Forum » Sport

Wisła Kraków

• 9 lis 2011

Raz na 28 lat wygrają mecz i się cieszą !

3 2 Cytuj
  • 9 lis 2011

oczywiście że się cieszymy:) Nic nie smakuje tak jak ogrć gts!

wszyscy trąbią o 28 latach, ale nikt nie wspomni o tym ze Cracovia w tym czasie grała tylko 8 lat! w ektraklasie, wraz z gtsem.

1 4 Cytuj
  • 9 lis 2011

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/stadion-wisly-faworytem-w-plebiscycie-na-najgorszy,1,4902332,wiadomosc.html

Gratulacje!!:P

zawsze mówiłem ze trzeba ten kurnik zburzyć i posadzić krzewy:)

4 Cytuj
  • 14 lis 2011

jakby ktos byl chetny na transport to organizujemy busa na Gónik Zabrze. Zainteresowani niech piszą na gg:39221306 - tam dalsze informacje.

3 Cytuj
  • 19 lis 2011

PYTANIE!!! czy ktokolwiek wie? czy na tym polu zwisły będzie trenować jakaś reprezentacja podczas EURO 2012? jak nie to zaprowadze tam psa żeby sobie kość zakopał!!!!

2 4 Cytuj
  • 20 lis 2011

[quote=gość: frywolny] PYTANIE!!! czy ktokolwiek wie? czy na tym polu zwisły będzie trenować jakaś reprezentacja podczas EURO 2012? jak nie to zaprowadze tam psa żeby sobie kość zakopał!!!! [/quote]

Cienki jesteś frywolny.... gdybyś interesował się piłką nożną wiedziałbyś, że na stadionie Wisły będzie trenować drużyna Holandii, ale czyż można wymagać od dzieci neo? :(

3 Cytuj
  • adzygmunt 20 lis 2011

Holendrzy nie lubią psów?

1 4 Cytuj
  • 20 lis 2011

Oczywiście Cracovia spadnie i nad tym faktem boleje choć szat nie rozdzieram! Ale najważniejsze że Wisła nie będzie mistrzem !!!!! A co to się dziś stało z Górnikiem ? Dziady !!!

5 Cytuj
  • 20 lis 2011

Wiecie myślę ze era Wisły powoli dobiega końca , bo od tego sezonu Wisła może zacząć bycie czołowym zespołem ligi . Lech , Legia i nowa era Śląska może okazać się poza zasięgiem . Dziś patrząc na frekwencje widzimy ile tak naprawdę jest prawdziwych kibiców Wisły , myślę ze gdyby nie wcześniej zakupione karnety na całą rundę mogło by ich być jeszcze mniej .Większa część kibiców Wisły to tylko "kibice sukcesu" pamiętam czasy szkół gimnazjalnych czy średnich jak 50% kibicowała Widzewowi Łódź :) a gdy nadeszła era Cupiała obudzili się i grzechem było nie być za Wielką Wisłą .

2 4 Cytuj
  • 20 lis 2011

16 tys to malo ludzi ? to srednia frekwencja w tym sezonie na Wisle. Issac tak szczekał ze po porazkach ludzie przestaną chodzic i co ? napewno sie mocno zdziwił jak zobaczył ze przegrywając derby, wczesniej mecz z Fulham i ligowy z podbeskidziem ludzie i tak przyszli w niezlej frekwencji bo 16 tys to przy tym co sie obecnie dzieje w naszym klubie i przy takich cenach biletow uwazam za dobry wynik. Cracovia nigdy tego stanu nie osiagnie. Tak sie Issac napinałes ze ludzie oleją mecze jak przyjdzie gorszy moment i co ? łyso ci ?

4 Cytuj
  • adzygmunt 20 lis 2011

http://www.google.com/search?q=youtube+p%C5%82ynie+wis%C5%82a+p%C5%82ynie+po+polskiej+krainie&hl=pl
    Kibicu Wisły nie smuć się! Dla osłody wybierz którąś z nich. Radochy przynajmniej z tego!
    Niestety Lechia też popłynęła, ma bliżej do morza, prędzej utonie!

3 Cytuj
  • 20 lis 2011

Adz - prostota przez ciebie przemawia.

