Forum » Sport

Wisła Kraków

• 18 lip 2011

wisła za czasów kosy i żurawia to było coś te czasy już nie wrócą

3 2 Cytuj
  • 18 lip 2011

[quote=gość: a my swoje] a ja byłem swiadkiem jak wasza ekipa gościła "ziomków" z Lecha na Oswiecenia... dwa razy większa liczbą po waszej stronie i ucieczka... OŚWIECENIA CHWILA PRAWDY! [/quote]

Tak jak napisałem, coś tam gdzieś usłyszysz, i wydaję Ci sie ze coś wiesz a w sumie to-cenzura- wiesz.

Było to przed meczem wisly z Cracovią, w Pucharze Ekstraklasy....a konkretniej Cracovia wracała z Chorzowa z wyjazdu.....i nikt nikogo gościł, tylko niektóre chlopaki od nas byli w barwach Lecha....klasyczny krakowski wjazd na osiedle, wisla uzbrojona po zęby, Cracovia zaskoczona...wiem ze wisla miała chrapke na najbardziej medialną flagę Cracovii- Nowa Huta, ale musieli sie obejsć smakiem, pojedynek owszem na korzyść wisły, ale siły nie były jak piszesz na naszą strone, tylko plus minus po równo z jednym malym ale...wisla miała sprzęt i była przygotowana na akcję więc i wynik mógł być jedny.

Wiesz mądralo co się stało w ramach odwetu? Zostawię to dla siebie....bo widzę, zę Ty fascynat wojen ulicznych jesteś, więc dowiedz się od kogoś kumatego to Ci może powie, i znowu będziesz się mogł przechwalać(tylko nie do konca jestem pewny czy bedziesz się chcial tym pochwalic co się stało:) ile Ty to wiesz na temat krakowskiej hooliganki.

1 3 Cytuj
  • 18 lip 2011

Dla tych co nie dojadą na stadion:

Wisła Kraków - Skonto Ryga
    Eliminacje Ligi Mistrzów - 2. runda - rewanż
    wtorek, 19 lipca - 20:30 | Polsat Sport

1 Cytuj
  • 18 lip 2011

Już nie mogę się doczekać, dzisiaj "Franek Dolas" jutro Wisła-Skonto. Fajnie jest się zabawić przed tv w wakacje. Ciekaw jestem co fani Wisły wymyślą na usprawiedliwienie po jutrzejszej kompromitacji?!

3 Cytuj
  • 19 lip 2011

[quote=Isaac KSC] gość: a my swoje napisał/a: a ja byłem swiadkiem jak wasza ekipa gościła "ziomków" z Lecha na Oswiecenia... dwa razy większa liczbą po waszej stronie i ucieczka... OŚWIECENIA CHWILA PRAWDY!

Tak jak napisałem, coś tam gdzieś usłyszysz, i wydaję Ci sie ze coś wiesz a w sumie to-cenzura- wiesz.

Było to przed meczem wisly z Cracovią, w Pucharze Ekstraklasy....a konkretniej Cracovia wracała z Chorzowa z wyjazdu.....i nikt nikogo gościł, tylko niektóre chlopaki od nas byli w barwach Lecha....klasyczny krakowski wjazd na osiedle, wisla uzbrojona po zęby, Cracovia zaskoczona...wiem ze wisla miała chrapke na najbardziej medialną flagę Cracovii- Nowa Huta, ale musieli sie obejsć smakiem, pojedynek owszem na korzyść wisły, ale siły nie były jak piszesz na naszą strone, tylko plus minus po równo z jednym malym ale...wisla miała sprzęt i była przygotowana na akcję więc i wynik mógł być jedny.

Wiesz mądralo co się stało w ramach odwetu? Zostawię to dla siebie....bo widzę, zę Ty fascynat wojen ulicznych jesteś, więc dowiedz się od kogoś kumatego to Ci może powie, i znowu będziesz się mogł przechwalać(tylko nie do konca jestem pewny czy bedziesz się chcial tym pochwalic co się stało:) ile Ty to wiesz na temat krakowskiej hooliganki. [/quote]
    No już zostaw go, niech się chłopak cieszy.
    Tym Oświeceniem to wiślaki się brandzlują już lata :D niech mają coś chłopaki od zycia hehe

2 Cytuj
  • 19 lip 2011

Jeśli ktoś się zastanawia czy jechać na mecz, informuję że są jeszcze bilety. Bezpośrednio przed meczem również będzie można je nabyć.

