Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 4 wrz 2009

Warmer napisał:
    "Po przeczytaniu tego artykułu mogę powiedzieć tylko jedno: Co za ludzie nami rządzą? "

Sądzę, że odpowiednimi adresatami tego pytania są:
    Maniek z Hajbutowic
    Zdzichó z Su-wałek

Jak dla mnie - no comments :(

Kiedy podjechać z taczką pod ratusz ???

• 4 wrz 2009

Czego znowu chcecie od Maćka? Ta gazeta i ten dziennikarz powinni zostać wyklęci. Od kilku lat szkalują go i mam nadzieję, że kiedyś za to odpowiedzą. Czy Wy naprawdę wiecie z kim trzymacie?

• 4 wrz 2009

Ta inwestycja niepewna i dla prywatnego zysku a Pana Burmiszcza pewne i dla ludzi. Wszędzie gdzie Pan Burmiszcz dotknie pozadtrudniane same pewne osoby z Myslenic i z zaufaniem, i to jest promocja dla mieszkańców. A tam mógł być niewiadomo kto a jeszcze niewiadomo kogo by naprzywozili. Na 350 osób to jeszcze by i przywieźli jakiś muzułmanów albo lewicę, niewiadomo jaki element.
    A gdzie tanie śmieci. Miał Pan Burmiszcz pozwolić rzebyśmy płacili za śmieci krocie dla jakiegoś prywatnego zysku? O nie Pan Burmiszcz tak nie działa tylko dla mieszkańców. I to widać po szczelnicy i hali, boiskach i tego jacy ludzie stoją za Panem Burmiszczem a jacy są przeciwko. Popaczcie na Panów Senatora i Posła i Pana Bronisława z Zibet i Pana redaktora Gazety Myślenickiej Pana Prezesa z wodociągów, Panią prezes z ZUO i Pania Szefową ze strategii, Panów menadżerów z Hali Sportowej a naprzeciwko - Greta i cyrk - to śmieszne.

• 4 wrz 2009

Burmistrz Ostrowska mieć jasna strategia. Hale widowiskowe, boiska sportowe, wyciągi dla prężna młoda człowieka a nie doma dla starucha. Rewitalizacja a nie rehabilitacja - Wy zapamiętać wściekłe dziennikarskie hieny!

Ja trochę pochwalić: ja od wczoraj być Ważna Powiatowa Drogowca. Najważniejsza.

• 4 wrz 2009

do Zdzichó z Suwałk:

jak nasze wysypisko przyjmuje śmieci, to chyba nikt nie pyta, czy te śmieci przywieźli od muzułmanów, od lewicy czy od jakiegoś innego elementu? Wtedy jest interes brać co popadnie. A ludzi się segreguje...

Mówiac językiem Wuja Jozefa: u nas śmiecia być cenniejsza niż człowiek, o śmiecia być walka z człowieka...

• 4 wrz 2009

Wuj Józef to ja Ci gratulować. Ty na pierwsza próba radzenia sobie w terena jechać do Dobczyca, zabrać trochę smoła, taczki, łopata i naprawić tam asfalt, bo tam być wielka woda i uszkodzić nawierzchnia.

ありがとう

• 4 wrz 2009

Wuj Japończyk napisał:
    "Ja trochę pochwalić: ja od wczoraj być Ważna Powiatowa Drogowca. Najważniejsza."

Teraz wszystko być jasna dlaczego Wuj chwalić władza Myślenica, my rozumieć.
    My czekać na efekty jak Wuj po japońsku pracować.

• 4 wrz 2009

Cygnusa
    Ty chyba nie mówić poważna. Ważna drogowca powiatowa nie jest od naprawiania droga. Ważna drogowca powiatowa jest od zarządzania droga i pilnowania rada miasta. Rzeby głosowania była sprawna i bez problemó. Rada miasta uchwalić plan dla iwestycja, która nie ma. To jest szybko potrzeba. Wszystko inwestycja sportowa jest poczebna i warzna dla Burmiszcz i mieszkańca. Inny inwestycja jest przeciwko i niewarzna.
    ;)

• 4 wrz 2009

Czytam sobie dzisiejszy artykuł z Dziennika Polskiego i zastanawiam się...

