Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 4 lut 2010

Najlepszy sposób na odwrócenie uwagi od strażaków-kim jest Greta?

• Marek Stoszek 4 lut 2010

Kim jest Greta? No właśnie ja mam nadzieje że to super laska , jak by się nie daj Boże okazało że nie dość że pyskata i zawsze ma swoje zdanie a na do datek paskudna to kompletna załamka :-)))). Ale ja w sprawie straży ochotniczej. Czytam tą waszą dyskusję i tak jak życzą sobie tego politycy kolejny raz daliście się wciągnąć a w zasadzie wrobić w to co oni chcieli, to znaczy w bezsensowną dyskusje. Strażacy a zwłaszcza ochotnicy to ludzie godni najwyższego szacunku. Ratują cudze życie z narażeniem własnego i tego faktu nie da się zanegować. Jako grupa ,z punktu widzenia naukowego, ekskluzywna czyli zamknięta są łakomym kąskiem dla polityków.Z taką grupą dobrze jest się identyfikować i utożsamiać,fotografować . Kto z nas w dzieciństwie nie chciał być strażakiem , żołnierzem , pilotem , leśniczym ...itd. Ale nie suknia zdobi człowieka a tym bardziej mundur nie czyni strażaka , żołnierza czy itd... Po co pisać durne teksty /zazwyczaj przez gości bo nie mają odwagi się zalogować/ że strażacy piją , balują a ja pytam co z tego? To są ludzie i tak jak inni potrzebują się zabawić , wiem też że jak u mnie się paliło to byli na czas i swoja robotę wykonali profesjonalnie. Mało jest profesji które mają u mnie taki szacunek jak strażak. Nawiasem mówiąc w toku swojej pracy czy to zawodowej czy hobbistycznej zauważyłem jedną prawidłowość, aby kogoś "zmieszać z błotem" nie trzeba mu wymyślać od najgorszych wystarczy powiedzieć ze jest : pijakiem , pedałem albo Żydem i wszystko w temacie.

• 4 lut 2010

jojoba POPRAWIA PAMIĘĆ TO JEDNO ,PO DRUGIE NIEKTÓRZY PISZĄCY SĄ BYŁYMI NAUCZYCIELAMI

• 4 lut 2010

Jojoba poprawia pamiec??? raczej lecytyna. A ta pierwsza polecana jest przy trądziku, lub łupieżu :-)

• 4 lut 2010

sory ,faktycznie chyba coś mi się pojojobowało.

• 4 lut 2010

Po analizie wszystkich wpisów Grety uważam, że Greta to BURMISTRZ!!!!! (no ewentualnie rozdwojenie jaźni MO lub jego sumienie które go gryzie po nocach)
    A dlaczego????
    1. Zawsze wie gdzie on jest i co zrobił złego.
    2. Zna wszystkie jego niegodziwe czyny.
    3. Zna wszystkie jego podstępne knowania.
    4. Nic z tym nie robi - czyli w sumie chroni jego d.....
    5. Stanowi tzw. wentyl bezpieczeństwa - kieruje uwagę na niewłaściwe tropy, a prawdziwe afery są kryte.
    6. Zawsze ma czas na pisanie na forum bo przecież oprócz tego nic nie robi.
    A o OSP faktycznie nie ma już co pisać, sceptyków nie przekonam, Pesymisty i pary innych nie nawrócę. NO I JAK TO STRAŻAK OSP IDĘ NA WÓDKĘ po leniwie i niepracowicie spędzonym dniu, oczywiście do remizy, pić za kasę z kalendarzy.
    ZA TYCH CO NIE MOGĄ I ŻAL IM D.... ŚCISKA!!!!

• Zdzichó Kowal PJN 4 lut 2010

Pacząc na oczernienie Panów ze straży to widać rze tutaj opozycja już w szaleństwie, gdzie się atakuje bochaterstwo. Któren z bochaterów w historii się nie napił. Kościuszek się napił, Chrobry, Kopernik i Kiri Sklodowska. Rzeby zrobić w rzyció coś warznego jest poczeba się napić ras za czas. Dlatego mieskańcy co czytaja te forum pewnie w niezrozumieniu tego krytykowania Panów ze Straży, zwłaszcza rze tu się narusza narodową tradycją napicia się dzięki czemu znaczy się onemu pijaństwu, Polska do tej pory nie zginęła jak pisał Pan Dąbrowski w mazurku.
    Ona tradycja u strarzy jest z tej przyczyny rze w Polsce zawsze bieda i strarz bez sprzętu. Dlatego każdy któren był w straży zawsze musiał być napity dla użycia własnej "gaśnicy", bo skąd wiadomo kiedy do porzaru.
    Teraz kiedy bogactwo dzięki samorządowi i kiedy Pan Burmiszcz zadba o straż i kupi, to sie gasi ze sprzętu. Ale tradycję czeba podczymywać dla uświęcenia, a do tego któren zaręczy rze bieda się nie wróci?.
    pozdrawiam
    Zdzichó

• 4 lut 2010

Ty Zdzichó jak coś powiesz, to nie wiem czy boki zrywać, czy za stringi Cię szarpać.

