Forum » Myślenice

Drogówka.

• PatrycjA 7 lut 2010

Proponuję oddzielny temat, bo się off topic zrobił...

• 8 lut 2010

Ok. kończąc OT, zapytajmy kierowców dużych ciężarówek tzw. tirów, dlaczego nie ruszają zaraz po odpaleniu, pewnie nie czytali instrukcji....

Artuj spokojnie, nie musisz mnie uświadamiać jak jest zbudowana turbina, tego uczyli mnie w Tech. Samochodowym, a motoryzacja to była kiedyś moja pasja więc niczym mnie nie zaskoczysz.

Pzdr.

• 8 lut 2010

Jest subtelna różnica w konstrukcji silników samochodów ciężarowych oraz osobowych, zupełnie inne przeznaczenie oraz warunki pracy.

Pozdrawiam

• 8 lut 2010

Samochód ciężarowy nie może ruszyć zaraz po odpaleniu ponieważ ma pneumatyczny układ hamulcowy i sprężarka musi dostarczyć odpowiedniego ciśnienia do odblokowania układu hamulcowego a to chwilę trwa.

• 8 lut 2010

Zwróć uwagę że nawet jak "dobije" to od razu nie jedzie.

Chyba nie mam silnej woli, bo miałem nie pisać już OT.

• 2 mar 2010

Czy drogówka zwraca uwagę na kierowców prowadzących samochody w kapturze na głowie, pewnie nie, a powinni walić za to mandaty. Moim zdaniem taki "kierowca" stwarza realne zagrożenie.

• M G 3 mar 2010

Ja tam nie wiem czy jest na to jakiś przepis , przecież w czapce też można jeździć czy innym nakryciu głowy a kaptur to przcież nic innego. Chociaż osobiście nie pochwalam świadomego ograniczania sobie widoczności za kierownicą.

• 3 mar 2010

I o to właśnie chodzi, nie o sztuczne szykanowanie, ale o bezpieczeństwo. Czapka kręci sie razem z głową(głupio to brzmi) kaptur już nie koniecznie. To jest taka jazda jak dostawczakiem bez bocznych szyb.

• 18 mar 2010

Ile patroli z radarem może stać na odcinku 6km, trzy to już chyba przesada. Widać nie, któregoś wieczoru wracałem z Bielska i takie właśnie zagęszczenie mocno mnie zaskoczyło, ale spokojnie punktów mam nadal tyle samo;).
    Ostatnio ulubione miejsce radarowców to okolice cmentarza w Jaworniku, a 50 , to żadna szybkość, to męczenie silnika na 5-biegu.

• 20 mar 2010

dlaczego drogówka nie sprawdza tonażu na 3-go maja? niewiecie czsem ???????

• 20 mar 2010

Ktoś tam pościągał znaki, ale dlaczego

• 21 mar 2010

ktoś ma układy , a znaki mu przeszkadzają

• 21 mar 2010

Ktoś ma układy ,ale dlaczego

• 23 mar 2010

[quote]dlaczego drogówka nie sprawdza tonażu na 3-go maja? niewiecie czsem ???????[/quote]

Bo jest zajęta łapaniem przestępców przekraczających prędkość, chociaż, są teraz doposażeni w przenośne fotoradary, jeden taki strzelał ostatnio w Rudniku koło kościoła.

• 7 kwi 2010

A co powiecie o straży miejskiej?
    Pracownicy są na tyle koleżeńscy, iż nie muszą się martwić jak dojechać i wrócić z pracy. Ponieważ odwożą i przywożą się służbowym samochodem.
    Co służbę pewnej pani mają kurs osieczany myślenice a po pracy z powrotem.
    Może mnie też będą podwozić?

• 7 kwi 2010

Jak sie zatrudnisz w lokalnych "organach ścigania" źle parkujących, to kto wie. Po za tym nie ma co zazdrościć , to ciężka praca za marny grosz, dojazdy na własną kieszeń nie wchodzą w gre.

• 7 kwi 2010

No tak ciężka praca... Tylko dlaczego nie da się przejść przez płytę rynku?
    Pod latarnią najciemniej?

• 8 lip 2010

Krakowski styl jazdy...zielono światło, a ci stoją... i niestety na naszych jedynych światłach da sie zauważyć te same obrazki co w Krakowie, ale u nas przynajmniej nie powoduje to takich korków jak w grodzie Kraka.

• 10 lip 2010

Cygnus ale masz problem. Może jeszcze powiesz mi, że ty czekasz na zmiane świateł z zapiętą jedynką, obroty silnika 4000/min i jak zmieni się na zielone to ogień, aby nie było strat na starcie.

• 10 lip 2010

Kiedy zapala sie pomarańczowe jedynke już mam zapiętą(chyba że jadę automatem)zaraz po zapaleniu zielonego już mnie nie ma.
    I zastanów się co wynika z krakowskiego stylu jazdy, długie korki i masa straconego czasu. Jakoś po Wrocławiu czy Warszawie wiedzą jak ruszać na światłach.

• 10 lip 2010

cygnus.
    Proponuje Valerin przed każdą jazdą samochodem. Jeszcze może powiedź że na pomarańczowym przed czerwonym też zdązysz przejechać .

• 10 lip 2010

Cóż, widzę że ciężko was przekonać to tak prostej i oczywistej kwestii jaką jest prawidłowe ruszanie na światłach. Na kursach uczyli , ale widze że trafiam tak na ulicy jak i na forum na kierowców po valerinie.

Teraz jeszcze będziecie mi wmawiać że jestem nakręcony i nie mam racji....szkoda gadać.

• 10 lip 2010

Zgadzam się w 100% z Cygnusem,większość rusza ze świateł ki9lka sekund po zapaleniu zielonego i utrzymuje odległości takie że kilka samochodów zmieściłoby się przed nimi.Fajnie to widać w Krakowie gdy stoisz kawałek od skrzyżowania,zielone wszyscy stoją ,po kilku sekundach widać ruch,czerwone jeszcze jadą .

• 10 lip 2010

Tak się zastanawiam dlaczego jeszcze nikt nie wpadł na np. taki pomysł : Na 3 sekundy przed zmianą światła z czerwonego na pomarańczowe, pomarańczowy sygnalizator zaczyna pulsować dając czas wszystkim zapominalskim na przygotowanie się na zmianę sygnalizacji z czerwonej na zieloną...wtedy każdy miałby czas wrzucić bieg i ruszyć płynnie nie tamując ruchu. Rozwiązanie dużo tańsze od dodatkowych sygnalizatorów cyfrowych odliczających czas do kolejnej zmiany świateł. Jak dla mnie same plusy takiego rozwiązania:) Oczywiście wiąże się to z ogólnokrajową kampanią, ale zyskują wszyscy.

• adzygmunt 10 lip 2010

O "zielonej fali wszyscy zapomnieli?
    To było dobre dopóki "młodzi" nia zaczęli szaleć, by wyprzedzić do następnych świateł auto "przedmną"!
    I ogólnie przybyło aut i "fala" jakby stała się dobrem mało przydatnym!!!

Odpowiedz