Dlaczego przed kilku laty oddano Bronisławowi B. kontrolę nad wysypiskiem w Borzęcie?
    Dlaczego należąca do jego syna firma ZIBET wykonywała tyle prac dla spółki zarządzającej składowiskiem odpadów?
    Dlaczego na będących własnością Bronisława B. działkach powstała asfaltownia mimo, że plan zagospodarowania wykluczał ze względu na bliskość ujęcia wody lokalizację inwestycji szkodliwych dla środowiska?
    Dlaczego w ubiegłorocznym przetargu na budowę Orlika w Myślenicach złożono tylko jedną ofetę, ofertę konsorcujm firm ZIBET i MASTERS?
    Dlaczego aby wybudować Orlika burmistrz musiał dopłacić wykonawcy ponad 0,5 mln więcej niż przewidywały wcześniejsze szacunki?
    Dlaczego gmina w 2009 roku postanowiła zbudować 3 boiska o sztucznej nawierzchni za łączną kwotę prawie 5 mln złotych?
    Dlaczego burmistrz odrzucił protest firmy POLCOURT, która uznała że warunki narzucone w przetargu utrudniają uczciwą konkurencję bo wskazują na jednego producenta i konkretny produkt?
    Dlaczego w kazdym z trzech przetargów na budowę boisk o sztucznej nawierzchni złożono TYLKO jedną ofertę?
    Dlaczego była to oferta firmy MASTERS?
    Dlaczego podwykonawcą firmy MASTERS, wykonującym zasadniczą część prac jest firma ZIBET?
    Dlaczego wciąż gdzieś w tle przewija się nazwisko B.?
    Dlaczego mam graniczące z pewnością przeczucie, że tajemniczym lokalnym przedsiębiorcą, który chce wybudować Dom Seniora w Polance i dla którego 180-milioniowa inwestycja w Zawadzie może być konkurencją jest znów ten sam człowiek?

• 5 wrz 2009

Bo ja tak chcę i już!

• adzygmunt 5 wrz 2009

[quote]Wuj Japończyk napisał:
    "Ja trochę pochwalić: ja od wczoraj być Ważna Powiatowa Drogowca. Najważniejsza."

Teraz wszystko być jasna dlaczego Wuj chwalić władza Myślenica, my rozumieć.
    My czekać na efekty jak Wuj po japońsku pracować.[/quote]
    Po japońsku? to znaczy na nasze "jako tako?"
    Znowu "jako tako" zastąpi Monte Grabi? hi hi!
    Po kiego zastępować to samo tym samym?

• 6 wrz 2009

W ogóle śmieszne to co pisze Dziennik Polski o tych niby biznesmenach. To znowu pisanie przeciwko burmistrzowi miasta a w ogóle nie wiadomo czy to prawda i czy w ogóle oni mają te niby 180 mln bo ten prezes co jest na zdjęciu to wcale nie wygląda na to żeby miał tyle pieniędzy co mówi. I słuszna musi być decyzja burmistrza miasta i gminy Myślenice że nie zezwala na podejrzane inwestycje kosztem naszego wysypiska. Znów broni interesów nas, mieszkańców żebymy mieli tanie śmieci i niedaleko bo wiadomo że transport kosztuje to po co gdzieś daleko wozić jak można na miejscu zakopać.
    Dość mamy własnych podejrzanych i nieuczciwych biznesmenów co się razem łączą przeciwko burmistrzowi i radzie miasta żeby nam jeszcze innych poczeba było.
    180 milionów obiecują a na końcu nic nie dadzą pewnie z chytrości i miasto nic z tego nie będzie mieć bo nie każdy ma serce dla ludzi jak na przykład ten pan co kupił wysypisko drogo a potem tanio dla gminy sprzedał że nawet burmistrz powiedział że to prawdziwy filantrop dla nas.