Pzdr.

• Marek Stoszek 4 lut 2010

Racja Zdzichó,zapomniałeś tylko o jednym fakcie. Należałoby zadać pytanie kto z nich zna Staszka?

• 4 lut 2010

zdzichó bracie to staropolskim zwyczajem PO MALUCHU na pohybel zdrajcom i wrogom polskiego narodu NA ZDROWIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech nam OSP Kwitnie i dalej okrada zdrową tkankę Narodu Polskiego!!! i tuczy się kosztem reszty społeczeństwa gminnego, a co tam !!!!!!

• 4 lut 2010

i zamroczony kradzionym alkoholem pytam dramatycznie - KTO TO NA MIŁÓŚĆ BOSKĄ JEST STASZEK????????

• adzygmunt 4 lut 2010

Nie Staszek, tylko Stasek na drugie ma Babcyn i mies/z/ka za górką/om/
    On nie kradnie tylko pędzi bo mu brak nagminnie c/z/asu.
    Wieśniak i Ty z nim ten proceder?

• 4 lut 2010

AHA !! TEEEEEN STASEK no to godojcie tak od razu teroz juz wiem ! No to lece do niego po flaske bo cłowiek nie wielbłąd pić musi a juz sie nom na straznicy wszystko gorzołka skońcyła i dej Boze zeby sie co teroz poliło to sie pokrzepimy bo na trzeźwo to cłeka tako złoś mency ze nic tyko kose na storc i na Racławice bic Moskala! Z Bogiem chłopy!!!!!

• 5 lut 2010

Pij wieśniok pij, a na starość torba i kij.

• 5 lut 2010

W Dzienniku P. prezentacja planu nowego dworca.Przepraszam - nowej galerii handlowej Marka Koźmińskiego z malutką częścią dworcową.
    Znów prawdą okazało się to o czym pisali najwięksi konfabulanci w mieście.
    Na terenach PKS-u powstaną dwa duże centra handlowe. Jedno myslenickich kupców, drugie polsko-włoskiej spółki. Malutki dworzec będzie dodatkiem.
    Przypomnijmy słowa burmistrza Macieja Ostrowskiego sprzed dwóch lat kiedy sprzedawał udziały gminy w PKS-ie:

"Kiedy w 2004 roku Gmina przejmowała przedsiębiorstwo PKS jedynymi – ale jak wówczas ważnymi – argumentami przemawiającymi za utworzeniem nowej spółki było utrzymanie blisko160 miejsc pracy i możliwość wpływu na losy dworca leżącego tuż przy zakopiance. Gmina ratując PKS przed konsolidacją z przedsiębiorstwem krakowskim zawarła spółkę z udziałem pracowników, ratując w ten sposób nie tylko miejsca pracy, ale i grunty, które według planów krakowskiego PKS, miały być sprzedane dużej sieci handlowej."

Po 6 latach od zaangażowania miasta w PKS miejsc pracy ubyło, pozostałe są zagrożone, firma dalej przynosi straty. Burmistrz swoimi amatorskimi działaniami utracił kontrolę nad strategicznym dla Myślenic terenem. Wielkie sieci handlowe wejdą na nasz rynek w miejscu, które wypuściła z rąk władza. Mało tego, w wyniku skandalicznych zapisów umowy pomiędzy gminą a MPK Łódź,którym kierował zatrzymany przez CBA prezes Wąsowicz Myślenice przez najbliższe 50 lat nie mogą mieć innego dworca a całą politykę komunikacyjną muszą konsultować z nowymi właścicielami PKS.
    To skandal z którego nie wszyscy zdają sobie sprawę. W świetle tego co dzieje się teraz wokół prezesa MPK i jego współpracownika, którzy jako firma ELLIDA doradzali gminie w restrukturyzacji PKS wiarygodność naszego burmistrza nie wygląda najlepiej. Żeby nie powiedzieć, że wygląda dość żałośnie.

• 5 lut 2010

Greto
    Restrukturyzacja PKS-u polegała na tym, że każda ze stron mówiła o naprawie PKS a myślała o sobie. Podczas sprzedaży udziałów MPK każda ze stron chciała wykiwać drugą stronę. I komu lepiej to wyszło, chyba widać. A kto na tym stracił? Stracili przede wszystkim pracownicy – wspólnicy i mieszkańcy gminy, powiatu. A kto zapewni, że były piłkarz wybuduje dworzec a nie przygotowuje grunt dla następnego właściciela?

Najlepsze jest ostatnie zdanie z dzisiejszego Dziennika Polskiego w artykule o dworcu.
    ,,…Maciej Ostrowski twierdzi dzisiaj, że jeśli sieci rzeczywiście tutaj zainwestują, nie będzie to na terenie należącym do gminy Myślenice, a poza tym jest równość podmiotów, więc nie można nikomu nic zabronić.”
    Czy to oznacza, że sieci handlowe mają teraz drzwi otwarte do inwestowania?

