Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 15 wrz 2010

Nie wiedziałeś że kostka bauma jest najbardziej trendy? Przed wyborami musi być modnie, komuś na pewno się spodoba.

• 15 wrz 2010

Nie dość że taniej , to płyty chodnikowe wyglądają ładniej , są neutralne pod względem optyki dzięki czemu nie dekoncentrują przechodniów i kierowców (ten obrzydliwy róż) , w Krakowie zmądrzeli i nie robią chodniki z zwykłych płyty , wystarczy zobaczyć koło np. Bonarki . Ale jak się ma za dużo pieniędzy od TOWARZYSZY z Eurokołchozu..
    A zamiast ronda lepiej postawić odpowiednie znaki lub sygnalizację świetlną.

• adzygmunt 15 wrz 2010

Ronda czy znaki świetlne? Odwieczne pytanie czy kura była pierwsza czy jajo. To oczywiście sarkazm,
    Na pewno te dwa skrzyżowania są do natychmiastowej przebudowy. Cała ulica Słowackiego jest ciasna i czas pomyśleć o poszerzeniu.
    Powrót do pomysłu ruchu w jednym kierunku, to rozwiązanie kulawe bo na pewno firmy i sklepy oprotestowują to rozwiazanie.

• 15 wrz 2010

[quote]Nie dość że taniej , to płyty chodnikowe wyglądają ładniej , są neutralne pod względem optyki dzięki czemu nie dekoncentrują przechodniów i kierowców (ten obrzydliwy róż) , w Krakowie zmądrzeli i nie robią chodniki z zwykłych płyty[/quote]
    W Krakowie... to mają mądrych projektantów... Ciekawe kiedy u nas tacy zawitają.
    Wpadli tam na genialny pomysł i budują kanalizację pod chodnikami.
    Po pierwsze zerop kłopotów z latającymi klapami na środku ulicy, zapadającymi się,
    Po drugie w zimie nie potrzeba odśnieżania (co się wiąże m.in. z kosztami)

Czyta to forum ktoś z kompetentnych ???

• 15 wrz 2010

monte grabi pewnie nie

• 15 wrz 2010

wesoły strażaku
    czy Ty zmieniłeś login z "wieśniaka"?

• 15 wrz 2010

Polecam do obejrzenia chodnik w Osieczanach po wycięciu "chaszczy",obraz nędzy i rozpaczy.Taką trwałość mają chodniki wykonywane z okazji wyborów.

• 16 wrz 2010

[quote]wesoły strażaku
    czy Ty zmieniłeś login z "wieśniaka"?[/quote]

tak, a w czym problem ??? pisałem o tym kiedyś.

• 16 wrz 2010

żaden problem tylko nie poznaję kolegi. Przeoczyłem to,że pisałeś sorry

• 16 wrz 2010

dlaczego? To, że w pewnych sprawach popieram MO lub nie zgadzam się z jego oponentami wcale nie znaczy, że nie mogę pewnych rzeczy krytykować. Ogólnie wkurza mnie fakt traktowania mieszkańców wsi jako drugiej kategorii - brak chodników, oświetlenia, sali gimnastycznych, niedoinwestowane szkoły, brak świetlic (nie mam gdzie dziecka zostawić zanim wrócę z pracy).Podkreślam fakt, że na wielu rzeczach się po prostu nie znam i nie wyrażam ostatecznych opinii, ale wydaje mi się, że to nic złego. zapraszam do dyskusji wieczorem bo trzeba brać się do jakiej roboty.

• 16 wrz 2010

w tej sprawie powyższe argumenty Wesołego Strażaka są zgodne z moimi. dodałabym do tego jeszcze barbarzyńską wycinkę drzew i ingnorowanie pism mieszkańców min. listu otwartego w sprawie bezpodstawnie wyciętych drzew.
    a tak na marginesie mam pytanie: czy bycie burmistrzem, to rola społecznej służby mieszkańcom, czy promowanie swojej osoby?

• 16 wrz 2010

Zastanawiam się czy ten ....Jarosław K. przypadkiem nie chce wywołać wojny domowej!!! Ludzie kiedy to się skończy???

• adzygmunt 16 wrz 2010

Jeszcze można pisać Jarosław Kaczyński wesoły strażaku!

• 16 wrz 2010

Zabrali się za regulację Raby koło Coopera ale żeby zmusić ją żeby tak płynęła będzie trzeba chyba wybudować rondo.

• adzygmunt 16 wrz 2010

Coś nie rozumiem - rondo, po którym ma płynąć Raba? hi hi!!!
    A poważnie: kto za to płaci?

• 16 wrz 2010

Adz dobrze wiesz"że woda podlegająca ciśnieniu napotykają na otwór czyli szczelinę wypływa" i płynie tam gdzie chce a to co robią to "zawracanie kijem Wisły".
    Raba kiedyś wypchnięta ze swojego starego koryta po latach wraca do niego i trzeba naprawdę dużych pieniędzy aby płynęła tam gdzie nie chce.Wystarczy spojrzeć na jej bieg i różnicę poziomów w niektórych miejscach.

• 16 wrz 2010

szanowny ADZ chciałbym już pisać Jarosław K.