4 Cytuj
  • 21 lis 2011

http://www.wkrakowie.pl/czytaj/holendrzy-beda-trenowac-w-krakow.html "taki gośc" !!!oj zwracam honor!! ale ze takie brzydkie pole sobie wzięli to jestem nieco zdziwiony!!!!

3 Cytuj
  • adzygmunt 21 lis 2011

normalny, tak mam, jestem "prostolinijny", a chciałem pocieszyć. Szkoda, że Ciebie mi się nie udało!

2 Cytuj
  • 21 lis 2011

Ta, srednia frekwencja..buhahaha, policz sobie dobrze, bo mi wychodzi 13.5tys, przy stadionie na 33 tys to naprawdę wielkie osiągnięcie. Nie jest mi głupio, wręcz przeciwnie, cieszy mnie to jak gts piłkarsko i kibicowsko stacza się na dno.
    Acha, gratulacje za zwycięstwo gołebnika w konkursie archiszopy:)

No i najważniejsze -CRACOVIA PANY!!!!!!

ps. where is the Piotruś?:P

1 3 Cytuj
  • 21 lis 2011

skąd wziałes tą frekwencje 13, 5 tys ? ja wszedzie patrze i wyraznie jest napisane 16 tyś. siej propagande, twoje gadanie nie znalazlo potwierdzenia, jestescie słabi kibicowsko. Wygraliscie derby i co ? pojechaliscie ledwo w ponad 200 setki do Chorzowa. hahaha wielka kibicowsko Cracovia. Nie mowie juz o tym ze do tego samego chorzowa w srodku tygodnia nie udało wam sie uzbierac osób na wyjazd na PP. zenada. tak to ejst jak bojowka rządzą interesy i siłe opiera sie na przerzutach. pozdrowki dla dyducha wiernego przerzuta z azorow. nie jest wam wstyd ?! mi by było ze kibicuje druzynie która nie wyznaje zadnych wartosci. nie odpisuj mi tu juz bo nie chce mi sie z toba rozmawiac. przeczytalem wszystkie twoje posty i wnioski nasuwaja sie same. chory gosc na punkcie Wisly , nie mogący pogodzic sie z tym ze kibicowsko w krakowie jestescie na poziomie Hutnika. Taka prawda bo nawet oni jezdza od was lepiej.

5 Cytuj
  • 21 lis 2011

Wisła Kraków – Górnik Zabrze 0:1 (0:0)
    0:1 Jonczyk 87’

Wisła Kraków: Pareiko – Jovanović, Jaliens (8’ Czekaj), Diaz, Paljić – Brud (46’ Boguski), Jirsak – Iliev (81’ Kirm), Garguła, Nunez – Biton

Górnik Zabrze: Skorupski – Bemben, Danch, Pazdan, Magiera – Olkowski (79’ Jonczyk), Przybylski, Mączyński (60’ Kwiek), Marciniak – Zahorski (68’ Milik) – Nakoulma

Żółte kartki: Mączyński, Przybylski (Górnik)
    Sędziował: Hubert Siejewicz (Białystok)
    WIDZÓW:15 830

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

Konczac juz ten wątek,chyba klub najlepiej wie ile sprzedał biletów na mecz. było prawie 16 tyś i koniec gadki na temat frekwencji. prawda jest taka ze mimo slabej gry nadal chodzimy w lepszych liczbach na mecze i to wyłączając derby o ponad 8 tys na mecz. To ogromna ilosc.

4 Cytuj
  • 21 lis 2011

Nie żoładkuj sie tak, bo Ci gula pęknie.

Chodzi mi o średnią liczbę ludzi. To jaka ona jest? u nas plus minus 10.5 tyś u was chyba plus minus 13.5 tys.
    Było nie było bronicie tytuły, gracie w pucharach a stadion w blisko 2/3 swieci pustkami, ale nie, to tylko pasiacka propaganda:) zejdz człowieku na ziemię, potęgą to jesteście... w prawie wszystkich podkrakowskich wioskach;) Frekwencje macie niewiele lepszą od nas, gdzie poza derbami, wszystkie mecze u siebie w pałe, ostatnie miejsce w tabeli a ludzie dalej przychodzą w takich dużych liczbach na mecze...ale widzę, że Cię to bardzo boli, i próbujesz zaklinać rzeczywistość niczym wasz eks treneiro Robercik porównując nas do Hutnika.

