Forum » Sport

Cracovia

• 9 cze 2011

Wiesz Daro.... w każdej populacji znajdzie się jakiś "głupol", ale ten świat już jest taki i my pewnie go nie zmienimy.

4 Cytuj
  • 10 cze 2011

NIKT NIE WIERZYŁ, ŻE SIĘ UDA CRACOVIA CZYNI CUDA!

Kibice wierzyli i do samego końca byli z piłkarzami!

Pierwszy Mistrz Polski - Najstarszy Klub - Dumnie zaśpiewajmy Mu !
    C R A C O V I A P A N Y

1 8 Cytuj
  • 10 cze 2011

taki_gosc taki z ciebie Wislak jak z koziej dupy trąba taka prawda...widac ze zostałes wychowany na piknika.. nie rozumiesz pewnych wartosci i nienawisci do wroga... Probujesz zyc z nimi w zgodzie... Wygląda na to ze zrozumiesz pewne rzeczy dopiero wtedy jak spotka cie ze strony parchatych cos zlego... czego ci oczywiscie nie zycze.. Widac ze jestes kibicem ktory raz w tygodniu pojedzie na mecz i udaje sie za wielkiego kibica... byłes kiedys na jakims wyjezdzie ? wiesz o co w tym wszystkim chodzi ? Widac dla Ciebie Wisła to tylko piłkarze , wyniki i tabela ligowa... przykre to ale po twoich wpisach typu "ze zyczysz im by sie utrzymali bo beda derby" co to jest ? typowe podejscie piknika.. pewnie jeszcze dla Ciebie najwazniejszym wrogiem jest Legia Warszawa ktora widzisz raz w roku na Reymonta... bo o wyjazdy cie nie podejrzewam bo widac ze nie jezdzisz... A Cracovie traktujesz jak "drugi" krakowski klub... cieakwe czy tak samo bedziesz mowil jak przez to ze tak ich traftujesz niedlugo zdominuja twoj teren i to oni beda stawiac zasady na jakich masz zyc i czy bedziesz sie czuł bezpiecznie chodzac w barwach po terenie ktory przejeli... uwierz mi wtedy oni nie beda podchodzic do ciebie i traktowac Cie tak jak ty ich do tej pory... Ale co ja bede pisał.. albo to zroumiesz wczesniej albo potem bedziesz miał problem czego ci oczywiscie nie zycze bo jestes z tej samej strony błon co ja...

6 1 Cytuj
  • 10 cze 2011

Pamietaj miłosc do Wisły jest najwazniejsza.. To tak jak z dziewczyną... Kochasz ja i nie pozwalasz zeby ktos ją obrażał, tak nie pozwalaj zeby ktos beształ twoje barwy stad musisz nie tylko kochać Wisle ale i robic wszystko zeby twoi rywale nie mieli prawa głosu dlatego musisz tez ich nienawidzic.. Bo Wisła to cos więcej niz pojechac na mecz raz w tygodniu, oglądnac, skrytykowac piłkarzy i wrocic do domu... WISŁA TO MY! bo oni odejda a my zostaniemy z tym klubem na zawsze, tak jak jestesmy juz z nim przez ponad 105 lat.. przepraszam jesli cie uraziłem , nie miałem tego na celu tylko poprostu krew mnie zalewa jak widze wpisy ktore probuja unikac konfliktu z tymi.. parchatymi... z takim podejsciem ci wejda na głowe a ty nawet nie bedziesz wiedział kiedy... SZANUJ SWÓJ KLUB!

5 1 Cytuj
  • 10 cze 2011

taki_gość to typowy piknik, który na stadionie siedzi i je kiełbaskę, boi się zaśpiewać jakieś obrażliwej pieśni na przeciwnika, Tuska albo PZPN, większości piosenek Wiślackich też nie zna oprócz hymnu- pierwszej zwrotki ;-) a wypowiada się jakby był najmądrzejszym kibicem :-p