Pozostało ok 6 000 wejściówek.
    Sprzedano ok 18 000.

2 Cytuj
  • 19 lip 2011

Odliczamy godziny Panowie.

2 Cytuj
  • 19 lip 2011

wygrali, cóż.. z kim mają nie wygrywać jak nie ze skonto-.-

2 4 Cytuj
  • 19 lip 2011

[quote=gość: P@siak1906] wygrali, cóż.. z kim mają nie wygrywać jak nie ze skonto-.- [/quote]

Z kim można przegrywać jak nie z Szachtiorem Soligorsk :-)

4 Cytuj
  • adzygmunt 20 lip 2011

Podoba mi się ta Wasza "docinanka" postowa. Dopóki jest na forum i w miarę bez wulgaryzmów.
    Tutaj niestety są panowie np qwer_KSC, którzy nie liczą się ze słowami. Rozumem że dla tych kibiców to równia pochyła. która prowadzi na osiedli nowohuckich aż na błonia myślenickie!
    Aby tylko bez noży, pałek, i łańcuchów.

2 1 Cytuj
  • 20 lip 2011

Dla zainteresowanych, link do sparingu, który Wisła grała kilka tygodni temu z Litex Łowecz

http://www.wisla.tv/?v=258

Drużyna Litexu nie należy do potentatów europejskich, ale myślę że ten przeciwnik będzie dużo trudniejszy niż Skonto.

Litex w 2 rundzie El. do LM http://www.youtube.com/watch?v=4yfw3tZqPvU

Nie widzę jeszcze po grze Wisły polotu, zgrania i dobrej formy chodźmy w osobie Genkova.

Trochę historii.
    Litex Łowecz doskonale jest znany kibicom Widzewa Łódź. Zespół ten po raz czwarty w historii walczy o Ligę Mistrzów i po raz drugi trafia na zespół z Polski. W sezonie 1999/00 w drugiej rundzie kwalifikacji Litex grał z Widzewem Łódź. W Bułgarii Litex wygrał 4:1, ale Widzew odrobił straty w rewanżu i awans wywalczył w karnych.
    Kolejne podejście Litex Łowecz zrobił w poprzednim sezonie. Podobnie jak w tym roku najpierw trafił na mistrza Czarnogóry. Po przejściu Rudaru Pljevlja, Litex przegrał z MSK Żylina. Najlepszy występ w europejskich pucharach Litex zaliczył w sezonie 2005/06. Po wyeliminowaniu Racingu Genk awansował do fazy grupowej Pucharu UEFA. Tam wygrał z Grasshopper i Dnipro i mimo porażek z AZ i Middlesbrough awansował do fazy pucharowej. Za mocnym rywalem okazał się Strasbourg.

Mecz z mistrzem Bułgarii już 26 lub 27 lipca 2011 na wyjeździe oraz rewanż w Krakowie 8 sierpnia 2011.

Jeśli Wisła poważnie myśli o LM to powinna z Litexem wygrać.

3 Cytuj
  • adzygmunt 20 lip 2011

Podejrzewasz ze "Wisła" nie myśli poważnie?
    Dziękuję za garść info o przeciwniku "Wisły" Nie piszę: "naszych" z premedytacją! Jak było dokładnie? dwóch w jedenastce jeden na rezerwie?.
    Sam bym więcej nie wyszukał Jeszcze raz dzięki!

2 Cytuj
  • 20 lip 2011

Kibice Wisły.
    Na meczu zameldowało się prawie 19 500 osób.

zdjecie

Uploaded with

4 1 Cytuj
  • 20 lip 2011

zdjecie

2 1 Cytuj
  • 20 lip 2011

Potwierdzono godziny meczu z Litexem.

Spotkanie rozpocznie się 26 lipca (najbliższy wtorek) o godz. 19:30 czasu polskiego .Rewanż zostanie rozegrany 3 sierpnia w Krakowie. Początek meczu o godzinie 20:30.

