no właśnie najlepszy świeży. To znaczy, że nie jest najnaturalniejszy...Dopóki polepszacze nie zaczną się rozłazić to taki pseudochlebek smakuje jako tako a potem zamienia się w gumę lub beton. (w zależności od tego gdzie jest przetrzymywany)
p.s. jedyne dobre pieczywo w okolicy to bułki chłopskie które można kupić w Janie w Dobczycach lub u Sidora. I to na tyle w kwestii pieczywa standardowego. Oczywiście miłośnicy rożnych dziwnych odmian chleba razowego, karmelowego czy ziarnistego być może maja swoje typy i u nas dostępne. Ja jednak wypowiadam się w kwestii klasycznego chleba czy bułek.
tak no tylko w sklepie tego pana nie ma ani metrowego , ani okragłego chleba , ani szefa :/ ostatnio byłam w lubniu i mieli nowy chleb bacy mniam!! i rozmawiałam z właścicielem i pytam czemu w Myślenicach niema nigdzie chleba od niego a on powiedział że w myślenicach panuje chora sytuacja na rynku pieczywa :/
[quote=gość: justi] no tylko ciekawa jestem np. w tych budkach z piątki z czego robią ten chleb jeżeli normalnie w sklepie kosztuje ponad 3 zł a u nich 1,90 zł !! magia?? [/quote]
Stare zboża z chin, albo raczej GMO, co jest już podobno dozwolone w Polsce. Osobiście modyfikowanej genetycznie żywności unikam, bo kto wie jakie choroby genetyczne mogą występować po kilku czy kilkunastu latach.
Nigdy nie możesz mieć pewności co tak naprawde jesz. Takiej żywności nie da się unikać. Największym przekrętem są dla mnie parówki o tym w czego są zrobione można by rozpisywać się w nieskończoność.
Rany!!!
Ale macie problem! Ciekawe czy w domu wszystko i wszystkich dezynfekujesz?!
Sama pracuje w piekarni i nieraz zdarza mi się podać chlebek ręką. Ale my myjemy i dezynfekujemy ręce co chwile.
Niektórzy są chyba za bardzo zmanierowani, ale zgadzam się że pieczywa nie można podawać tą samą ręką co się odbiera pieniądze.
A co do mycia mopem to poto on jest żeby RĘKAMI nie myć. Bakterie to nie ślimaki nieby się wspinały po kiju od mopa!!!!!
Polecam piec samemu , robie to od roku ,orkiszowy,żytni różne ,a te w hiperach jeżeli nie maja od piekarni to wszystko jest z głębokiego mrożenia i przeważnie zagraniczne -ostroznie z takim pieczywem , lepiej już z rodzimych piekarni, a w Biedronce to podejrzewam że też z głebokiego mrożenia czyli z zagranicy
[quote=gość: podatnik] Polecam piec samemu , robie to od roku ,orkiszowy,żytni różne ,a te w hiperach jeżeli nie maja od piekarni to wszystko jest z głębokiego mrożenia i przeważnie zagraniczne -ostroznie z takim pieczywem , lepiej już z rodzimych piekarni, a w Biedronce to podejrzewam że też z głebokiego mrożenia czyli z zagranicy [/quote]
O przepraszam, ale pani/pana "podejrzenia" sa nieuzasadnione.
Pieczywo z Biedronki pochodzi z Jabłonki. Piekarnia Podhalańska czyli Steskal. Dostawa 2-a razy dziennie. WIem bo znam zarowno zrodlo dostaw jak i kilka osob pracujacych w myślenickiej biedronce. W razie jakochkolwiek watpliwosci moze warto zwrocic sie do dyrektorow/kierownikow sklepu badz samego personelu z zapytaniem o pochodzenie i pieczywa a nie wypisywac komentarze ktore nie maja wiele wspolnego z rzeczywistoscia
A mi pieczywo ze Steskala nie smakuje:(
dobre pieczywo jeszcze można kupić u Sidora i W domu chleba ale to też nie wszytskie.
Wogole o dobry chleb trudno, wiekszosc to napompowane nibychleby.
Kiedys u sidora był dobry chleb na kapuscie a teraz jest tak napomnpowany ze nawet go nie mozna pokroić bo sie gnie we wszytskie strony świata,to samo z chlebem pasterskim.
Ja znów chleb ze Steskala lubię , kupuje w rynku koło szkoły 1. Czasami trafi się jakiś niewydarzony jak wszędzie ale ogólnie jest dobry i zawsze smaczny.