8 Cytuj
  • 10 cze 2011

[quote=gość: Wisła wiecej niż klub.] taki_gosc taki z ciebie Wislak jak z koziej dupy trąba taka prawda...widac ze zostałes wychowany na piknika.. nie rozumiesz pewnych wartosci i nienawisci do wroga... Probujesz zyc z nimi w zgodzie... Wygląda na to ze zrozumiesz pewne rzeczy dopiero wtedy jak spotka cie ze strony parchatych cos zlego... czego ci oczywiscie nie zycze.. Widac ze jestes kibicem ktory raz w tygodniu pojedzie na mecz i udaje sie za wielkiego kibica... byłes kiedys na jakims wyjezdzie ? wiesz o co w tym wszystkim chodzi ? Widac dla Ciebie Wisła to tylko piłkarze , wyniki i tabela ligowa... przykre to ale po twoich wpisach typu "ze zyczysz im by sie utrzymali bo beda derby" co to jest ? typowe podejscie piknika.. pewnie jeszcze dla Ciebie najwazniejszym wrogiem jest Legia Warszawa ktora widzisz raz w roku na Reymonta... bo o wyjazdy cie nie podejrzewam bo widac ze nie jezdzisz... A Cracovie traktujesz jak "drugi" krakowski klub... cieakwe czy tak samo bedziesz mowil jak przez to ze tak ich traftujesz niedlugo zdominuja twoj teren i to oni beda stawiac zasady na jakich masz zyc i czy bedziesz sie czuł bezpiecznie chodzac w barwach po terenie ktory przejeli... uwierz mi wtedy oni nie beda podchodzic do ciebie i traktowac Cie tak jak ty ich do tej pory... Ale co ja bede pisał.. albo to zroumiesz wczesniej albo potem bedziesz miał problem czego ci oczywiscie nie zycze bo jestes z tej samej strony błon co ja... [/quote]
    [quote=gość: Wisła wiecej niż klub.] Pamietaj miłosc do Wisły jest najwazniejsza.. To tak jak z dziewczyną... Kochasz ja i nie pozwalasz zeby ktos ją obrażał, tak nie pozwalaj zeby ktos beształ twoje barwy stad musisz nie tylko kochać Wisle ale i robic wszystko zeby twoi rywale nie mieli prawa głosu dlatego musisz tez ich nienawidzic.. Bo Wisła to cos więcej niz pojechac na mecz raz w tygodniu, oglądnac, skrytykowac piłkarzy i wrocic do domu... WISŁA TO MY! bo oni odejda a my zostaniemy z tym klubem na zawsze, tak jak jestesmy juz z nim przez ponad 105 lat.. przepraszam jesli cie uraziłem , nie miałem tego na celu tylko poprostu krew mnie zalewa jak widze wpisy ktore probuja unikac konfliktu z tymi.. parchatymi... z takim podejsciem ci wejda na głowe a ty nawet nie bedziesz wiedział kiedy... SZANUJ SWÓJ KLUB! [/quote]
    [quote=gość: hehehhehhe] taki_gość to typowy piknik, który na stadionie siedzi i je kiełbaskę, boi się zaśpiewać jakieś obrażliwej pieśni na przeciwnika, Tuska albo PZPN, większości piosenek Wiślackich też nie zna oprócz hymnu- pierwszej zwrotki ;-) a wypowiada się jakby był najmądrzejszym kibicem :-p [/quote]
    taa, a z was dwóch to kibice że ho ho, nie pikniki tylko hoolsi albo ultrasi pożal się boże- matołki

5 1 Cytuj
  • 10 cze 2011

jurek nie oceniaj bo i tak nie zrozumiesz.. kup sobie wyborcza i czytaj wypociny Steca , niech Ci dalej ryje łeb a my i tak bediemy robic swoje...