• 6 wrz 2009

To i ja pisłem Maniek ale tu nikt nie rozumie jakim dobrodziejstwem jest Pan Burmiszcz. To są wszystko plany papierowe, jakieś ładne ale nie pewne i podejrzane. A asfaltownia na którą się tak opluwa stoi i robi pewny dochód. A tak samo z wysypiskiem. A tu wszscy takie delikatne rze im truje. To nie rub nic nie bedziesz miał nic. A o to chodzi rze Pan burmiszcz robi. I tylko więcej takich inwestycji które są.
    A prawo jest tak zrobione w Polsce rze musiało by nic nie być i trzeba tak rozgrywać te przepisy rzeby się udawało, bo inaczej tobyśmy żyli w igloo a nie w nowoczesnej hali.
    pozdrawiam
    Zdzichu

• 6 wrz 2009

Mam do Was obu, pisze do tych dwoch deliquentes powyzej, prosbe. Nie wypowiadajcie sie o inwestycjach w sferze biznesowej, bo widac jak na dloni lakonizm. Prosta zasada, nie mam pojecia o rybkach akwariowych, nie pisze wywodu o chodowli skalarow.
    Najpierw przeszkadzalo SEDNO i artykuly Cykrka i Grety J. A teraz Dziennik Polski przeszkadza. No tak. Dwie gazety szkaluja i GM nie nadrobi? A Burmistrz taki nieskazitelny.Zapomnialem ze jak ktos nie napisze ody do Burmistrza w samych superlatywach, to juz jest antyrozwojowy i szkaluje dobre imie. Powiem tak. Prawda w oczy kole. I niniejszym zamkne temat. Bo zaczynam przymierac glodem, nie mogac znalezc "wyjscia" z tej nowoczesnej hali w ktorej mieszkamy. A tak a propos. Ktos zgasil swiatlo, czy nie stac juz gminy na oplaty za prad? Bo strasznie nagle pociemnialo.
    Mysleniczanin007.

• 6 wrz 2009

Jednak władza dotrzymała słowa- wytwórnia mas bitumicznych zostanie zamknięta do października wraz z zakończeniem prac przy"zakopiance",właśnie kończą pracę przy ogrodzeniu(w międzyczasie powierzchnia wrosła o co najmniej połowę)i niedługo brama zostanie zamknięta.Dotrzymali słowa i zamkną a na zewnątrz posiali trawkę żeby nikt nie czepiał się że zniszczyli środowisko.

• 6 wrz 2009

[...] właśnie kończą pracę przy ogrodzeniu [...]

A możesz nas oświecić po jakiego czorta inwestują dodatkowo (powiększyli teren i robią ogrodzenie) jak mają zamykać ?

• 6 wrz 2009

Mogliby się jeszcze nie zwijać bo na drogę zachodnią trzeba będzie sporo asfaltu !

• 6 wrz 2009

Bo za powiekszona dzialke, Gmina zaplaci wiecej. Taka "lokalna" filantropia.

• 6 wrz 2009

Bo za powiekszona dzialke, Gmina zaplaci wiecej. Taka "lokalna" filantropia.

Gmina ma już doświadczenie w tego typu transakcjach z Panem Brózdą, płaci 7-krotnie. Ale nie chce zapłacić ludziom tyle ile sobie życzą za działki na Plebańskiej, żeby móc połączyć dwie ulice o tej samej nazwie !
    To dopiero jest paranoja - tak, tak... mamy dwie ulice Solidarności, ewenement na skalę co najmniej Polski :!

• 6 wrz 2009

Przeciez sa "dwie" solidarnosci; nasza i wasza. Prawda?

• 6 wrz 2009

A z której "Solidarności"jest obecna władza???

• 6 wrz 2009

Z solidarności grupy trzymającej władzę, zwanej również często sitwą.

• 7 wrz 2009

Silidarność to jest obrona polskiej wartości i Pan Burmiszcz tego broni w przeciwieństwie do PO, które je niszczy oprócz Pana Senatora.

• 7 wrz 2009

Nie zapominaj, że obecny nasz Starosta też jest PlatfOrmiany

• 7 wrz 2009

O Panu Starosta się nie wypowiem ale Pan Urbański powinien zostać Starostą bo to człowiek uczciwy, fachowiec a do tego przyjaciel Pana Burmiszcza. Tylko niepoczebnie się zapisal do PO a nie do PiS. Ale jak Pan Burmiszcz zostanie Senatorem albo Marszałkiem to Pan Urbański zostanie Burmiszczem.
    pozdrawiam
    Zdzichu

Odpowiedz