[quote=gość: Obronca biedrony] Tego to nie wiem skad paczki maja. Tak czy siak sa o wiele smaczniejsze niz w wiekszosci myslenickich cukierniach i to nie tylko moje zdanie [/quote]
Wyraźnie napisałam jezeli nie maja od piekarni... więc proszę czytać uważnie
pozdr
Na co dzień nie kupuję chleba od jakiejś specjalnej piekarni. Ale jeśli już chcę kupić naprawdę pyszny chleb to kupuję u Sidora chleb pieczony na kapuście. Jest drogi bo kosztuje chyba ok 7zł ale smak ma niepowtarzalny, najlepiej z samym masłem smakuje.
owszem smak chleba na kapuście od Sidora jest pyszny ale dają do niego tyle spulchniaczy ze chleba nie da się kroić.
Najlepszy chleb kupi się w piekarni w Lubniu, okrągły , twardy . Pyszny!!! I da sie kroic bo nie dodają spulchniaczy albo jesli dodaja to jest ich z umiarem
[quote=gość: chlebek]
Najlepszy chleb kupi się w piekarni w Lubniu, okrągły , twardy . Pyszny!!! I da sie kroic bo nie dodają spulchniaczy albo jesli dodaja to jest ich z umiarem [/quote]
A w którym myślenickim sklepie jest ten chleb?
o 2, 3 w nocy wracając z imprezy na tyłach SIDORA, najlepsze ciepłe bułeczki jakie można sobie wymarzyć.
[quote=Toksyk] o 2, 3 w nocy wracając z imprezy na tyłach SIDORA, najlepsze ciepłe bułeczki jakie można sobie wymarzyć. [/quote]
Zwinąłeś z zaplecza czy sprzedali ci poza godzinami otwarcia?
ZŁOTY KŁOS CHLEBEK STAROPOLSKI :) POLECAM SPRÓBOWAĆ - NAJLEPSZY ŚWIEŻY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ ....
no właśnie najlepszy świeży. To znaczy, że nie jest najnaturalniejszy...Dopóki polepszacze nie zaczną się rozłazić to taki pseudochlebek smakuje jako tako a potem zamienia się w gumę lub beton. (w zależności od tego gdzie jest przetrzymywany)
p.s. jedyne dobre pieczywo w okolicy to bułki chłopskie które można kupić w Janie w Dobczycach lub u Sidora. I to na tyle w kwestii pieczywa standardowego. Oczywiście miłośnicy rożnych dziwnych odmian chleba razowego, karmelowego czy ziarnistego być może maja swoje typy i u nas dostępne. Ja jednak wypowiadam się w kwestii klasycznego chleba czy bułek.
tak no tylko w sklepie tego pana nie ma ani metrowego , ani okragłego chleba , ani szefa :/ ostatnio byłam w lubniu i mieli nowy chleb bacy mniam!! i rozmawiałam z właścicielem i pytam czemu w Myślenicach niema nigdzie chleba od niego a on powiedział że w myślenicach panuje chora sytuacja na rynku pieczywa :/
chora sytuacja jest nie nie tylko na rynku pieczywa...
no tylko ciekawa jestem np. w tych budkach z piątki z czego robią ten chleb jeżeli normalnie w sklepie kosztuje ponad 3 zł a u nich 1,90 zł !! magia??
[quote=gość: justi] no tylko ciekawa jestem np. w tych budkach z piątki z czego robią ten chleb jeżeli normalnie w sklepie kosztuje ponad 3 zł a u nich 1,90 zł !! magia?? [/quote]
Stare zboża z chin, albo raczej GMO, co jest już podobno dozwolone w Polsce. Osobiście modyfikowanej genetycznie żywności unikam, bo kto wie jakie choroby genetyczne mogą występować po kilku czy kilkunastu latach.
[quote=gość: Skrzat Zbożowy] Osobiście modyfikowanej genetycznie żywności unikam. [/quote]
Nigdy nie możesz mieć pewności co tak naprawde jesz. Takiej żywności nie da się unikać. Największym przekrętem są dla mnie parówki o tym w czego są zrobione można by rozpisywać się w nieskończoność.
Rany!!!
Ale macie problem! Ciekawe czy w domu wszystko i wszystkich dezynfekujesz?!
Sama pracuje w piekarni i nieraz zdarza mi się podać chlebek ręką. Ale my myjemy i dezynfekujemy ręce co chwile.