4 1 Cytuj
  • 10 cze 2011

Zostałem wywołany do tablicy to Wam chłopaki odpowiem. Jestem piknikiem jak to mówicie z racji swojego wieku. Jeździłem na Reymonta, kiedy Was jeszcze pewnie na świecie nie było (1967 rok). Miałem przyjemność kopać piłkę z Władysławem Kawulą (mówi Wam coś to nazwisko?). Kawula mieszkał na letnisku u moich sąsiadów i kiedy tam przebywał często kopaliśmy piłkę. To właśnie On zabrał mnie po raz pierwszy na Reymonta. Znam osobiście Kazka Kmiecika, miałem okazję wielokrotnie z Nim rozmawiać (ostatnio wczoraj podczas meczu Polska - Słowacja drużyn do lat 15). Na meczach byłem wielokrotnie, pewnie więcej razy niż Wy obaj łącznie. To prawda nie byłem nigdy na wyjeździe ale nie ubolewam z tego powodu. Wystarczy mi, że jestem na Reymonta od ponad 40 lat i uwierzcie mi, że zazwyczaj tylko choroba lub ważne obowiązki powstrzymywały mnie od wyjazdu na mecz.
    Kiełbaski na stadionie nie jadam, bo jest niesmaczna, piosenki śpiewam, nie tylko hymn, ale co ja Wam się będę tłumaczył.
    Jeszcze raz powtórzę, że wolę, że Cracovia się utrzymała niż Arka, bo będą derby, ale Wy tego nie zrozumiecie :(

PS. Szkoda, że o sprawach wiślackich piszecie w wątku o Cracovii, ale to tak już na marginesie.

Czy wygrywasz czy nie,
    Zawsze ja kocham Cię.
    W sercu moim Wisła,
    i na dobre i na złe.

6 Cytuj
  • 10 cze 2011

dla mnie to zmienia postać rzeczy.. starsze pokolenie kibiców trzeba szanowac... swoje dla tego klubu już zrobiłes... szacunek dla Ciebie że mimo już starszego wieku nadal pojawiasz sie na meczach... zawsze będe miał szacunek dla ludzi którzy jeżdzą na mecze latami więc także i do Ciebie... bardziej myślalem ze jestes z młodszego pokolenia które jest "wychowywane" na troche innych zasadach niz te starsze.. Co do nazwiska Kawula, mimo że jestem młodszym kibicem od Ciebie ( na Wisłe jeżdze dopiero 13 lat) wiem bardzo dużo. Zarowno o nim samym jak i o całej historii Wisły bo tą trzeba pielęgnowac. Co do tego ze akurat w wątku o Cracovii, fakt troche dziwnie ale chciałem szybko odpisac,akurat w tym wątku napisałes , stąd tez i w tym chciałem odpisac..

Pozdrawiam i zycze Ci wytrwałosci i zebys jak najdłuzej zasiadał na naszym stadionie!

5 Cytuj
  • 10 cze 2011

Dzięki za miłe słowo :)

Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
    i nad Krakowem zaświeci znów.
    O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
    Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
    Życie bym dał, za krakowską Wisłę
    O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
    O jakże bym chciał
    Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
    Ten boski Krakowski nasz TS.
    I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
    Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
    Życie bym dał, za krakowską Wisłę
    O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
    O jakże bym chciał

8 Cytuj
  • 11 cze 2011

taki gość - no brawa! Całą historię GTSu mogłeś widzieć na własne oczy - od 1967 roku do 1990 JEST SIĘ CZYM CHWALIĆ! Fajnie się oglądało zomowski klub?

1 10 Cytuj
  • 11 cze 2011

[quote=gość: JK1] taki gość - no brawa! Całą historię GTSu mogłeś widzieć na własne oczy - od 1967 roku do 1990 JEST SIĘ CZYM CHWALIĆ! Fajnie się oglądało zomowski klub? [/quote]

Całą lub prawi całą historię mojego klubu widziałem. Fajnie się oglądało MOJĄ WISŁĘ :)

9 1 Cytuj
  • 11 cze 2011

No to się ciesz, świadomie wybrałeś gwaryjskie towarzystwo z czarnej wsi, a nie krakowski Klub, który jest na Salwatorze.

1 10 Cytuj
  • 12 cze 2011

[quote=gość: JK1] No to się ciesz, świadomie wybrałeś gwaryjskie towarzystwo z czarnej wsi, a nie krakowski Klub, który jest na Salwatorze. [/quote]

Masz rację - świadomie wybrałem i NIE ŻAŁUJĘ :)

"Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
    Ten boski Krakowski nasz TS.
    I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
    Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem"

7 2 Cytuj
  • 13 cze 2011

105 urodziny!
    Wszystkiego najlepszego!

