Forum » Myślenice

Wycinka drzew!!!

• 27 sie 2009

Mysle ze tu poszlo nie o to ze sa stare, tylko niewygodne. I nie chodzi mi o Grete J. lub Cyrka. ;)
    Jak pisze nadworny agitator;

Zdzichó z Suwałk25.08.2009, 12:04

Dżewa dostarczaja tylko niepotrzebnie liści do sprzątania. A potem są wydatki bo czeba sprzątać. Dlatego Burmiszcz sadzi małe dżewa bardzo mądrze. Małe dżewo > mało liści > mało kłopotu + bezpieczeństwo. Jak te teraz wsadzone urosną to sie je wytnie i posadzi nowe. Przy okazji ludzie mają pracę i zarabiają - samo pozytywnie.
    A wy jak zwykle przeszkadzacie.
    pozdrawiam
    Zdzichu
    ps. Jeszcze jest drewno na budowy.
    pozdrawiam

• 28 sie 2009

Jak ktoś kto toczy kulkę gnoju może być inteligentny, przecież od "gówna" ucieka się jak najdalej a nie grzebie się w nim do upadłego.

A może to sen-mara o korycie, zazdrość że nie ma miejsca dla nas przy nim.
    Pozdrawia głodny z rana próchniel

• 28 sie 2009

Wycinka poniektórych drzew jest istotnie niezrozumiała. Jeszcze raz pozdrawiam

• 28 sie 2009

Każden kto choć raz spotkał cyrka wie rze o inteligencji nie może tu być mowa.
    I widać teraz po próchno jak wiele osób nie popiera tej nieuczciwości. Toczenie tej kulki z gnoju to jest taki specjalny sposób na prowokacje ze strony tej osoby innych osób. I dobrze to zauważył próchno rze tą kulkę się toczy tylko do koryta i zazdrości. Bo taka nieuczciwość co się dorabia niewiadomo czego jest naprzeciw uczciwości Pana Burmiszcza który tyle lat służy a w oświadczeniu nie wykazał majątku a gdyby był nieuczciwy to mógłby mieć krocie i niewiadomo jakie działki na Kudłaczach. Tych biznesmenów nieuczciwych jest wielu a tych z filantropią bardzo mało jak Pan Bronisław. Dlatego cieszę się rze się tak zgadzamy pruchno, tylko nie rozumiem co masz do wycinanania haszczy naprzeciw?

1 Cytuj
  • 28 sie 2009

Chyba zbyt dosłownie odczytujesz ten avatar. Tą kulką gnoju może być np... i tu sobie wpisz, kto lub co.

• 28 sie 2009

To może napisz jaśniej Cygnus bo nikt nie rozumie tego zawoalowania.

• 28 sie 2009

O spodobało Ci to trudne słowo:-) Dlaczego ja sie mam tłumaczyć z avatara Cyrka?
    Mój jest chyba jasny dla wszystkich.

• 28 sie 2009

I tak poważny temat został sprowadzony do poziomu... gnoju...

• 28 sie 2009

Ładnie by było napisać ewoluował.

• 28 sie 2009

Wracając do wątku. Widząc jaka jest reakcja internautów na plan wycinki drzew w parku "Burmiszcz" bedzie się musiał solidnie zastanowić nad jego wcieleniem w życie. Co prawda internauci to grupa bardzo niereprezentatywna ale mam wrazenie, że w tym wypadku ogół mieszkańców może mieć delikatnie mówiąc znak zapytania. Jeśli więc Panie Dzieju nie chcemy pozostać samotnie ze skamlającym u nóg Zdzichem, to przed pierwszym ruchem topora trzeba bedzie trochę pogłówkować.
    Szczerze mówiąc nie wierzę jednak, żeby cokolwiek powstrzymało Genius loci lub geniusz w locie - do wyboru jak kto woli.

ps Kolego Próchno. Na samym parciu do koryta dorobiłem się już tyle, że mógłbym Ci charytatywnie wyremontować zęby, gdyz jak słyszałem leczenie próchnicy nie jest tanie.
    pozdrawiam rękoma ubabranymi wiesz w czym

• 28 sie 2009

Nie jestem twoim kolegą i nie chcę być. Pieniądze sam zarabiam więc sponsora nie szukam. A krytykowanie w kółko burmistrza zrobiło się nudne i mało ambitne.

pozdrawiam pseudo artystów intelektualistów próchno

1 1 Cytuj
  • 28 sie 2009

Ach gdzie ja napisałem,ze żuczkiem jest cyrk, kto to tak brzydko zinterpretował. Fuj , nieładnie.

1 Cytuj
  • 29 sie 2009

Właśnie dlatego już od dosyć dawna nie kupuje GM. Nie ma co czytać i ile można patrzyć na urzędników w garniturach siedzący przy stole z wodą mineralną(?) lub na wręczanie kwiatów.

1 Cytuj
  • 29 sie 2009

Gazeta Myślenicka to balsam na serce spracowana mieszkańca miasta. A pióro redaktora Cichoonia ostre jak samurajska miecza. Ona ciąć bezlitośnie wroga burmistrz Ostrowska!!!

1 Cytuj
  • 29 sie 2009

Pióro Cichoniasan ostre jak miecz, miecz obosieczny, strach pomyśleć czy przy tym machaniu nie chlaśnie sobie czegoś. Na razie chlasnął sobie kariere redaktorską. Pulitzera za obiektywność nie dostanie.