Chorzów.. hmm.. tyle zamowilismy biletów...niewiem dlaczego tak mało? Na puchar chętni byli, ale osoby decyzyjne powiedziały ze niejedziemy( argument: dwa wyjazdy pod rząd do Chorzowa- chociaż dla mnie mało trafny.)

O Dyduchu na kibice net przeczytałes?

Mógłbym Ci zacząć pisac o waszym number one jaki to on szlachetny i bohaterski, i jak grzecznie z psami współpracuje ? O braciach co się pod Europejskim cieli? bo jeden drugiemu dziewczyne obracał...o chlopakach ktorzy się sprzedali na palach za Śp. Tomka....a waszym slawnym majciarzu, co zgwałcił kilkunastoletnią dziewczynkę itd, itp ale po co? Jak nie jesteś neo hools to zrozumiesz, a jesli nie, to Twój problem.

Ponawiam pytanie: where is the Piotruś:)?

Acha, widzę że ta porazka derbowa zabolało was bardzo i boli do dzisiaj..pamietajcie o niej.

CRACOVIA PANY!!!

1 5 Cytuj
  • 21 lis 2011

miałem nie pisac ale napisze ostatniego posta. człowieku co ma mnie bolec ? ze ostatni raz wygraliscie z Wisla u siebie 28 lat temu ? Pokazaliscie wasza siłe, do niedalekiego Chorzowa pojechaliscie w ponad 200 osob i to po wygranych derbach, takich macie kibiców.. smieszne tłumaczenie 2 wyjazdy pod rząd hahaha.. dziwne zebyscie jechali jak na liste zglosilo sie ponad 20 osob... nie przeczytalem na kibice.net... tak sie sklada ze jego historie znam bardzo dobrze. mam kolegow na Azorach i wiem jak tam sprawa wyglada... My mamy kibiców w podkrakowskich wioskach ? a Andrychów, jeden z waszych lepszych fc to nie wioska... ? gdyby nie oni to wasze liczby na wyjazdach byłyby jeszcze bardziej tragiczne... na glupi wyjazd do Chorowa nie umiecie sie zmobilizowac... tak sie napinales gosciu ze ludzie oleja mecze jak bedziemy przegrywac i co ? Wisla ma wiecej kibicow i nic na to nie poradze... ale jak ludzie maja chodzic na mecze skoro u was rządza przerzuty jak dyduch ktorzy na Wisle nic nigdy nie znaczyli... mówiąc o majciarzu nie zapominaj o CZŁOWIEKU... Widze ze sprawe człowieka znasz tylko i wyłącznie z internetu bo nie wiesz jakie jaja teraz wychodza w tej sprawie ale nie bede ci tutaj tego przytaczał bo internet to nie miejsce na szczegóły... porównuje do Hutnika bo taka jest prawda... Nawet oni umią sie zepnąc i jechac w niezlej liczbie a wy gracie w lidzie juz chyba 7 sezon i moda na Cracovie przemineła . gdzie te tłumy które waliły na mecze w 1 sezonie ekstraklasy... gwarantuje ci ze na mecz z Widzewem u siebie, bezwzgledu na to jaki wynik osiagniemy we Wrocławiu (swoją drogą dostalismy 2000 biletów - mecz ejst w piątek o 20.30 ale myśle ze spokojnie 1400 osób sie wybierze mimo tak *****owego dnia) ludzie przyjdą i przyjdą w conajmniej 15 kola. u was nigdy nie bedzie takiej frewencji. Derby to wyjątek bo zlecieli sie ludzie co nagle sobie przypomnieli o Cracovii i w modzie bylo byc na derbach. Nic nie mow na temat dziewczyn bo to wasi hooligani preferują hardcorowy seks z dziewczynami włącznie z biciem , zresztą niejakiemu S. od was jak siedzial w kryminale też Wisła laske obracała wiec zamilcz. Wynik derbów nic nie zmieni nadal rządzimy na krakowskiej ziemii. Wczoraj doping do konca bez wzgledu na wynik napewno cie bardzo zabolał. wszak Wisła to kibice sukcesu. Zydy sie plują a karawana jedzie dalej!

WISŁA TO MY!