3 Cytuj
  • 20 lip 2011

W IV rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów, wygrany meczu Wisła Kraków - Litex Łowecz zagra z jedną z drużyn:

1.) FC Kopenhaga
    2.) Rangers FC
    3.) BATE Borysów
    4.) Maccabi Hajfa
    5.) Dinamo Zagrzeb

JEśli, któryś z tych zespołów odpadnie w 3 rundzie to na jego miejsce awansuje (w kolejności):
    1) Rosenborg BK
    2) FK Partizan Belgrad
    3) APOEL FC

3 Cytuj
  • 20 lip 2011

Nie, zebym był złosliwy , ale wasz stadion ma na chwile terażniejszą 24tys. pojemności, to jak dobrze licze, to do kompletyu brakło 4.5 tyś. WIem, że podstawówki, gimnazja , i uniwersytety pozamykane to i nie ma komu biletów za darmo rozdać, ale komplet na taki meczu to by pasowało mieć:)

A teraz rzucą się na mnie jak "wściekłe psy":)

4 Cytuj
  • 20 lip 2011

[quote=Isaac KSC] Nie, zebym był złosliwy , ale wasz stadion ma na chwile terażniejszą 24tys. pojemności, to jak dobrze licze, to do kompletyu brakło 4.5 tyś. WIem, że podstawówki, gimnazja , i uniwersytety pozamykane to i nie ma komu biletów za darmo rozdać, ale komplet na taki meczu to by pasowało mieć:)A teraz rzucą się na mnie jak "wściekłe psy":) [/quote]

Nie żebym był złośliwy ale pasy grają w pucharach raz na 50 lat. Dlatego mobilizują się bardzo na tak ważne wydarzenia.

Dlatego w intertoto w czerwcu 2008 na stadionie tej gorszej strony błoń pojawiło się łącznie z kibicami gości 5 tys osób. Hahahahahahah 

źródło: http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/pi_cracovia_szachtior_soligorsk_1_2_1_0

3 Cytuj
  • 21 lip 2011

[quote=gość: Mistrz nasz TS] Isaac KSC napisał/a:Nie, zebym był złosliwy , ale wasz stadion ma na chwile terażniejszą 24tys. pojemności, to jak dobrze licze, to do kompletyu brakło 4.5 tyś. WIem, że podstawówki, gimnazja , i uniwersytety pozamykane to i nie ma komu biletów za darmo rozdać, ale komplet na taki meczu to by pasowało mieć:)A teraz rzucą się na mnie jak "wściekłe psy":) Nie żebym był złośliwy ale pasy grają w pucharach raz na 50 lat. Dlatego mobilizują się bardzo na tak ważne wydarzenia.Dlatego w intertoto w czerwcu 2008 na stadionie tej gorszej strony błoń pojawiło się łącznie z kibicami gości 5 tys osób. Hahahahahahah źródło: http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/pi_cracovia_szachtior_soligorsk_1_2_1_0 [/quote]

Isaac nie wiem na jakim etapie ukończyłeś edukację ale wg mnie zawsze 19 300 > 5 000.
    Wszystko w temacie.

4 Cytuj
  • 21 lip 2011

Piotruś, myślę ze chodziłem w tych czasach do szkoły, gdzie bilety na mecze za darmo nie były rozdawane.

Ja tylko powiedziałem co o tym myślę, przecierz wisla taka potęga a stadionu zapełnić nie potrafi grając o LM! a Wy tu juz o frekwencji Cracovii wyjeżdzacie, która notabene była 5 w lidze, a Wasza chyba 3, czyli nie jest z nami tak zle jakbyscie tego chcieli:)

Ciekawe mnie to w jakiej liczbie pojedziecie do Bułgarii? i mam nadzieje ze się lepiej zaprezentujecie aniżeli w Rydze -1000 osób w sektorze a śpiewa 50:)

Macie coś w prezencie, jak to powinno wyglądać:)

http://www.youtube.com/watch?v=C7_rUcaTf1c

Wystraczy ten filmik z dopingiem oglądnąć sobie do 30 sekundy, a wtedy zobaczycie w którym miejscu jesteście z dopingiem:)

