Forum » Myślenice

Kampania wyborcza 2010 WYSTARTOWALA!

• 29 wrz 2010

Ten Gowin, to chyba pierwszy kandydat, o którym coś więcej można powiedzieć w kontekście działalności społecznej (porównując z Kielanem) ale osobiście, taki klan rodzinny u władzy wcale mi nie odpowiada (mam tutaj na myśli jego żonę). A co na to Ostrowski?

• 29 wrz 2010

Najlepsi są społecznicy, za cudze pieniądze...

• 29 wrz 2010

irussus
    A co konretnie możesz powiedzieć o Leszku w kontekście jego działalności publicznej???????????
    Podaj fakty!
    Jesteś zwykłym ściemniaczem irussus albo nie masz pojęcia o mieście, w którym mieszkasz.
    hehehehe...

• 29 wrz 2010

Czytając posty tumana odnoszę wrażenie że są one zgodnie z nazwą tumańskie więc nie jestem pewien co do tej dzisiejszej konferencji w urzędzie z drugiej strony niech organizuje , ogłasza itd w sumie najwyższa pora.Ale powiem szczerze że zupełnie prywatnie rozmawiałem wczoraj z jedną osobą z najbliższego otoczenia Wiktora Kielana i ta osoba ku mojemu zaskoczeniu wręcz histeryzowała. Oj nie dobrze się dzieje jak najwięksi gwardianie wkraczają na drogę zwątpienia. Z drugiej jednak strony trochę się nie dziwię bo co poniektórzy /a ta osoba na pewno/ przedwcześnie zachłysnęła się widmem władzy. Nie mniej czekam na konkrety a najbardziej na spotkania z kandydatami zapewniam będę na wszystkich.

• 29 wrz 2010

[quote]irussus
    A co konretnie możesz powiedzieć o Leszku w kontekście jego działalności publicznej???????????
    Podaj fakty!
    Jesteś zwykłym ściemniaczem irussus albo nie masz pojęcia o mieście, w którym mieszkasz.
    hehehehe...[/quote]

A czym tumanku wsławił się Kielan bo oprócz idiotyzmów wyczynianych ze śmietniskiem to jakoś od innej strony go nie kojarzę.

• 29 wrz 2010

no więc właśnie. Obawiam się, że jak większość na tym forum, tuman nie rozumie słowa pisanego, dlatego jedyną formą argumentacji jest jak zwykle obraza i kontratak personalny. Nie zamierzam z tą osoba w jakikolwiek sposób dyskutować. Szkoda czasu.

• 29 wrz 2010

Witam!
    I znów mamy gorącą wymianę zdań o niczym! Jak na razie żaden z kandydatów nie przedstawił programu, pewnie i nie zarejestrował komitetu - więc tak naprawdę dalej nic nie wiadomo.
    Nie uważam jednak, żeby upoważniało nas to do hamskiego dezawuowania i dyskredytowania kandydatów. Ja oczekuję, że ktoś mi powie konkretnie : TO zrobiłem. I nie dlatego, że jestem burmistrzem i gmina mnie zatrudniła, ale konkretnie : TO zrobiłem ponieważ uważałem że...
    Uważam, że organizowanie konferencji w Urzędzie jest nietaktem ze strony Burmistrza. Przecież do tej kadencji startuje z pozycji Maciej Ostrowskiego a nie Burmistrza Macieja Ostrowskiego. Taka subtelna różnica... To tak jakby Pan Bylica urządził konferencję w szkole w której pracuje a Pan Bisztyga na stacji paliw. Różnica polega także na randze, gdzie tak konferencja jest organizowana.
    Zatem skromnym zdaniem - Konferencje Tak - Magistrat nie!

• 29 wrz 2010

Forumowicze jesteście tak wszechwiedzący, że proponuje każdego z kandydatów rozliczyć na forum. Ale UWAGA nie chodzi mi tu o rozliczenie obowiązków wynikających z ich pracy typu "Maciek wybudował strzelnice" bo posługiwaniem się pieniądzem publicznym każdy potrafi, jak widać nie każdy trafnie ,ale nie w tym rzecz.
    Gowin....
    Kielan....
    Ostrowski....
    proponuje wypisać zasługi oraz negatywne skutki ich działania
    Proszę ,także o kulturalny tok wypowiedzi

• 29 wrz 2010

DUKE, może przypomnisz nam wszystkim osiągnięcia-zasługi Maciusia zanim kandydował na stołek Burmistrza ???

