Forum » Myślenice

Busy odjazdy rozkłady trasy

• 23 kwi 2011

Busiarze szykują protest

• 23 kwi 2011

[quote=gość: Tadek] Busiarze szykują protest [/quote]
    Mają moje poparcie.

1 Cytuj
  • 23 kwi 2011

Trzeba nie gadać tylko brać się do działania bo przecież nas wykończą jak się nie zorganizujemy

• 23 kwi 2011

W lubelskim zaczęli ważyć autobusy już się doczepiają do wszystkiego a przy autobusach jeszcze większe różnice w masie wychodzą bo np ktoś wymienil bak na większy albo klimatyzację domontował

• 23 kwi 2011

[quote=gość: lakukaraczia] No i co z tego ? [/quote]

Żal mi cię, jeśli nie widzisz różnicy między tym co nasze a obce ? Myślisz, że Koźmiński zainwestowaną kasę wyda w Myślenicach ?

Pytanie z innej beczki, jak można odwołać burmistrza działającego w interesie "obcego" kapitału ?

• 23 kwi 2011

Wypowiedź z 23.04.2011 z godz 16.56 nie jest moja wypowiedzią.
    Co do P. Koźmińskiego... Ja4, uwierz mi ja nie wiem gdzie on wyda te pieniądze. Ale wiem gdzie i ile wydam JA. Naprawdę uważasz, że warto dopłacic do produktu tylko dlatego że właściciel sklepu jest z powiatu myślenickiego? To może od razu wyślijmy mu w kopercie pieniądze za to, że otworzył interes w Myślenicach. Biedak.
    Prawa rynku sa proste. Klienci pójda tam gdzie jest taniej. Bo u niewielu sie przelewa. Jan to jest bardzo dobry sklep. Duży wybór, produkty OK. Robie tam często zakupy. Ale cen to nie mają porywających. Jeśli mam kupić jogurt za 1.90 wole ten sam jogurt kupić za 1.75. Uważam to za normalne. To przedsiebiorca ma sie starac o klientów! A Pan Jan B. to nikt nie wie gdzie wydaje pieniądze. Może na Hawajach. Nie wnikam. Nie zamierzam doplacać do czyjejś i tak pełniej kieszeni w imie nie wiadomo czego. To nie ma sensu.

• 23 kwi 2011

[quote=gość: lakukaraczia] Wypowiedź z 23.04.2011 z godz 16.56 nie jest moja wypowiedzią.Co do P. Koźmińskiego... Ja4, uwierz mi ja nie wiem gdzie on wyda te pieniądze. Ale wiem gdzie i ile wydam JA. Naprawdę uważasz, że warto dopłacic do produktu tylko dlatego że właściciel sklepu jest z powiatu myślenickiego? To może od razu wyślijmy mu w kopercie pieniądze za to, że otworzył interes w Myślenicach. Biedak.Prawa rynku sa proste. Klienci pójda tam gdzie jest taniej. Bo u niewielu sie przelewa. Jan to jest bardzo dobry sklep. Duży wybór, produkty OK. Robie tam często zakupy. Ale cen to nie mają porywających. Jeśli mam kupić jogurt za 1.90 wole ten sam jogurt kupić za 1.75. Uważam to za normalne. To przedsiebiorca ma sie starac o klientów! A Pan Jan B. to nikt nie wie gdzie wydaje pieniądze. Może na Hawajach. Nie wnikam. Nie zamierzam doplacać do czyjejś i tak pełniej kieszeni w imie nie wiadomo czego. To nie ma sensu. [/quote]

Rusz głową - podatki placi w Dobczycach.

• adzygmunt 23 kwi 2011

Hehehe rusz głową nie wszystkie płaci w Dobczycach. Urząd skarbowy jest w Myślenicach, a budynek jest na ziemi gminy Myślenice!

• 23 kwi 2011

Wyjdźmy na ulice! bo przecierz Ostrowski nas wykończy! to jest ukartowane myślicie czemu na dworzec burmistrz chce przenieść busy? ano temu żeby upadły! bo wjazd będą mieć drogi, wtedy by musieli podnieść ceny pzrejazdów a jeśli podniosą ludzie zaczną jeździc tanszym pkasem! Cerfur exspress zgodził sie udostepnic parking swój dla busów to burmistrz zagroził że jak nie pójdą na dworzec to im zlikwiduje wszystkie przystanki w Myślenicach! czemu sie o tym nie mówi! Dość panie Ostrowski! nie interesuje nas to jak się z tego wywiążesz teraz , ale nie naszym kosztem, niedamy sie, wyjdziemy na ulice!