2 5 Cytuj
  • 13 cze 2011

chyba ostatnie urodziny sracovie likwidują podobno :)

7 1 Cytuj
  • 13 cze 2011

Wszystkiego najlepszego Cracovio z okazji takiego jubileuszu :)

1 5 Cytuj
  • 13 cze 2011

Kto pierwszy ten lepszy...mawia przysłowie.

13 czerwca 1906...stała się światłość...

Wszystkiego najlepszego Boska Cracovio!

5 Cytuj
  • 27 cze 2011

ha[quote=gość: zyd] Isaac KSC napisał/a: Kto pierwszy ten lepszy...mawia przysłowie. 13 czerwca 1906...stała się światłość...Wszystkiego najlepszego Boska Cracovio!

No jest co świętował - połączenie makabi Kraków i jutrzenki :-) [/quote]

hahahaha wolę to niż połaczenie PZPRu i ZOMO

3 Cytuj
  • 27 cze 2011

[quote=gość: Red] hagość: zyd napisał/a:Isaac KSC napisał/a: Kto pierwszy ten lepszy...mawia przysłowie. 13 czerwca 1906...stała się światłość...Wszystkiego najlepszego Boska Cracovio! No jest co świętował - połączenie makabi Kraków i jutrzenki :-) hahahaha wolę to niż połaczenie PZPRu i ZOMO [/quote]

Mylisz się lepsze je połączenie ksc z PZPR. Filipiak górą.

3 Cytuj
  • 27 cze 2011

Jak ksc utrzymuje się w lidze cd...

Łukasz Piszczek, były piłkarz KSC i reprezentacji Polski, został skazany przez Sąd Rejonowy Wrocław-Śródmiesćie za udział w korupcji - poinformował Program I Polskiego Radia.

Zawodnik dobrowolnie poddał się karze roku więzienia w zawieszeniu na trzy lata. Piłkarz ma zapłacić 100 tysięcy złotych grzywny oraz musi zwrócić 48,1 tys. złotych otrzymanej premii za awans do Pucharu UEFA

Najsurowszy wyrok usłyszał były zawodnik Cracovii Sławomir O., który został skazany na dwa lata więzienia w zawieszeniu na 5 lat i 15 tys. zł grzywny.

Grający obecnie w Cracovii Łukasz M. także został skazany na rok więzienia w zawieszeniu na trzy lata i 20 tys. zł grzywny.

Wśród skazanych znaleźli się także były zawodnik Zagłębia Dariusz J. oraz byli i obecni gracze Cracovii Tomasz M., grał w reprezentacji Polski, Marcin B., Piotr B., Mateusz Rz., Tomasz W. i pośrednik Jarosław K. Zostali skazani na kary więzienia od roku i czerech miesięcy do roku i ośmiu miesięcy w zawieszeniu oraz grzywny.

W uzasadnieniu wyroku sędzia Marek Górny podkreślił, że wina oskarżonych nie budzi wątpliwości, tym bardziej, że wszyscy przyznali się do zarzucanych im czynów i wspólnie z prokuraturą wnioskowali o poddanie się karze. - Ustawienie meczu piłkarskiego było szkodliwe społecznie i godziło w dobre imię dyscypliny sportowej, która jest obecnie jedną z najpopularniejszych w kraju – mówił sędzia.

Według ustaleń prokuratury na pomysł sprzedania meczu piłkarzom Zagłębia Lubin wpadli ówcześni piłkarze Cracovii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zawodnicy Zagłębia mieli złożyć się po ponad 10 tys. zł. Łącznie przekazali 100 tys. zł łapówki. Korzystny wynik dał dolnośląskiej drużynie awans do Pucharu UEFA i grę w tych prestiżowych rozgrywkach. Sąd zdecydował, że piłkarze Zagłębia muszą zwrócić otrzymane za awans do europejskich pucharów premie.

W sumie oskarżonych w tej sprawie zostało 14 osób. Maciej I., b. zawodnik Zagłębia Lubin, grał w reprezentacji Polski, obecnie występujący w tureckim klubie i b. zawodnik Cracovii Paweł D. jako jedyni od samego początku nie chcieli dobrowolnie poddać się karze. W poniedziałek z tej możliwości wycofał się także b. zawodnik Zagłębia Michał Ch., który uznał, że zaproponowana przez prokuraturę kara jest zbyt wysoka.