• 29 wrz 2010

[quote]DUKE, może przypomnisz nam wszystkim osiągnięcia-zasługi Maciusia zanim kandydował na stołek Burmistrza ???[/quote]
    ten też nie rozumie słowa pisanego.

Duke,
    myślę, że wybudowanie strzelnicy jednak będzie wpisywane w zasługi obecnego burmistrza. To, że są to pieniądze publiczne jest normalne - raczej nikt nie będzie prowadził takiej inicjatywy z własnej kieszeni dla dobra publicznego. Poza tym, o to właśnie chodzi, aby pieniądze publiczne wydawać z głową a nie swoim porfelem. Wystarczy wymienić plusy i minusy i zasługi. Kto z czym idzie do tych wyborów, co moze zrobić i co zrobił.
    Jeżeli chodzi o Ostrowskiego, to tyle mamy dobrze, że jego jak innego kandydata jesteśmy wstanie ocenić na wylot.

• 29 wrz 2010

Nie od tego moja rola, ale z tego co wiem to zaczynał od niczego będąc v-ce burmistrzem.
    Dlatego właśnie napisałem powyższy post , tak naprawdę to dobry burmistrz od dawna powtarzam powinien być dobrym menedżerem, nie działa on na zasadzie gospodarowania domowym "koszykiem dóbr i usług" ale działalnością dla całej gminy, jeden błąd oznacza ,iż mieszkańcy będą to odczuwać przez dobre 10 lat.
    Warto sięgnąć do przeszłości kandydatów i opisać ich wg. tych samych kryteriów

• 29 wrz 2010

Wg mojej opinii strzelnica była pomyłką, przed tak dużą inwestycją robi się badania opinii publicznej, dla Myślenic jest to dobro "luksusowe" jest wiele pilniejszych rzeczy do zrobienia. Dodam ,iż osobiście należałem do LOK tak że pasja strzelania nie jest mi obca jednak patrzę na tą działalność z rozumem ,a nie z własnymi odczuciami.

• 29 wrz 2010

Ale jakie kryterium?
    przecież z tego co tu czytam, to Kielan nie sprawuje żadnej poważnej funkcji publicznej i już trudno będzie go porównywać z takim Ostrowskim, czy nawet Gowinem.
    Nie możemy wymagać od kandydatów tego, aby wszyscy byli burmistrzami i można byłoby ich prześwietlać na wskroś. Wydaje mi się, że kryterium powinna być bardzo ogólna działaność publiczna (nawet ta najmniejsza) ale zawsze jakaś. Ludzie powinni się wypowiedzieć z czego są zadowoleni, z czego nie. W każdym razie nie wyobrażam sobie aby kandydat na burmistrza nie udzielał się społecznie....dlatego warto od czegoś zacząć.

• 29 wrz 2010

"Nie możemy wymagać od kandydatów tego, aby wszyscy byli burmistrzami i można byłoby ich prześwietlać na wskroś. " DOKŁADNIE
    Jestem zainteresowany polityką miasta od dłuższego czasu i szczerze to nigdy nie słyszałem o Gowinie ,tylko o jego żonie która jest radną. Utkwił mi jeden tekst związany z nią z zebrania rady "dopiszcie mnie na listę".
    Ostrowski jest burmistrzem czyli w jakiś sposób łamie nam to kryterium oceny, powiedz mi od kiedy jaki polityk udziela się publicznie bez własnego interesu??- dlatego dla mnie ta koncepcja oceny też nie ma szans. Trzeba dobrać właściwe kryterium do oceny kandydata na burmistrza.

Proponuje zebrać zestaw np 50 pytań do kandydatów, pytań raczej zamkniętych w formie testu, i wtedy każdy z nas z osobna może porównać swoje przemyślenia z kandydatem i wybrać odpowiedniego. Wiadomo każdy z nas jest różny, więc pytania jak i odpowiedzi będą różne.

• adzygmunt 29 wrz 2010

Urzędnicy UMiG w dniu dzisiejszym pracują do 16 tej. Konferencja w tym czasie ze względów oczywistych nie jest możliwa /wszyscy pracują, burmistrz także/.
    O godzinie 17 tej w sali nr 13 są konsultacje w sprawie rocznego programu Gminy Myślenice z organizacjami pozarządowymi!
    Zatem kiedy ta konferencja burmistrza miałaby się odbyć?

