
Dobrzy są jak w lecie do traw jeżdżą , jak by mieli wyjazd do palącej się słomy czy ścierniska to bym się nie dziwił. [/quote]
Dobczyce też miały trawy w tamtym tygodniu, bodajże w sobotę
teraz wyjazdy do traw ?
A wiecie co działo się wczoraj na dąbrowie ?
wybiera sie ktos w piatek do PSP na kurs naprowadzania smiglowca na ziemie ?
a to nie jest obowiazkowe dla 2 osob (teoretyczny kurs) dla OSP z KSRG??
[quote=gość: wrl] a to nie jest obowiazkowe dla 2 osob (teoretyczny kurs) dla OSP z KSRG?? [/quote]
czy obowiazkowe tego nie wiem ale jak rzucaja kurs to brac trzeba :)
[quote=gość: cyganek112] gość: wrl napisał/a: a to nie jest obowiazkowe dla 2 osob (teoretyczny kurs) dla OSP z KSRG??
czy obowiazkowe tego nie wiem ale jak rzucaja kurs to brac trzeba :) [/quote]
jest to obowiazkowe dla kazdej jednostki z KSRG jutro teoria a 29 praktyczny, na praktyczny tylko 1 osoba jedzie