Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 6 wrz 2010

Strażaku wesoły na prawdę współczuję tym biednym chorym, leżącym co by nie było poważnie chorym ,na sali Oddziału Ratunkowego, jak sama nazwa wskazuje cały czas ruch ,krzyki pijaków .Ale Pan Dyrektor uważa że to najlepsze miejsce na Kardiologię ,pożal się Boże dwa łóżka........... ale może w okolicy już nie będzie Zawałowców daj Boże.

• 6 wrz 2010

Cytat"Jeśli chodzi zaś o inne sprawy np. zwiekszenie mozliwości nauki w przedszkolach to nie zrobiono nic, aby ułatwić życie dzieciom, nauczycielom i rodzicom"
    Dzieci na razie nie mają prawa głosu w wyborach więc szkoda kasy.

• Zdzichó Kowal PJN 7 wrz 2010

Dziwno rzecz zasłyszano dzisiej w tajności.
    Idomc rano do praca, zaczepił jeden Pan wew szary płaszcz. Bemdomc obok ksiemgarni Pana Gowin wciomgniemto Pana Zdzicha pod arkade popoprzez ten Pan. Miał on na głuw różowo czapke dla niepoznaki i okular słoneczny dla zakrycia ocz, do reszty stup dugi szary płaszcz. Najpierw chciano krzyczeć popoprzez Pan Zdzich ale uw jegomościa nahyliwszy siem zaszepnoł w uch: Panie Zdzichó ja swuj.
    Na to uspokojono zwłaszcza, że uw Pan wyciongnon szybko mało piersiuweczke i mrugnomwszy ocz, popod okular sam hlapnoł łyk i dajomc Panu Zdzichó rzek: dla spokojmności. Po złamaniu pierszy lód, jegomości rzek. Ja z opozycji Panie Zdzichó kochany ale jednakowosz tylko na pozur. Wewnemtżu jezdem z Panem Burmiszczem druh i miłośnik a wew opozycji robie za kolumne. Pujdziesz Pan Panie Zdzich, ino w tajności Ty sam do Pan Burmiszcza Macieja i zapowiesz jako siem zdrada uszykowała, gdzie niewiadomo czy Pan Staszek żyw z gazety?
    Widziano bowiem ja sam na pierszy stronie Gazety rze napisano Pan Kielan onemu zdjemć dajomc co nie do pomyślenia i rze siem bemdzie burmiszczem jemu, napisano!
    Takasz rzecz to nie do pomyślenia przy rzomdzie Pana Staszka wiemc podejrzenie naszło mie rze Pan Staszka umordowano w jaki krzak, w jego miejsc przebrano kturego z opozycji. Pujdziesz Pan Panie Zdzich nieh dadzo przebierańca na badamnie gentyczności!
    To muwiomc jeszcze raz hlapnoł on zez ty manieszki mie jurz nie dajomc rozespłynoł siem wew mgła.
    pozdrawiam
    Zdzichó

• 7 wrz 2010

Teraz może wejść zarządzenie pana naszego że każden jeden urzędnik w czynie społecznym musi wykupić 100 egzemplarzy myślenickiej.

A swoją drogą może ten numer być kiedyś w cenie jako kolekcjonerski..... ;)

pozdrawiam

• 7 wrz 2010

Cudni kandydaci :Marek, Jarosław, Krzysztof !!!! to już wolę Maćka albo Wiktora !!!

• Zdzichó Kowal PJN 8 wrz 2010

Czy odnaleziono Pan Staszek?
    pozdrawiam
    Zdzichó

• 8 wrz 2010

Temat nauczycieli przewija się w tym wątku stale wtrącę więc i ja swoje "trzy grosze" (chociaż obiecywałem sobie, że już nigdy więcej).
    Donald Tusk-historyk, Bronisław Komorowski-historyk to tylko dwie postaci z polskiego życia politycznego, które reprezentują jakże "ulubione" przez niektórych członków forum wykształcenie.
    Tak na marginesie zapraszam na stronę www.sejm.gov.pl i poczytajcie sobie jakim wykształceniem (zawodem) legitymują się np. posłowie dla mnie ta lektura okazała się bardzo interesująca ;))))
    Rzecz w tym Panowie i Panie, że nie wykształcenie i zawód wykonywany są istotne ale posiadanie lub nie tzw. kręgosłupa moralnego!
    Można być fantastycznym bussinesmanem i jednocześnie fatalnym pracodawcą, świetnym nauczycielem i marnym politykiem.
    Więc przestańcie już szczać na ten zawód bo wykonują go i tacy, dla których jest on pierwszym i ostatnim, który kochają i dają z siebie wszystko.
    To tyle. Pozdrawiam