• 29 wrz 2010

W takim razie mamy na chwilę obecną 2 kandydatów, wg mnie brakuje nam kobiety na stanowisko burmistrza wtedy walka wyglądałaby ciekawiej jeszcze mamy troszke czasu może jakieś ugrupowanie taką wystawi.

Greto J może Ty wystartujesz??

• 29 wrz 2010

No właśnie GDZIE JEST GRETA ja się pytam ???????????

• 29 wrz 2010

Greta pracuje nad kampanią wyborczą kandydata od śmieci.

• 29 wrz 2010

Szanowni zwolennicy Pana Ostrowskiego, proszę o zaniechanie używania tego typu obraźliwego języka jak z posta powyżej.
    Wśród kandydatów nie ma "kandydata od śmieci" w każdym razie nie jest nim ten, którego najbardziej się obawiacie. Jeżeli już to jedyną osobą spośród tej trójki, która mogła by sobie zasłużyć na podobny przydomek jest autor słów: pokażę wszystkim jak ważna jest gospodarka odpadami.
    Nie wypowiedział ich ani Leszek Gowin ani Wiktor Kielan.
    pozdrawiam
    Rafał Zalubowski

• 29 wrz 2010

A może by tak 4 kandydat?? hmm

• 29 wrz 2010

[quote]Czytając posty tumana odnoszę wrażenie że są one zgodnie z nazwą tumańskie więc nie jestem pewien co do tej dzisiejszej konferencji w urzędzie z drugiej strony niech organizuje , ogłasza itd w sumie najwyższa pora.Ale powiem szczerze że zupełnie prywatnie rozmawiałem wczoraj z jedną osobą z najbliższego otoczenia Wiktora Kielana i ta osoba ku mojemu zaskoczeniu wręcz histeryzowała. Oj nie dobrze się dzieje jak najwięksi gwardianie wkraczają na drogę zwątpienia. Z drugiej jednak strony trochę się nie dziwię bo co poniektórzy /a ta osoba na pewno/ przedwcześnie zachłysnęła się widmem władzy. Nie mniej czekam na konkrety a najbardziej na spotkania z kandydatami zapewniam będę na wszystkich.[/quote]

Widzisz nie jesteś pewien, ale ona się odbyła bez Twojej pewności...
    heheheheheheeheheheh....

• 29 wrz 2010

rafałku, a kto mówił burmistrz od śmieci ,teraz jesteście potulni bo pewnie niemacie konkretów , jak pamiętam natym forum można pluć uch?????????????

• 29 wrz 2010

No i kampania staje się coraz ciekawsza. Pojawienie się kandydata Platformy Obywatelskiej zmienia nieco układ sił, z delikatnym wskazaniem na osłabienie obecnego burmistrza.
    Najważniejsze jest jednak to, że w koncu pojawia się możliwość wyboru i na tym właśnie należałoby się teraz skoncentrować.
    Zarówno Wiktor Kielan jak i Leszek Gowin mają naszemu miastu coś ciekawego do zaproponowania i bardzo byłabym rada mogąc zobaczyć debatę tych właśnie dwóch kandydatów.
    Pana Ostrowskiego możemy sobie darować. Dość już nasłuchaliśmy się jego samochwalstwa w temacie inwestycji oraz mądrości w stylu "pokażę wszystkim jak ważna jest gospodarka odpadami".

• 30 wrz 2010

[quote=cyrk]Szanowni zwolennicy Pana Ostrowskiego, proszę o zaniechanie używania tego typu obraźliwego języka jak z posta powyżej.
    Wśród kandydatów nie ma "kandydata od śmieci" w każdym razie nie jest nim ten, którego najbardziej się obawiacie. Jeżeli już to jedyną osobą spośród tej trójki, która mogła by sobie zasłużyć na podobny przydomek jest autor słów: pokażę wszystkim jak ważna jest gospodarka odpadami.
    Nie wypowiedział ich ani Leszek Gowin ani Wiktor Kielan.
    pozdrawiam
    Rafał Zalubowski[/quote]

Takim językiem posługujecie się Ty i twoi kolesie od mniej więcej 3 lat! Dlaczego teraz My mamy z niego rezygnować?! Kto mieczem wojuje...

Odpowiedz