6 Cytuj
  • 21 lis 2011

Andrychów z tego co wiem ma prawa miejskie.

28 lat temu... następny co powtarza ten farmazon w kółko.

Chorzów, rok temu było Nas tam tysiąć, po serii porazęk, a teraz po zwyciestwie w derbach jedzie 250, mi się tu znowu pewien wniosek nasuwa, ze z Cracovią jezdzą prawdziwi fanatycy, nie oglądający sie na wynik, bo jak by bylo inaczej to by nas tam teraz 2tys pojechało.

Tak, pojedzie was 1400, z tego 1000 januszy ze wiosek ktorzy chcą sobie oglądnąc nowy stadion Śląska. Ile was tam było rok temu? co?

O Śp Tomku, wiem dużo rzeczy i znam pewne fakty, te dobre jak i złe, a jedno zdarzenie naocznie widziałem(kilka stron wczesniej o tym pisałem), jak po waszym wodzu Misku który przechadzał sie w lecie na Kryspinowie tumany kurzu zostały(tak szybko uciekał) gdy na jego drodze stanął Śp. Człowiek...takiego go zapamiętam!

Tak, wczoraj zescie mieli doping że hej.
    Momentemi zastanawiałem sie gdzie jest mecz, w Zabrzu czy w Krakowie. Juz druga ekipa ze Śląska pokazała wam jak wygląda doping! ale nie, wy przecierz jestesćie najlepsi, Legia i Lech mogą sie od was uczyć.

Niewiem, ale wydaje mi sie ze niektórzy tutaj, niczym wasz eks treneiro Roberto próbuja zaklinać pewne fakty, chcby niewiem jak były oczywiste.

CRACOVIA PANY!!!!!

5 Cytuj
  • 22 lis 2011

Ilu nas tam było ? 1000 osób.. Zreszta jest nas conajmniej tyle na prawie kazdym wyjeździe... Jesli oceniasz doping poprzez pryzmat Canal + to pogratulowac. W takim razie jesli by tak oceniac to was przekrzyczała w tym sezonie kazda ekipa bo jak ogladam mecz to tylko gosci słychac : Legia,Korona np. Było was tam tysiąc po zrobilscie mega moblizacje na ten wyjazd i pojechały wieśniaki z Brzączowic chociażby, tez ma prawa miejskie ? O brzączowicach wiem i jest to potwierdzone info. No ale tylko na Wisłę jezdza chłopaki z wiosek ok hehe. Pokazałes jakim jestes fanatykiem jesli ocenaisz doping przez pryzmat telewizji. smieszny chłopaczyna ze szmiesznego klubiku. Moze mi powiesz ze 28 lat temu to nie ostatnia zwyciestwa u siebie w e-klasie ? Histori nie zmienisz. Zawsze w naszym cieniu, jedna jaskółka wiosny nie czyni.

3 Cytuj
  • 22 lis 2011

[quote=gość: wislakrakowts] skąd wziałes tą frekwencje 13, 5 tys ? ja wszedzie patrze i wyraznie jest napisane 16 tyś. siej propagande, twoje gadanie nie znalazlo potwierdzenia, jestescie słabi kibicowsko. Wygraliscie derby i co ? pojechaliscie ledwo w ponad 200 setki do Chorzowa. hahaha wielka kibicowsko Cracovia. Nie mowie juz o tym ze do tego samego chorzowa w srodku tygodnia nie udało wam sie uzbierac osób na wyjazd na PP. zenada. tak to ejst jak bojowka rządzą interesy i siłe opiera sie na przerzutach. pozdrowki dla dyducha wiernego przerzuta z azorow. nie jest wam wstyd ?! mi by było ze kibicuje druzynie która nie wyznaje zadnych wartosci. nie odpisuj mi tu juz bo nie chce mi sie z toba rozmawiac. przeczytalem wszystkie twoje posty i wnioski nasuwaja sie same. chory gosc na punkcie Wisly , nie mogący pogodzic sie z tym ze kibicowsko w krakowie jestescie na poziomie Hutnika. Taka prawda bo nawet oni jezdza od was lepiej. [/quote]
    Kibiców GÓRNIKA 1650

• 22 lis 2011

1500 tak dla formalnosci...

Odpowiedz