Niektórzy są chyba za bardzo zmanierowani, ale zgadzam się że pieczywa nie można podawać tą samą ręką co się odbiera pieniądze.
A co do mycia mopem to poto on jest żeby RĘKAMI nie myć. Bakterie to nie ślimaki nieby się wspinały po kiju od mopa!!!!!
Polecam piec samemu , robie to od roku ,orkiszowy,żytni różne ,a te w hiperach jeżeli nie maja od piekarni to wszystko jest z głębokiego mrożenia i przeważnie zagraniczne -ostroznie z takim pieczywem , lepiej już z rodzimych piekarni, a w Biedronce to podejrzewam że też z głebokiego mrożenia czyli z zagranicy
[quote=gość: podatnik] Polecam piec samemu , robie to od roku ,orkiszowy,żytni różne ,a te w hiperach jeżeli nie maja od piekarni to wszystko jest z głębokiego mrożenia i przeważnie zagraniczne -ostroznie z takim pieczywem , lepiej już z rodzimych piekarni, a w Biedronce to podejrzewam że też z głebokiego mrożenia czyli z zagranicy [/quote]
O przepraszam, ale pani/pana "podejrzenia" sa nieuzasadnione.
Pieczywo z Biedronki pochodzi z Jabłonki. Piekarnia Podhalańska czyli Steskal. Dostawa 2-a razy dziennie. WIem bo znam zarowno zrodlo dostaw jak i kilka osob pracujacych w myślenickiej biedronce. W razie jakochkolwiek watpliwosci moze warto zwrocic sie do dyrektorow/kierownikow sklepu badz samego personelu z zapytaniem o pochodzenie i pieczywa a nie wypisywac komentarze ktore nie maja wiele wspolnego z rzeczywistoscia
obrońca biedrony a pączki mrożone to też z tej seskal? ile one lat miały? ja wyłącznie kupuje w domu chleba!!!
Tego to nie wiem skad paczki maja. Tak czy siak sa o wiele smaczniejsze niz w wiekszosci myslenickich cukierniach i to nie tylko moje zdanie
A mi pieczywo ze Steskala nie smakuje:(
dobre pieczywo jeszcze można kupić u Sidora i W domu chleba ale to też nie wszytskie.
Wogole o dobry chleb trudno, wiekszosc to napompowane nibychleby.
Kiedys u sidora był dobry chleb na kapuscie a teraz jest tak napomnpowany ze nawet go nie mozna pokroić bo sie gnie we wszytskie strony świata,to samo z chlebem pasterskim.
Ja znów chleb ze Steskala lubię , kupuje w rynku koło szkoły 1. Czasami trafi się jakiś niewydarzony jak wszędzie ale ogólnie jest dobry i zawsze smaczny.
Ja w steskalu kupuję bułki wodne. Smaczne
dziś strażacy częstowali kanapkami w szkole na turnieju. Pan dziękował piekarni bodajże Piątka,były rewelacyjne.Szkoda że brakło repety.
najlepszy chleb u sidora kupowany z zaplecza o 2 w nocy po imprezie.
bomba !
[quote=gość: Obronca biedrony] Tego to nie wiem skad paczki maja. Tak czy siak sa o wiele smaczniejsze niz w wiekszosci myslenickich cukierniach i to nie tylko moje zdanie [/quote]
Wyraźnie napisałam jezeli nie maja od piekarni... więc proszę czytać uważnie
pozdr
U Sidora mogliby bardziej o higienę sprzedaży dbać, bo jak jest przy wypieku, to tego już nie widać.
Na co dzień nie kupuję chleba od jakiejś specjalnej piekarni. Ale jeśli już chcę kupić naprawdę pyszny chleb to kupuję u Sidora chleb pieczony na kapuście. Jest drogi bo kosztuje chyba ok 7zł ale smak ma niepowtarzalny, najlepiej z samym masłem smakuje.
owszem smak chleba na kapuście od Sidora jest pyszny ale dają do niego tyle spulchniaczy ze chleba nie da się kroić.
Najlepszy chleb kupi się w piekarni w Lubniu, okrągły , twardy . Pyszny!!! I da sie kroic bo nie dodają spulchniaczy albo jesli dodaja to jest ich z umiarem
[quote=gość: chlebek]
Najlepszy chleb kupi się w piekarni w Lubniu, okrągły , twardy . Pyszny!!! I da sie kroic bo nie dodają spulchniaczy albo jesli dodaja to jest ich z umiarem [/quote]
A w którym myślenickim sklepie jest ten chleb?