• 8 wrz 2010

oj! oj !panie belfer teraz dopiero to się na tych nauczycieli nierobów i obiboków co mają trzy miesiące wolnego rzucą, a zęby wbiją i kąsać będą ! Bo jakże to tak taki nierób ma prawo się bronić? Szanownych internautów wszystkowiedzących pouczać ?!! swojego marnego i pogardzanego zawodu bronić! No skandal po prostu!!! Toż przecie wiadomo, że belfer to nieudacznik, leser, obibok, złośliwiec i nierób co to tylko podwyżek i wolnego wyczekuje i wspaniałą grupę nieuków ciągle jakąś idiotyczna nauką męczy i złośliwie na ludzi wyprowadzić próbuje. WON !! po prostu szkoły zamknąć należy i tyle!!!! A szczanie na ten zawód to obowiązek każdego prawdziwego internauty !!!
    To tyle, pozdrawiam!!

• 8 wrz 2010

a tak poważnie to olej to po prostu panie belfer i powiedz wprost NIE CHCIAŁO SIĘ DŹWIGAĆ TECZKI TO DŹWIGAJCIE WORECZKI KOCHANE MATOŁKI !!! i szczajcie dalej bo nic innego nie potraficie , bo nawet ci obszczani belfrzy mimo szczerych chęci nic was nie mogli nauczyć, bo było to powyżej waszych zakichanych możliwości..

no i miłej nocy życzę!!!!

• 9 wrz 2010

nie chodzi o to, żeby ośmieszać zawód nauczyciela, bo to bardzo ciężka i odpowiedzialna praca. ich funkcja w społeczeństwie jest nieoceniona. mam nadzieję, że co do tego nikt nie ma wątpliwości.
    chodzi o to, żeby zajmować się w życiu tym, do czego ma się predyspozycje. wtedy ma się satysfakcję i łatwiej wykonać swoją pracę. nie czarujmy się. inne predyspozycje ma osoba decydująca się np. na pracę naukowca, a inne ktoś, kto wybrał zawód nauczyciela, jeszcze inne ktoś, kto został policjantem czy górnikiem. zakładając, że były to dojrzałe, odpowiedzialne decyzje. i o tym mówię kładąc nacisk na to, że wg. mnie dobrym samorządowcem byłby przedsiębiorca. mam prawo do własnego zdania więc je wypowiadam. nie rozumiem skąd to larum. chyba ktoś za bardzo utożsamia się ze swoim zawodem:)

• 9 wrz 2010

Przedsiębiorca nie może być dobrym samorządowcem z tej prostej przyczyny, że w naszym kraju musi za dużo kombinować aby wyjść na swoje (kombinować czyli oszukiwać Urząd Skarbowy, Urząd Gminy, ZUS i wszystkie inne instytucje pobierające haracz od jego przedsiębiorczości). Jednym słowem musi podejmować działania, które w samorządzie nie przejdą.
    Zresztą jaki przedsiębiorca, któremu kręci się interes chciałby przyjść na etat urzędnika?

• 9 wrz 2010

Witam. W sporze nauczyciel kontra biznesmen pojawił się wpisa forumowicz nick, dyskredytujący przedsiebiorców- nazywając ich "kombinatorami"
    Szanowny Panie nick. Nie wiem skąd u Pana to przeswiadczenie. Mozliwe są dwie odpowiedzi : pierwsza - jesteś biznesmenem kombinatorem czyli nieudacznikiem nie potrafiącym prowadzić interesów i braki w biznesie nadrabiasz złodziejstwem bądź zazdrośnikiem, który nic nie osiagnął i masz z tym wielki problem.
    Wcale nie trzeba oszukiwać i kraść aby uczciwie prowadzić działalność gospoadrczą. Człowieku zetknąłeś sie kiedyś z określeniem społecznej odpowiedzialnosci biznesu? Jak doczytasz i masz troche " pomyslunku" to dowiesz się, że odpowedzialny biznes zatacza kregi iw dzidzinach o jakich nawet nie masz pojęcia.
    Co do "przejścia na etat urzędnika" to moje zdanie opiera się na obserwacjisytuacji w świecie. Zauważ, że do "polityki regionalnej" wchodzą zazwyczaj osoby zamożne i majętne, które zrealizowały się zawodowo i teraz chcą zrobic cos dla społeczeństwa. Zauważ, że pensja burmistrza czy dieta radnego nie jest pensją az tak wysoką, żeby na poziomie utrzymać rodzinę i jeszcze posiadac dużo pieniędzy na tzw. funkcje reprezentacyjne związane m.in. z zakupem ubioru czy uczestnictwem w aukcjach charytatywnych. Dlatego też nalezy zmienić podejście do działalnosci społecznej jako działalnosci nastawionej na tzw. kolokwialne "hapanie" czego się da. Burmistrz czy rada to jet delegat- delegacja, taka plemienna "rada starszych".