• 23 kwi 2011

Dokładnie . Ostrowski do dymisji!

• 24 kwi 2011

Cytat"Pytanie z innej beczki, jak można odwołać burmistrza działającego w interesie "obcego" kapitału ?"
    W naszej sytuacji bardzo proste-wybrać go jesienią na posła .Pytanie czy warto fundować gościowi immunitet na 4 lata?

• 24 kwi 2011

Takim dobrym gospodarzem Małopolski miał być krac....no i wykazał się w dziedzinie przewozu osób że wykańcza busy i mysli o obcokrajowcu

• 24 kwi 2011

Coraz więcej pozwów i zaskarżeń wpływa do Sądów wsprawie bezpodstawnego zatrzymywania dowodów rejestracyjnych u busów

• 24 kwi 2011

Jak tacy jesteście krokodyle dokładni w przestrzeganiu prawa to zacznijcie wojnę z innymi pojazdami i zacznijcie sprawdzać wagi u swoich radiowozów, cięzarówek, dostawczaków ,osobówek , cystern , .......... to może tam byście budżet Wojewodzie poprawili

• 24 kwi 2011

jazda busem to koszmar, traktujecie nas jak towar w paczkach , godziny odjazdów to fikcja , a o warunkach sanitarnych to nawet niema co wspominać . Wam tylko zależy żeby nikt was nie kontrolował , o biletach ?????? niewspomnę . Busy należy ucywilizować.

• 24 kwi 2011

A po co mają lornetki ,aby" przypadkiem " nie zatrzymać kogoś ważnego lub nietykalnego.Najlepiej kontrolować Turków,Rumunów i busiarzy ale wielkich graczy na rynków przewozowych , TIRów ze starej Unii czy PKS to raczej nie zatrzymują.Tyle lat ITD stojąc koło "Domina"widzieli przeładowane busy i im to nie przeszkadzało dopiero jak PKS z Gminą zaczął wojnę z busiarzami nagle przypomnieli sobie że mają wagi.A przeładowane ciężarówki z kamieniem w centrum miasta jakoś nie przeszkadzają i wag nie można znaleźć?

• 24 kwi 2011

Kontrole ITD obejmowały swym zasięgiem obszar całej małopolski. Podziwiam tych którzy tak przeceniają władze Ostrowskiego i uważają, że to on był inicjatorem masowych kontroli. Gratuluję.
    Wzmożenia działań kontrolnych przez ITD raczej doszukiwałbym sie w głośnych medialnie jakis czas temu wypadkach z udziałem pojazdów nieprawidłowo przeworzących ludzi. Ktoś do teraz podsycał ogień i stało sie jasne, że trzeba będzie zrobić kontrole bo inaczej ludzie nie odpuszczą. Od dawna społeczeństwo domagało sie kontroli busów.
    Co do naszych myślenickich busiarzy... W krakowie dworzec należy do autobusów. Busy maja swój osobny parking. I jest ok. Oczywiście nie dla naszych busiarzy którzy nie korzystaja z tego parkingu. Dlaczego? Szkoda dutków?
    Chłopy! Dogadajta sie w końcu raz a poważnie miedzy sobą. ja nie przeczę, że polityka w tej sprawie jest mocno dziwna. Ale Wy drodzy busiarze też nie spodziewajcie się, że wiecznie ktoś bedzie Was za rączke prowadził. Zbierzcie sie do kupy i znajdźcie sposób na wyjście z sytuacji. Ale to wymaga wspóldziałania a Wy byście tylko na ulice chciali wyjść. I chaos robić.
    Podobno wspomniany Jan B. który wydaje pieniądze w Dobczycach ma zamiar robić parking piętrowy pod Cegielnią... Może warto porozmawiać a nie drzeć gebę.