4 Cytuj
  • 21 lip 2011

[quote=Isaac KSC] Piotruś, myślę ze chodziłem w tych czasach do szkoły, gdzie bilety na mecze za darmo nie były rozdawane.Ja tylko powiedziałem co o tym myślę, przecierz wisla taka potęga a stadionu zapełnić nie potrafi grając o LM! a Wy tu juz o frekwencji Cracovii wyjeżdzacie, która notabene była 5 w lidze, a Wasza chyba 3, czyli nie jest z nami tak zle jakbyscie tego chcieli:) Ciekawe mnie to w jakiej liczbie pojedziecie do Bułgarii? i mam nadzieje ze się lepiej zaprezentujecie aniżeli w Rydze -1000 osób w sektorze a śpiewa 50:) Macie coś w prezencie, jak to powinno wyglądać:)http://www.youtube.com/watch?v=C7_rUcaTf1c Wystraczy ten filmik z dopingiem oglądnąć sobie do 30 sekundy, a wtedy zobaczycie w którym miejscu jesteście z dopingiem:) [/quote]

I po raz kolejny szukasz tematu zastępczego. O Lechu, bezpłatnych biletach, a prawda jest jedna.

Was na pucharach z kibicami gości było 5000 (u siebie) a Nas , 19 300. Widzisz różnicę ? A może nadal masz problem ?

Przypomnij mi jeszcze ile kibiców ksc było na meczu Szachtiorem Soligorsk (wyjazd)? Nie pamiętasz ?
    Przypomnę ci, 28 osób hahahahahahahhaha :-)

Żródło:
    http://www.wikipasy.pl/2008-06-29_Szachtior_Soligorsk_-_Cracovia_3:0

Wisła Kraków w Rydze w zależności od źródła pojawiła się w liczbie między 1 000 a 2 000 osób.
    A na słynnym wyjeździe do Rzymu między 5 000 a 6 000 osób. Czyli tyle co na krakowie nawet nie przychodzi.

Nie ośmieszaj się więcej, bo liczby nie kłamią.

3 Cytuj
  • 21 lip 2011

Issac jakie 50 osób... na 1000 ludzi spiewalo 600,700 to źle ? u Was tylu nie śpiewa na meczach u siebie... co do frekwencji w Bułgarii dostaliśmy tylko 400 biletów... gwaratnuje ci ze na meczu z Litexem będzie komplet ? co wtedy powiesz ? Nie porownuj nas do was bo dobrze wiesz ze kibicowsko jesteśmy duzo ponad wami,oprawami dopingiem i liczbami wyjazdowymi..

3 Cytuj
  • 21 lip 2011

[quote=gość: a my swoje] Issac jakie 50 osób... na 1000 ludzi spiewalo 600,700 to źle ? u Was tylu nie śpiewa na meczach u siebie... co do frekwencji w Bułgarii dostaliśmy tylko 400 biletów... gwaratnuje ci ze na meczu z Litexem będzie komplet ? co wtedy powiesz ? Nie porownuj nas do was bo dobrze wiesz ze kibicowsko jesteśmy duzo ponad wami,oprawami dopingiem i liczbami wyjazdowymi.. [/quote]

Tan dialog zaczyna schodzić na tematy zatępcze np ile osób śpiewało lub prowadziło doping :-)

Jeśli nie ma się innych argumentów to szuka się tematów zastępczych.
    Krakowia w pucharach stawia się w liczbie 28 my co najmniej 1000 osób. Jest rónica, prawda ?

A co do Twojej wypowiedzi A MY SWOJE nie ma co dyskutować. To co napisałeś jest prawdą, która nie może być zaakceptowana przez tych drugich.

WISŁA MISTRZ POLSKI

3 Cytuj
  • 21 lip 2011

[quote=gość: PiterS_] A na słynnym wyjeździe do Rzymu między 5 000 a 6 000 osób [/quote]

miałem juz dać spokój bo widzę, ze Wy jakoś dziwnie nerwowi jestescie, ale ta liczba podana przez Piotrusia mnie rozbawiła;-) Ja to w ogule słyszałem, ze zajęliscie caly stadion olimpijski w Rzymie, a biedni kibice Lazio musieli siedzieć w sektorze gości:)

3 Cytuj
  • 21 lip 2011

haha... nie no issac dawaj dalej bo jest smiesznie.. a ile nas było niby wtedy w Rzymie ? prawdą jest to co pisze Piters było tam 6000 fanatyków Wisły.. nie wierzysz to wpisz sobie w google nt tego wyjazud to znajdziesz odpowiedz... aha no chyba ze znowu napiszesz ze to tylko propaganda Wisły... przykre to dla Ciebie ale taka jest prawda... kibicowsko jestescie sredniakiem Polski i to taki "średnim średniakiem"

3 Cytuj

Odpowiedz