• 5 lut 2010

Od początku wiadome było że któraś z dużych sieci gdy tylko będzie chciała wejdzie do Myślenic niewiadomą było tylko kto na tym zrobi interes.Koźmiński na 100% odkupi od kupców ich część bo oni nie zdobędą kasy na wybudowanie galerii a on zaproponuje taką kasę że kupcy zmiękną.Wtedy okaże się ile naprawdę wart był ten teren.Cała reszta jest tylko robieniem wody z mózgu mieszkańcom.Szkiców nowego dworca widziałem już kilka i zapewne ten nie jest ostatni.Na razie dopóki nie mają wszystkich papierów ćmią że wybudują dworzec a gdy tylko wszystko załatwią powstanie piękny hipermarket a o dworcu nikt nawet nie wspomni.Trzeba przyznać że ładnie to rozegrali i ograli wszystkich,Skarb Państwa,pracowników i mieszkańców.Kupców nie ograli bo nikt przy zdrowych zmysłach nie wierzył że wybudują oni galerię.

• 5 lut 2010

pesymisto, gratuluję przenikliwości akurat teraz, gdy coraz więcej mówi się na mieście i media upubliczniają wiele informacji wiesz chyba dobrze, że gdyby Maciek nie sprzedał Łodzi pksu, a wczesniej gdyby nie zapewniał o tym, ze żadnej sieci tu nie wpuści to takiej sytaucji by pewnie nie było. A czy kupców nikt nie ograł, to nie byłbym taki pewny
    zgadzam sie z Gretą, to skandal jakich mało

• 6 lut 2010

Tak piszecie o tym że strażacy demoralizują młodzież pijąc na straznicy.
    Czy zwykły mieszkaniec Mc idąc na strażnice (lub do innego budynku) na wesele, z dziecmi, pijąc przy nich i ogólnie bardzo czesto upajając sie. Czy nie gorszy własnych dzieci ?
    Z tego co wiem, bo też jestem Strazakiem, oni nie piją przy dzieciach czy młodziezy, ogólnie dzije sie to w grópie już nie strazaków ale znajomych <ponieważ po zebraniu siedzą już jako koledzy>. Wiec ja nie widze nic złego w tym że paru kolegów wypije sobie razem troche różnych trunków.

• 6 lut 2010

taaak... a świstak siedzi i zawija w te sreberka...
    Znudzony - oni wcale nie piją przy młodych strażakach. i jak są po zebraniu na strażnicy to już nie są strażakami? to z jakiego tytułu korzystają z tej strażnicy? wydaje mi się że bycie strażakiem zobowiązuje choć może się mylę... czy strażacy mają jakiś kodeks etyczny?

• 6 lut 2010

Do optymisty-trzeba było czytać moje posty jeszcze na starym forum.Od początku nie wierzyłem że powstanie dworzec i galeria a hipermarket którejś z dużych sieci.Gdy gmina przejmowała udziały terenem interesowało się wtedy bodajże Tesco.

• 6 lut 2010

Nie bardzo znalazłem odpowiedni temat do tego żeby się przywitać, więc uczynię to tutaj:

Witam i pozdrawiam :)

Postaram się tu w miarę często zaglądać i być na bierząco, może tym razem diabli nie wezmą serwera czy czegoś tam, heh :D

• 6 lut 2010

najlepiej wpisać się w spisie powszechnym:)
    http://www.miasto-info.pl/forum/temat12

• 7 lut 2010

Znalazłem fajny wierszyk w necie ;)

Platforma-aferotywa

Stoi na stacji oddział platformy
    i każdy ma projekt własnej reformy
    Chwala się:"Mamy projektów kupę"
    i każdym z nich można podetrzeć

Projekty, ustawy-co jedna to gorsza,
    Pitera co miała ochotę na dorsza
    Palkot z fallusem i koltem w swej dłoni
    I ten co kapował kolegów swych Boni

I nagle sie wokoł cos kręcić zaczyna,
    spotkanie, o którym zapomniał Schetyna.
    CPN, lotnisko, w tle jakieś cmentarze,
    co znaczy to wszystko komisja wykaże.

Sekuła na czele komisji tej stanie,
    by Grzechom i Mirom ułatwić zadanie.
    By włos z głowy nie spadł Tuskowi, Schetynie
    Wyborcza sondaże ogłosi w witrynie.

Przełomu w aferze napewno nie będzie
    Herr Tusk sie zagapi, wygłosi orędzie.
    "Platforma to prawda, to siła-MUR CHIŃSKI
    Afera i hazard to PiS i Kamiński

POLAKU WYRUSZAJ PO ROZUM DO GŁOWY,
    BO JEDEN, JEDYNY JEST PROJEKT GOTOWY.
    OSZWABIĆ I OKRAŚĆ,CO POLSKIE TO SPRZEDAĆ,
    DO DNA WYPOMPOWAC I W ZAMIAN NIC NIE DAĆ!

• 7 lut 2010

Super wierszyk, ale

ostatnia zwrotka to mowa o PKS-ie.

Odpowiedz