Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 12 paź 2009

Można już oglądnąć audycje na TVP 3, OKIEM KAMERY.

• 12 paź 2009

Maciej strasznie zdenerwowany, nie potrafi ukryć emocji.
    Jak Burmiszcz może powiedzieć o mieszkańcach - Kłamcy ?
    Powinni tego gościa wywalić na ..............k.
    wstyd wstyd wstyd

• 12 paź 2009

-Składowisko jest realizowane zgodnie z wszelkimi procedurami i ktoś kto mówi inaczej, mówi nieprawdę. Jest zgodne z przepisami.
    -Czyli nie wymaga pozwolenia na budowę?
    -Odpowiadam, Pani Redaktor, ja odpowiadam na pytanie, które Pani mi zadała. Odpowiadam, że jest zgodne z przepisami.
    -To znaczy ma Pan pozwolenie na budowę?
    -Pani Redaktor mamy wszelkie dokumenty świadczące o tym, że jest to zgodne z przepisami.(...)To drugie dno jest wywołane sztucznie, emocjami przez mieszkańców, jest to konfabulacja, jest to po prostu ewidentna wielka bzdura i nieprawda i kłamstwa ze strony mieszkańców.

Nic dodać, nic ująć.
    ;)

• 13 paź 2009

Po obejrzeniu TEGO reportażu czuję się zniesmaczony.

Czy to że mam inne zdanie bo przemawiają do mnie fakty strony przeciwnej to jestem kłamcą?

Ktos tu się chyba z lekka z walcem zderzył przy okazji inwestycji,inwestycji...

• 13 paź 2009

cyrku,
    Jak spisałeś wypowiedź burmiszcza to wydaje mi się, że stylem przypomina ona, wypisz, wymaluj, posty Zdzicha z Suwałk. Ten sam język, ta sama składnia.
    Zróbmy eksperyment:

"Pani Redaktor mamy wszelkie dokómenty świadczące o tym, że jest to zgodne z przepisami.(...)To drógie dno jest wywołane sztucznie, emocjami przez mieszkańcuf, jest to konfabularacja, jest to po prostu ewidentna wielka bzdóra i nieprawda i kłamstfa ze strony mieszkańcuf.

pozdrawiam
    Zdzichu"

• 13 paź 2009

Z dużej chmury mały deszcz!!! Miało być jak "pod Grunwaldem" a wyszło jak bójka w knajpie. Oczywiście zaraz dostane razy że nie czytam ze zrozumieniem że jak patrze na program to tendencyjnie itd. Otóż i jedno i drugie robię prawidłowo mało do tego typu analiz mam podbudowę naukową. Powiem jedno,konwulsyjne ruchy pseudo opozycji i tyle. W. Kielan jak by nie patrzeć zdolny architekt i niekwestionowany fachowiec w swojej branży kupuje działkę, pytanie po ciemku czy nie daj Boże po pijanemu? Nie sądzę. Kupuje działkę świadomie i z rozmysłem, później wpada na to sam lub ktoś mu podpowiada aby zrobić z siebie męczennika za sprawę i obrońcę ludzi przed śmietniskiem. Też mi się wiele nie podoba w naszej gminie ale coś czego wręcz nie trawię to obłuda. Pozdrawiam i czekam na razy ,cięgi i inwektywy.

• 13 paź 2009

Jesteś pewien,że kupił działkę? Gdzie znajduje się ta dzialka? Może była w jego rodzinie od pokoleń? Może to np. ojcowizna? Na czym polega ta obłuda?

• 13 paź 2009

Chmury od dawna się zbierają. Jesz może z nich popadać.

• 13 paź 2009

[quote] W. Kielan jak by nie patrzeć zdolny architekt i niekwestionowany fachowiec w swojej branży kupuje działkę, pytanie po ciemku czy nie daj Boże po pijanemu? Nie sądzę. Kupuje działkę świadomie i z rozmysłem,[/quote]

Nie wiem czy było to po ciemku czy po pijaku, ale z mojej wiedzy wynika że W.Kielan rzeczoną działkę odziedziczył jako "ojcowiznę".
    Resztę sobie dośpiewaj sam.
    ;)

• 13 paź 2009

Kiziotr Syberyjski
    Nie sposób Ci nie odmówić trochę racji, jednak cała reszta jest wywołana sztucznie, emocjami, jest to konfabulacja, jest to po prostu ewidentna wielka bzdura i nieprawda i kłamstwa ze Twojej strony. Coś czego wręcz nie trawię to obłuda.
    A podbudowę naukową to masz mniej więcej taką jak Twoje twierdzenia , że Greta Jaros to Kasia Hołuj albo że Kielan kupił działkę pod wysypiskiem z rozmysłem, czyli na poziomie zliczania ilości diabłów na końcu szpilki. Rozbuduję Ci tą wiedzę dodając, że obiecał mi, że jeśli będę opluwał gminnych urzędników to kupi mi willę w Saint Tropez za odszkodowanie, które ma nadzieje dostać. A w ogóle to wszyscy jesteśmy nasłani przez Tadka S., który jest potajemnym włascicielem Dziennika Polskiego i przebiera się Za Remigiussza Półtoraka, żeby przejąć halę.
    Teraz to sobie spisz Kiziotr i napisz doktorat.
    Pozdrawiam i czekam na razy ,cięgi i inwektywy.

• 13 paź 2009

Nie wierze ze ktoś może wywalić pieniądze na budowe domu w sąsiedztwie śmietniska tylko po to żeby zrobić z siebie męczennika. Bądźmy poważni.