• 24 kwi 2011

I jeszcze jedno, bo choć nie lubię gdybać to warto się zastanowić nad partią z punktu widzenia białych (jeśli siedzi sie w czarnej opozycji i nie mam tu na myśli kleru:)) Otóz większośc nieprzychylnych obecnemu burmistrzowi nabrala przez ostatnie 2 kadencje przeświadczenia o Macieju Ostrowskim jako człowieku niezłomnym, niepodzielnym i despotycznie oddanym swoim własnym pragnieniom. Tymczasem PKS to duża, silna firma. Może sie okazać, że Pan Maciej jest po prostu za mały aby polać czarną polewką prezesurze PKS`u. Zwłaszcza po urwaniu sie tegoz wspomnianego przez M007 wojewódzkiego pępka... Bycie burmistrzem to nie tylko władza ale i posłuszeństwo...

• 24 kwi 2011

wie ktoś czy jutro kursują jakieś busy na trasie dobczyce myślenice? Jeśli tak to w jakich godzinach?

• 24 kwi 2011

lakukaraczia - ale nie ogarniasz, ze chodzi o to ze burmistrz nie pozwoli na to by busy byly pod Cegielnia, busy maja byc pod galeria i koniec, jesli nie beda chciec, to nie dostana zgody na inne przystanki na miescie, oczywiscie bedzie to wbrew prawu, beda sie sadzic, tylko ze w tym przypadku sprawa bedzie sie ciagla latami, busy nie bada mogly jezdzic i ktory busiarz przetrwa taki proces? co z tego ze wygra sprawe w sadzie jak juz interesu nie bedzie...

• 24 kwi 2011

Ja o tym doskonale wiem. Uważam po prostu, że z pewnych względów łatwiej mimo wszystko bedzie chyba jednak iść w tym kierunku niż teraz na gołe pięśći z burmistrzem.
    To nie jest wbrew pozorom takie proste nie wydać zgody na przystanki. A busiarze muszą działać szybko bo gniew Macieja może być brzemienny w swych niszczycielskich skutkach:)
    Ja bym wolał iść w ta stronę niż jakieś zgromadzenia wiejskie robic i łudzić się że może jednak busów nie przeniosa... To jest już postanowione. Tak samo jak haracz dla PKSu. Teraz niech sobie panowie busiarze oblicza czy im sie to opłaca czy nie. Bo jesli nie to trzeba zwijać ten złoty do tej pory interes. Albo sie dogadać np z Panem B który podobno wydaje pieniądze w Dobczycach i jechać po tej linii i odwoływać sie od decyzji nie dających zezwolenia na przystanki.
    Pan Ostrowski niejednokrotnie pokazał już że lament, płacz i zgrzytanie zębów nie robia na nim wrażenia. Zwłaszcza kiedy ma nóż przy gardle a czuję, że w tej sytuacji ma.

• 24 kwi 2011

A Pan B który wadaje pieniądze w Dobczycach raczej wielkim przyjacielem Burmistrza nie jest i niekoniecznie musi poddac się działaniom mającym na celu nakłonić go do nie wchodzenia w układy z busiarzami. Wystarczy pomyśleć o ile wzrosły by zyski gryby ludzie kończyli podróż do Myślenic pod drzwiami rozległego sklepu JAN.

• 24 kwi 2011

Co to znaczy nóż na gardle lakukaracza?
    Dlaczego to niby Pan Burmistrz ma nóż na gardle. Wziął może od kogoś jakąś śmierdzącą paczkę czy co?

• 24 kwi 2011

a tak a propos Pan burmistrz często działa jak by miał nóż na gardle. Jakoś szefowie sąsiednich gmin rzadko uruchamiają tyle determinacji w takich sprawach. Ciekawe któż to tak niecnie przykłada te noże Panu burmistrzowi do gardła.

• 24 kwi 2011

Może wziął. A może po prostu otrzymał bojowe zadanie w stylu "Panie burmistrzu, PKS ma rządzić w Myślenicach. I zrób pan porządek z ta konkurencja..." Zarząd PKS to nie pan Maniek z panem Frankiem siedzący sobie w kanciapie i liczący utarg przy kartach i kieliszku tylko poważni przedsiębiorcy posiadający kontakty w zarządach dróg krajowych, urzędzie wojewódzkim i inspekcji transportu drogowego. Tak czy inaczej autobusy muszą jexdzic na Zakopane i muszą przez Myślenice. Teraz nabiera to większego znaczenia bo galeria handlowa znacznie zwieksza obroty przewoźnika mającego przy niej przystanek.

Odpowiedz