Forum » Praca

Nowa Fabryka Polplastu - nowe miejsca pracy i opinie o firmie

• 23 wrz 2011

Tak się akuratnie składa że działałem w jednym związku (niestety trochę się nasze drogi rozeszły) a innemu że tak powiem pomagałem (w sumie to raczej organizacja zajmująca się prawami pracowników). Sprawy w których brałem udział nie dotyczyły bezpośrednio mnie (hipermarket, agencje pracy tymczasowej, umowy tymczasowe, parę nie uczciwych lokalnych pracodawców, teraz firma budowlana) kilka udało się naprawdę wygrać (odzyskano zaległe wypłaty, zmieniono umowy, wypłacono odszkodowania) ale masz rację to ludzie tworzą związek i to jak on funkcjonuje tylko od nich zależy. A tak już na marginesie to planuje wraz z kilkoma aktywistami założyć nowy, ot takiego mikroba ale w oparciu o przyjaźń. Bo wolę być w związku w którym jest 30 osób ale wiem że mogę na każdego z nich liczyć niż w 100 tysięcznej armii składkowiczów z hasłem "mi się należy". Pozdrawiam.

4 Cytuj
  • 24 wrz 2011

teraz jest ciężko cokolwiek zrobić taka jest zawiść ludzie są tacy fałszywi jeden drugiego by w łyżeczce wody utopił!

4 Cytuj
  • 24 wrz 2011

[quote=gość: ] niesmiala ty idz sie lecz , dla ciebie wyplata w terminie to standard .
    Wez jedz do chin tam tez dostaniesz miske ryzu dziennie , taki sam standard. [/quote]
    [quote=gość: ] niesmiala ty idz sie lecz , dla ciebie wyplata w terminie to standard .
    Wez jedz do chin tam tez dostaniesz miske ryzu dziennie , taki sam standard. [/quote]

popieram, ta nieśmiała to chyba jakimś kierownikiem tam jest skoro tak ich broni. nie widzisz kobieto że wszyscy są przeciwko obozom pracy takim jak POLPLAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

4 Cytuj
  • 24 wrz 2011

polplast!!!DAJCIE SOBIE SPOKÓJ!!!
    szkoda nerwów!!!
    pracowałam tam kiedyś szkoda słów!!!
    chyba,że ma ktoś mocne nerwy i nie boi się wyzwań za marną kasę to polecam:)

6 1 Cytuj
  • 24 wrz 2011

ani kierownikiem ani dyrektorem nie jestem tylko zwykłym pracownikiem z tą jedną różnicą że widzę wszystko nie w czarnych barwach tak jak cała reszta

10 Cytuj
  • 24 wrz 2011

nie pitol.....tylko napisz ile masz na łape na miesiąc i ile godzin robisz w zamian za to. Bez zbędnego lania wody, poprostu suche fakty.

7 2 Cytuj
  • 28 wrz 2011

Nieśmiała chora, czy co!!! nie w czarnych barwach tylko w różowych okularach wróć się do przedszkola dziecią bajki czytać.

4 1 Cytuj
  • 28 wrz 2011

Nieśmiała ma sprany mózg, pewnie to fanka tuska lub innego vincenta. śni o zielonej wyspie albo innych bredniach tych oszołomów. W tym całym Plaście rzucą jej jakies ochłapy i już w 7 niebie :) wszak głupiemu do szczęścia niewiele trzeba...

4 2 Cytuj
  • 1 paź 2011

ludziska czego ode mnie chcecie ja jestem zadowolona ale to jest moje zdanie,mogło by być lepiej ale to co jest to mi osobiście wystarcza,nie mam rodziny na utrzymaniu ani rachunków do zapłacenia to nie narzekam to o co wam chodzi,mam prawo mieć swoje zdanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 Cytuj
  • 2 paź 2011

przez takich ludzi i takie podejscie jak twoje , jest w tym kraju tak jak jest.