• 9 wrz 2010

Wstrząsający wywiad z Burmistrzem Ostrowskim w Myślenickiej, cyt:
    "Przypomnę tylko, że geodeci wyznaczając drogę w strefie w najwęższym punkcie wskazali odległość 25 metrów do koryta Raby. Problem w tym, że ona zmieniła swój bieg.I za to ponosi odpowiedzialność RZGW."

Nauczycielu Ostrowski, doświadczony w samorządzie i niedoświadczowny w życiu!
    Ja przypomnę Ci dowcip:
    siedzi baca na drzewie i piłuje gałąź na którrej siedzi od strony pnia. Przechodzi turysta i mówi - cóż Wy robicie baco, przecie zaraz zlecicie na pysk.
    - a idze, idze, nie zlece.
    Turysta poszedł a baca popiłował jeszcze chwilę i zleciał na pysk. Podnosząc się z ziemi gadał do siebie z niedowierzaniem - prorok jaki czy ki ch...

To jest stary i już mało śmieszny dowcip, niesie jednak przełanie, które Ty zaniedbałeś lokalizując strefę 25 metrów od rzeki. I nie jest tu winne ani RZGW ani geodeci tylko...

• 9 wrz 2010

...Turysta!

• Zdzichó Kowal PJN 9 wrz 2010

Przeklemte geodety! Przeklemty zarzomd rzek!
    Za co zapłacono gdzie naobiecywali suchość a doszło porwania drug!?
    pozdrawiam
    Zdzichó
    podskriptum:
    dobrze rze w pore wyciemto te haszczy na placu zabaw Zarabie bo doszłoby do porwanie nie tylko drug ale i cało firme Kupersu by poniesło gdzie do jaki Gdańsk!
    pozdrawiam
    Zdzichó

• Zdzichó Kowal PJN 10 wrz 2010

Muj Borze!
    Czy odnaleziono Pan Staszek?
    Wew kolejny gazet Myślenicki doszło do pumlikacji zdjemć Panu Kielanu. Zesprofanowano ten świemty Gazet Panna Burmiszcza! Gdzie przeczymywujo Pan Staszek, kturen najpewniej porwan do umordowania?
    pozdrawiam
    Zdzichó

• 10 wrz 2010

pewnie go złośliwcy do jakiego drzewa przy brzegu koło Cupera przywiązali i popłynął z asfaltem na obwodnicę w Dobczycach.

• 14 wrz 2010

Między wiaduktem na zakopiance a biedronką z części chodnika zdjęli kostkę i wymieniawją krawężniki, które chyba rok temu układali. To może wiadukt trzeba będzie poprawić, wyremontować. Pytanie kto za to płaci czy zapłaci.

W Porębie jest odbudowa centrum, budowa chodnika, wymiana rur i ma tam zostać zamontowany KAMIEŃ MŁYŃSKI JAKO SYMBOL REGIONALNY. Czy ktoś umie powiedzić, wyjaśnić, że w Porebie były młyny, które trzeba uwiecznić. Ciekaw jestem jaki będzie koszt tego zacnego kamienia.

• 14 wrz 2010

Koszt tego kamienia wg wiarygodnych źródeł był przed przetargiem szacowany na 70-80 tys. zł! Całość prac w centrum Poręby blisko wyniesie 250 tys.
    Chyba kogoś porąbało.
    :)
    A we wszystkim maczał podobno palcy słynny radny Kazimierz.

• 14 wrz 2010

Znam właściciela firmy, który interesował się tą przebudową centrum Poręby, rozmawiał ze słynnym Kazimierzem a od kamieniarzy usłyszał cenę ok. 100 tys. za kamień młyński.
    Zastanawiam się czy tu nie było jakiejś ustawki Kamieniarze - Kazimierz...
    :)

• 15 wrz 2010

taaaaaaak, my podatnicy mamy przepastne portfele. będziemy finansować wszystkie zachcinki "jaśnie państwa". może znów podniosą nam podatki, ceny ścieków itp, i tym sposobem zdobądą te pieniążki?

• 15 wrz 2010

dziennik pisze, ze mają być u nas jakieś kolejne ronda
    http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-myslenicki/1022522-region-myslenicki.html

• 15 wrz 2010

akurat te ronda są bardzo potrzebne. Zastanawia mnie natomiast co robią z chodnikiem koło biedronki ??? Kolor kostki się nie podoba czy co ??? Po drugie powiedzcie czy w stronę coopera nie wystarczyłby chodniczek z płytek chodnikowych albo asfaltowa alejka ??? ile byłoby taniej !!! no ale co ja prosty człowiek mogę wiedzieć o ekonomii ??? Skoro wszędzie moda na kostkę .....

Odpowiedz