żródło onet.pl

cdn ...

3 Cytuj
  • 27 cze 2011

i może to pokaże że nie warto kupować mecze! to bije tylko po nas kibicach!!! ale cóż my możemy jak my nie gramy!!! także trzeba to przyjąć na klatę i w nowym sezonie pokazać fajną piłke!! pracuję w takim miejscu że na 50 pracowników 48 za wisłą 1 za dalinem a ja za cracovią także takie teksty wyśmiewcze mnie nie ruszają!!! TYLKO I WYŁĄCZNIE CRACOVIA

3 Cytuj
  • 27 cze 2011

Jacy kibice tacy piłkarze

Według ustaleń prokuratury na pomysł sprzedania meczu piłkarzom Zagłębia Lubin wpadli ówcześni piłkarze Cracovii

4 Cytuj
  • 28 cze 2011

Wg mnie to leczcie kompleksy w swoim temacie.

Piotruś wypuścili Cię już? czy może na przepustce jesteś?:)

[quote=gość: Wisła wiecej niż klub.] Wygląda na to ze zrozumiesz pewne rzeczy dopiero wtedy jak spotka cie ze strony parchatych cos zlego [/quote]

Czyli musiałes dostac od Naszch:)?

[quote=gość: Wisła wiecej niż klub.] Co do nazwiska Kawula, mimo że jestem młodszym kibicem od Ciebie ( na Wisłe jeżdze dopiero 13 lat) [/quote]

Czyli klasyka myślenickiego "hooligana", dziecko wychowane na sukcesach Cupiała, który by bez tych sukcesów nigdy meczów wisly nie oglądał.

[quote=gość: Wisła wiecej niż klub.] Zarowno o nim samym jak i o całej historii Wisły bo tą trzeba pielęgnowac. [/quote]

Z czerwonym sztandarem w ręku, na pochodzie 1-majowym. To jest wasze święto!

[quote=gość: Wisła wiecej niż klub.] cieakwe czy tak samo bedziesz mowil jak przez to ze tak ich traftujesz niedlugo zdominuja twoj teren i to oni beda stawiac zasady na jakich masz zyc i czy bedziesz sie czuł bezpiecznie chodzac w barwach po terenie ktory przejeli [/quote]

Podoba mi się Twój sposób pisania...czujesz respekt, powiem więcej boisz się Nas!-lubię to:)

1 5 Cytuj
  • 28 cze 2011

Nie dostałem nigdy od waszych hoolsów po głowie tylko napisałem mu to po to zeby zrozumiał ze wróg nr 1 to jest cracovia i nie mozna im wchodzic do dupy gratulując np. utrzymania to raz. Dwa nie czuje respektu bo mam na was wy.... parchy zydowskie mocne w grupie widze ze nie amsz pojecia o czym mowie i interpretujesz to co pisze po swojemu tak zeby poczuc sie fajniej... szkoda mi słow na ciebie issac strasznie jestes zakompleksiony.. rzekłbym nawet ze to własnie Ty dostałes po głowie od jednego z naszych ze tak pawasz nienawiscią do Wisły. Pisząc słowa które zacytowałes na koncu chodziło mi o to że kazdego nawet najmniejszego żyda trzeba odpowiednio utemperować (czyt.wyrwać chwasta) by wiedział o swoim miejscu w szeregu i sie nie wychylał bo w innej sytuacji "wejda ci na głowe" o to mi w tym chodzilo ale widac ty jak zwykle interpretujesz to po swojemu. Akurat szczerze mówiąc mam w dupie sukcesy, jeżdziłem po kompromitacjach w Talinie,Qarabachach , Tbilisi i Valerengach i jeździc bede nadal. Tak samo jak pojade do Rygi i bez wzgledu na to czy ich przejdiemy czy nie bede jezdził dalej. Bo jestem za Wisła za tym klubem ktory kocham i ktory jest czescia mnie a nie za wynikami bo te wiadomo jak w sporcie raz sa raz nie.

4 Cytuj

Odpowiedz