8 1 Cytuj
  • 3 paź 2011

to ile teraz płacą nowo przyjętym "na ręke" ???????????????????????????:)

2 Cytuj
  • 3 paź 2011

Cześć, a ja mam pytanie o warunki pracy;
    1.pisaliście że tam śmierdzi gumą, czy tak jest tylko w gorące dni? czy to wogóle prawda?
    2.czy na hali jest duży hałas? pracujecie w ochronnikach na uszy?
    3. Co to znaczy praca zmianowa, ile tych zmian jest obecnie, (2 czy 3) czy pracuje się od poniedziałku do piątku a weekend wolny?
    4.jakie teraz/obecnie są zarobki?
    Dziękuję za odpowiedz

1 Cytuj
  • 3 paź 2011

[quote=gość: KuTi] Cześć, a ja mam pytanie o warunki pracy;
    1.pisaliście że tam śmierdzi gumą, czy tak jest tylko w gorące dni? czy to wogóle prawda?
    2.czy na hali jest duży hałas? pracujecie w ochronnikach na uszy?
    3. Co to znaczy praca zmianowa, ile tych zmian jest obecnie, (2 czy 3) czy pracuje się od poniedziałku do piątku a weekend wolny?
    4.jakie teraz/obecnie są zarobki?
    Dziękuję za odpowiedz [/quote]

1. nie przetwarzana jest tam guma, wiec nie smierdzi nia
    2. halas jest podwyzszony, ale nie ma konieczności pracowac w stoperach (oczywiscie mozesz jak chcesz)
    3. pracuje sie caly tydzien wlacznie z niedzialmi (4 zmiany) ranna, popoludniowa, nocna
    4. to zalezy od tego co sie robi

1 Cytuj
  • 3 paź 2011

to w praktyce wypada w miesiacu 2 week robocze 2 wolne?

1 1 Cytuj
  • 4 paź 2011

zarobki jakie?

1 1 Cytuj
  • 4 paź 2011

pewnie koło 1000 na łape. Cudów nie ma znając realia zielonej wyspy :)

2 Cytuj
  • 5 paź 2011

słyszałam że macie integrację, to gdzie się bawicie tym razem

1 Cytuj
  • 5 paź 2011

12.10. w Krakowiacy i Górale:-)

1 Cytuj
  • 6 paź 2011

W Rudniku w restauracji:) macie złe informacje.... 14.10.2011:)

1 1 Cytuj
  • 11 paź 2011

powiedzcie mi proszę, jak tam właściwie jest z ewentualnymi przyjęciami, należy chodzić i sie pytać, czy zostawić swoje cv? bo wiem, ze ludzie się tam przyjmują do pracy, ale ogłoszeń ni widu, ni słychu.

• 11 paź 2011

zostawiasz cv u ochrony na parkingu oni zanoszą do biura!

1 Cytuj
  • 13 paź 2011

co tam słychać ciekawego w polplaście?

1 Cytuj
  • 13 paź 2011

[quote=gość: pomocny] zostawiasz cv u ochrony na parkingu oni zanoszą do biura! [/quote]

Jednym słowem profesionalizm pełną gębą....:) Cieciowi na bramce to można jedynie kopniaka zasadzić a nie swoje dane zostawiać....

1 2 Cytuj
  • 13 paź 2011

a co ty myślisz że tak byle kto i byle gdzie może sobie łazić!!!

• 13 paź 2011

[quote=gość: RYBKA] a co ty myślisz że tak byle kto i byle gdzie może sobie łazić!!! [/quote]

Ryba ty chyba jakaś płotka jesteś...Dane osobiste przekazuje się tylko i wyłącznie osobie uprawnionej do analizy i przetwarzania danych osobowych w tym wypadku osobie odpowiedzilnej za personalia w owej manufakturze. No chyba że to jest jakiś barakowóz z cieciami wkoło a szefio to typowy biały skarpion :)wtedy Ryba zostaw swoje CV wykidajle a co tam.

Odpowiedz