• 20 wrz 2010

Witam wszystkich!
    jakieś pól godziny temu przeczytałem interesujący post o okolicznościach zamknięcia wątku " kulisy władzy" zapoczatkowanego przez Pana Tajgera. Chciałem dodać tam swoje dwa grosze - a właściwie dwa zdania i po ponownym uruchomieniu forum okazuje sie że temat zamknięty a post Pana Tajgera usunięto!
    Nie mnie tu mędrkować czy Pan Tajger naruszył prawa autorski kogokolwiek czy nie, ale moim zdaniem wycięcie pozegnalnego posta Pana Tajgera na tym wątku jest przejawem "zgięcia karku" przed władzami, które boją się tego forum jak przysłowiowy diabeł święconej wody. Szanowna Redackcjo. Post Pana Tajgera nie był obsceniczy, i moim zdaniem nie obrażał nikogo.
    Wobec tego wnioskuję tu o przywrócenie ostatniego posta Pana Tajgera! Ewentualnie Pana Tajgera prosze o zamieszczenie tego pożegnalnego posta tutaj - na myślenickim myśleniu. Pasuje jak ulał do pozostałych 87 stron tego wątku.

I na koniec merytoryczne pytanie do redakcji: W jakim zakresie Pan Tajger naruszył regulamin forum pisząc ostatniego posta na " kulisach władzy".

Oczekuję na poważna odpowiedź z Państwa strony.

• Bartek Bartkowski 20 wrz 2010

to powodzenia ze ci odpisza jak jestes niezalogowany :) jakby kazdemu pieniaczowi chcieli an forum odpisywac to... no wlasnie. ja jakos zawsze pisze priv jak mam sprawe i zawsze jest odpowiedz-ale do tego trzeba sie zalogowac

• 20 wrz 2010

Panie Bartku!
    Gdyby redakcja posiadała rozsądne i logiczne wytłumaczenie, moim zdaniem winna to zrobić, ponieważ skoro forum dopuszcza nie zalogowanych użytkowników do dyskusji to może maja oni prawo równiez wiedzieć to co użytkownicy zalogowani. Ponadto post Pana Tajgera był dostepny na forum - zatem dla dobra redakcji należało zdementować nieprawdziwe pogłoski albo potwierdzić prawdę - są to bowiem zasady zwykłego obiektywizmu. Uważąm, że moją dobrą wolą jest wypowiadanie sie na forum - co też czynię. A czy ja jestem " Marycha od Zdzicha" czy " ciotka gienka od wujka Staszka" to nie winno stanowić żadnego problemu wtej sprawie. Odpowiedź to odpowiedź i już.
    Panie Bartku! Jak tak będziemy podchodzić do sprawy prawdy lub nieprawdy to nic innego nas nie czeka tylko Orwell w czystym wydaniu.

Co do logowania - to oczywiście można sie zalogowac i podać fałszywe dane - tylko po co? Dla kolejnego oszustwa?

Oczekując dalej na odpowiedź - pozdrawiam!

• adzygmunt 20 wrz 2010

Jestem przeciwny praktykom zamykania tematu bez uzasadnienia.
    Chcę i mam prawo wiedzieć dlaczego się tak stało!
    Popieram zdanie gościa "realista".
    Obrana w tym momencie taktyka realizacji forum spowoduje, spłycenie, "odpływ" tematów , które powinny być "solą" FM.
    Pozostaną tematy, bez obrazy dla wszystkich autorów postów i założycieli wątków o dobrej pizzy, kosmetyczce, i sporcie.
    Pozostaną jak już się dzieje posty z obraźliwym słownictwem pod naszym forumowiczów adresem a omijające główne nurty życia społecznego Myślenic.
    To równia pochyła degrengolady!
    Jestem przeciwny praktykom zamykania tematu bez uzasadnienia.

• 20 wrz 2010

wykorzystal zdjecia bez pozwolenia -a wiec ukradl no to ktos sie o to upomnial. wyjasnienie jest tuaj: http://www.miasto-info.pl/forum/temat150s10 i widze ze pan tajger niezle pogrywa- co innego mowi na priv a tu robi alarm, a wyglada na to ze redakcja chciala tylko wyjasnic sprawe... no ale trzeba bic piane ze to wybory i stronniczosc :)

• 20 wrz 2010

a widzicie jakies powiazania strony z gmina? reklamy cokolwiek zby mieli cos usuwac pod ich dyktanto? t o nie myslenicka ludzie

• 20 wrz 2010

Sorry temat "kulisy władzy" był na forum od dobrych paru miesięcy teraz niby ktoś się zorientował ze zdjęcia były wykorzystane bez zezwolenia?? coś nie hallo
    Mer a Ty jesteś administratorem forum?? bo jakoś mi się nie wydaje, co najwyżej pracownik gminy albo braciszek MO

• 20 wrz 2010

ojciec od razu :) czlowieku a jak TObie by ktos zabral zdjeci i umiescil gdzies to zorientowalbys sie od razu? maja system naprowadzajacy zdjecia czy cos?:) zauwaz ze nie usuneli wszystkich a tylko wybrane, awiec o inne nikt sie nie upomnial jeszcze - o inne do ktorych tajger przyznal ze nie ma zezwolenia na wykorzystanie...

Odpowiedz