1 Cytuj
  • 30 sie 2009

[quote=Luna]Raczej trudno krytykując działania "burmiszcza" tak formułować krytykę, by nie krytykować jego samego. Takie rzeczy to tylko w G. Myślenickiej potrafią np. pisanie o wyścigu konnym tak, żeby nie napisać kto i na czyim koniu go wygrał lub pisanie o najlepszym projekcie tak, żeby nie podać kto jest jego autorem...;)[/quote]
    Młodsi czytelnicy zapewne nie pamiętają (chyba, że programowo uczą tego na historii) zdjęcia Lenina w otoczeniu rewolucyjnych towarzyszy, z którego na polecenie dobrotliwego wujaszka Stalina usuwano wszytkich kolejnych wyczystkowanych bohaterów. W kolejnych wydaniach rosyjskich podręczników na zdjeciu brakowało to Trockiego, to jakiegoś innego rewolucjonisty, który juz w tym czasie został przez NKWD zamieniony w pył historii.
    Ta sytuacja oczywiście do niczego się nie odnosi...
    Co do architekta Wiktora K. to może i wygrał konkurs swoim projektem ale na pewno oszukiwał przy projektowaniu. Ustalenie tego faktu żadnemu porządnemu dziennikarzowi nie powinno zająć więcej czasu niż potrzeba na usunięcie nieporządanego nazwiska z tekstu artykułu.
    Pomijając fakt trudnej biografii jakiegoś tam autora projektów, zapamiętajcie:
    wartościowe rzeczy rodzą się tylko dzięki życzliwości urzędników. Tak było, jest i będzie. Czymże byłaby ludzka inwencja gdyby nie życzliwość, inspektora, referenta, wójta, burmistrza, senatora, ministra.
    Przypomnę też na koniec: wszelka władza pochodzi od Boga.
    Więc na kolana proszę!!!

1 Cytuj
  • 30 sie 2009

Z tym kleczeniem Cyrku, to jest roznie. Jak dalo sie zauwazyc na ostatniej uroczystosci Koronacji obrazu Matki Boskiej Myslenickiej. Niektorym od siedzenia, zdretwialy stawy kolanowe. ;) A co gdy wladza nie od Boga tylko z "gory" i to tam nalezy klekac i calowac rece?
    Asertywny, jak zwykle, Mysleniczanin007.

• 30 sie 2009

byłem dziś na Zarabiu i widzę że prawie cały park oznaczono. Mam nadzieję rze to oznaczenie oznacza wycięcie bo wtedy wszystkie te haszcze znikną i będzie nowe zagospodarowanie o wiele bardziej na miejscu i przyjazne dla rodzin.
    Rzeby jescze w całym parku grała muzyka tak jak w Banderozie to byłoby supermega extra.
    pozdrawiam
    Zdzichu

• 30 sie 2009

Zdihó!
    Widziałeś koło bandezgrozy szalety miejskie z poddaszem użytkowym? Jak myślisz czy to dokonanie burmiszcza miało słuzyć społeczeństwu w sensie sran.a czy też burmiszcz stworzy na pięterku miejsca noclegwe dla turystów w strefie wolnego czasu?

• 30 sie 2009

[quote]Zdihó!
    Widziałeś koło bandezgrozy szalety miejskie z poddaszem użytkowym? Jak myślisz czy to dokonanie burmiszcza miało słuzyć społeczeństwu w sensie sran.a czy też burmiszcz stworzy na pięterku miejsca noclegwe dla turystów w strefie wolnego czasu?[/quote]
    Nie wiem czy z taką ironią warto się kłucić jeszcze z nienawiścią, bo ten szalet to jest rzeczywiście dokonanie. I tu nie było żywego ducha pośród poprzedników rzeby zreperować szalet w parku dopiero Burmiszcz tego dokonał. I za to pośmiewisko i ironia?

• 30 sie 2009

Nie bój Zdzichu, niech sie smieją, niech nagadują. Moja mi mówiła bo gadali w robocie, że burmistrz ma sie za nich wzionć
    , rozpozna ich po adresie IPN i potem zobaczymy jak inaczej bedą śpiewać kiedy ich na policje weźmie. Skończy sie to ciągłe krytykowanie i pisanie.

• 30 sie 2009

a jo słyszołem że majom te dżewa w parku wyżnońć wszyskie
    nie wiem ino doktórego tartaku je wywiozom
    wiecie co o tym?

• 30 sie 2009

Zdzichó!
    Jak Cię proszę, dokonanie jest wielkie - bez wątpienia, tylko ludzie czekajacy na PKSie w mieście mają daleko na Zarabie. Rozumiem, że to dokonanie wzmacnia tężyznę fizyczną wśród mieszkańców, bo jak musi zapierdzielać pod bandezgrozę i zdążyć na PKS z powrotem to wszystkiego najlepszego! 9,00 na setkę!

• 31 sie 2009

Moze po numerze PWN? A najpewniej po numerze na koszulce, lub numerze buta. Po tym podejrzewam najlepiej rozpoznac. Kto jest kim.
    Z numerem 007, Mysleniczanin007.

• 31 sie 2009

E to już jest nudne ja już kończe!!!!!!!!!!

Odpowiedz