Po obejrzeniu nasuwa mi się jeden wniosek, poprztykali się, poprztykali, a karawana i tak idzie dalej. Burmistrza nic nie rusza, reszta niech wali głową w ściane. Oby w nastepnych wyborach wyłonił sie rzeczowy i nie uwikłany pretendent do tronu naszego królestwa.

Znany z konfabulacji mieszkaniec Myślenic. Cygnus

• 13 paź 2009

Konwulsyjne czy nie konwulsyjne ale chyba jest coś na rzeczy. Wygląda na to,że pozwolenia na budowę rzeczywiście nie ma a to poważnie podważa legalność tego obiektu.

p.s. Ciekowa jestem, jaka to podbudowa naukowa pozwala Kiziorowi stwierdzić czy ktoś jest zdolnym architektem czy nie.

• 13 paź 2009

Kiziotr Syberyjski, ludzie (nie tylko Pan Wiktor Kielan) otrzymali pozwolenia na budowę ponieważ wysypisko miało być ZAMKNIĘTE, ale plany się zmieniły (z czego zresztą Myślenice słyną) i zostało rozbudowane.
    Ludzie otrzymali pozwolenia na budowę a BurmiSZCZ nie.

P.S.
    A propos [u]wypocin[/u] BumiSZCZa - może jakiś procesik ? Myślę, że mieszkańcy mogą czuć się urażeni epitetami jakimi ich określił ?

• 13 paź 2009

Nie wierze ze ktoś może wywalić pieniądze na budowe domu w sąsiedztwie śmietniska tylko po to żeby zrobić z siebie męczennika. Bądźmy poważni.

Cygnus
    W sąsiedztwie śmietnika jest Polanka, Borzęta i Myślenice czyli spora część "Międzyzdrojów Małopolski". Mieszkańcy tych miejsc boleśnie odzuwają ten fakt. Wszystko zależy od pogody i świadomości. Niewielu z ich ma jednak siłę i możliwości aby zmierzyć się z urzędem.

• 13 paź 2009

Mizior
    Problem w tym, że nie wiadomo, o których mieszkańcach Pan Burmistrz sądzi, że kłamią i konfabulują bo ich nie wskazuje w swojej wypowiedzi. Czy chodzi mu o pojedyńczego mieszkańca, którego ma na myśli ale nie wskazuje go obawiając sie procesu czy też sądzi, że ogólnie zarządza społecznością kłamców i konfabulantów? To pytanie, na które w programie odpowiedź nie pada. Ponieważ nie ma konkretnego wskazania a mówi się o mieszkańcach, w domyśle Gminy Myślenice powstaje problem czy Pan Burmisrtrz nie narusza dobrego imienia Gminy?
    Również wypowiedź dotycząca emocji jest nie do przecenienia, cyt: "jest wywołane sztucznie, emocjami przez mieszkańców,".
    Ciekawe kto Waszym zdaniem z występujących w programie był najbardziej wzburzony i podjarany emocjami? Interesujące jest również to drugie dno?

• 13 paź 2009

"Ciekawe kto Waszym zdaniem z występujących w programie był najbardziej wzburzony i podjarany emocjami? Interesujące jest również to drugie dno?"
    Mysle ze redaktor SEDNA

• 13 paź 2009

A może jest powtórka tego programu gdzieś na necie?? Czy ktoś może wiem.

• 13 paź 2009

mkm, nie jesteś dobrze poinformowany, najbardziej wzburzony i podjarany burmistrz nie jest jeszcze redaktorem Sedna.

• 13 paź 2009

Taki burmistrz był na spotkaniach wspólników PKS gdy zaczęli mu się sprzeciwiać, wypisz wymaluj. I to słynne jego powiedzenie, jak ktoś zrobił coś złego to są do tego odpowiednie organy i tam proszę to zgłosić.

Gmina ma obowiązek zapewnienia składowania odpadów.
    A co zrobiła gmina, mając obowiązek zapewnienia komunikacji na swoim terenie?
    Gdzie jest dworzec?

• adzygmunt 13 paź 2009

Mam to zapisane cyfrowo, tylko "bladego pojęcia" nie mam jak to umieścić w internecie.

• 13 paź 2009

adzygmunt - schowaj to głęboko poza domem - bo jak wpadnie ci Straż miejska to mogą Cie zamknąć a płytę zarekwirować!!!
    Dla dobra mieszkańców Myślenic oczywiście.

• 13 paź 2009

adzygmunt - schowaj to głęboko poza domem - bo jak wpadnie ci Straż miejska to mogą Cie zamknąć a płytę zarekwirować!!!
    Dla dobra mieszkańców Myślenic oczywiście.

• 13 paź 2009

Hm ja za bardzo na tym się nie znam ale może ktoś inny pomoże kto się zna jak to umieścić w internecie.

• 13 paź 2009

Cyrku myślę, że to był pierwszy i ostatni wywiad Pani redaktor z burmistrzem a może i z naszym urzędem. Chyba coś o tym wiesz.

Człowiek na stanowisku burmistrza powinien być nastawiony prospołecznie a on zarzuca kłamstwa ze strony mieszkańców.
    Czy idąc teraz do urzędu po tym wywiadzie możemy czuć się jako intruz?

mon-max
    http://ww6.tvp.pl/6286.dzialy

• 13 paź 2009

Dzięki aaa.

Odpowiedz